Özil míří do Fenerbahçe. S Arsenalem prý rozvázal smlouvu

16.01.2021, 16:23
Aktuality
Bývalý německý reprezentant Mesut Özil by měl po víkendu definitivně opustit londýnský Arsenal a upsat se tureckému Fenerbahçe Istanbul. Klíčovým okamžikem celého transferu má být rozvázání jeho dosavadní smlouvy s Gunners.

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2014 měl hrát za Arsenal podle kontraktu ještě půl roku. Za klub ale nenastoupil od březnového utkání s West Hamem.

V Arsenalu působil od roku 2013, kdy přišel za více než 42 milionů liber z Realu Madrid. Za dobu svého angažmá s klubem třikrát vyhrál FA Cup.

O odchodu do Turecka se spekuluje delší čas. Sám Özil vyjádřil Fenerbahçe svůj respekt. "Fenerbahçe je v Turecku něco jako Real Madrid ve Španělsku. Prostě ten největší klub v zemi," napsal fanouškům.

Že s Özilem nepočítá, to uvedl několikrát i manažer Arsenalu Mikel Arteta. Özilův odchod označil za nejlepší možné řešení pro všechny strany.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (310)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele