Özil se z Arsenalu nechystá, hodlá dodržet smlouvu

13.08.2020, 13:57
Aktuality
Vedení Arsenalu chce šetřit a součástí tohoto plánu nebude Mesut Özil. Ofenzivní německý záložník je nejlépe placeným hráčem v kádru Kanonýrů a už delší dobu se mluví o jeho odchodu, sám někdejší hráč Schalke, Realu Madrid a Wederu ale zaječí úmysly nemá a hodlá dodržet kontrakt platný do června 2021...

Jednatřicetiletý Özil za Arsenal naposledy nastoupil začátkem března, po koronavirové pauze neodehrál ani minutu a důvodem měly být problémy se zády, manažer Mikel Arteta se vedle toho odkazoval i na špatnou fotbalistovu formu.

Özil má na Emirates Stadium smlouvu na poslední rok a jeho kontrakt je finančně velmi lukrativní, zaručuje mu totiž týdenní příjem 350 tisíc liber. Arsenal přitom podobně jako další kluby potřebuje šetřit a hráči prvního týmu v dubnu odsouhlasili snížení mezd o 12,5 procenta. Německý reprezentant něco takového ale odmítl.

"Věci byly složité, ale miluji Arsenal. Já sám rozhodnu o tom, kdy odejdu, ne jiní lidé," nechal se slyšet Özil.

"Tomuto klubu dám všechno, co v sobě mám. Podobné situace mě nikdy nezlomí, jenom mě posílí. Už v minulosti jsem ukázal, že se dovedu vrátit do týmu a ukáži to znovu," nepochybuje.

O Özila mělo zájem Fenerbahçe a vedení tureckého celku se pustilo do jednání. Rokování byla neúspěšná, kamenem úrazu se staly finanční požadavky fotbalisty.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (383)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele