Ancelotti: Zasloužili jsme si vyhrát

02.05.2010, 21:52
Aktuality
Manažer Chelsea Carlo Ancelotti je s Chelsea velice blízko trimfu v anglické Premier League. Po šlágru kola 37. kola neskrýval spokojenost se ziskem tří bodů na půdě Liverpoolu. Jeho tým si díky vítězství udržel náskok jednoho bodu před Manchesterem United, který v Sunderlandu taktéž bodoval naplno.

Ancelotti si je vědom, že právě Rudí ďáblové budou držet Blues pod tlakem až do posledního kola. "Jsem šťastný. Myslím, že vhledem k souboji o titul jsme zahráli velice dobře," řekl bývalý kouč AC Milán. "Zasloužili jsme si vyhrát. První poločas to bylo celkem obtížné, ale druhou půli jsme se viditelně zlepšili," dodal.

Podle Ancelottiho šlo o klíčový duel před koncem sezony. Trenér uvedl, že kromě silného soupeře se jeho tým musel vypořádat s psychickým tlakem. "Bylo to důležití utkání. Zápasu předcházel velký nápor, ale emoce jsme udrželi pod kontrolou," řekl dále manažer Blues.

Skóre utkání otevřel Didier Drogba, který využil velkého zaváhání Stevena Gerrarda. "Neměl čas jsem o tom přemýšlet. Ale byl to důležitý gól, který duel změnil. Byli jsme poté sebejistější a Liverpool naopak ztratil energii, kterou ukazoval v prvních třiceti minutách," uvedl Ancelotti.

K minele záložníka Liverpoolu se vyjádřil také šťastný střelec "Udělal velkou chybu. Měl jsem štěstí, že jsem tam byl a skóroval. Branka nám dodala hodně sebedůvěry do dalšího průběhu," řekl po zápase Drogba.

Muž zápasu a autor druhé branky Frank Lampard měl pochopení také pro dnešního soupeře. "Byl to pro ně těžký týden. Tím, že byli vyřazeni v poháru, ztratili v sezoně všechno, o co ještě hráli," konstatoval Lampard.

Autor: Pavel Mašlaň / football365.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele