Ajax suspendoval generálního ředitele Kroese, nelegálně obchodoval s klubovými akciemi

02.04., 14:23
Aktuality
Johan Cruijff Arena (© AFP)

Vedení Ajaxu suspendovalo nového generálního ředitele Alexe Kroese. Devětačtyřicetiletý nizozemský funkcionář byl podle dozorčí rady zapojen do nelegálního obchodování s klubovými akciemi. Ajax na webu oznámil, že chce s Kroesem po pouhých dvou týdnech od nástupu rozvázat smlouvu.

Kroes se stal nástupcem někdejšího skvělého gólmana Edwina van der Sara, jenž skončil ve funkci generálního ředitele po minulé sezoně. Ajax oznámil Kroesův příchod z Alkmaaru na začátku srpna, kvůli klauzuli ve smlouvě ale mohl začít pracovat pro konkurenční klub až v březnu. Podle externí analýzy, kterou nechala dozorčí rada amsterodamského celku vypracovat, nakoupil v týdnu před oznámením "přestupu" 17 tisíc klubových akcií a jako zasvěcená osoba se dopustil nelegálního obchodování.

"Jsme hluboce zklamaní, že se něco takového stalo v našem klubu. Alexovo jednání není v souladu s hodnotami Ajaxu. Načasování obchodu jasně naznačuje, že byl porušen zákon, a to nemůžeme tolerovat. Shodli jsme se, že Alexovo pokračování ve funkci není možné," uvedl předseda dozorčí rady Michael van Praag.

Kroes řekl agentuře ANP, že se hodlá obrátit na nizozemský dozorčí orgán AFM, který dohlíží na obchodování na finančních trzích.

Šestatřicetinásobný mistr ligy Ajax prožívá jednu z nejtěžších sezon v klubové historii. V průběhu ročníku už vyměnil trenéra i sportovního ředitele a nakrátko se ocitl na posledním místě ligové tabulky, aktuálně je pátý. V domácím poháru vypadl v druhém kole s amatérským týmem USV Hercules ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
FC-RUBRIKA

Tak to je trapas, rok na neho cekali a byli bez GM a po 2 tydnech konec.

Reagovat
FC-RUBRIKA

nakoupil ty akcie v Srpnu 2023 a prisli na to az ted

Reagovat
Vopi11

Jaký sešup dokáže způsobit jeden nevinnej dickpick

Reagovat
AjaxFans

Ty sračky nemají konce

Reagovat
Rudnevs

Najprv Mislintat, teraz tento… človek si skoro až vraví, že ten Overmars bol ešte najnormálnejší a najmorálnejší

Reagovat
Kryptos_

Oni o tom, že koupil jejich akcie před nástupem do funkce, měli prý vědět, ale reagovali až poté, co to zjistil i tisk.

Reagovat
Mistřizbystří

lgbtqia+

Reagovat
Moshe Dajan

Ajax hodně hledá dno poslední dobou. Ještě by mohli udělat třeba jedno kolečko s Brobbeyem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele