Potter odmítl i druhou nabídku Ajaxu, favoritem na místo trenéra je Farioli

10.05., 19:58
Aktuality
Graham Potter (© AFP)

Vedení Ajaxu chce co nejdříve oznámil jméno nového trenéra a na lavičku amsterdamského klubu neusedne Graham Potter. Nizozemský celek měl o 48letého kouče zájem a dočkal se druhé záporné odpovědi, favoritem na brzy uvolněnou pozici je teď Francesco Farioli.

Slavný klub prožívá mizernou sezonu, v jejím průběhu vůbec poprvé v historii klesl na poslední místo tabulky nejvyšší soutěže a je jisté, že si v příštím ročníku nezahraje Ligu mistrů. V říjnu byl kvůli špatným výsledkům propuštěn Maurice Steijn a výrazné zlepšení se nedostavilo ani poté, co se kormidla ujal John van 't Schip.

Van 't Schip už koncem března oznámil, že lavičku opustí a ujme se jiné funkce, jeho trenérské povinnosti pak nepřevezme Graham Potter. Ten je bez práce od loňského dubna, kdy se s ním rozloučila Chelsea a už před několika týdny angažmá v Ajaxu zavrhl, názor nyní nezměnil ani po sérii dalších jednání.

Ajax tak hledá dál a číslem jedna na jeho seznamu má být Francesco Farioli. Teprve 35letý trenér vede francouzské Nice, smlouvu má do června 2025.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele