Čeká nás spousta práce, uvědomuje si nový trenér Ajaxu Farioli

24.05., 18:57
Aktuality
Francesco Farioli (© AFP)

Jenom jednu sezonu nakonec bude Francesco Farioli trenérem OGC Nice. Francouzský celek se letos dlouho držel ve hře o mistrovský titul a nakonec obsadil pátou příčku, jeho kouč se nyní znovu stěhuje a kývl na nabídku Ajaxu.

Nizozemský celek prožil mizernou sezonu, v jejím průběhu vůbec poprvé v historii klesl na poslední místo tabulky nejvyšší soutěže a po konečném pátém místě si za několik měsíců nezahraje Ligu mistrů. V říjnu byl kvůli špatným výsledkům propuštěn Maurice Steijn a výrazné zlepšení se nedostavilo ani poté, co se kormidla ujal John van 't Schip. Ten nyní končí a jeho nástupcem bude Farioli.

"Jsem velmi šťastný, že mohu být zde v Amsterdamu," řekl po podpisu tříletého kontraktu.

"Společně s členy trenérského týmu budeme pracovat velmi pečlivě. Chceme co nejrychleji přijít na chuť místní mentalitě, díky pozitivnímu způsobu myšlení a poctivé práci pak dodat klubu novou energii," pokračoval.

"Jsem si vědom toho, že nás čeká spousta práce, ale už jsme se na to začali připravovat. Nechceme plýtvat časem, už se chystáme na začátek nové sezony. Chceme Ajax vrátit tam, kam patří," dodal.

Farioli před měsícem a půl oslavil teprve 35. narozeniny a zkušenosti zatím sbíral v Turecku, kde vedl Alanyaspor a Fatih Karagümrük. Nových povinností se oficiálně ujme 11. června a stane se prvním italským trenérem v historii, který se ujme kormidla Ajaxu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
AjaxFans

Posily a honem

Reagovat
jáá

Hele, vlastně asi poprvé vůbec nemam představu co se týmem stane či nestane. Jak to poskládat, kdo na to má a kdo ne.

Reagovat
AjaxFans

Jestli odejde Brobbey, tak by měl zůstat Akpom

Reagovat
Seydou Doumbia

I ten trenér je taková neznáma mi příjde. Z defenzivně založeného Nice do hurá fotbalu v Ajaxu.

Reagovat
Mönchengladbach

Nizozemsko > Francie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele