Serie A - souhrn 9. kola

22.10.2017, 22:39
Aktuality
Lazio porazilo Cagliari, Juventus nadělil Udinese rovný půltucet gólů. Veronské derby ovládlo domácí Chievo. Sobotní italský předkrm namlsal pěti góly Sampdorie, která tak ukončila sérii tří zápasů bez prohry hráčů Crotone. Hlavní chod pak o to více zklamal, když duel Neapole s Interem žádný branku nenabídl...

SS Lazio - Cagliari Calcio 3:0

22.10.2017 20:45

Góly: 6. Ciro Immobile (pen.), 41. Ciro Immobile, 49. Bastos

Kdepak, Lazio nepolevuje a na Stadio Olimpico znovu střílelo branky. Biancocelesti porazili Cagliari 3:0 a upevnili si čtvrté místo. I tentokrát byl k neuhlídání kanonýr Ciro Immobile, do sítě Sardiňanů se trefil dvakrát.

Ofenziva Lazia na nic nečekala a do svého soupeře se zakousla od úvodní minuty. Po 180 sekundách se pověsil do vzduchu Luis Alberto a hlavou minul branku. Jen o chvíli později si došel pro faul Ciro Immobile, gólman Crosta ho jasně fauloval a sám postižený penaltu proměnil. Lazio vedlo 1:0, ale do dalších šancí se dlouho nedostávalo. Cagliari velmi pozorně bránilo, nicméně ve 41. minutě stejně nezabránilo další brance Cira Immobileho. Marušić hlavou dobře sklepl dlouhý pas a Immobile z malého vápna rovněž hlavou zvýšil na 2:0.

Simone Inzaghi mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Biancocelesti vedli 2:0 a měli nakročeno k důležité výhře. Hned po změně stran domácí ještě zvýšili náskok a tím bylo definitivně rozhodnuto. Na další standardku si naběhl Bastos a zblízka překonal Crostu.

Lazio hrálo ve zbytku zápasu spíše na údržbu výsledku, zbytečně se nehnalo dopředu a šetřilo síly. To dávalo Cagliari šanci na snížení, jenomže podobně jako v prvním poločase překazil gólovou radost Sardiňanů zdvižený praporek pomezního. Lazio v pohodě zvítězilo 3:0 a je nadále čtvrté.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Juventus FC 2:6

22.10.2017 18:00

Góly: 8. Stipe Perica, 47. Danilo - 14. Samir (vl.), 20. Sami Khedira, 52. Daniele Rugani, 59. Sami Khedira, 87. Sami Khedira, 90. Miralem Pjanić

Juventus i přes vyloučení Maria Mandžukiće dokázal překonat obranu Udinese a pokořit ji šesti góly! Hned tři z nich měl na svědomí trochu netradiční střelec, záložník Sami Khedira.

Udinese hrálo doma o hodně. Tým trenéra Delneriho se ocitá pod palbou kritiky a trenér sám je často zmiňován v souvislosti s dalším vyhazovem. Dnes vložil důvěru v hráče jako De Paul, Fofana, Janto, Danilo, Samir nebo Maxi López. Juventus se po nepovedeném utkání s Laziem potřeboval vzchopit a trenér Allegri vyslal do hry mže jako Dybala, Mandžukić, Khedira, Rugani, Sandro nebo Cuadrado.

Domácí Zebry hodlaly od prvních minut přetavit negativní auru kolem týmu v bojovný výsledek a vlastně se jim to dařilo. Jako první totiž vstřelil gól právě domácí. Netrvalo dlouho a domácí zasekli do hostující obrany první drápek. Stipe Perica dostal balon poměrně blízko k Buffonovi. Před sebou měl urostlého Chieliniho, který je zvyklý podobné situace řešit jednoduše, ale nezalekl se. Udělal mu kličku a poslal balon do protipohybu legendárního brankáře - 1:0.

Tohle samozřejmě čekal na stadionu málokdo a na Juventusu to bylo obzvláště vidět. Pomohli mu až domácí. Po sérii standardních situací měl Juventus k dispozici rohový kop, který sice nekopl nijak dobře, ale naskakující obránce Samir balon s jistotou poslal do vlastní sítě a srovnal!

Tohle byla pro Udinese a jeho snahy na bodový zisk velká komplikace, ale bylo to ještě horší. Aby se Zebry jen tak nevzpamatovaly, Juventus jim vstřelil další branku. Vše začalo krásným pasem někdejšího hráče Udinese, Juana Cuadrada. Ten našel nabíhajícího Samiho Khediru, který parádně zakončil přes brankáře Bizzarriho - 2:1.

Aby to Juventus neměl zase tak jednoduché, Mario Mandžukić svůj celek oslabil. Nejprve padl ve vápně a chtěl si vymodlit penaltu. To se mu ale nepovedlo a prakticky během jedné minuty dostal dvě žluté karty! Vyrovnat mohl o pár minut později Jakub Jankto, který ale ve velké šanci přestřelil! Mladý český fotbalista měl další obrovskou šanci ještě před koncem první půle, když se k němu snesl balon. Jankto to udělal dobře, jenže brankář Buffon ještě líp!

Co se Zebrám nepovedlo v první půli, to završily ve druhém poločase. Pouhé tři minuty poté, co se oba celky vrátily ze šaten, se Udinese dočkalo. Krásný centr po standardní situaci si našel v pokutovém území kapitán Danilo, který si na něj naskočil a poslal jej přesně do míst, kam brankář Buffon nedosáhl - 2:2

Trochu to vypadalo, že oslabený Juventus bude hrát hlavně na jistotu a bude bránit, ale opak byl pravdou. Stipe Perica fauloval, za což byli hosté odměněni volným přímým kopem. Ten si vzal na starost Paulo Dybala a poslal jej na hlavu mladého obránce Daniela Ruganiho. Mladý talent lehce ťukl do míče a slavil vedoucí branku!

Standardní situace dnes obecně Juventusu vycházely perfektně. Paulo Dybala rozehrál další takovou a opět hledal Ruganiho. Mladý stoper sice nezakončil a vlastně míč vrátil hlavou zpět, ale všudypřítomný Sami Khedira jej ihned poslal do sítě - 4:2.

Na chvíli si dal tento německý záložník pauzu, ale střelecký účet ještě zdaleka neuzavřel. Německého reprezentanta našel Gonzalo Higuaín a Khedira místo zdlouhavého přemýšlení, co s míčem udělá, prostřelil ze strany chudáka Bizzarriho. Ten dnes opravdu neměl šťastný den a v samém závěru jej ještě jednou překonal záložník Miralem Pjanić - 6:2.

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím 0:1

22.10.2017 15:00

Góly: 69. Aleksandar Kolarov

Turínské FC dnes pro AS nebylo zrovna náročným soupeřem a obrana hostí se stěží zadýchala. Ani hosté však nepředvedli zrovna oslňující výkon a musela jim stačit jediná branka, o kterou se krásným kopem postaral Aleksandar Kolarov.

Na Stadio Olimpico v Turíně se utkalo mnoho známých tváří. Osiřelý útok domácích při zranění střelce Belottiho Umar Sadiq, stále ještě hráč AS Řím. Sadiqa v pozici hrota podporovali Ljajić s Falquém, kteří rovněž oblékali dres AS. Veterán Burdisso čekal, zda se dostane do hry alespoň v průběhu. Na jeho lavičce čekal na svou šanci Bruno Peres a při absolutní nutnosti nových obránců také Leandro Castán.

Trenér Di Francesco dnes vsadil na trochu jiné rozestavení s Nainggolanem jako netradiční desítkou pod El Shaarawym s Džekem. Di Francesco může mít radost z toho, že k dispozici jsou už Patrik Schick i Rick Karsdorp, ale řeší velké potíže vzadu. Mimo hru je skála jménem Manolas a dnes se zranil také další stoper, Federico Fazio. Šanci proto dostal dosud nerozehraný Hector Moreno.

Zadní řady hostů nevypadaly vůbec jistě, čehož chtěli domácí využívat. Několikrát se Niang nebo Sadiq dostávali do náběhů, ale velmi často je brzdily ofsajdy. A když už se Sadiq Umar dostal před Moreno, brilantně se stihl vrátit Juan Jesus a obrat mladíka o balon. Hodně kouskovaná hra nedovolovala mnoho rychlých kombinací.

Vlci byli hlavou tak trochu ještě v Londýně - vzadu nejistí, vepředu nekoncentrovaní. Zajímavým pasem to zkoušel Stephan El Shaarawy, který hledal na zadní tyči Pellegriniho. Balon mu ale ukradl pozorný Molinaro. První zajímavou hlavičku poslal na bránu Sirigua Jesus, ale gól by stejně neplatil pro ofsajd. Až příliš často se mnozí hráči ocitali v kontaktu s trávníkem a hře kvůli tomu chyběla jakákoli plynulost.

Na vině nebyl jen Řím, protože ani produktivní mozky jako Adem Ljajić nebo Daniele Baselli nedokázaly vymyslet vůbec nic. Edin Džeko byl na hrotu opět hodně osamocen a jeho spoluhráči jej příliš často nedoplňovali. Deset minut před koncem první (a hodně nezáživné půle) poslal Ljajić míč do uličky na Sadiqa, kterého si nikdo pořádně nehlídal. Mladý útočník však napálil balon z voleje nad bránu!

Obrovskou chybu udělal v závěru poločasu Kevin Strootman, který si počkal na zadní tyči a nečekaně k němu propadl balon po centru od rohu. Nizozemský záložník byl ale trochu dál od brány a i když nastavil nohu, poslal míč těsně vedle! Jinak to ale byl v podání obou týmů spíše zmar než fotbal. Ve stejném duchu se odbýval také druhý poločas. Bez nápadu, tempa.

Změnit se to pokoušel Adem Ljajić, který si naběhl na střed vápna Římanů a po nahrávce od Nianga pálil. Těsně však minul tyč Alissonovy brány! Na hráčích AS byla vidět obrovská únava a zřejmě také nedostatek důvěry. Dokonale to dokázal Kevin Strootman, který táhl protiútok tří na dva, ale ztroskotal na prvním obránci, aniž by nahrál!

Když to nešlo ze hry, prosadilo se AS z přímého kopu. Po faulu De Silvestriho na El Shaarawyho dostali Vlci šanci zahrávat volný přímý kop, k nimž se staví Aleksandar Kolarov. Zkušený bek zvolil jiné zakončení než proti Atalantě v prvním kole a jeho krásná rána zapadla k tyči Siriguovy brány - 1:0 pro hosty.

Hostům vyšla jedna akce středem, jenže Umara Sadiqa zastavil zdvižený praporek sudího! Řím působil v obranné fázi velmi solidně a jistě, ale je pravda, že domácí jej příliš neobtěžovali. Vlastně si jen těžko můžu vybavit nějakou situaci, kterou musel brankář Alisson řešit dobrým zákrokem. Když na opačné straně Salvatore Sirigu vychytal dělovku Bruna Parese, skóre zůstalo neměnné.

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC 0:0

22.10.2017 15:00

Góly: -

AC Milán pokračuje v bídě a tentokrát doma rozdal bod Janovu, což může stát místo trenéra Vincenza Montelly. Ofenzíva Milána byla podobně jako ve čtvrtek proti AEK bezzubá, nutno ale podotknout, že domácí hráli od 25.minuty bez vyloučeného Leonarda Bonucciho.

V Miláně je všechno špatně a jak z této krize ven ukáží až následující dny. Vincenzo Montella měl před tímto zápasem nůž na krku a situaci opět nezvládl.

Svým způsobem může poděkovat Leonardu Bonuccimu, který ve 25.minutě naprosto zbytečně udeřil loktem do obličeje Rosiho a sudí mu po následném shlédnutí videa udělil rovnou červenou kartu. Kapitán tedy svůj tým zrovna příliš nepodržel. AC už mělo zasebou jednu velkou příležitost, když hned z kraje zápasu přestřelil branku Hakan Calhanoglu. Turecký záložník byl nakonec ten, kdo musel přenechat místo na hřišti novému stoperovi Alessiu Romagnolimu.

I přes početní nevýhodu byla na hráčích AC vidět snaha, ale možná chyběla větší odvaha v zakončení nebo i trocha štěstí. Perin v prvním poločase žádnou záludnou situaci řešit nemusel. Před koncem poločasu si na Taarabtův centr naskočil Rigoni a Donnarumma musel zasahovat.

Druhý poločas měl zejména dvě výrazné tváře - španělského křídelníka Susa a záložníka Kessiého. Oba byli velmi aktivní a prakticky sami se snažili o to, aby Milán vstřelil kýženou branku. Na hrotu byl takřka neviditělný Nikola Kalinić, který si hned v několika pobídkách vůbec nedokázal zpracovat balón a když odcházel z hrací plochy jako střídání za Cutroneho, vyprovázel ho pískot.

K Susovi s Kessiém se prostě nikdo z milánských nepřidal a jelikož byl Janov směrem dopředu také nulový, skončil zápas bez branek.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - US Sassuolo 0:1

22.10.2017 15:00

Góly: 1. Matteo Politano

Jedinou branku viděli diváci na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře a to hned v první minutě utkání. SPAL mělo hned několik příležitostí na vyrovnání, ale ani jedna se neujala. Šance spalovalo i Sassuolo, včetně pokutového kopu.

Hosté si nemohli představit lepší start do utkání. SPAL vyrobilo už v 1.minutě obrovskou chybu, kterou okamžitě potrestal unikající Matteo Politano. Gomis proti němu dobře vyběhl, ale kličku úplně nezachytil a nakonec inkasoval. Sassuolo nabuzené rychlou brankou pokračovalo u balónu a v 15.minutě pro změnu těsně netrefil branku Domenico Berardi. Také SPAL se dočkal zajímavých příležitostí, nicméně brankář Consigli výrazněji zasahovat nemusel.

Také po změně stran se hrálo ve Ferraře zajímavé utkání a v 54.minutě byli domácí blízko vyrovnání. Antenucci, přestože ztrácel rychlost, pelášil sám na Consigliho, toho dokonce i překonal ale gólovou radost mu překazila branková konstrukce!

Stoprocentní šancí pohrdli i hosté, když osm minut před koncem zazdili pokutový kop, nařízený za faul uvnitř domácí šestnáctky. Domenico Berardi střílel doprostřed branky a Gomis špičkou kopačky balón vyrazil. SPAL nadále živilo malou šanci na vyrovnání, jenomže to by nesmělo zahazovat a zahazovat. Bonazzoli v další dobré pozici přestřelil a když Franco Cassata uviděl za faul červenou kartu, naskytla se domácím krátká přesilovka. Nováček soutěže jí využít nedokázal a doma po brzké brance Sassuolu podlehl.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC 1:0

22.10.2017 15:00

Góly: 71. Andreas Cornelius

Atalanta zvítězila jedinou brankou Andrease Corneliuse 1:0 a potvrdila vzestupnou formu. Boloňa se naopak zasekla, nicméně šance na to, aby si odvezla z Bergama body měla.

Začátek utkání patřil Atalantě, která se jako první dostala do velké střelecké příležitosti. Petanga ale z velmi nadějné pozice přestřelil. Pak se dlouho na stadionu Atleti Azzurri D'Italia nic nedělo, až v samotném konci poločasu mohla udeřit Boloňa. V nastavení poslal Pulgar pěknou kolmici na Verdiho, který ale místo střely volil přihrávku, což bylo špatné řešení.

Po změně stran byla stále aktivnější Atalanta. Spinazzola se po standardní situaci zjevil za obranou Boloni a z první těsně minul branku. Po tvrdé De Roonově střele to zase v ochozech jenom zahučelo.

Tlak Atalanty gradoval a v 71.minutě převzal balón uvnitř šestnáctky Andreas Cornelius a nekompromisní ranou překonal Miranteho! Bergamaschi veldi zcela zaslouženě a na tahu byla Boloňa. Domácí si jistě oddechli po obstřelu Verdiho, ale šance Boloni na bodový zisk utrpěly vážné trhliny v 80.minutě, když Geancarlo Gonzalez fauloval unikajícího Corneliuse a za svůj zákrok uviděl červenou kartu. Oslabení hosté ve zbytku utkání vyrovnat nedokázali a z Bergama odjíždějí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - ACF Fiorentina 0:3

22.10.2017 15:00

Góly: 18. Marco Benassi, 47. Khouma Babacar, 66. Cyril Théréau (pen.)

Mise Beneventa, které se chce zachránit v první lize, se zdá být minimálně nesplnitelná. K obvyklým mizerným výkonům přidali hráči Čarodějek také domácí utkání s Fiorentinou, která se mohla radovat z pohodlné výhry. Tu ji zajistily trefy Benassiho, Babacara a také Théréaua, který proměnil nařízenou penaltu.

Benevento chtělo doma zapracovat především na střelbě, která je s přesnými dvěma góly minimálně tristní. Nedalo se ale moc počítat s tím, že by to dnes byl nějaký ofenzivní karneval z jeho strany, protože kvalita byla jednoznačně na straně Fiorentiny. Ta navíc neměla příliš absencí, takže do hry mohli Simeone, Astori, Benassi nebo Badelj s Théréauem. Benevemto uvítalo zpátky Amata Cicirettiho s Memushajem. Jen lavička zbyla na Lazaara s Codou.

Marco Benassi se z hloubi pole pokusil o vlastní individuální akci a překonal první dva protihráče, ale nakonec mu míč zbytečně uskočil. V 16. minutě kopal centr směrem brány domácích obránce Biraghi a balon se pomalu stáčel až na tyč, která zachránila Čarodějnice! Proti další šanci Fiorentiny jim už ale nepomohla ani branková konstrukce.

Marco Benassi celou akci rozjel a zakončil. Nejprve postrčil míč po své pravici na střed, na hranici vápna odvedl dobrou práci útočící Théréau a po chvíli držení míče jej vrátil do druhé vlny zase na Benassiho. Jeho střela zapadla za záda brankáře Brignoliho bez potíží - 1:0.

Fiorentině spadl ze srdce obrovský kámen a mohla se dál soustředit na klidnější kombinaci. I proto jsme delší dobu žádnou zajímavější či přímočařejší akci neviděli. Až po třiceti minutách se ozval dosud nepříliš viditelný útočník Giovanni Simeone, který zakončil rychlou akci střelou na bližší tyč! Tam se ale brankář Brignoli přesunul včas.

V těchto chvílích byla Fiorentina jednoznačně aktivnější a ke slovu se dostal také mladík Chiesa, jehož hlavička prolétla jen těsně nad břevnem! Domácí se ocitli blíže k šancí díky střelce mladíka Cataldiho, který v Beneventu sbírá důležité zkušenosti. Pět minut před koncem první půle se rozhodl vyzkoušet své štěstí a ranou z pětadvaceti metrů napálil tyč, která zachránila brankáře Sportiella!

Do druhé půle vletěla Fiorentina neméně dobře, protože po pihýh dvou odehraných minutách poslal Laurini pas na zadní tyč, kam si naběhl Khouma Babacar. Mladý střelec se krásně položil do hlavičky a překonal brankáře Brignoliho přesně - 2:0.

To už s domácím výběrem vypadalo hodně špatně. Brankář Brignoli musel vytáhnout ještě několik zákroků proti šancím Benassiho s Babacarem a jeho obránci byli spíše do počtu. Do střely se pořádně obul mladý talent Chiesa, který nechce zahanbit slavné jméno a pracuje na tom, aby svého otce ještě překonal. Ranou z dvaceti metrů ale nepřekonal Brignoliho.

Domácí brankář neprožil úplně pohodlný večer, protože po hodině hry to byl právě on, kdo ve vápně srazil útočícího Khoumu Babacara. Sudí posoudil situaci jako penaltovou, za což mu poděkoval Cyril Théréau. Umístěnou ranou prostřelil vše před sebou!

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Hellas Verona 3:2

22.10.2017 12:30

Góly: 23. Roberto Inglese, 30. Roberto Inglese (pen.), 73. Sergio Pellissier - 6. Daniele Verde, 55. Giampaolo Pazzini (pen.)

Derby della Scala se stalo záležitostí Chieva. Fly Donkeys přehráli konkurenční Hellas 3:2 a upevnili si postavení v první polovině tabulky. Utkání výrazně ovlivnila červená karta záložníka Hellasu Zuculiniho.

Veronské derby bylo pochopitelně velkým svátkem a mnohem aktivněji do něho vlétl Hellas. Už v 6.minutě musel Sorrentino vyrážet centr a dorážející Daniele Verdi otevřel střelecký účet utkání. Chievo se pokoušelo o odpověď a po dalším centru do vápna hlavou těsně minul Valter Birsa. To bylo pro Hellas první důrazné varování, kterého ho však hosté nedbali a ve 23.minutě přesto inkasovali. Birsa poslal do šestnáctky centr a Roberto Inglese hlavou srovnal na 1:1.

Fly Donkeys o chvíli později dokonce dokonali obrat. Souprayen ve vápně fauloval Hetemaje a Roberto Inglese z nařízeného pokutového kopu zajistil Chievu vedení. Pět minut před koncem zápasu předvedl naprosto zbytečný a ostrý faul Zuculini a sudí musel sáhnout po červené kartě a Hellas tím poslat do oslabení.

Jenomže penalta se kopala i na druhé straně. V 53.minutě zahrál ve vápně rukou Gamberini a také tady přišlo na pomoc video a rozhodlo ve prospěch Hellasu. Zkušený Giampaolo Pazzini penaltu proměnil a znovu srovnal stav derby, tentokrát na 2:2.

Hellas ale hrál stále v početní nevýhodě a Chievo se snažilo strhnout vedení na svojí stranu, což se také podařilo. Cacciatoreho centr se dostal až na malé vápno k Sergiu Pellissierovi, který dal na 3:2 pro Fly Donkeys. Ve zbytku utkání se hosté ještě pokoušeli o odpověď, ale v oslabení znovu vyrovnat nedokázali.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Inter Milán 0:0

21.10.2017 20:45

Góly: -

Domácí Neapol našla tým, který se nenechal porazit! Neapol se ve šlágru kola totiž rozešla smírně s Interem Milán a poprvé v sezoně Serie A nevyhrála. Poprvé se také nějaké obraně podařilo ukočírovat neapolskou ofenzivní mašinu, takže diváci se na San Paolu nakonec nedočkali ani jedné branky.

Ofenzivní karneval Neapole se zasekl, na čemž měla svůj výrazný podíl obrana Interu Milán. Šlágr kola mezi prvním a druhým mužstvem skončil remízou, ale nedá se říct, že by se diváci pod Vesuvem nudili. Trenér Sarri postavil velmi silné mužstvo, které čítalo obvyklé zbraně jako Hysaj, Koulibaly, Allan, Hamšík, Callejón, Mertens, nebo Insigne. Obránci Neapole si museli dávat pozor především na Maura Icardiho, který minule vstřelil hattrick. Nebyl ale jedinou hrozbou, protože na hřišti byli také Škriniar, Handanovič, Candreva nebo Valero.

Jako první se do střelecké pozice probíjel Slovák Marek Hamšík, jenže uctívaný kapitán Neapole mířil těsně vedle tyče. Inter Milán v úvodu dělal vše pro to, aby neinkasoval, ale přesto vyráběl vzadu dost prostoru. Neapol navíc má velmi aktivní beky, kteří se v těchto situacích dobře orientují.

Hlavní hvězdou prvních dvaceti minut byl bezesporu Samir Handanovič. O tohoto zkušeného brankáře se Inter opírá už nějaký pátek a dobře ví, jaký poklad v něm má. I v dobách nejhošíc krize to byl právě slovinský brankář, kdo často držel svůj tým nad vodou. A dnes své kvality potvrdil také v 19. minutě, když pokryl nejprve střelu Driese Mertense a pak i dorážku Josého Callejóna!

Faouzi Ghoulam často kombinoval s ofenzivnějšími kolegy a sám podnikal útočné výpady do týlu nepřítele. Obrana Nerazzurri ale držela, i když aktivita domácích neustále rostla. Demonstroval ji hlavičkující Lorenzo Insigne, který měl sice před utkáním drobné zdravotní potíže, ale takový zápas si samozřejmě nemohl nechat ujít. Jeho hlavička ale našla jen rukavice pozorného Handanoviče.

Byl to velký boj, o míč i nadvládu nad hřištěm, takže nějaké zběsilé tempo nepřipadalo v úvahu. Hlavní bylo, zejména pro hosty, neudělat chybu. Do šance se dostali i hosté, když Candrevův centr sklepl Mauro Icardi do běhu Borju Valerovi, jenž z hranice malého vápna pálil z voleje. Našel ale jen brankáře Pepeho Reinu, který odmítl inkasovat!

Hned po změně stran se Inter málem dostal do vedení, protože Matías Vecino skvěle proběhl do vápna a podařilo se mu na jeho straně obelstít i brankáře Reinu, který vyběhl. Vecino už mířil do prázdné brány, kde se však zjevil Faouzi Ghoulam a jeho střelu vyhlavičkoval ven! Deset minut poté jsme viděli slovensku spolupráci, i když ze strany Milana Škriniara samozřejmě nechtěnou. Škriniar odrazil Allanův nákop jen před sebe a Hamšík pálil těsně vedle!

Právě Milan Škriniar se často potýkal s ataky Driese Mertense a také Lorenza Callejóna, ale svou práci odváděl na jedničku. Unavené aktéry zápasy postupně oba technici střídali a vyslali do hry hráče jako Mário nebo Zieliński, ale k větší aktivitě to také nevedlo. Mauro Icardi byl dobře strážen a jeho pověstný čich na místo a zakončení dnes vyzníval na prázdno.

Patnáct minut před koncem se dostal o kdraženému balonu Lorenzo Insigne a míč se pokusil zakroutit pravačkou na zadní tyč, ale technická rána nenašla svůj cíl. Až minutu před koncem se zrodila další obrovská šance domácích. Koulibalyho pas našel na hrotu Mertense, který zakončoval v pádu. Zamířil dobře, ale na svém místě stál opět pohotový Samir Handanovič který zkušenému Belgičanovi zkazil radost parádním zákrokem!

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - FC Crotone 5:0

21.10.2017 18:00

Góly: 3. Gianmarco Ferrari, 11. Fabio Quagliarella (pen.), 39. Gianluca Caprari, 71. Karol Linetty, 76. Dawid Kownacki

Crotone odjíždí z Janova v hodně mizerném rozpoložení, protože jeho dnešní výkon byl hodně špatný. Domácí Námořníci naopak excelovali a kromě toho, že udrželi čisté konto, doručili do brány Alexe Cordaze hned pět přesných střel!

Domácí nechtěli Crotone vůbec šetřit, takže se do základu dostali hráči jako Ferrari, Strinić, Praet, Torreira, Linetty, Caprari, Quagliarella nebo Zapata. Někdejšího zaměstnavatele chtěl pokořit na opačné straně hrající Budimir, kterému asistovali Cordaz, Pavlović, Rohdén, Izco, Mandragora nebo Stoian.

Crotone hraje s každým daším kolem více a více o záchranu a s každým dalším kolem se jí to daří míň a míň. Crotone jelo do Janova s cílem havně neinkasovat, což se mu ale hned ve třetí minutě začalo rozpadat pod rukama. Záložník Lucas Torreira poslal ze standardní situace krásný pas do pokutového území, na ten si naskočil Gianmarco Ferrari a hlavou mířil přesně - 1:0 pro domácí.

Ti své vedení velmi rychle znásobili, protože v 10. minutě Arlind Ajeti jednoznačně ve vápně fauloval Duvána Zapatu a sudí Calvarese pískal penaltu. K ní se postavil zkušený útočník Fabio Quaglirella a i když brankář Cordaz vystihl směr, kterým Quagliarella míč pošle, dosáhnout na něj nestačil.

Od té doby měli domácí Blucerchiati hru pevně ve svých rukou a Crotone téměř nic nedovolovali. S mčem v klidu kombinovali a Crotone marně hledalo způsob, jak se dostat alespoň trochu blíž domácímu brankáři Puggionimu. Pět minut před koncem první půle navíc domácí navýšili své skóre. Duván Zapata se prodral k vápnu a krásnou přihrávkou našel v pokutovém území úplně volného Gianlucu Caprariho. Mladý útočník už měl za úkol jen dostat balon do sítě - 2:0.

Někdejší hráč Dorie, Ante Budimir, se v Sampdorii nikdy neprosadil, což chtěl dneska zlomit. Jeho hlavičku v závěru prvního poločasu ale zastavilo břevno! Druhá půle nenasvědčovala tomu, že bychom se snad měli dočkat nějakého dramatu. Doria vedla o tři branky a Crotone už nemělo síly ani chuť na zvrat. Nezměnila to ani čerstvá krev v podobě Trottyči Ramíreze na opačné straně.

Dvacet minut před koncem utkání Sampdoria předvedla další parádní akci založenou na rychlých přihrávkách. Dennis Praet si naběhl do vápna, kam dostal kolnou nahrávku. Pak zvedl hlavu a našel na středu vápna Karola Linettyho. Tomu už zbylo jen zvolit stranu, na kterou balon pošle - 4:0.

Caprariho poté vysřídal mladý Polák Dawid Kownacki a opět se rychle uvedl gólem. Na vysokých pět k nule uzavřel i díky tomu, že brankář Cordaz vykopl balon hodně mizerně, Kownacki si jej zpracoval a po krátkém sprintu jej poslal skrze nohy brankáře Crotone - 5:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol981026:525
2.Inter Milán972017:523
3.Juventus FC971127:922
4.SS Lazio971124:1022
5.AS Řím860215:518
6.UC Sampdoria852116:917
7.Chievo Verona943212:1115
8.Bologna FC94238:914
9.ACF Fiorentina941415:1113
10.Turín FC934214:1413
11.AC Milán941412:1313
12.Atalanta Bergamo933314:1312
13.US Sassuolo92255:158
14.Janov CFC91358:136
15.Udinese Calcio920715:216
16.Cagliari Calcio92076:176
17.FC Crotone91356:196
 Hellas Verona91356:196
19.SPAL 201391267:155
20.Benevento Calcio90092:220

Autor: EuroFotbal.cz / itálie serie a souhrn 8

Komentáře (86)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bod super, alespoň něco něco pozitivní dneska

Forza INTER

Reagovat
AjaxFans

Kua,že jsem nevsadil tu 20 .To je tak vždycky

Reagovat
Artaxerxes

Skvělej bod a skvělej Handanovič.

Reagovat
olis

skoda dpci, boli sme lepsi aj sance boli, bod prijatelny co sa tyka tabulky ale toto sme mali vyhrat, Sarri musi nieco vymysliet na hrote pretoze Mertens mi posledne zapasy nepride v najlepsom rozpolozeni

Reagovat
Inter Eterno Amore

jediné čo ma vzrušilo v tom zápase bol ten Vecinov prienik .. inak bod zlatý pre nás samozrejme .. kto by to bol povedal, že budeme bez prehry prakticky od zápasu s Norimbergom v príprave a hlavne po 9 kolách ligy

GRANDE LUCIANO !

Reagovat
Inter Eterno Amore

Vravel som, že ten kurz na Napoli bol mimo

Reagovat
sinter

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Nuno čomes

Přijeli jsme pro bod, máme ho.

Od takového klubu jako jsme bych čekal víc.

Kdyby nebylo dnes Handy tak odjíždíme se čtyřkou. (Tolik asi k tomu, že může hrát max o 3. - 4. flek. Nevím, co se tady ostatní diví, že bych od těch borců, co mají zápas týdně, chtěl více )

Nechápu co ve vedení a tréneři co přijdou berou, protože to privilegium, jaké průměrný D'ambrosio a podpodpodprůměrný japonec mají (jasný základ na beku po celou sezónu), vůbec nemohu pochopit. Snažím se, ale každý týden mě přesvědčují o opaku.

Reagovat
Alberto Aquilani

tieto negatívne komenty, to už je len taká póza, aby si to nezakríkol, nie?

Reagovat
Nuno čomes

Jako můžeme to tak brát no.

Reagovat
cresposuper

vsak sme hrali vcelku vyrovnany zapas

Reagovat
Nuno čomes

Aha.. Nebýt handy, tak by to bylo úplně vyrovnaný no..

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak budeme hrať bez brankára aby to mali ľahšie

Reagovat
smazaný uživatel

To je velky objav, ze hrat bez brankara by asi vyrovnane nebolo

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Panděvova ofina

Děláš si srandu? Jsi trochu zapomněl, jak jsme hráli před půl rokem!? Já si budu stát za svým, když řeknu, že tohle byl z naší strany skvěle takticky zvladnuty mač. Neapol ma nejlepsi utok v lize a dnes často nevěděli ,co mají hrát.

Reagovat
Nuno čomes

Skvěle takticky na bodika, to nepopírám A tak Neapol, v momentální formě asi to nej v Itálii. ok, úspěch no.

Reagovat
smazaný uživatel

Yuto dnes patřil k nejlepším. Pod Spalem se zvedl, našel sebevědomí a už není zbrklý. Stejně tak D'Ambrosio. Jsem rád jak se sehráli​ kraje Candreva+D'AMBROSIO a Perisic+Nagatomo.

Spíš Cancelo je pro mě zatím velké zklamání. Jako backup beru, ale čekal jsem kvalitního driblera.

Eder mohl přijít o 10 minut dříve. S nim jde hra nahoru.

Reagovat
Nuno čomes

Cancelo hrál pár minut. Eder by si zaslsoužil hrát více, Mauro nemůže hrát pořád vše, to je zbytečnost. Sorry ja japonce nesnáším a hned za ním D'ambrosio. A to se nezmění prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem Yuta nesnášel, když věčně ztrácel balóny a dělal ty svý uprky k ničemu, vedoucí z 90% k protiútoku a následnému přečíslení. Ale on šel strašně do sebe. Hraje zodpovědně, nebojí se soubojů - dokonce i do hlav chodí.

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak Spalletti mu pomáha dosť, ale stále je to len priemerák

Reagovat
Dejwa

Co blbnete, až na tu šanci Mertense na konci zápasu neměli regulérní gólovku, hráli jsme v rámci možností hodně dobře, obrana určitě pochvala (i Japonec).. z brejků jsme hrozili podobně jako Neapol, chyběla přesnost a trošku štěstí, Candreva v posledních zápasech paráda, bod dobrej a určitě zaslouženej, teď ještě zdolat Sampdorii a první těžká část sezony za náma.. FORZA INTER!!

Reagovat
Inter Eterno Amore

presne tak .. my s tým kádrom čo máme hráme momentálne maximum .. neviem čo niektorí chcú .. asi by radi hru s bezhlavým útokom a následé zbytočné straty bodov ako minulé sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria

Reagovat
Panděvova ofina

Gattuso

Reagovat
lnterista

To by byla prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Jó,holt kdo chtěl včera vidět góly,musel koukat už od šesti

Reagovat
Alberto Aquilani

Fuj, slabučký výkon, otrasný zápas. Ďalšie body Kolarova.

Reagovat
smazaný uživatel

, expert od PC

Reagovat
Alberto Aquilani

Rimskyvlk23.07.2017 11:24#

Kokot priviedol kokota. A to som myslel, ze Sabatiniho sa prekonat neda. Dufam, ze tento bastard dopadne ako Cole a Monchi si to vyzere az do dna. Co to je za "charakter", ked najskor vyhlasi, ze sa chce vratit do Lazia a potom ide k najväcsiemu rivalovi. Nie lazialom v Rome! Predajna defka

Reagovat
smazaný uživatel

A???? Nadaval som na neho preto, ze bol lazial a nie, ze je slaby hrac, ty srac . A som rad, ze mas moje prispevky ulozene v trezore . A samozrejme, zatial sa vykupil svojimi vykonmi, ze bol merda

Reagovat
Alberto Aquilani

nemusím mať tvoje príspevky uložené, stačí ak klikneš na Kolarovov profil na EF a otvoríš si diskusiu k jeho prestupu, kde si napísal aj toto:

"Na tu jeho velku kvalitu som strasne zvedavy. A kolko by si chcel dat za takmer 32-rocneho hraca bez formy, 20 mln?"

Len toľko k tvojmu sraniu si do huby, experte

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu A?????? V city mal formu minulu sezonu???? Prisiel ako nechceny hrac bez formy. Je jasne, ze ty ako milovnik lazia, si bol z neho namäkko a ako vsevedko si jasne uz vtedy vedel, ze bude hrat vyborne

Toto co nezverejnis: Rimskyvlk22.10.2017 16:30#

Kolarooooooov, ty lazialska merda. Je vyborny. Som rad, ze som sa mylil. A hrajte kurva

Reagovat
Alberto Aquilani

Bol tak bez formy, že tam odohral 3400 minút Ešte skús niečo

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ked hrac odohra 3400 minut, musi mat formu . A hral tusim aj stopera, lebo mal taku formu, ze stoperov vytlacil zo zakladu.

Bruno Peres 3100 minut - jasny dokaz, ze mal formu . To len dokazuje, aky si diletant

Reagovat
Alberto Aquilani

pretože Bruno mal na to bekovi minulú sezónu veľkú konkurenciu, ty mysliteľ. A Kolarov má tých 3400 minút v City, v miliardovom kádri, kde hral na stopérovi v 3 člennej obrane, v Guardiolovom 3-5-2 ktorý to hral na kraji bez bekov ale s krídlami.

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Za vysledok bravo. Po tazkom zapase na Chelsea sme Torino prakticky k nicomu nepustili. A to sme mali stopersku dvojicu, aku sme mali. V utoku slabsie, vela nepresnosti a zbytocnych strat. Forza Roma

Reagovat
smazaný uživatel

v útoku to nebolo slabšie, ale absolútne bez myšlienky

Reagovat
Lech

Hrozny Flore, Strootman neviditelnej, Elsha bez sance projit pres hrace, Dzeko 0, fakt se da pochvalit jen jediny hrac - lazial. Ale ok, 3 body se budou hodit v boji o LM

Reagovat
rossoneri89

otrasnee ....Montella okamzite OUT ... vcera bolo neskoro !!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mi zkurvili tiket, nikdy na ně nevsázím, ale říkal jsem si, že už musí zapnout, ale redka a v útoku Kalinič a 0-0 bylo jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

AC, Liverpool a Dortmund patří na Black list všech sázejících.

Reagovat
didosh

Přesně...pro mne i Barcelona...vždycky malý kurz a stejně když je náhodou dám,nevyhrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gremlin

nestarnúci Pelissier

Reagovat
travis joe
Reagovat
olis

Reagovat
olis

nie sem

Reagovat
Mrvinho

Stačilo za to dopsat AC a nemusel jsi dělat že to nemělo být k souhrnu

Reagovat
TheTopFootbaler

Nebyl ale jedinou hrozbou, protože na hřišti byli také Škriniar, Handanovič, Candreva nebo Valero.

Na zrovna Handanović ohrozil bronku soupeře vskutku ohromně.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Toto vyzerá zle, Radu by mal Kolarova trošku prebrúziť, len tak ľahučko mu zlomiť nohu

Reagovat
smazaný uživatel

naozaj koment hodný laziala

Reagovat
Pipo123

Ale no, prepáč

Reagovat
REPLIKATOR

Udine

Reagovat
REPLIKATOR

Udine

Reagovat
madridcan

Khedira

Chyba mi strasne, ale cez nasu zalohu cesta by aj tak neisla...

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE A Sami si to zaslúžil, krásne góly

Reagovat
Majk91

To Udinese je strasne slabucke. Snad vypadnu do Serie B smejdi.

Reagovat
smazaný uživatel

opticky ani nebylo poznat, že Juve hraje v 10-ti

Reagovat
smazaný uživatel

Aaa my tu ligu stejne vyhrajem hej stejne vyhrajem ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

khedira

Reagovat
smazaný uživatel

AC dnes iba dokazuje ze cesta je este daleka. Aspon s momentalnym trenerom do 4 miesta nemozna misia Uz sa tu opakujem ale Bonucci je zatial priemerny hrac, ktory nestoji ani za 20melonov, v Juve mal okolo seba spickovych hracov tam sa mu hralo... Tu ma byt lider a nezvlada to chlapec vobec Ani rozohravka mu nejde strasny je

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem spíš zvědavý, jak dlouho tam Montella ještě vydrží. Jestli se měli rozhodovat podle toho jak dopadnou utkání s AEK, Janovem a Chievem, tak zatím nic moc. Snad se vrátí Carlo mohl by to svoje stanovisko "od příští sezóny" změnit na "od nového roku". To by pěkně vyšlo, jelikož Montellu vyhodí asi až po zápase s Beneventem

Reagovat
raduinho

AC by nepomohlo i kdyby šlo do LM přímo prvních 10 Tak jim třeba za tu prasáckou lobby.

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile je hovado, 17 gólů za 998 odehraných minut

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile jako forma neskutecna.

Reagovat
Pipo123

Najlepší strelec v TOP 5 ligách

Reagovat
es tut mir leid

Ten pocit, když ve fantasy nedáte Khediru ani na lavičku

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko nula bodov opäť, ale dalo sa čakať po lige majstrov, kde zahral po dlhej dobe super, takéto výkony on len tak neopakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky 9.kola na foru

Další kolo hned zitra, nezapomeňte

Reagovat
Kaka14

Na Montellovo miesto su traja kandidáti : Paulo Sousa, Gattuso a Ancelotti ... najviac to vyzerá na Paulo Sousa no neviem, ale Sousa nas podla mna nikam neposunie, pod Gattusom by sme hrali agresivnejsie, ale takticky by nas tiez nikam neposunul.... ja by som radsej pockal na trenera co trenoval uz velkoklub a vie zvladat taketo velke tlaky (Capello uz vraj odmietol) .... Ancelotti (ked hadam nie je pravda ze chce ist po sezone do Juve) alebo Conte (ktory, to zacina mat nahnute v Chealse)

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Frank de Boer je volny

Reagovat
Ragazzo d'oro

Sousa je vynikající kouč

Reagovat
Kaka14

no to iste platilo aj o Montellovi....

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman.

Reagovat
FuckT

Tak SSC teraz cakaju tazke tyzdne, Juve sa rozbieha, Inter je kompaktny, Lazio si to dava, zatial co my sme sice dobri ale nemame alternativy, Mertens stratil svoje caro a nejak sme stratili tu lahkost, ktora nas doteraz tahala vpred. LM je pre nas uz viac-menej iba sen, v lige nas Juve este zatlaci... Este stale je ale mozne, ze Guardiola nas po tej chvale na nas tim necha doma vyhrat.

Ale to nie, daju nam bohuzial asi aj doma a ptm v Shahtare prehraju alebo remizuju, kedze postup budu mat z 1. miesta aj tak uplne isty. Mrzi ma len to, ze to bolo vsetko uplne zbytocne, mali sme na pohodlny postup z LM a prve miesto v lige zaroven(myslim doteraz)...

Reagovat
Delsemela

Včera jsem byl v Udine live ! absolutně famozní zápas , tenhle match měl prostě všechno ...fotbalovost, výsledek, atmosfera vše 10/10 !!!

Naprostá bomba , v tv je vše dost zkreslené,ale vidět ty biliárové akce zeber z nohy na nohu,to je prostě radost pohledět ! celá 11 tka zahrála opravdu výborně, dát v deseti 4 goly je trochu úlet ! Grande Calcio Serie A ...nejlepší liga světa !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele