9. kolo
21.10.2017 18:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Sampdoria doma ponížila Crotone pěti góly

Crotone odjíždí z Janova v hodně mizerném rozpoložení, protože jeho dnešní výkon byl hodně špatný. Domácí Námořníci naopak excelovali a kromě toho, že udrželi čisté konto, doručili do brány Alexe Cordaze hned pět přesných střel!

Domácí nechtěli Crotone vůbec šetřit, takže se do základu dostali hráči jako Ferrari, Strinić, Praet, Torreira, Linetty, Caprari, Quagliarella nebo Zapata. Někdejšího zaměstnavatele chtěl pokořit na opačné straně hrající Budimir, kterému asistovali Cordaz, Pavlović, Rohdén, Izco, Mandragora nebo Stoian.

Crotone hraje s každým daším kolem více a více o záchranu a s každým dalším kolem se jí to daří míň a míň. Crotone jelo do Janova s cílem havně neinkasovat, což se mu ale hned ve třetí minutě začalo rozpadat pod rukama. Záložník Lucas Torreira poslal ze standardní situace krásný pas do pokutového území, na ten si naskočil Gianmarco Ferrari a hlavou mířil přesně - 1:0 pro domácí.

Ti své vedení velmi rychle znásobili, protože v 10. minutě Arlind Ajeti jednoznačně ve vápně fauloval Duvána Zapatu a sudí Calvarese pískal penaltu. K ní se postavil zkušený útočník Fabio Quaglirella a i když brankář Cordaz vystihl směr, kterým Quagliarella míč pošle, dosáhnout na něj nestačil.

Od té doby měli domácí Blucerchiati hru pevně ve svých rukou a Crotone téměř nic nedovolovali. S mčem v klidu kombinovali a Crotone marně hledalo způsob, jak se dostat alespoň trochu blíž domácímu brankáři Puggionimu. Pět minut před koncem první půle navíc domácí navýšili své skóre. Duván Zapata se prodral k vápnu a krásnou přihrávkou našel v pokutovém území úplně volného Gianlucu Caprariho. Mladý útočník už měl za úkol jen dostat balon do sítě - 2:0.

Někdejší hráč Dorie, Ante Budimir, se v Sampdorii nikdy neprosadil, což chtěl dneska zlomit. Jeho hlavičku v závěru prvního poločasu ale zastavilo břevno! Druhá půle nenasvědčovala tomu, že bychom se snad měli dočkat nějakého dramatu. Doria vedla o tři branky a Crotone už nemělo síly ani chuť na zvrat. Nezměnila to ani čerstvá krev v podobě Trottyči Ramíreze na opačné straně.

Dvacet minut před koncem utkání Sampdoria předvedla další parádní akci založenou na rychlých přihrávkách. Dennis Praet si naběhl do vápna, kam dostal kolnou nahrávku. Pak zvedl hlavu a našel na středu vápna Karola Linettyho. Tomu už zbylo jen zvolit stranu, na kterou balon pošle - 4:0.

Caprariho poté vysřídal mladý Polák Dawid Kownacki a opět se rychle uvedl gólem. Na vysokých pět k nule uzavřel i díky tomu, že brankář Cordaz vykopl balon hodně mizerně, Kownacki si jej zpracoval a po krátkém sprintu jej poslal skrze nohy brankáře Crotone - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele