9. kolo
22.10.2017 12:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Chievo Verona - Hellas Verona 3:2

Derby della Scala se stalo záležitostí Chieva. Fly Donkeys přehráli konkurenční Hellas 3:2 a upevnili si postavení v první polovině tabulky. Utkání výrazně ovlivnila červená karta záložníka Hellasu Zuculiniho.

Veronské derby bylo pochopitelně velkým svátkem a mnohem aktivněji do něho vlétl Hellas. Už v 6.minutě musel Sorrentino vyrážet centr a dorážející Daniele Verdi otevřel střelecký účet utkání. Chievo se pokoušelo o odpověď a po dalším centru do vápna hlavou těsně minul Valter Birsa. To bylo pro Hellas první důrazné varování, kterého ho však hosté nedbali a ve 23.minutě přesto inkasovali. Birsa poslal do šestnáctky centr a Roberto Inglese hlavou srovnal na 1:1.

Fly Donkeys o chvíli později dokonce dokonali obrat. Souprayen ve vápně fauloval Hetemaje a Roberto Inglese z nařízeného pokutového kopu zajistil Chievu vedení. Pět minut před koncem zápasu předvedl naprosto zbytečný a ostrý faul Zuculini a sudí musel sáhnout po červené kartě a Hellas tím poslat do oslabení.

Jenomže penalta se kopala i na druhé straně. V 53.minutě zahrál ve vápně rukou Gamberini a také tady přišlo na pomoc video a rozhodlo ve prospěch Hellasu. Zkušený Giampaolo Pazzini penaltu proměnil a znovu srovnal stav derby, tentokrát na 2:2.

Hellas ale hrál stále v početní nevýhodě a Chievo se snažilo strhnout vedení na svojí stranu, což se také podařilo. Cacciatoreho centr se dostal až na malé vápno k Sergiu Pellissierovi, který dal na 3:2 pro Fly Donkeys. Ve zbytku utkání se hosté ještě pokoušeli o odpověď, ale v oslabení znovu vyrovnat nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele