9. kolo
21.10.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Neapol poprvé neskórovala, bod si odváží Inter

Domácí Neapol našla tým, který se nenechal porazit! Neapol se ve šlágru kola totiž rozešla smírně s Interem Milán a poprvé v sezoně Serie A nevyhrála. Poprvé se také nějaké obraně podařilo ukočírovat neapolskou ofenzivní mašinu, takže diváci se na San Paolu nakonec nedočkali ani jedné branky.

Ofenzivní karneval Neapole se zasekl, na čemž měla svůj výrazný podíl obrana Interu Milán. Šlágr kola mezi prvním a druhým mužstvem skončil remízou, ale nedá se říct, že by se diváci pod Vesuvem nudili. Trenér Sarri postavil velmi silné mužstvo, které čítalo obvyklé zbraně jako Hysaj, Koulibaly, Allan, Hamšík, Callejón, Mertens, nebo Insigne. Obránci Neapole si museli dávat pozor především na Maura Icardiho, který minule vstřelil hattrick. Nebyl ale jedinou hrozbou, protože na hřišti byli také Škriniar, Handanovič, Candreva nebo Valero.

Jako první se do střelecké pozice probíjel Slovák Marek Hamšík, jenže uctívaný kapitán Neapole mířil těsně vedle tyče. Inter Milán v úvodu dělal vše pro to, aby neinkasoval, ale přesto vyráběl vzadu dost prostoru. Neapol navíc má velmi aktivní beky, kteří se v těchto situacích dobře orientují.

Hlavní hvězdou prvních dvaceti minut byl bezesporu Samir Handanovič. O tohoto zkušeného brankáře se Inter opírá už nějaký pátek a dobře ví, jaký poklad v něm má. I v dobách nejhošíc krize to byl právě slovinský brankář, kdo často držel svůj tým nad vodou. A dnes své kvality potvrdil také v 19. minutě, když pokryl nejprve střelu Driese Mertense a pak i dorážku Josého Callejóna!

Faouzi Ghoulam často kombinoval s ofenzivnějšími kolegy a sám podnikal útočné výpady do týlu nepřítele. Obrana Nerazzurri ale držela, i když aktivita domácích neustále rostla. Demonstroval ji hlavičkující Lorenzo Insigne, který měl sice před utkáním drobné zdravotní potíže, ale takový zápas si samozřejmě nemohl nechat ujít. Jeho hlavička ale našla jen rukavice pozorného Handanoviče.

Byl to velký boj, o míč i nadvládu nad hřištěm, takže nějaké zběsilé tempo nepřipadalo v úvahu. Hlavní bylo, zejména pro hosty, neudělat chybu. Do šance se dostali i hosté, když Candrevův centr sklepl Mauro Icardi do běhu Borju Valerovi, jenž z hranice malého vápna pálil z voleje. Našel ale jen brankáře Pepeho Reinu, který odmítl inkasovat!

Hned po změně stran se Inter málem dostal do vedení, protože Matías Vecino skvěle proběhl do vápna a podařilo se mu na jeho straně obelstít i brankáře Reinu, který vyběhl. Vecino už mířil do prázdné brány, kde se však zjevil Faouzi Ghoulam a jeho střelu vyhlavičkoval ven! Deset minut poté jsme viděli slovensku spolupráci, i když ze strany Milana Škriniara samozřejmě nechtěnou. Škriniar odrazil Allanův nákop jen před sebe a Hamšík pálil těsně vedle!

Právě Milan Škriniar se často potýkal s ataky Driese Mertense a také Lorenza Callejóna, ale svou práci odváděl na jedničku. Unavené aktéry zápasy postupně oba technici střídali a vyslali do hry hráče jako Mário nebo Zieliński, ale k větší aktivitě to také nevedlo. Mauro Icardi byl dobře strážen a jeho pověstný čich na místo a zakončení dnes vyzníval na prázdno.

Patnáct minut před koncem se dostal o kdraženému balonu Lorenzo Insigne a míč se pokusil zakroutit pravačkou na zadní tyč, ale technická rána nenašla svůj cíl. Až minutu před koncem se zrodila další obrovská šance domácích. Koulibalyho pas našel na hrotu Mertense, který zakončoval v pádu. Zamířil dobře, ale na svém místě stál opět pohotový Samir Handanovič který zkušenému Belgičanovi zkazil radost parádním zákrokem!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Artaxerxes

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

X už byli na řadě furt vyhrávat nejde kurz 4,89,tak to vám žádná banka nedá

Reagovat
vanGomm

Matematika je neúprosná nikdo to nevydrží neremizovat.To je stejné jako že půjdem všichni do penálu

Reagovat
advokat

Vynikajúci zápas, Neapol mal vzhľadom na šance navrch, ale nepremenil ich. Inter je teraz veľmi vyrovnaný tím, uvidí sa, či o titul budú bojovať aspoň traja.

Reagovat
JakubOcko

Neapol by se mohla soustředit na zapas s City, postupu totiž moc nevěřím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele