9. kolo
22.10.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Římané neoslnili, ale tři body z Turína vezou

Turínské FC dnes pro AS nebylo zrovna náročným soupeřem a obrana hostí se stěží zadýchala. Ani hosté však nepředvedli zrovna oslňující výkon a musela jim stačit jediná branka, o kterou se krásným kopem postaral Aleksandar Kolarov.

Na Stadio Olimpico v Turíně se utkalo mnoho známých tváří. Osiřelý útok domácích při zranění střelce Belottiho Umar Sadiq, stále ještě hráč AS Řím. Sadiqa v pozici hrota podporovali Ljajić s Falquém, kteří rovněž oblékali dres AS. Veterán Burdisso čekal, zda se dostane do hry alespoň v průběhu. Na jeho lavičce čekal na svou šanci Bruno Peres a při absolutní nutnosti nových obránců také Leandro Castán.

Trenér Di Francesco dnes vsadil na trochu jiné rozestavení s Nainggolanem jako netradiční desítkou pod El Shaarawym s Džekem. Di Francesco může mít radost z toho, že k dispozici jsou už Patrik Schick i Rick Karsdorp, ale řeší velké potíže vzadu. Mimo hru je skála jménem Manolas a dnes se zranil také další stoper, Federico Fazio. Šanci proto dostal dosud nerozehraný Hector Moreno.

Zadní řady hostů nevypadaly vůbec jistě, čehož chtěli domácí využívat. Několikrát se Niang nebo Sadiq dostávali do náběhů, ale velmi často je brzdily ofsajdy. A když už se Sadiq Umar dostal před Moreno, brilantně se stihl vrátit Juan Jesus a obrat mladíka o balon. Hodně kouskovaná hra nedovolovala mnoho rychlých kombinací.

Vlci byli hlavou tak trochu ještě v Londýně - vzadu nejistí, vepředu nekoncentrovaní. Zajímavým pasem to zkoušel Stephan El Shaarawy, který hledal na zadní tyči Pellegriniho. Balon mu ale ukradl pozorný Molinaro. První zajímavou hlavičku poslal na bránu Sirigua Jesus, ale gól by stejně neplatil pro ofsajd. Až příliš často se mnozí hráči ocitali v kontaktu s trávníkem a hře kvůli tomu chyběla jakákoli plynulost.

Na vině nebyl jen Řím, protože ani produktivní mozky jako Adem Ljajić nebo Daniele Baselli nedokázaly vymyslet vůbec nic. Edin Džeko byl na hrotu opět hodně osamocen a jeho spoluhráči jej příliš často nedoplňovali. Deset minut před koncem první (a hodně nezáživné půle) poslal Ljajić míč do uličky na Sadiqa, kterého si nikdo pořádně nehlídal. Mladý útočník však napálil balon z voleje nad bránu!

Obrovskou chybu udělal v závěru poločasu Kevin Strootman, který si počkal na zadní tyči a nečekaně k němu propadl balon po centru od rohu. Nizozemský záložník byl ale trochu dál od brány a i když nastavil nohu, poslal míč těsně vedle! Jinak to ale byl v podání obou týmů spíše zmar než fotbal. Ve stejném duchu se odbýval také druhý poločas. Bez nápadu, tempa.

Změnit se to pokoušel Adem Ljajić, který si naběhl na střed vápna Římanů a po nahrávce od Nianga pálil. Těsně však minul tyč Alissonovy brány! Na hráčích AS byla vidět obrovská únava a zřejmě také nedostatek důvěry. Dokonale to dokázal Kevin Strootman, který táhl protiútok tří na dva, ale ztroskotal na prvním obránci, aniž by nahrál!

Když to nešlo ze hry, prosadilo se AS z přímého kopu. Po faulu De Silvestriho na El Shaarawyho dostali Vlci šanci zahrávat volný přímý kop, k nimž se staví Aleksandar Kolarov. Zkušený bek zvolil jiné zakončení než proti Atalantě v prvním kole a jeho krásná rána zapadla k tyči Siriguovy brány - 1:0 pro hosty.

Hostům vyšla jedna akce středem, jenže Umara Sadiqa zastavil zdvižený praporek sudího! Řím působil v obranné fázi velmi solidně a jistě, ale je pravda, že domácí jej příliš neobtěžovali. Vlastně si jen těžko můžu vybavit nějakou situaci, kterou musel brankář Alisson řešit dobrým zákrokem. Když na opačné straně Salvatore Sirigu vychytal dělovku Bruna Parese, skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lech

0:4

Reagovat
kopajda

za reportáž. zcela souhlasím. ještě padl aspoň ten gól, jinak bych snad nedal nikomu ani bod za tu hru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele