9. kolo
22.10.2017 15:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento inkasovalo třikrát, tři body má Viola

Mise Beneventa, které se chce zachránit v první lize, se zdá být minimálně nesplnitelná. K obvyklým mizerným výkonům přidali hráči Čarodějek také domácí utkání s Fiorentinou, která se mohla radovat z pohodlné výhry. Tu ji zajistily trefy Benassiho, Babacara a také Théréaua, který proměnil nařízenou penaltu.

Benevento chtělo doma zapracovat především na střelbě, která je s přesnými dvěma góly minimálně tristní. Nedalo se ale moc počítat s tím, že by to dnes byl nějaký ofenzivní karneval z jeho strany, protože kvalita byla jednoznačně na straně Fiorentiny. Ta navíc neměla příliš absencí, takže do hry mohli Simeone, Astori, Benassi nebo Badelj s Théréauem. Benevemto uvítalo zpátky Amata Cicirettiho s Memushajem. Jen lavička zbyla na Lazaara s Codou.

Marco Benassi se z hloubi pole pokusil o vlastní individuální akci a překonal první dva protihráče, ale nakonec mu míč zbytečně uskočil. V 16. minutě kopal centr směrem brány domácích obránce Biraghi a balon se pomalu stáčel až na tyč, která zachránila Čarodějnice! Proti další šanci Fiorentiny jim už ale nepomohla ani branková konstrukce.

Marco Benassi celou akci rozjel a zakončil. Nejprve postrčil míč po své pravici na střed, na hranici vápna odvedl dobrou práci útočící Théréau a po chvíli držení míče jej vrátil do druhé vlny zase na Benassiho. Jeho střela zapadla za záda brankáře Brignoliho bez potíží - 1:0.

Fiorentině spadl ze srdce obrovský kámen a mohla se dál soustředit na klidnější kombinaci. I proto jsme delší dobu žádnou zajímavější či přímočařejší akci neviděli. Až po třiceti minutách se ozval dosud nepříliš viditelný útočník Giovanni Simeone, který zakončil rychlou akci střelou na bližší tyč! Tam se ale brankář Brignoli přesunul včas.

V těchto chvílích byla Fiorentina jednoznačně aktivnější a ke slovu se dostal také mladík Chiesa, jehož hlavička prolétla jen těsně nad břevnem! Domácí se ocitli blíže k šancí díky střelce mladíka Cataldiho, který v Beneventu sbírá důležité zkušenosti. Pět minut před koncem první půle se rozhodl vyzkoušet své štěstí a ranou z pětadvaceti metrů napálil tyč, která zachránila brankáře Sportiella!

Do druhé půle vletěla Fiorentina neméně dobře, protože po pihýh dvou odehraných minutách poslal Laurini pas na zadní tyč, kam si naběhl Khouma Babacar. Mladý střelec se krásně položil do hlavičky a překonal brankáře Brignoliho přesně - 2:0.

To už s domácím výběrem vypadalo hodně špatně. Brankář Brignoli musel vytáhnout ještě několik zákroků proti šancím Benassiho s Babacarem a jeho obránci byli spíše do počtu. Do střely se pořádně obul mladý talent Chiesa, který nechce zahanbit slavné jméno a pracuje na tom, aby svého otce ještě překonal. Ranou z dvaceti metrů ale nepřekonal Brignoliho.

Domácí brankář neprožil úplně pohodlný večer, protože po hodině hry to byl právě on, kdo ve vápně srazil útočícího Khoumu Babacara. Sudí posoudil situaci jako penaltovou, za což mu poděkoval Cyril Théréau. Umístěnou ranou prostřelil vše před sebou!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele