9. kolo
22.10.2017 18:00 CET
2 : 6
(1:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Juventus i v oslabení rozstřílel Udinese

Juventus i přes vyloučení Maria Mandžukiće dokázal překonat obranu Udinese a pokořit ji šesti góly! Hned tři z nich měl na svědomí trochu netradiční střelec, záložník Sami Khedira.

Udinese hrálo doma o hodně. Tým trenéra Delneriho se ocitá pod palbou kritiky a trenér sám je často zmiňován v souvislosti s dalším vyhazovem. Dnes vložil důvěru v hráče jako De Paul, Fofana, Janto, Danilo, Samir nebo Maxi López. Juventus se po nepovedeném utkání s Laziem potřeboval vzchopit a trenér Allegri vyslal do hry mže jako Dybala, Mandžukić, Khedira, Rugani, Sandro nebo Cuadrado.

Domácí Zebry hodlaly od prvních minut přetavit negativní auru kolem týmu v bojovný výsledek a vlastně se jim to dařilo. Jako první totiž vstřelil gól právě domácí. Netrvalo dlouho a domácí zasekli do hostující obrany první drápek. Stipe Perica dostal balon poměrně blízko k Buffonovi. Před sebou měl urostlého Chieliniho, který je zvyklý podobné situace řešit jednoduše, ale nezalekl se. Udělal mu kličku a poslal balon do protipohybu legendárního brankáře - 1:0.

Tohle samozřejmě čekal na stadionu málokdo a na Juventusu to bylo obzvláště vidět. Pomohli mu až domácí. Po sérii standardních situací měl Juventus k dispozici rohový kop, který sice nekopl nijak dobře, ale naskakující obránce Samir balon s jistotou poslal do vlastní sítě a srovnal!

Tohle byla pro Udinese a jeho snahy na bodový zisk velká komplikace, ale bylo to ještě horší. Aby se Zebry jen tak nevzpamatovaly, Juventus jim vstřelil další branku. Vše začalo krásným pasem někdejšího hráče Udinese, Juana Cuadrada. Ten našel nabíhajícího Samiho Khediru, který parádně zakončil přes brankáře Bizzarriho - 2:1.

Aby to Juventus neměl zase tak jednoduché, Mario Mandžukić svůj celek oslabil. Nejprve padl ve vápně a chtěl si vymodlit penaltu. To se mu ale nepovedlo a prakticky během jedné minuty dostal dvě žluté karty! Vyrovnat mohl o pár minut později Jakub Jankto, který ale ve velké šanci přestřelil! Mladý český fotbalista měl další obrovskou šanci ještě před koncem první půle, když se k němu snesl balon. Jankto to udělal dobře, jenže brankář Buffon ještě líp!

Co se Zebrám nepovedlo v první půli, to završily ve druhém poločase. Pouhé tři minuty poté, co se oba celky vrátily ze šaten, se Udinese dočkalo. Krásný centr po standardní situaci si našel v pokutovém území kapitán Danilo, který si na něj naskočil a poslal jej přesně do míst, kam brankář Buffon nedosáhl - 2:2

Trochu to vypadalo, že oslabený Juventus bude hrát hlavně na jistotu a bude bránit, ale opak byl pravdou. Stipe Perica fauloval, za což byli hosté odměněni volným přímým kopem. Ten si vzal na starost Paulo Dybala a poslal jej na hlavu mladého obránce Daniela Ruganiho. Mladý talent lehce ťukl do míče a slavil vedoucí branku!

Standardní situace dnes obecně Juventusu vycházely perfektně. Paulo Dybala rozehrál další takovou a opět hledal Ruganiho. Mladý stoper sice nezakončil a vlastně míč vrátil hlavou zpět, ale všudypřítomný Sami Khedira jej ihned poslal do sítě - 4:2.

Na chvíli si dal tento německý záložník pauzu, ale střelecký účet ještě zdaleka neuzavřel. Německého reprezentanta našel Gonzalo Higuaín a Khedira místo zdlouhavého přemýšlení, co s míčem udělá, prostřelil ze strany chudáka Bizzarriho. Ten dnes opravdu neměl šťastný den a v samém závěru jej ještě jednou překonal záložník Miralem Pjanić - 6:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaká je pravděpodobnost , že host prohraje 2 zápas za sebou vypsaný jako favorit?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

On je trenuje Delneri? Tak to jsem klidny...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele