Serie A - souhrn 31. kola

07.04.2018, 17:04, aktualizováno 08.04.2018, 22:44
Komentáře a souhrny
Udinese znovu prohrálo, tentokráte podlehlo Laziu. Neapol otočila utkání s Chievem. Turín doma na úvod nedělního programu zdolal Inter Milán brankou Adema Ljajiče. Nečekaně velké problémy měl na půdě posledního Beneventa vedoucí Juventus. Fiorentina má skvělou formu a potvrdila to i proti AS Řím, jen bod bere AC Milán...

AC Milán - US Sassuolo 1:1

08.04.2018 20:45

Góly: 86. Nikola Kalinić - 75. Matteo Politano

AC Milán doma se Sassuolem jenom remizoval 1:1 a naděje na Ligu mistrů výrazně klesají. Sassuolo se v závěrečné čtvrthodině dostalo překvapivě do vedení a Milán už stihl jenom vyrovnat.

Z pohledu Milána nešlo o zasloužený výsledek. Rossoneri byli po celý zápas výrazně lepším týmem, jenomže se hraje na branky a těch vstřelily oba celky stejně. Milán se mohl ujmout vedení hned v 1. minutě, kdy poslal do vápna centr Rodríguez a Kessié div, že málem neslavil. Domácí kouč Gennaro Gattuso musel už po několika minutách hry řešit velkou nepříjemnost, zranil se totiž stoper Alessio Romagnoli, kterého nahradil Matteo Musacchio.

Na hře AC ale nebylo nic znát. Po ráně Calhanoglua vytasil dobrý zákrok Consigli a stejný muž zlikvidoval i štiplavý pokus Cutroneho. Šance na straně Milána přibývaly, ale ozvali se i hosté. Ve 35. minutě si připsal úspěšný zákrok i Gigi Donnarumma, který zlikvidoval střelu Missiroliho.

Brankář domácích výtečně zasáhl ještě jednou, když po změně stran zpacifikoval Rogériovu střelu. Častěji u balónu byli Milánští a Sassuolo čím dál více hrozilo z brejkových situací. Lirolu ještě v 73. minutě zastavil ofsajd, ale o dvě minuty později se za obranu Rossoneri dostal Matteo Politano a táhlou střelou k tyči šokoval San Siro.

AC Milán zbraně neskládal, na odpověď měl čtvrthodinu, ovšem inkasovaná branka ho natolik zaskočila, že se dlouho nemohl k ničemu dostat. Až čtyři minuty před koncem dostal ve vápně trochu prostoru Nikola Kalinić, což znamenalo vyrovnání.

Remíza domácím pochopitelně nestačila, takže Sassuolo ještě čekaly krušné časy. V nastavení si AC vytvořilo velký tlak a mohlo rozhodnout, jenomže tutovku Bonaventury famózně zlikvidoval Consigli. AC Milán zvítězit nedokázal a jeho naděje na Ligu mistrů skomírají.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SS Lazio 1:2

08.04.2018 18:00

Góly: 13. Kevin Lasagna - 27. Ciro Immobile, 37. Luis Alberto

Lazio sice s Udinese prohrávalo po trefě navrátilce Lasagny, ale nakonec si dokázalo připsat tři body. Ty mu zajistila jednak zvýšená aktivita a především góly Immobileho s Albertem.

Lazio chtělo za každou cenu využít zaváhání AS Řím a Interu, což mu přišlo náramně vhod. Celek trenéra Inzaghiho je navíc v dobré formě a jeho soupeřem dnes bylo hodně utrápené Udinese. To na domácí půdě vsadilo na Baliće, Baráka, Samira, Lópeze či Lasagnu.

Lazio přijelo v silné sestavě, do níž se od prvních momentů poskládali de Vrij, Marušić, Leiva, Milinković-Savić nebo Anderson s Immobilem. Zkrátka nic, co byste jako obránci chtěli v neděli večer bránit. Ani Lazio ale nemohlo jen tak v klidu nastoupit a myslet si, že body budou zadarmo. Zvlášť, když se Oddovi uzdravil střelec Lasagna.

Ten zažívá skvělé období a kdyby se nezranil, zřejmě by Udinese bylo o pár příček výš. Domácí hráči byli od začátku jasně aktivnější a za skvělý vstup do zápasu byli brzy odměněni. Ve třinácté minutě poslal unikající obránce Larsen krásný a ostrý pas před bránu. Po míči skočil právě Kevin Lasagna a opět dokázal, jak je pro hru Zeber důležitý!

Lazio sice bylo chvíli zaskočené, ale Udinese s tím nemohlo počítat věčně. Po chvíli už se zase pustilo do útočení a taková šance Leivy vůbec nevypadala špatně. Brankář Bizzarri si s jeho hlavičkou ale nakonec poradil. O pět minut později už ale čisté konto neudržel. Rychlý brejk táhl po straně Lulić a jeho pokus "někam před bránu" z otočky se ujal. Ujal se ho totiž Ciro Immobile, který má na podobné věci skvělý instinkt - 1:1.

Immobile je velmi cennou - možná nejcennější - součástkou římského útoku. A to nejen proto, kolik branek sází, ale že je dokáže také připravovat. Deset minut před koncem první půle vyslal do šance Luise Alberta a šikovný Španěl propálil přes stínující obránce i brankáře Bizzarriho - 2:1.

Biancocelesti tedy ještě do konce první půle otočili nepříznivý výsledek a hnali se za třemi body. Po změně stran se o vyrovnání pokoušel Maxi López, ale rána mu nakonec nesedla. Střídající obránce Patric na opačné straně hřiště sice zajímavě rozjel útočné snažení, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Deset minut před koncem utkání se do obrovské šance natlačil Adam Marušić, který ve vápně krásně vypálil. Brankář Bizzarri byl ale proti a skvěle míč vyrazil! Následně minutu před konce utkání nedokázal hlavou srovnat zakončující záložník Jakub Jankto, který těsně minul. Navýšit vedení mohl ještě střílející Murgia, leč balon poslal těsně vedle. Lazio Řím tak v Udine slavilo důležité tři body!

Více informací k zápasu

FC Crotone - Bologna FC 1:0

08.04.2018 15:00

Góly: 25. Simy

V boji o záchranu zabralo i Crotone, když po jediné brance Simmyho porazilo Boloňu. Rozhodující trefa padla už v prvním poločase, Donadoniho svěřenci následně nenašli na obranu domácích fungující recept.

Crotone se díky tříbodovému zisku dotáhlo na sedmnáctý SPAL a boj o záchranu tak slibuje velké drama až do závěrečného kola. Utkání na Stadio Ezio Scida nebylo ničím výjimečné. Lépe začali domácí borci a s pokusem Trotty si musel poradit Mirante. Nutno podotknout, že šlo o velmi nadějný pokus a Mirante předvedl skvělý zákrok. Domácí následně zůstávali u balónu a ve 25. minutě se ujali vedení. Stoian přesně odcentroval a trestuhodně volný Simmy placírkou překonal Miranteho.

Výčet zajímavých příležitostí se tímto vyčerpal. Crotone po celý zápas hájilo těsné vedení a mnoho práce mu to nedalo, neboť Donadoniho svěřenci podali velmi matný výkon. Za celé utkání měli pouze jednu střelu na branku a s takovo bilancí se zápasy vyhrávají těžce.

Závěrečná čtvrthodina byla hodně kouskovaná, na vině byly fauly, karty i střídání. Tak jako tak se Boloňa do žádného náporu nedostala a na Crotone prohrála nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Cagliari Calcio 1:0

08.04.2018 15:00

Góly: 36. Rômulo (pen.)

Hellas doma udolal Cagliari 1:0 a boj o udržení se v nejvyšší soutěži se pořádně zamotává. Pro veronský celek to bylo velmi důležité střetnutí, které nakonec mělo šťastný konec. Rozhodující trefu obstaral z pokutového kopu Romulo.

Domácí fotbalisté si tak udobřili nespokojené fanoušky, kteří museli v minulých třech kolech spolknout pořádně hořké pilulky.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně opatrný. Ve hře přeci jenom byly velmi důležité body a nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla soupeře nakopnout. Jenže přesně to se přihodilo hostům. Ve 36. minutě dost nešťastně zahrál ve vlastním vápně rukou Sau a sudí po shlédnutí videa nařídil pokutový kop. Romulo ho i s trochou štěstí proměnil a poslal Hellas do vedení. Cagliari si vytvořilo jedinou šanci prvního poločasu až těsně před koncem, ale s hlavičkou Pavolettiho neměl Nícolas vůbec žádné problémy.

Druhý poločas už byl na zajímavé situace bohatší. Hned z kraje Hellas vstřelil druhý gól, který ale pro odmávaný ofsajd neplatil. Na druhé straně měl Pavoletti další příležitost a mnohem větší, než ze závěru prvního dějství, branku ovšem netrefil.

Čas pro Cagliari rychle kvapil a hostující ofenzíva stále nemohla najít recept na obrannou hráz soupeře. Až v 84. minutě měl Nícolas plné ruce práce, aby zastavil balón na brankové čáře! Hellas nakonec přečkal i nastavený čas a nejtěsnější vedení uhájil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Chievo Verona 2:1

08.04.2018 15:00

Góly: 89. Arkadiusz Milik, 90+3. Amadou Diawara - 73. Mariusz Stępiński

Neapol ještě zůstává ve hře o titul a ukazuje, že nepřišla o chuť bojovat. Dnes to bylo zapotřebí, protože ještě pár minut před koncem Neapol doma prohrávala s Chievem. Střídající Arkadiusz Milik ale zavelel k obratu a o pár minut později se prosadil také mladík Amadou Diawara. Chievo sice udatně bojovalo a bylo blízko překvapujícímu výsledku, ale Neapol v závěru ukázala větší touhu po výhře.

Juventus zase vyhrál a pokud by dnes Neapol zaváhala, už by asi měla svou cestu za titul hodně složitou. Trenér Sarri nehodlal vůbec nic ponechat náhodě a opět nasadil ustálenou ofenzivní trojku Insigne, Mertens a Callejón, kterou měl pasy zásobovat kapitán Marek Hamšík. Po jeho boku postavil Sarri mladíka Diawaru, protože se dao očekávat, že s obránci Chieva to hráči nebudou mít fyzicky vůbec jednoduché.

Mussi Volanti začali pod Vesuvem s hráči jako Sorrentino, Depaoli, Gobbi, Radovanović, Giaccherini, Meggiorini nebo Inglese, pro kterého to byl opravdu zvláštní zápas. Jeho budoucnost bude zřejmě právě v Neapoli a dnes měl šanci ukázat, že investované peníze nebyly vyhozené z okna. První akce se ale odehrávaly na opačné straně hřiště. Neapol spouštěla kolotoč nahrávek na jeden dotek, což Chievu evidentně dělalo potíže.

Například Dries Mertens spolupracoval ve velké rychlosti s Josém Callejónem, jehož centr obránci Chieva na poslední chvíli zablokovali na roh. Pevná obrana byla dnes pro Chievo základem, na němž chtěli hosté stavět. První velkou šanci utkání měli na svědomí domácí. Insigne dostal dost prostoru, aby v klidu odcentroval. Na zadní tyči se k vyššímu míči dostal José Callejón, jenž volejem ale mířil nad!

Callejón byl dnes v podvečer hodně aktivním hráčem a pokračoval v ofenzivní podívané. Po několika minutách se na pravé straně uvolnil a vypálil, jenže brankáře Sorrentina nepřekonal. Nepřišel si na něj ani Lorenzo Insigne, který zkoušel jeho pozornost ze třiceti metrů. A když nemohl zasáhnout Sorrentino, zastoupili jej obránci. Po ráně Hamšíka to do hrudi schytal Tomović.

Konec první půle nabídl tři zajímavé šance domácích, při kterých Chievo často mělo více štěstí než rozumu. Po ráně Hamšíka se míč otřel o boční síť a to samé platilo také po zakončení Lorenza Insigneho. Dries Mertens v samém závěru tečoval zajímavý balon, který musel Sorrentino se štěstím vytahovat mimo!

Nástup do poločasu druhého rovněž vyšel lépe domácím. Hysaj našel nádhernou přihrávkou Insigneho, který pálil slabou ranou doprostřed. Dries Mertens jen o dvě minuty později upadl ve vápně a sudí pískal pokutový kop. K tomu se postavil sám faulovaný Belgičan, ale svou šanci neproměnil a Sorrentino výtečným zákrokem opět zachránil svůj tým!

Po hodině hry se na hřiště místo Hamšíka dostal hrot Arek Milik. Polský útočník se dvacet minut před koncem dostal do zakončení, když se ocitl prakticky sám před Sorrentinem, ale svou šanci neproměnil. A opět se potvrdilo ono omýlané pořekadlo, neboť jen o tři minuty později vystihl chabou nahrávku Giaccherini a našel volného spoluhráče Mariusze Stępińskiho. Střídající hráč neměl problémy se zakončení a Neapol byla šokovaná.

O chvíli později málem vyrovnal Lorenzo Tonelli, kterému ale zkazilo radost břevno za Sorrentinovými zády! Tlak Neapole se stupňoval. Dries Mertens, který skákavý míč napálil z dobrých pětadvaceti metrů na bránu a jeho střele moc nechybělo! Pět minut před koncem málem mohl Milik zakončovat do prázdné, jenže do nahrávky mu vletěl mladý obránce Bani!

Pouhou minutu před koncem ale Neapol ukázala, že ještě bude o Scudetto bojovat. Nádherný pas z hloubi pole vymyslel Lorenzo Insigne a Arkadiusz Milik přesnou hlavičkou srovnal na 1:1!

Obdobnou akci v nastavení začal střídající Zieliński, jenže tentokrát proti zakončení Milika zasáhl brankář Sorrentino! Ani jeho senzační výkon ale na body nestačil. Ve třetí minutě nastavení nádherný balon zpracoval mladík Diawara a technickou ranou k tyči dokonal zkázu Chieva!

Více informací k zápasu

Turín FC - Inter Milán 1:0

08.04.2018 12:30

Góly: 36. Adem Ljajić

Inter Milán nezvládl zápas v Turíně, ale o čtvrté místo prozatím nepřišel. Nerazzurri podlehli Granatě po jediné brance jejího někdejšího hráče Adema Ljajiče, který se prosadil už v prvním poločase.

Že to na půdě Turína nebudou mít hráči Interu jednoduché se vědělo a výsledkově se to také potvrdilo. Hosté za devadesát minut nenašli na obranu Granaty recept a rovněž díky zaváhání Lazia nepřišli o průběžnou čtvrtou příčku,

Svěřenci Luciana Spallettiho měli první vážnější příležitost utkání, ve třinácté minutě zakončoval osamocený Mauro Icardi a skvěle zasáhl Salvatore Sirigu. Icardi tak navázal na své předchozí vystoupení proti AC Milán, kde zazdil velké množství stoprocentních příležitostí. O chvíli později hlavičkoval z nadějné pozice Perišič a balón líznul brankovou konstrukci. Inter byl o něco aktivnější, nakonec ale jako první inkasoval. Granata předvedla rychlou akci, na jejímž konci byla spolupráce bývalých hráčů Nerazzurri - Ansaldiho a Ljajiče. Prvně jmenovaný přihrával před prázdnou branku a Ljajič bez problému zakončil. A s Interem mohlo být hůře, Falquého branku ovšem sudí pro ofsajd neuznal.

Inter potřeboval ve druhém dějství přidat plyn, ale Turín hrál takticky bezchybně a svého soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěl. Naopak to byli býci, kdo mohl přidat pojistku. Po centru Ljajiče hlavičkoval hlavičkoval zády k brance De Silvestri a skvělý zákrok musel předvést Samir Handanovič. O chvíli později nebezpečně pálil Ljajič, ale ani tentokrát se skóre neměnilo.

Hosté pak přeci jenom převzali iniciativu a tlačili se dopředu, proti dobře zformované defenzívě Turína to však měli složité. Inter si za svojí snahu minimálně bod zasloužil, nakonec ale odjíždí z Turína s nepořízenou.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Janov CFC 0:0

07.04.2018 20:45

Góly: -

Ne vždy nabídne prestižní derby parádní podívanou. Důkazem budiž bitva o Janov, která skončila bezgólovou plichtou. Ani jeden tým si nedokázal vytvořit velkou převahu ani si vypracovat větší množství brankových příležitostí.

Derby della Laterna diváky nudilo. Přitom kulisa v ochozech stadionu Luigi Ferraris byla výtečná. Utkání nezačalo dobře pro Nicolu Murrua, jenž se po pár minutách zranil a v 11. minutě musel střídat. Sampdoria byla o něco lepší, ale přímo ohrozit branku nedokázala. To ve 20. minutě rozjásal Grifony Goran Panděv, ale zbytečně, protože mu byl odmáván ofsajd.

Rivalita obou celků byla pochopitelně cítit. Janov se před koncem poločasu marně dožadoval penalty a hru čím dál více kouskovaly fauly. Atmosféra houstla, skóre však zůstávalo neměnné.

Bohužel ani druhý poločas nepřinesl změnu. Pokračovalo se v nastoleném trendu a postupem času bylo všem jasné, že pokud utkání neskončí bez branek, rozhodne ho jediná branka. Sampdoria tomu byla deset minut před koncem blízko. Linettyho ránu vyrazil Perin a opora Grifonů si poradila i s dorážkou Caprariho. V poslední minutě zápasu vstřelil Janov opět neregulérní branku, na vině byl opět ofsajd, takže další vzrušení bylo zbytečné.

Sampdoria tentokrát nenáviděného rivala neporazila, utkání skončilo zcela zaslouženě bezbrankovou remízou. Pro Námořníky je to navíc ztráta v případném boji o evropské poháry.

Více informací k zápasu

AS Řím - ACF Fiorentina 0:2

07.04.2018 18:00

Góly: 7. Marco Benassi, 39. Giovanni Simeone

AS Řím si po porážce od Barcelony připisuje další hodně nepovedené utkání. Výměna několika hráčů základní sestavy neprospěla a Římanům proti Fiorentině nepomohla ani absence hostujícího útočníka Chiesy.

Fiorentina nedávno přišla o kapitána Davideho Astoriho, který náhle zesnul. Po jednom odloženém kole se ale sebrala a možná právě pro něj začala vyhrávat. V pěti následujících duelech neztratila ani bod a rovněž proti AS Řím hodlala vyhrát. Neměla k tomu ale mladíka Chiesu. Přesto se na stadion Olimpico dostalo několik zajímavých hráčů, jako například Veretout, Pezzella, Benassi, Saponara, Simeone nebo Sportiello.

Rovněž AS Řím má k Astorimu silný vztah, neboť zkušený obránce působil i v jeho barvách. Dnes jej na hřišti měli uctít hráči jako Jesus, Alisson, Peres, Džeko, Defrel, Gonalons nebo Strootman. Římané mají za sebou nepovedené utkání s Barcelonou a zároveň odvetu, takže několik hráčů trenér Di Francesco šetřil. Příliš dobře ale Vlci nezačali.

Stadio Olimpico už v sedmé minutě hodně rozhodil záložník Marco Benassi. Po faulu Juana Jesuse se k volnému přímému kopu postavil Riccardo Saponara a jeho pokus ještě obránci AS odrazili. Jenže Saponara se dostal k dorážce, poslal balon znovu na vápno a nehlídaný Marco Benassi se z první nemýlil! Prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0 pro Fialky.

V desáté minutě zahrozil Kevin Strootman střelou z dálky, se kterou si ale brankář Sportiello věděl velmi dobře rady a vyrazil ji nad. Po šanci Bruna Perese zase zakončoval Stephan El Shaarawy, jenže i s jeho pokusem si Sportiello poradil. Oprávněný pískot se snášel na hráče Říma, kteří dnes neukazovali mnoho pozornosti a jejich hře chyběl nápad i energie.

Nepřesný pas Nainggolana na spoluhráče Edina Džeka neuspěl a Fialky o chvíli později trestaly! Giovanni Simeone se s neuvěřitelnou drzostí i lehkostí protáhl mezi dvojicí nefunkčních obránců a střelou po zemi prostřelil padajícího brankáře Alissona! Následně dojemně věnoval branku zesnulému Astorimu.

S domácím a dnes hodně nevýrazným AS to začalo vypadat hodně špatně. A to především po výsledkové stránce, i když ani předváděná hra neodpovídala představám fanoušků. V případě prohry by AS už v tomto kole mohlo ztratit svou příčku a ohrozit tak svou účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Po přestávce se do hry zapojil český talent Patrik Schick, který zatím zoufale hledá způsob, jak se prosadit.

Jeho účast na hřišti byla znát a vidět byl více také Edin Džeko. Zkušený kanonýr si hned v první šanci druhé půle naběhl na centr z levé strany a levačkou ho dokázal nasměrovat na branku, jenže Sportiello byl proti. O chvíli později si Patrik Schick zpracoval míč ve vápně a prostrčil jej na Radju Nainggolana, který ale snad ze dvou metrů mířil jen do brankáře Sportiella!

Někdejší hráč Atalanty Bergamo byl dnes jasnou jedničkou na place a gól neinkasoval ani po zvýšeném tlaku ze strany domácích. Na konci obou byl Patrik Schick, který nejprve mířil hlavou do břevna a po následném rohovém kopu hlavičkoval těsně nad! Dvě minuty před koncem utkání Schick ještě upadl ve vápně, ale sudí Fabbri v tom penaltu neviděl. AS tak opět doma prohrává a Fiorentina naopak stoupá tabulkou vzhůru. Pohárové příčky jsou opět mnohem blíž.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Atalanta Bergamo 1:1

07.04.2018 18:00

Góly: 39. Thiago Cionek - 78. Marten de Roon (pen.)

Celek z Bergama se domů vrací zase trochu smutný, protože dnes počítal s větším přísunem bodů. Domácí SPAL ale velmi dobře bojoval a díky brance veterána Thiaga Cionka dokonce vedl. Nakonec se musel po vyrovnání de Roona spokojit s bodem, který by ale přesto pro něj mohl mít cenu zlata.

Atalanta byla dnes odpoledne velkým favoritem v utkání se SPALem, ale nováček soutěže se rozhodně nevzdává. Už obral o body hezkou řádku soupeřů a strach mu jen tak někdo nenažene. V začátku zápasu s Orobici se ale dostal pod mírný tlak. O první střelu utkání se postaral hostující Marten de Roon, který ale mířil hodně nepřesně. S dalším pokusem neuspěl Alejandro Gómez, na kterého si SPAL musel dávat velký pozor.

Nedá se říct, že by utkání patřilo mezi atraktivní a jeho tempo bylo hodně pomalé. Nepřesnosti na obou stranách, což zejména u Atalanty nebývá úplně zvykem. Po třiadvaceti minutách se hosté konečně prosadili, ale neradovali se moc dlouho. De Roon nejprve pálil do tyče a odražený míč poslal do brány dobíhající Remo Freuler. Jeho gól ale sudí Damato pro ofsajd správně neuznal.

Domácí celek se i díky tomu trochu překvapivě vzpamatoval a skóroval. Vybojoval totiž přímý volný kop, který rozehrál Federico Viviani. Mladý záložník nacentroval míč do předbrankového prostoru, kde zůstal nepokrytý veterán Thiago Cionek. Brazilsko-polský obránce mířil přesně a SPAL vedl 1:0!

Atalanta byla hodně šokovaná, ale nedokázala ze sebe setřást deku, pod níž ji SPAL uvrtal. Po změně stran se změnil také hrotový útočník Orobici, když Petagnu nahradil vytáhlý Cornelius. Právě před ním musel do akce mladík Meret, který vyboxoval jeho ránu mimo. Po hodině hry se do míče znovu opřel Federico Viviani a brankáře Berishu zachránilo břevno, od něhož se balon odrazil!

Už se zdálo, že SPAL šokujícím způsobem vyhraje a připíše si tři body, poměrně zaslouženě. Jenže dvanáct minut před koncem fauloval Filippo Costa ve vlastním vápně a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Marten de Roon a přesnou ranou zařídil Atalantě alespoň bod!

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - Juventus FC 2:4

07.04.2018 15:00

Góly: 24. Cheick Diabaté, 51. Cheick Diabaté - 16. Paulo Dybala, 45+2. Paulo Dybala (pen.), 74. Paulo Dybala (pen.), 82. Douglas Costa

Paulo Dybala byl hlavní ozdobou odpoledního utkání Serie A, z něhož odchází Benevento opět poraženo. Čarodějky opět podaly velmi dobrý výkon a nastříleli Juventusu dvě branky, ale kvalita i síly se nakonec ukázaly.

Juventus Turín se pokoušel odpovědět na nedávný debakl v Lize mistrů a měl k tomu ideální prostor, neboť jeho sokem bylo Benevento. To je i přes občasné skvělé výkony na posledním místě Serie A, což dnes Juventus velmi uvítal. Trenér Massimiliano Allegri nasadil osvědčené opory jako Benatia, Marchisio, Pjanić, Dybala nebo Mandžukić.

Benevento se občas ukáže jako překvapení a dokáže jednou za čas získat i body. Poměrně často se mu stává, že jeho dobrá hra nevynáší body, protože platí za nezkušenost nebo individuální chyby. Těm se dnes měli vyhýbat brankář Puggioni nebo hráči jako Sagna, Tosca, Sandro, Guilherme, Djuričić či Diabaté.

Juventus začal velmi aktivně a například spolupráce Miralema Pjaniće s Mariem Mandžukićem dělala Beneventu velké potíže. Jejich technická kvalita byla znát a o několik levelů výš. Stará dáma držela poměrně pohodlně míč na svých kopačkách. Čarodějky spoléhaly spíše na několik málo rychlých protiútoků, které jim soupeř dovolil.

V 16. minutě se už hostující favorit konečně prosadil. Po Sandrově přenesení na opačnou stranu vápna sklepl Cuadrado balon na Paula Dybalu, který technickým obstřelem překonal bezmocného brankáře Puggioniho!

Jenže Benevento se ani za nepříznivého stavu nehodlalo vzdát. O osm minut později rozjel zajímavou akci Djuričić, který dokonce vypálil. Polský brankář Wojciech Szczesny vyrazil míč jen před sebe a Guilherme vrátil balon na vápno. Tam si jej našel důrazný Cheick Diabaté, který z bezprostřední blízkosti překonal brankáře hostí - 1:1.

Juan Cuadrado se o chvíli později ocitl za obranou Beneventa, jenže jeho rána nebyla přesná. V nastavení prvního poločasu si Miralem Pjanić zpracoval ve vápně Marchisiův centr a mezi třemi protihráči proskotačil až k zakončení, před nímž však skončil na zemi. Sudí chvíli váhal, ale nakonec se rozhodl pro nápovědu videa. Po ní odpískal pokutový kop, který noblesně proměnil Paulo Dybala!

Druhá půle začala pro Juventus mnohem hůře. V 51. minutě totiž Nicolas Viola svým centrem z rohového kopu našel hlavu Chiecka Diabatého, který přehlavičkoval špatně vybíhajícího Benatiu a tím pádem i Szczesnyho - 2:2.

Juventus se samozřejmě nemohl smířit s remízou, takže trenér Allegri ve chvíli nouze nasadil Douglase Costu s Gonzalem Higuaínem. Právě ten vytvořil pro Juve další pokutový kop, když ve vápně obcházel Violu a po nepatrném kontaktu s ním se skácel k zemi jako podťatý! U míče opět Paulo Dybala a také tentokrát si věděl rady! Mladý Argentinec tak druhou proměněnou penaltou zkompletoval hattrick.

Střídání provedl trenér Allegri výtečně a poslal na hřiště ty správné hráče. Také další z nich se mu odvděčil brankou. Beneventu zatím hodně viditelně docházely síly psychické i fyzické a osm minut před koncem uťal jejich šance další brankou Douglas Costa. Někdejší křídelník Bayernu Mnichov si doběhl pro míč na pravé křídlo, navedl si míč více na střed a nádhernou ranou jej poslal ke vzdálenější tyči, kam Puggioni nedosáhl - 4:2.

Tím utkání definitivně rozhodl ve prospěch favorita a Beneventu opět nestačily ani dvě nastřílené branky. Opět se potvrdilo, že Benevento nehraje vůbec špatně a sází góly i favoritům, ale není schopné vyhnout se individuálních chybám, k čemuž mu navíc dochází velmi brzy síly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31263274:1881
2.SSC Neapol31245266:2177
3.SS Lazio31186775:4060
4.AS Řím31186750:2660
5.Inter Milán311611450:2259
6.AC Milán31157943:3652
7.ACF Fiorentina31148944:3350
8.Atalanta Bergamo31139947:3448
9.UC Sampdoria311461150:4648
10.Turín FC311112846:3845
11.Janov CFC31981424:3135
12.Bologna FC311051635:4335
13.Udinese Calcio311031839:4833
14.US Sassuolo31791521:5130
15.Chievo Verona31781629:5129
16.Cagliari Calcio31851828:5129
17.SPAL 2013315121430:5227
18.FC Crotone31761829:5627
19.Hellas Verona31742026:6225
20.Benevento Calcio31412626:7313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Tři body sou doma, super, ale jak můžeme s takovým kádrem hrát takovou sracku, to jeden prostě nepobírá.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
blaugrana

Nie je to len o menach. Barca ma tiez silny kader podla mien a prezentovana hra je otrasna.

Reagovat
Woods

Vdaka bohu ze Barcelona nema na hrote McDonalda. Stale naivne verim, ze Dybala a Icardi na WC pojdu a tlstoch ostane pred TV.

Reagovat
blaugrana

Bez sance.

Reagovat
Woods

To Messi ani nemusi ist .... s Higuainom na hrote neporazia ani Syriu .... radsej hrat v 10 ako s nim

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ty svoje mindracky ze hry Barcelony chodis ted lecit pod italskou sekci

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Juve nikdy nehralo pekný futbal

Reagovat
JuventusFC1897

prvu sezonu pod Contem hralo juve perfektny futbal

Reagovat
smazaný uživatel

3. nebo 4. hattrick Dybaly v sezoně??

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí.

Reagovat
Eldarion

2 penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Pointa?

Reagovat
Pinturicchio

Pořád nerozdychal prohru.

Reagovat
Bandita_Harry

trapny hattrick...

Reagovat
smazaný uživatel

to se nepočítá jako gól?

Reagovat
Yzemi

A?

Reagovat
snuff24

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Schick už nedá gól asi nikdy

Reagovat
Pinturicchio

Příští rok čekám, že bude podstatně lepší, takové léto, co měl on, by zamavalo s mnohém zkušenějším borcem.

Reagovat
Nihilister

Je obdivuhodné jak mu pořád věříš, stále by jsi ho chtěl do Juve?

Reagovat
Pinturicchio

Jo, klidně bych ho vzal.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Reagovat
stuff

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

tady je krásně vidět, že Dybala ještě zdaleka není opravdu top hráč...vždycky když ho vidím v LM, tak nic nehraje a kazí a je nervózní a přemotivovaný jak prase a v Serii A lupe jeden gól za druhým

Reagovat
Pinturicchio

Ty nekoukas na zápasy Barcy v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

no tehdy to byla právě spíš výjimka z jeho výkonů v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Nedával v některých zápasech góly ale hodně k nim přispěl a to se též počítá

Reagovat
Pinturicchio

Hravá dobře, asi si měl smůlu na zápasy. Ale gólů by mohl dávat víc, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala je hrac co dava hatricky timom ako Benevento aj to potrebuje 2x penaltu...

Reagovat
smazaný uživatel

a u vas dava kto hattricky?

Reagovat
smazaný uživatel

Závidíš?

Reagovat
Yzemi

Neplač tu pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Sa pozri na svoje komenty ty trápne geno čo sa vnucuje do každej konverzacie

Reagovat
Yzemi

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala's goalscoring records for Juventus today:

✔️ Joint most hattricks in a single Serie-A season = 3 hattricks

✔️ 50+ goals in Serie-A = 52 goals

✔️ Personal best season goal tally = 25 goals

✔️ Overtakes Nedvěd to become the 20th topscorer in history = 67 goals

Reagovat
jany kozak

Reagovat
M11

Fenomen

Reagovat
Pipo123

https://www.facebook.com/SSLazioOfficialPage/videos/1512601282184019/UzpfSTI1OTA3MzAwMjM0NjoxMDE1NjA3NzQzODYxNzM0Nw/

Bolo zaujímavé sledovať ako zareaguje Inzaghi Toto je asi najkrajší moment v tejto sezóne, až ma tak zahrialo u srdiečka, celá zostava Lazia ako tam dobehla a radovala sa. Práve v tomto mi Inzaghi najviac pripomína Simeoneho, síce na hráčov celých 90 minút kričí ako magor, no zároveň krásne oslavuje góly

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala si postupne vystrielava anganžmán v Bayerne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Ten by šiel skôr niekde inde keď tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Italská liga

Já vím, že to není chyba Juve, ale hrozně by současné Itálii prospěl nový šampion ligy, což se určitě nepovede, jelikož Neapoli došel dech. Každopádně jsem toho názoru, že by to potřeboval i sám Juventus, Juve potřebuje nový impuls a motivaci... všechnu vinu bych nesvaloval pouze na Maxe Allegriho, to je trenér skvělý. Třeba se za 5 let ukáže, že umí týmy i budovat a nejenom přebírat po Tonim Contem. Ale ten impuls je potřebný, mít k něčemu vzhlížet. Si vzpomeňme na Lyon v L1 svého času, těch 8 titulů nebo kolik ... taky jim to dlouhodobě spíš uškodilo, ač počin to byl úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplně jedno, kdo vyhraje ligu, lize to nepomůže ani neuškodí ani v jednom z případů. Liga by měla zúžit počet účastníků na 18, ideálně 16 týmů. Ale snížení na 18 je nezbytný krok. Lize a reprezentaci nijak nepomáhá počet cizinců, který v Itálii. Nepomáhá ani počet cizinců v mládežnických soužěčích, což je jeden z nejpalčivějších problémů. Tohle jsou problémy, které by měla liga a potažmo celý italský fotbal řešit. Nadvláda jednoho klubu je v tomhle případě absolutně zanedbatelná, pokud se nezačně něco dít o Adama a Evy.

A Allegri předvádí stejnou bídu, jakou předváděl poslední rok v Miláně. Už týmu nemá co dát. S Marottou jdou absolutně nepochopitelným směrem. Italský fotbal, resp. italská liga, nemůže stát na cizincích. Je potřeba pěstovat vlastní hráče a dávat šanci mladým, i kdyby neměli hned dostatečnou kvalitu. Juventus během dvou let ztratil tvář, začíná ztrácet pevnou půdu pod nohama co se týče vlastní identity. Tituly jsou hezké, ale identita je mnohem víc. Je to stejné, jako když člověk bohatne, má peněz jako šlupek, ale zaprodá se a stane se z něj pytel sraček.

Reagovat
lnterista

Druhej uplne zbytecne projebkanej zapas no neva jeste bude sranda

Reagovat
Nuno čomes

Mne to třeba úplně sere, protože stát se to jednou dvakrát tak řeknu Ok smůla. Ale tolikrát odmítnout, když AS zaváhá. Ať jdou do prdele.

Reagovat
Nuno čomes

Bez toho smajliku.

Reagovat
Artaxerxes

Tyvole... no nic, už se těším, jak si příští sezonu budou zas všichni v zimě myslet, že hrajeme o titul....

Reagovat
Nuno čomes

Boraci. K večeři by si zasloužili tak maximálně suché z nosa. Spalletti at vytáhne hlavu z prdele, protože tak by nestridal ani člověk, kterému fotbal nic neříká. Tem hráčům je úplně jedno, ze třeba podesáté v sezóně mohli predskocit AS a opět se jim to nepodařilo. Hlavně ze přijdou peníze na účet. A ono to tak je možná i dobře, protože co by pak chtěli předvádět v LM. Není tam nikdo, kdo by je poradně zmrdal na tři doby. Budu se opakovat, ale čemu se vlastně divim, když v základu hraje takový Dambrosio, kterej by si nekopl ani v Janově.

Reagovat
Dejwa

Střídání bych dal úplně stejný, Spallettimu není co vytknout.. bohužel nekvalita, ale pořád věřím že tu LM dáme

Reagovat
Nuno čomes

Já už teda nevěřím, dnes půjde lazio před nás. Nicméně jedine LM muže zařídit lepší zítřky, jen kvůli penězům, i kdybychom tam dostali 6x výprask

Reagovat
snuff24

Tam není není důvod nevěřity je to tak těsný, že klidně můžeme být v klidu třetí.Ja mám strach že se bude rozhodovat v zápase s Laziem.

Reagovat
Nuno čomes

To se klidně stát může. Ale teď jedeme do Bergama, máme tam ještě Juventus a to Lazio. Nevím nevím, lazio umí ty zápasy vyhrát nebo otočit. Kdežto my, pokud nedá gola Mauro, jsme v prdeli. Perisic Brozovic Candreva nebo Rafinha gola nedaj.

Reagovat
danko10

Di Francesco sa nakoniec do tej CL kvalifikuje, napriek tomu, ze proti tomu robi vsetko, co je v jeho silach. To je neskutocne, aka uboha je ta liga tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragedie ta italska liga, Inter,AS postradaji vyrovnanost vykonu a nekdy i kvalita.Lazio hraje hezky ale nekdy je az hloupe.A Neapol ti se rozlozi vzdy sami, protoze sleduji furt okolni vlivy a kdo jak komu kdo pomohl a uskodil.Bohuzel ani jeden pronasledovatel na to nema psychicky.Nejvic sporadanym klubek po Juve je asi AC Milan, ale tam musi jeste dotahnout vic kvality.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte SS rim

Reagovat
cristiano.K.

Hlavně,že měl Inter asi 15 rohů a tři jim pomezní ještě mávnul proti nim

Reagovat
Nuno čomes

A jo, lazio vlastně dneska ještě půjde před nás. No tak už jsme reálně vlastně mimo LM.

Reagovat
Votas

A příští kolo zas někdo z té dvojky před náma na 100% ztratí a můžeme být klidně i třetí. Ještě není konec. Ale ten neuznanej regulérní gól Brozoviče nasere.

Reagovat
Nuno čomes

To jo, jenže jedeme do Bergama a prostě za ty roky to nemůžeme brát tak, že tam jedeme určitě vyhrát. Takže se klidně může stát, že tam taky prohrajeme a naopak může být ještě hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

zrušte ten srandaklub

Reagovat
mastakillah

Po tomhle závěru věřím, že ten titul ještě dáme Milik by měl být příště v základu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JackDaniels.

Tak dnes s odretymi usami, stale tak zivime aku taku nadej na zazrak

Reagovat
FuckT

Ako povedal Jack Daniels pred smrtou: ''One last drink.''

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to byl obrat !

Reagovat
smetos

Depay nebo Berardi? Jednoho z nich ano, oba ne. Pak DM a staci.

Reagovat
GEGE

Depay to je snad jen nějaký novinářský výmysl...

Reagovat
Pipo123

Dôležité 3 body, vo štvrtok treba potvrdiť postup a potom sa pripraviť na derby

Reagovat
SpartaOvenka

Udine 8 porážek v řadě, hrají tak špatně nebo neproměňují šance či dostávají hloupé góly nějaké?

Reagovat
Pipo123

Dnes hrali hrozne, hlavne v druhom polčase potrebovali dať gól a celý čas sa len bránili, vôbec sa nesnažili, žiadne napádanie. Asi to vyzerá že Oddo dostane padáka

Reagovat
SpartaOvenka

Díky.

Reagovat
PISTOLERO

Oni fakt nic nehraji, videl jsem poslednich par zapasu a jen jsem kroutil hlavou. Ale aspon mi vydelavaji prachy tim ze uz proti nim nejaky to kolo sazim.

Reagovat
Pipo123

Ciro strelil už 27 gólov v Serii A, k tomu dal ďalších 7 gólov v EL, 2 v Coppe a 2 v SuperCoppe, navyše nahral už na 11 gólov. Keď si človek zoberie čo občas dokáže ten človek zahodiť, tak tie čísla sú neskutočné

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to nebyl takový "dřevák", tak těch gólů měl v lize minimálně už 40.

Reagovat
Pipo123

Ale občas má zápasy kedy zakončuje ako Messi, krásne góly inak Alberto má v 30 zápasoch Serie A 10 gólov a 13 asistencií, na záložníka parádne čísla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom žádná, občas to tam umí poslat jak z jiné planety v to nejlepším ale jindy je to jak z jiné planety v tom nejhoším Přesně tuhle roli Alberta by u nás mohl plnit Pjanić, kdyby si Allegri vytáhl mozek z prdele.

Reagovat
10

nic o aktuální kvalitě ligy nevypovídá víc

Reagovat
Pipo123

Tak ono posledne sezony bol na cele Gonzalo, Dzeko, Salah, Immobile, vsetko hraci co obcas zahadzuju nemozne, snad len o Icardim mozeme povedat ze je top zabijak. To ze je liga defenzivne slaba je nam jasne uz par rokov

Reagovat
CubONE

Icardi sa po tom minulom tyzdni zaradil do tej lajny zahadzovacov.

Reagovat
smazaný uživatel

no nic, teď je potřeba vyklepnout Barcu 3:0 a pak už se soustředit na derby

Reagovat
smazaný uživatel

snadnější bude probudit se

Reagovat
smazaný uživatel

no nakonec to byl pro někoho zlý sen

Reagovat
AC.Milan

to by člověk blil Milane...

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ztracené tři body, šance byly, bohuzel.. Ten tym, respektive klíčový hráči útoku vypadají uz dost utaveně (Suso, Jack). Proti Neapoli můžeme na teoretické body zapomenout, se stoperskou dvojici Zapata,Musacchio to bude peklo.

Sudí dneska příšerný. Co byl faul nepiskal, simulace žral i s navijákem

Reagovat
maras93

Reagovat
ttopi

Ztracené 2 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže po tomto kole chce do LM Lazio...Kto to bude nabudúce? Telenovela pokračuje

Reagovat
svkmd

stále lepšie jak inter dufam že dajú EL

Reagovat
PISTOLERO

Doufam ze LM v konecnym zuctovani neda AS. To je hnus co hraji

Reagovat
smazaný uživatel

Jako čekal jsem to horší, remíza je ale i tak k hovnu... sudí naprosto tragický

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 31.kola na foru.

Reagovat
smazaný uživatel

Počítám, že mi Pintu pošle nějaký úplatky €€€€€€€, za to že jsem vyhrál na olisově půdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je vám to nejvíc podobný

Reagovat
Pinturicchio

Rád jsem zaplatil předem, rád zaplatím i po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Radost spolupracovat.

Reagovat
Deki

sakra, zase jsem zapomněl vložit sestavu. teď už to musim napravit a dát do toho finiše všechno. omlouvám se

Reagovat
Kaka14

Tak skoda, bojovnost nechybala... ale chyba nam kvalita najma v ofenzive.... hlavne v lete udrzat hracov zo zakladnej zostavy, ked nebudeme hrat LM a najist nahradu aspon za Kalinica a Montoliva, lebo na lavicke nemame skoro nikoho na striedanie

Reagovat
olis

https://www.football-italia.net/119654/sarri-defends-stressed-insigne to je uz moc, to som si vtedy ani nevsimol, neskutocny dement

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Calcio

Reagovat
Airus

http://www.calciomercato.com/en/news/report-morata-gives-green-light-to-juve-return-22189

Je mi to fuk, Alváro, Martial nebo dát zodpovědnost Costovi

Reagovat
stuff

ani zadarmo

Reagovat
Yzemi

Bral bych ho, jenže ta cena za něj bude příšerná. Angláni ho koupili snad za 80 mega!? Pokud za někoho má Juve vystřelit raketu, tak ať se vyblázní na Savičovi, záloha potřebuje kvalitu, jak Babica kvalitní suroviny. Pokud by to bylo za rozumnou cenu, nejlépe hostování s opcí, budu rád když Moratičku uvidím zase v zebrovaném dresu.

Reagovat
10

koukám, jak se Bonucci inteligentně vykartoval v 81. minutě na Neapol, se zraněným Romagnolim o to víc nepochopitelný asi bych se nedivil, kdyby ho Rino poslal v létě zase o dům dál

Reagovat
Mr.Jindros

Hajzlík.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele