31. kolo
07.04.2018 15:00 CET
2 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Dybalův hattrick potopil bojující Benevento

Paulo Dybala byl hlavní ozdobou odpoledního utkání Serie A, z něhož odchází Benevento opět poraženo. Čarodějky opět podaly velmi dobrý výkon a nastříleli Juventusu dvě branky, ale kvalita i síly se nakonec ukázaly.

Juventus Turín se pokoušel odpovědět na nedávný debakl v Lize mistrů a měl k tomu ideální prostor, neboť jeho sokem bylo Benevento. To je i přes občasné skvělé výkony na posledním místě Serie A, což dnes Juventus velmi uvítal. Trenér Massimiliano Allegri nasadil osvědčené opory jako Benatia, Marchisio, Pjanić, Dybala nebo Mandžukić.

Benevento se občas ukáže jako překvapení a dokáže jednou za čas získat i body. Poměrně často se mu stává, že jeho dobrá hra nevynáší body, protože platí za nezkušenost nebo individuální chyby. Těm se dnes měli vyhýbat brankář Puggioni nebo hráči jako Sagna, Tosca, Sandro, Guilherme, Djuričić či Diabaté.

Juventus začal velmi aktivně a například spolupráce Miralema Pjaniće s Mariem Mandžukićem dělala Beneventu velké potíže. Jejich technická kvalita byla znát a o několik levelů výš. Stará dáma držela poměrně pohodlně míč na svých kopačkách. Čarodějky spoléhaly spíše na několik málo rychlých protiútoků, které jim soupeř dovolil.

V 16. minutě se už hostující favorit konečně prosadil. Po Sandrově přenesení na opačnou stranu vápna sklepl Cuadrado balon na Paula Dybalu, který technickým obstřelem překonal bezmocného brankáře Puggioniho!

Jenže Benevento se ani za nepříznivého stavu nehodlalo vzdát. O osm minut později rozjel zajímavou akci Djuričić, který dokonce vypálil. Polský brankář Wojciech Szczesny vyrazil míč jen před sebe a Guilherme vrátil balon na vápno. Tam si jej našel důrazný Cheick Diabaté, který z bezprostřední blízkosti překonal brankáře hostí - 1:1.

Juan Cuadrado se o chvíli později ocitl za obranou Beneventa, jenže jeho rána nebyla přesná. V nastavení prvního poločasu si Miralem Pjanić zpracoval ve vápně Marchisiův centr a mezi třemi protihráči proskotačil až k zakončení, před nímž však skončil na zemi. Sudí chvíli váhal, ale nakonec se rozhodl pro nápovědu videa. Po ní odpískal pokutový kop, který noblesně proměnil Paulo Dybala!

Druhá půle začala pro Juventus mnohem hůře. V 51. minutě totiž Nicolas Viola svým centrem z rohového kopu našel hlavu Chiecka Diabatého, který přehlavičkoval špatně vybíhajícího Benatiu a tím pádem i Szczesnyho - 2:2.

Juventus se samozřejmě nemohl smířit s remízou, takže trenér Allegri ve chvíli nouze nasadil Douglase Costu s Gonzalem Higuaínem. Právě ten vytvořil pro Juve další pokutový kop, když ve vápně obcházel Violu a po nepatrném kontaktu s ním se skácel k zemi jako podťatý! U míče opět Paulo Dybala a také tentokrát si věděl rady! Mladý Argentinec tak druhou proměněnou penaltou zkompletoval hattrick.

Střídání provedl trenér Allegri výtečně a poslal na hřiště ty správné hráče. Také další z nich se mu odvděčil brankou. Beneventu zatím hodně viditelně docházely síly psychické i fyzické a osm minut před koncem uťal jejich šance další brankou Douglas Costa. Někdejší křídelník Bayernu Mnichov si doběhl pro míč na pravé křídlo, navedl si míč více na střed a nádhernou ranou jej poslal ke vzdálenější tyči, kam Puggioni nedosáhl - 4:2.

Tím utkání definitivně rozhodl ve prospěch favorita a Beneventu opět nestačily ani dvě nastřílené branky. Opět se potvrdilo, že Benevento nehraje vůbec špatně a sází góly i favoritům, ale není schopné vyhnout se individuálních chybám, k čemuž mu navíc dochází velmi brzy síly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele