31. kolo
08.04.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neapol v dramatickém závěru otočila utkání s Chievem

Neapol ještě zůstává ve hře o titul a ukazuje, že nepřišla o chuť bojovat. Dnes to bylo zapotřebí, protože ještě pár minut před koncem Neapol doma prohrávala s Chievem. Střídající Arkadiusz Milik ale zavelel k obratu a o pár minut později se prosadil také mladík Amadou Diawara. Chievo sice udatně bojovalo a bylo blízko překvapujícímu výsledku, ale Neapol v závěru ukázala větší touhu po výhře.

Juventus zase vyhrál a pokud by dnes Neapol zaváhala, už by asi měla svou cestu za titul hodně složitou. Trenér Sarri nehodlal vůbec nic ponechat náhodě a opět nasadil ustálenou ofenzivní trojku Insigne, Mertens a Callejón, kterou měl pasy zásobovat kapitán Marek Hamšík. Po jeho boku postavil Sarri mladíka Diawaru, protože se dao očekávat, že s obránci Chieva to hráči nebudou mít fyzicky vůbec jednoduché.

Mussi Volanti začali pod Vesuvem s hráči jako Sorrentino, Depaoli, Gobbi, Radovanović, Giaccherini, Meggiorini nebo Inglese, pro kterého to byl opravdu zvláštní zápas. Jeho budoucnost bude zřejmě právě v Neapoli a dnes měl šanci ukázat, že investované peníze nebyly vyhozené z okna. První akce se ale odehrávaly na opačné straně hřiště. Neapol spouštěla kolotoč nahrávek na jeden dotek, což Chievu evidentně dělalo potíže.

Například Dries Mertens spolupracoval ve velké rychlosti s Josém Callejónem, jehož centr obránci Chieva na poslední chvíli zablokovali na roh. Pevná obrana byla dnes pro Chievo základem, na němž chtěli hosté stavět. První velkou šanci utkání měli na svědomí domácí. Insigne dostal dost prostoru, aby v klidu odcentroval. Na zadní tyči se k vyššímu míči dostal José Callejón, jenž volejem ale mířil nad!

Callejón byl dnes v podvečer hodně aktivním hráčem a pokračoval v ofenzivní podívané. Po několika minutách se na pravé straně uvolnil a vypálil, jenže brankáře Sorrentina nepřekonal. Nepřišel si na něj ani Lorenzo Insigne, který zkoušel jeho pozornost ze třiceti metrů. A když nemohl zasáhnout Sorrentino, zastoupili jej obránci. Po ráně Hamšíka to do hrudi schytal Tomović.

Konec první půle nabídl tři zajímavé šance domácích, při kterých Chievo často mělo více štěstí než rozumu. Po ráně Hamšíka se míč otřel o boční síť a to samé platilo také po zakončení Lorenza Insigneho. Dries Mertens v samém závěru tečoval zajímavý balon, který musel Sorrentino se štěstím vytahovat mimo!

Nástup do poločasu druhého rovněž vyšel lépe domácím. Hysaj našel nádhernou přihrávkou Insigneho, který pálil slabou ranou doprostřed. Dries Mertens jen o dvě minuty později upadl ve vápně a sudí pískal pokutový kop. K tomu se postavil sám faulovaný Belgičan, ale svou šanci neproměnil a Sorrentino výtečným zákrokem opět zachránil svůj tým!

Po hodině hry se na hřiště místo Hamšíka dostal hrot Arek Milik. Polský útočník se dvacet minut před koncem dostal do zakončení, když se ocitl prakticky sám před Sorrentinem, ale svou šanci neproměnil. A opět se potvrdilo ono omýlané pořekadlo, neboť jen o tři minuty později vystihl chabou nahrávku Giaccherini a našel volného spoluhráče Mariusze Stępińskiho. Střídající hráč neměl problémy se zakončení a Neapol byla šokovaná.

O chvíli později málem vyrovnal Lorenzo Tonelli, kterému ale zkazilo radost břevno za Sorrentinovými zády! Tlak Neapole se stupňoval. Dries Mertens, který skákavý míč napálil z dobrých pětadvaceti metrů na bránu a jeho střele moc nechybělo! Pět minut před koncem málem mohl Milik zakončovat do prázdné, jenže do nahrávky mu vletěl mladý obránce Bani!

Pouhou minutu před koncem ale Neapol ukázala, že ještě bude o Scudetto bojovat. Nádherný pas z hloubi pole vymyslel Lorenzo Insigne a Arkadiusz Milik přesnou hlavičkou srovnal na 1:1!

Obdobnou akci v nastavení začal střídající Zieliński, jenže tentokrát proti zakončení Milika zasáhl brankář Sorrentino! Ani jeho senzační výkon ale na body nestačil. Ve třetí minutě nastavení nádherný balon zpracoval mladík Diawara a technickou ranou k tyči dokonal zkázu Chieva!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele