31. kolo
08.04.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Lazio otočilo utkání s Udinese a je třetí

Lazio sice s Udinese prohrávalo po trefě navrátilce Lasagny, ale nakonec si dokázalo připsat tři body. Ty mu zajistila jednak zvýšená aktivita a především góly Immobileho s Albertem.

Lazio chtělo za každou cenu využít zaváhání AS Řím a Interu, což mu přišlo náramně vhod. Celek trenéra Inzaghiho je navíc v dobré formě a jeho soupeřem dnes bylo hodně utrápené Udinese. To na domácí půdě vsadilo na Baliće, Baráka, Samira, Lópeze či Lasagnu.

Lazio přijelo v silné sestavě, do níž se od prvních momentů poskládali de Vrij, Marušić, Leiva, Milinković-Savić nebo Anderson s Immobilem. Zkrátka nic, co byste jako obránci chtěli v neděli večer bránit. Ani Lazio ale nemohlo jen tak v klidu nastoupit a myslet si, že body budou zadarmo. Zvlášť, když se Oddovi uzdravil střelec Lasagna.

Ten zažívá skvělé období a kdyby se nezranil, zřejmě by Udinese bylo o pár příček výš. Domácí hráči byli od začátku jasně aktivnější a za skvělý vstup do zápasu byli brzy odměněni. Ve třinácté minutě poslal unikající obránce Larsen krásný a ostrý pas před bránu. Po míči skočil právě Kevin Lasagna a opět dokázal, jak je pro hru Zeber důležitý!

Lazio sice bylo chvíli zaskočené, ale Udinese s tím nemohlo počítat věčně. Po chvíli už se zase pustilo do útočení a taková šance Leivy vůbec nevypadala špatně. Brankář Bizzarri si s jeho hlavičkou ale nakonec poradil. O pět minut později už ale čisté konto neudržel. Rychlý brejk táhl po straně Lulić a jeho pokus "někam před bránu" z otočky se ujal. Ujal se ho totiž Ciro Immobile, který má na podobné věci skvělý instinkt - 1:1.

Immobile je velmi cennou - možná nejcennější - součástkou římského útoku. A to nejen proto, kolik branek sází, ale že je dokáže také připravovat. Deset minut před koncem první půle vyslal do šance Luise Alberta a šikovný Španěl propálil přes stínující obránce i brankáře Bizzarriho - 2:1.

Biancocelesti tedy ještě do konce první půle otočili nepříznivý výsledek a hnali se za třemi body. Po změně stran se o vyrovnání pokoušel Maxi López, ale rána mu nakonec nesedla. Střídající obránce Patric na opačné straně hřiště sice zajímavě rozjel útočné snažení, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Deset minut před koncem utkání se do obrovské šance natlačil Adam Marušić, který ve vápně krásně vypálil. Brankář Bizzarri byl ale proti a skvěle míč vyrazil! Následně minutu před konce utkání nedokázal hlavou srovnat zakončující záložník Jakub Jankto, který těsně minul. Navýšit vedení mohl ještě střílející Murgia, leč balon poslal těsně vedle. Lazio Řím tak v Udine slavilo důležité tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele