31. kolo
07.04.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Fiorentina potvrdila dobrou formu a vyloupila Řím

AS Řím si po porážce od Barcelony připisuje další hodně nepovedené utkání. Výměna několika hráčů základní sestavy neprospěla a Římanům proti Fiorentině nepomohla ani absence hostujícího útočníka Chiesy.

Fiorentina nedávno přišla o kapitána Davideho Astoriho, který náhle zesnul. Po jednom odloženém kole se ale sebrala a možná právě pro něj začala vyhrávat. V pěti následujících duelech neztratila ani bod a rovněž proti AS Řím hodlala vyhrát. Neměla k tomu ale mladíka Chiesu. Přesto se na stadion Olimpico dostalo několik zajímavých hráčů, jako například Veretout, Pezzella, Benassi, Saponara, Simeone nebo Sportiello.

Rovněž AS Řím má k Astorimu silný vztah, neboť zkušený obránce působil i v jeho barvách. Dnes jej na hřišti měli uctít hráči jako Jesus, Alisson, Peres, Džeko, Defrel, Gonalons nebo Strootman. Římané mají za sebou nepovedené utkání s Barcelonou a zároveň odvetu, takže několik hráčů trenér Di Francesco šetřil. Příliš dobře ale Vlci nezačali.

Stadio Olimpico už v sedmé minutě hodně rozhodil záložník Marco Benassi. Po faulu Juana Jesuse se k volnému přímému kopu postavil Riccardo Saponara a jeho pokus ještě obránci AS odrazili. Jenže Saponara se dostal k dorážce, poslal balon znovu na vápno a nehlídaný Marco Benassi se z první nemýlil! Prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0 pro Fialky.

V desáté minutě zahrozil Kevin Strootman střelou z dálky, se kterou si ale brankář Sportiello věděl velmi dobře rady a vyrazil ji nad. Po šanci Bruna Perese zase zakončoval Stephan El Shaarawy, jenže i s jeho pokusem si Sportiello poradil. Oprávněný pískot se snášel na hráče Říma, kteří dnes neukazovali mnoho pozornosti a jejich hře chyběl nápad i energie.

Nepřesný pas Nainggolana na spoluhráče Edina Džeka neuspěl a Fialky o chvíli později trestaly! Giovanni Simeone se s neuvěřitelnou drzostí i lehkostí protáhl mezi dvojicí nefunkčních obránců a střelou po zemi prostřelil padajícího brankáře Alissona! Následně dojemně věnoval branku zesnulému Astorimu.

S domácím a dnes hodně nevýrazným AS to začalo vypadat hodně špatně. A to především po výsledkové stránce, i když ani předváděná hra neodpovídala představám fanoušků. V případě prohry by AS už v tomto kole mohlo ztratit svou příčku a ohrozit tak svou účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Po přestávce se do hry zapojil český talent Patrik Schick, který zatím zoufale hledá způsob, jak se prosadit.

Jeho účast na hřišti byla znát a vidět byl více také Edin Džeko. Zkušený kanonýr si hned v první šanci druhé půle naběhl na centr z levé strany a levačkou ho dokázal nasměrovat na branku, jenže Sportiello byl proti. O chvíli později si Patrik Schick zpracoval míč ve vápně a prostrčil jej na Radju Nainggolana, který ale snad ze dvou metrů mířil jen do brankáře Sportiella!

Někdejší hráč Atalanty Bergamo byl dnes jasnou jedničkou na place a gól neinkasoval ani po zvýšeném tlaku ze strany domácích. Na konci obou byl Patrik Schick, který nejprve mířil hlavou do břevna a po následném rohovém kopu hlavičkoval těsně nad! Dvě minuty před koncem utkání Schick ještě upadl ve vápně, ale sudí Fabbri v tom penaltu neviděl. AS tak opět doma prohrává a Fiorentina naopak stoupá tabulkou vzhůru. Pohárové příčky jsou opět mnohem blíž.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele