Serie A - souhrn 10. kola

24.10.2017, 22:44, aktualizováno 25.10.2017, 22:45
Komentáře a souhrny
Neapol vyhrála na půdě Janova a vrátila se na vedoucí pozici před milánský Inter, který pro změnu přehrál Sampdorii Janov. Juventus rozstřílel SPAL a Lazio pro změnu veze body ze hřiště Bologny. Tři body slaví rovněž AS Řím, Fiorentina, AC Milán nebo Udinese. Atalanta poradila s Hellasem Verona...

ACF Fiorentina - Turín FC 3:0

25.10.2017 20:45

Góly: 29. Marco Benassi, 66. Giovanni Simeone, 74. Khouma Babacar (pen.)

V překvapivě snadnou záležitost se proměnilo utkání mezi Fiorentinou a Turínem. Granata na svého soupeře vůbec nestačila a ve Florencii prohrála 0:3. Domácí těžili z dobré efektivity a postupně se prosadili Benassi, Simeone a z pokutového kopu Babacar.

Utkání mělo velmi zajímavé tempo. Oba celky si vůbec nic nedarovaly a v tomto směru musel diváky fotbal velmi bavit. A koneckonců netrvalo to dlouho a první šance začaly přicházet. Cyril Théréau z nadějné pozice minul branku. Bohužel to pro něj byla poslední příležitost, protože jen o chvíli později musel být pro zranění střídán.

Fiorentina se však i bez něj ujala vedení. Ve 29.minutě, tedy v době, kdy hosté začínali mít převahu, vypálil neomylně k tyči Marco Benassi a Viola vedla 1:0. Granata se s nelichotivým průběhem nehodlala smířit a Ljajičova technická rána pořádně zaměstnala brankáře Sportiella.

Ještě větší příležitost měl Turín po změně stran a znovu v ní měl prsty Adem Ljajič, mimochodem právě bývalý hráč Fiorentiny. Ljajič prostrčil šikovně balón na Mbayeho Nianga, který z penaltového puntíku div, že nepřelomil břevno. Domácí zase měli velkou příležitost po hodině hry, ale Chiesu vychytal pozorný Sirigu. Turín přesto inkasoval podruhé, Giovanni Simeone fantastickou ranou vymetl šibenici a to už byl Turín v hodně nezáviděníhodné pozici. Jestli si ještě hosté dělali zálusk na bodový zisk, tak ten vzal za své kontroverzním momentem ze 75.minuty. Barreca se měl dopustit faulu, což sudí i s vyhodnocením videa odsouhlasili a nařízenou penaltu proměnil útočník Babacar. Ten měl vzápětí další šance, avšak domácí se s výsledkem 3:0 úplně v pohodě spokojili.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SPAL 2013 4:1

25.10.2017 20:45

Góly: 14. Federico Bernardeschi, 22. Paulo Dybala, 65. Gonzalo Higuaín, 70. Juan Cuadrado - 34. Alberto Paloschi

Juventus Turín si doma poradil s marně bojujícím nováčkem a Spal odeslal domů bez bodů. Dnes se ukázala především jeho ofenzivní stránka, protože Juventus nastřílel čtyři branky! I díky tomu vstřelil už 31 gólů v prvních deseti kolech, což se mu povedlo naposledy v sezoně 1951/1952.

Trenér Max Allegri trochu protočil svou obvyklou jedenáctku a k radosti fanoušků dostali šanci hráči jako Douglas Costa nebo Federico Bernardeschi hned od úvodu. K nim se připojili nezbytný Dybala, dále Higuaín, Rugani, Bentancur, Khedira nebo Lichtsteiner s Barzaglim. Hosté kontrovali Gomisem, Vivianim, Felipem, Lazzarim nebo Mattiellem, přičemž známé duo útočníků plnili Borriello s Paloschim.

Juventus od začátku vedl poklidnou kombinační partii, v níž byl sám sobě soupeřem. Spal nechal svého soupeře hrát, nebo na něj možná nestačil. Už ve 14. minutě ale kapituloval. Krásnou souhru předvedlo duo hráčů, kteří přišli před sezonou. Douglas Costa hledal spoluhráče Federica Bernardeschiho, který si míč jen lehce zpracoval a krásnou ranou jej poslal mimo dosah mladíka Gomise - 1:0.

Od té doby bylo prakticky jasné, že Juventus dovede toto utkání k vítěznému konci. Na jeho hráčích byla vidět chuť dávat další branky, snažit se o další kombinace a potěšit vlastní fanoušky příjemným středečním programem. Spalu se nedařila finální fáze, do níž se postupně zapojovali Rizzo, Borriello i Paloschi, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Tempo hry tak dále určovala mašina z Turína.

A to tím spíše, když si ve 27. minutě postavil míč na značku volného přímého kopu Paulo Dybala. Mladý Argentinec opět ukázal bravurní kopací techniku nasledovanou možná od Miralema Pjaniće a ne nepodobnou trasou poslal balon do sítě! Brankář Alfred Gomis byl opět bez šance, Paulo Dybala bez nuly na kontě vstřelených branek dnešního utkání.

Svou trochou do mlýna pokoušel se přispět také brazilský hračička Douglas Costa, který se v Turíně pomalu rozkoukává po přestupu z Bayernu Mnichov. Jeho táhlá střela ale Gomise z klidu nijak nevyvedla. O to se na opačné straně postaral Alberto Paloschi, který překonal Wojciecha Szczesnyho! Federico Mattiello centroval do vápna, Alberto Paloschi předskočil nepozorného Stephana Lichtsteinera a dal Spalu alespoň naději.

Deset minut po změně stran se naděje proměnila v euforii, kterou však v okamžiku vystřídala agónie. Spal totiž srovnal po chybě obrany Staré dámy, jenže sudí Pasqua po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal! Tehdy se trenér Allegri rozhodl poslat do hry nevyčerpatelný zdroj energie v podobě Juana Cuadrada.

Fotbalista připomínající svou vizáží známou postavu z filmu Kokosy na sněhu o sobě chvíli nedával vědět, ale změně skóre to nijak nevadilo. Miralem Pjanić totiž od rohového praporku poslal krásný pas do vápna, kde nakonec shodou okolností a odrazů doputoval až ke Gonzalu Higuaínovi. Místy kritizovaný Argentinec neměl slitování a tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 3:1 pro favorita.

Jen o pět minut později střídající křídelník Juan Cuadrado udeřil. A to doslova, protože si ve vápně na vzdálenější tyči počíhal na krásný centr ze strany, položil se do něj a hlavou překonal brankáře Gomise! Pro něj to dnes nebyl zrovna snadný zápas, ale čisté svědomí mít nemohl. Skóre se nakonec už neměnilo, protože pátou branku Juve sudí kvůli ofsajdu střelce Gonzala Higuaína neuznal.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 1:2

25.10.2017 20:45

Góly: 50. Senad Lulić (vl.) - 4. Sergej Milinković-Savić, 28. Senad Lulić

Čtvrté místo i po tomto kole patří Laziu. Biancocelesti opět zvítězili a tentokrát si připsali tři body na půdě Boloni. Hosté měli efektivní první poločas, během kterého udeřili Milinković-Savić a Senad Lulić. Autor druhé branky Lazia zamířil i do vlastní sítě a postaral se o korekci.

Lazio ve 4. minutě zápasu ukázalo, v jaké že je herní pohodě. Proti přihrávce Luliće nastavil Milinković-Savić jen kopačku a Antonio Mirante na balón nedosáhl. Biancocelesti navíc pokračovali v ofenzívě a byli lepším týmem. Autor vedoucí trefy za dalších patnáct minut orazítkoval tyčku a hned za minutu si došel pro penaltový zákrok. Uvnitř šestnáctky jej fauloval Adam Masina a sudí Massa odpískal pokutový kop. Ciro Immobile se ze značky pokutového kopu povětšinou nemýlí, ale tentokrát byla štěstěna proti němu a aktuálně nejlepší střelec Serie A poslal střelu do tyče.

Hostý to ale nemuselo mrzet, ve 29. minutě přehlavičkoval vyběhnutého Miranteho Senad Lulič a Lazio vedlo o dvě branky. Vedení Biancocelesti mohlo být do poločasu ještě vyšší, ale Ciro Immobile zakončil samostatný únik těsně vedle.

Boloňa měla před sebou pětačtyřicet minut, aby s výsledkem ještě něco provedla a Donadoniho svěřencům se skutečně podařilo snížit. Nebezpečný centr si do vlastní sítě srazil Senad Lulić a Boloňa byla rázem zpět ve hře o body. Domácí byli po zbytek zápasu aktivnějším týmem, ale recept na obranu Lazia nenašli. Tým trenéra Simone Inzaghiho tak pokračuje v krasojízdě a nadále se drží na čtvrté pozici.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Benevento Calcio 2:1

25.10.2017 20:45

Góly: 9. Paolo Faragò, 90+5. Leonardo Pavoletti - 90+4. Pietro Iemmello (pen.)

Už to vypadalo, že premiéra Roberta De Zerbiho skončí ziskem bodu, ale ani to nebylo Beneventu přáno. Cagliari dostalo vyrovnávací branku ve čtvrté minutě nastavení, ale bleskurychle zareagovalo a pozdním gólem rozhodlo o svém vítězství 2:1.

Benevento vytvořilo smutný rekord, když v prvních devíti zápasech sezony ani jednou nebodovalo a ve středu zaokrouhlilo počet zápasů bez bodu na rovných deset. V Sardegna Aréně to přitom vypadalo nadějně, ale pátá minuta nastavení a branka Leonarda Pavolettiho přinesla obrovské zklamání.

Pravdou je, že Benevento nezačalo vůbec dobře a první vrásky na čele Roberta De Zerbiho se začaly objevovat už v 9. minutě utkání. Hosté nedokázali po závaru před brankou odkopnout balón do bezpečí a Paolo Faragó byl nakonec tím, kdo překonal brankáře Brignoliho. A to nebylo všechno. O chvíli později fauloval v pokutovém území Di Chiara a sudí nařídil pokutový kop. Marco Sau však v zakončení selhal, a tak byl rozdíl ve skóre jen jednogólový. Cagliari bylo aktivnějším týmem, ale Benevento ve zbytku poločasu dobře bránilo.

Domácí měli i další šance, Padoin posadil balón na hlavu Pavolettiho, ale Brignoli byl na místě. Na druhé straně se předvedl i Rafael, který jednu z mála šancí Beneventa vyrazil na rohový kop. Benevento si troufalo čím dál více a ve čtvrté minutě nastavení dokonce srovnalo. Faragó fauloval Codu a Benevento zahrávalo pokutový kop. Pietro Iemello ho bezpečně proměnil a odstartoval velkou euforii, protože hosté byli velice blízko prvnímu bodu. Ale euforii vzápětí vystřídalo obrovské zklamání. O minutu později odcentroval Faragó a Leonardo Pavoletti hlavou rozhodl o vítězství Cagliari.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AC Milán 1:4

25.10.2017 20:45

Góly: 61. Valter Birsa - 36. Suso, 42. Boštjan Cesar (vl.), 55. Hakan Çalhanoğlu, 64. Nikola Kalinić

Trenér AC Milán Vincenzo Montella prozatím ve své funkci setrvává. Milán zvládl důležitý duel s Chievem a na Stadio Bentegodi zvítězil přesvědčivě 4:1. Prosadili se křídelník Suso a dvě letní akvizice Calhanoglu s Kalinićem.

A jak to najednou jde! Milán ve dvou soutěžních zápasech v řadě nejenže nevyhrál, ale dokonce nevstřelil ani gól. V tomto kole však bylo všechno jinak, Rossoneri se prosadili hned čtyřikrát, oproti jednomu zásahu Chieva.

AC se začalo pomalu ale jistě osmělovat po čtvrthodině hry, když zajímavou akci předvedli Kalinić s Calhanogluem. Prvně jmenovaný šikovně sklepl balón a druhý ostře, avšak nepřesně vypálil. Na druhé straně zůstal uvnitř šestnáctky trestuhodně nehlídaný Tomovič a pro Milán bylo štěstím, že domácí fotbalista hlavou netrefil branku.

Ve 36.minutě se poprvé změnilo skóre a to ve prospěch hostujícího AC Milán. Suso si za hranicí pokutového území zpracoval balón a přesným "šípem" nedal Sorrentinovi žádnou šanci. Chievo ještě chtělo do šaten odpovědět, ale místo toho podruhé inkasovalo. Suso poslal do vápna Fly Donkeys centr a Bostjan Cesar si vstřelil vlastence.

Veškeré naděje na bodový zisk domácích zhasly krátce po změně stran. V 55.minutě posunul Kessié balón do strany na Calhanogla, který potřetí překonal brankáře Sorrentina. Jenomže domácí okamžitě snížili. Strašidelnou hrubku v rozehrávce vyrobil Kessié a někdejší hráč AC Milán Valter Birsa snížil na rozdíl dvou branek. Tedy jen do chvíle, kdy si na hraně ofsajdu převzal balón Nikola Kalinić a šikovnou šajtlí zvýšil na 4:1.

Fly Donkeys se ani za tohoto stabu nevzdávali, ale Tomovićovi nebylo v koncovce přáno a v další tutovce orazítkoval horní tyč! AC Milán se o výsledek připravit nenechal a po delší době zase vyhrál, což znemaná, že Vincenzo Montella si zatím kufry balit nemusí a o jeho dalším osudu rozhodne zápas s Juventusem. Milánské může mrzet pouze vážné zranění obránce Calabrii, jenž si přivodil problémy s achilovkou.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Udinese Calcio 0:1

25.10.2017 20:45

Góly: 32. Antonín Barák

Antonín Barák se stal hrdinou zápasu na půdě Sassuola. Udinese tam zvítězilo nejtěsnějším rozdílem a v tabulce poskočilo na třinácté místo. Neroverdi jsou patnáctí.

Utkání na Cittá del Tricolore nabídlo vyrovnanou partii se šťastným koncem pro hostující Zebry. Skutečně Udinese nemělo nijak navrch, ale svojí větší příležitost dokázalo zužitkovat, zatímco domácím se to nepodařilo.

Hrdinou zápasu se tak stal autor jediné trefy Antonín Barák. Přitom někdejší hráč Slavie mohl být i negativním hrdinou, protože v průběhu prvního poločasu vyrobil velkou hrubku, po které mohl vstřelit vedoucí gól Domenico Berardi. Útočník domácích se pokoušel o obstřel, ale ten byl hodně nepřesný a brankář Bizzarri vůbec nemusel zasahovat. Poněkud světlejší okamžik si český záložník vybral ve 32. minutě, kdy mu balón perfektně pustil Stipe Perica a Barák umístěnou ranou poslal Udinese do vedení!

Sassuolo překvapivě nedokázalo na inkasovanou branku jakkoliv reagovat. Vetšinu zápasu sice drželo častěji balón na svých kopačkách, ale do tutovek se nedostávalo. Pozorný byl i brankář Bizzarri.

Veškeré střelecké pokusy Neroverdi končily buď vedle, nebo právě na hostujícím brankáři. Pro Missiroliho platil první případ a pro Politanův volný přímý kop zase druhý. Sassuolu nebyl nic platný ani dlouhý, šestiminutový nastavený čas. Udinese se probránilo ke třem bodům a v tabulce si polepší.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 2:3

25.10.2017 20:45

Góly: 4. Adel Taarabt, 76. Armando Izzo - 14. Dries Mertens, 30. Dries Mertens, 60. Ervin Zukanović (vl.)

Janovští Grifové hodně toužili doma porazit Neapol nebo alespoň dát vlastním fanouškům pocit hrdosti. To první nesplnili kvůli vynikajícímu výkonu Driese Mertense, jenž nastřádal dva góly. Dvě trefy ale do sítě brankáře Reiny dostat dokázali.

Neapol jela do Janova s jasným cílem uspět a odpovědět na tři body Interu Milán, se kterým se přetahuje o první příčku. Trenér Sarri věděl, že do utkání musí jít naplno a poslal do hry Callejóna, Mertense a samozřejmě také Insigneho. Marka Hamšíka v záložní řadě podporovali Diawara se Zielińskim. Zvláštní utkání čekalo na domácího stopera Izza, který je velkým fanouškem Partenopei.

Jeho současnému týmu se příliš nedaří a trenér Jurić má co dělat, aby si udržel svou pozici. K tomu mu dnes měli pomáhat hráči jako Veloso, Galabinov, Laxalt nebo Rigoni s Bertolaccim. Po avizovaném gestu v podobě podepsání výtisku deníku Anne Frankové a přečtení pár řádků se už oba celky mohly pustit do sebe.

Neapol se s ničím nepárala a hned ve třetí minutě se o první zajímavý pokus zasloužil technicky střílející Lorenzo Insigne. Jeho zakončení však těsně minulo tyč! A to byl pro Janov signál, neboť hned v následující minutě obdržel krásnou průnikovou nahrávku mezi obránce Adel Taarabt a svůj náběh na Reinu zakončil přesnou střelou do sítě - 1:0 pro domácí.

To byla pro hostující Neapol velká a ledová sprcha. Odčinit to mohl Lorenzo Insigne, který si obhodil obránce Izza a přízemní střelou protáhl brankáře Perina. Ten ale jeho pokus nakonec zneškodnil. Hostům to ale vyšlo o pár minut později, protože zkušený obránce Rossettini fauloval před vlastním vápnem a k přímému kopu se postavil Dries Mertens. Svou ránu zakroutil přes zeď a brankář Perin se natahoval marně!

Neapol samozřejmě přidala a Janov se začínal ocitat pod návalem centrovaných míčů. Další z mnoha šancí už Neapoli vyšla. Ve 30. minutě totiž Marek Hamšík narýsoval krásnou kolmici na Driese Mertense, který balon zpracoval. Belgická hvězda na nic nečekala a napálila jej přesně pod břevno Perinovy brány - 2:1 a obrat byl na světě.

A Neapoli to samozřejmě nestačilo, takže další rychlou akci zakončoval opět Mertens. Když se netrefil ani Hamšík z dorážky, pak si teprve mohla domácí obrana oddechnout. Pár minut před koncem vymyslel parádní zakončení Galabinov, jenže na místě byl připravený Pepe Reina.

Do druhé půle vstoupila rovněž lépe Neapol, která málem navýšila své vedení po ráně Lorenza Insigneho. Technický pokus mladého útočníka však mířil těsně vedle tyče! Mnohem lépe už střílel Dries Mertens, který se trefil v 60. minutě. S gólovými oslavami měl dnes už dvakrát zkušenosti a střelou z úhlu s pomocí Ervina Zukanoviće překonal Perina!

Patnáct minut před koncem ale domácí obnovili svůj tlak a dokonce se dočkali snížení! Na rozdíl jediné branky snížil právě Armando Izzo, který byl osamocen na zadní tyči a protože ho nikdo z hráčů Neapole nehlídal, vstřelil klíčovou branku. Následně mohl dokonce vyrovnat Rigoni, který dokonce málem přehodil brankáře Reinu!

S úkolem změnit nepříznivý stav vešel na hřiště veterán Goran Panděv a dal o sobě hned vědět. Opravdovou poslední šanci ale měl na svědomí bek Hysaj, kterému nahrával mladík Marko Rog. Obránce Partenopei však nepředčil pozorného brankáře Mattiu Perina, který dnes chytal velmi solidně.

Více informací k zápasu

AS Řím - FC Crotone 1:0

25.10.2017 20:45

Góly: 10. Diego Perotti (pen.)

AS Řím si doma poradilo s Crotone, ale žádný ofenzivní festival se nekonal. Mnohem spíše to byla přehlídka kombinační hry ze strany domácích a celé utkání rozhodla Perottim proměněná penalta. Tu navíc sudí odpískal po velmi sporném zákroku na Kolarova.

Římané měli velmi hratelného soupeře, kterým bylo Crotone. To v podstatě nemělo co ztratit a mohlo jen překvapit. Starat se o to měl především brankář Alex Cordaz nebo hráči jako Mandragora, Pavlović, Rohdén, Budimir či Sampirisi. Domácí trenér Eusebio Di Francesco mohl trochu experimentovat a do hry vyslal Gersona, Gonalonse nebo Ündera, které posílil oporami jako Nainggolan, Kolarovem nebo Džekem.

Velký večer zažil především obránce Rick Karsdorp, který si dnes po dlouhém zranění odbyl soutěžní premiéru za Vlky. Byl na hřišti, když hlasatel četl výňatek z deníku Anne Frankové coby reakci na nedávné výkony fanoušků konkurenčního Lazia. AS v prvních minutách kombinovalo na vlastní polovině, neboť agresivnější napadání Crotone mu dělalo problémy.

A když už se Vlci dostali poblíž vápna, většinu jejich akcí zastavil ofsajd. Krásnou kombinaci Perottiho s Džekem zakončil na levé straně pálící Aleksandar Kolarov, jehož volej ale skončil těsně vedle tyče! Zkušený bek byl vůbec hodně aktivní a po svém dalším sprintu upadl ve vápně Crotone! Pravda, kontakt byl minimální, ale sudí byl neoblomný. Minulou penaltu proti Udinese Diego Perotti neproměnil, tu dnešní ale ano.

Kolarov se pokusil o další zajímavou akci a po jeho krásné ráně zazvonila tyč a Cordazovými zády! Jak se asi dalo očekávat, dnes jsme viděli fotbal převážně na jednu branku - tu hostující. Ani když se Crotone více snažilo a dlouhými pasy vpřed zkoušelo své štěstí, jeho hra nikam nevedla. AS naopak mohlo v klidu kombinovat, což ostatně předvádělo po většinu utkání.

Jinak ale Crotone působilo v obranné fázi velmi disciplinovaně a Giallorossi se často nedostávali k finální nahrávce. Edin Džeko pak vystihl špatně zahranou malou domů, jenže v tísni pod tlakem brankáře Cordaze a obránce mířil jen těsně vedle. Stejně jako další kombinace taženou po křídle Kolarovem. Na konci první půle se Edin Džeko vyšrouboval v pokutovém území ze všech nejvýš, jenže hlavičkou poslal Perottiho centr vedle!

Hned po změně stran se řítil do vápna na dlouhý pas Edin Džeko, ale skvěle načasovaným skluzem ho zastavil Stefan Simič. Dělovkou pak vyzkoušel pevnost konstrukce hostující brány Edin Džeko, ale slavit nemohl. Domácí AS pokračovalo v kombinační hře, která Crotone moc nesvědčila, ale aspoň se domácí nikam nehnali a nehrozili hostům dalšími brankami.

Druhá půle nepatřila mezi to nejlepší, co římské AS v sezoně zatím vyprodukovalo. Jedna kombinace stíhala další, ale všechny se odehrávaly mnohem blíže Alissonově bráně než té Cordazově. Ostatně se brazilský brankář ve službách Vlků velmi často zapojoval do hry, který pak rozvíjel snad jen Diego Perotti.

Možná jen pokus střídajícího Grégoireho Defrela po rychlé kombinaci před vápnem měl šanci na úspěch, jenže někdejší hráč Sassuola či Ceseny mířil vedle tyče. Domácí i hostující fanoušci pak mohli aplaudovat Alessandru Florenzimu, který v Římě začínal, ale vyrostl právě v Crotone. Ani on ale nepřidal další branku. To se mohlo povést Edinu Džekovi, který si obhodil protihráče, ale zakončil jen velmi slabě.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona 3:0

25.10.2017 18:30

Góly: 50. Remo Freuler, 59. Josip Iličić, 75. Jasmin Kurtić

Atalanta si doma celkem jasně poradila s Hellasem Verona a ten tak nadále tápe. V Bergamu nevyprodukoval téměř nic kromě jedné neregulérní branky a naopak sám dostal tři branky. O ty se postarali záložníci Freuler, Iličić a také Kurtić.

Atalanta překvapuje v Evropské lize a to samé chtěla předvést také v Serii A. Dnes večer dostala výsadu začít středeční program vloženého kola a navrch jí los přidělil velmi hratelného soupeře. Domácí si mohli dovolit trochu experimentovat a do hry se dostali hráči jako Gollini, Gosens nebo Cornelius, které doplňovali Iličić, Caldara, Freuler nebo Gómez.

Hosté spoléhali hlavně na trojici Kean, Verde a Cerci, z nichž ale ani jeden zatím příliš nezáří. A proti zkušené obraně to dnes Hellas měl hodně těžké. Ukazovalo se to prakticky od prvních minut utkání, v nichž kralovala domácí skvadra. V šesté minutě odhlavičkoval Souprayen míč z vápna jen k nohám pozorného obránce Tóloie, který se do míče opřel. Jenže brankáře Nícolas jej dokázal vyrazit na roh.

Orobici uzamkli svého soupeře kolem vlastního vápna a kontrolovali hru, jenže i když přibývalo střeleckých pokusů, na bránu zamířil jen zlomek. Své šance měli i hosté z Verony, třeba když se za balonem v protiútoku hnal Moise Kean. Jeho technický pokus mířící na zadní tyč ale postrádal razanci. Po půlhodině hry mohli naopak velkou křivdu cítit domácí.

Andreas Cornelius, byť nepatří k nejrychlejším hráčům v poli, doběhl balon před čarou a stihl jej poslat před bránu. Tam si na něj naběhl Remo Freuler a překonal brankáře Nícolase, jenže se radoval jen pár vteřin! Sudí totiž branku odvolal - na základě videa totiž postřehl milimetrový ofsajd Corneliuse. Bylo tedy už vedlejší, že balon před centrem nepřešel čáru celým objemem.

Aby to domácím nebylo příliš líto, další sporný moment se opakoval také na straně hostí. Daniele Verde doběhl balon a poslal jen do opuštěné brány, jenže na brankové čáře jej tečoval ještě Moise Kean a z důvodu jeho ofsajdu branka rovněž neplatila.

Platila až ta ze začátku druhé půle, když hostující obrana fatálně chybovala. Její špatné nahrávky využil Remo Freuler a bez problému prostřelil pozdě zasahujícího brankáře Nícolase! O pouhých osm minut později stejný hráč našel parádním centrem Josipa Iličiće, který si balon elegantně zpracoval a napálil jej opět mimo Nícolasův dosah - Atalanta Bergamo vedla 2:0.

Během několika minut se hra hostí úplně rozložila. V obraně maximálně nejistá práce, ofenzíva bez nápadu a dravosti. Punc debaklu začalo mít utkání patnáct minut před koncem, kdy Robin Gosens našel další krásnou nahrávkou naskakujícího záložníka Jasmina Kurtiće a jeho přesné zakončení stanovilo výsledek na jasných 3:0 pro domácí!

Více informací k zápasu

Inter Milán - UC Sampdoria 3:2

24.10.2017 20:45

Góly: 18. Milan Škriniar, 32. Mauro Icardi, 54. Mauro Icardi - 64. Dawid Kownacki, 85. Fabio Quagliarella

Inter Milán na domácí půdě vyzrál na Sampdorii Janov a do její sítě se trefili výhradně její někdejší hráči! Jako první se prosadil Milan Škriniar a následující dva góly měl na svědomí Mauro Icardi. Ani snížení na 3:2 neznamenalo pro Námořníky vytoužený bod.

Inter Milán načal další kolo Serie A doma proti Sampdorii, takže ho nečekal vůbec snadný zápas. I proto nasadil trenér Spalletti obvyklé opory v čele s Handanovičem, Vecinem, Candrevou, Icardim, Valerem nebo Škriniarem. Ten se postavil proti někdejším spoluhráčům, ostatně stejně jako Mauro Icardi.

Hostující Sampdoria hledala nějaký náznak kontinuity a ten jí měli obstarat Silvestre, Murru, Praet, Ramírez, Quagliarella či Zapata. Zkušenější kanonýr Fabio Quagliarella načal utkání nepřesnou střelou a na Námořnících byla vidět jasná snaha nepustit soupeře k balonu moc často. To se ale hostům nepovedlo a prakticky od úvodu Inter hrozil. Ať už to byly rychlé nohy Ivana Perišiće či stejné zbraně Candrevovy.

Dalším z řady nebezpečí byl Borja Valero, který centroval neúspěšně pravačkou na přední tyč. Poté Perišič připravil nahrávkou z pravé strany pod sebe pozici D‘Ambrosia, jenž ale pálil po zemi těsně vedle tyče! Tři minuty poté už ale Inter vedl a do jeho sítě se trefil někdejší stoper Milan Škriniar. Ten zůstal ve vápně zcela jasně osamocen a dorážku ve skluzu už brankář Puggioni mít jednoduše nemohl - 1:0 pro Nerazzurri.

Favorit vedl a navýšit pohodlný stav chtěl Antonio Candreva. Měl ale nohy rychlejší než myšlení. Sampdoria působila dnes večer velmi nekoncentrovaným dojmem a moc tomu nepomohl ani brankář Puggioni. Jak je zkušený, tak po půlhodině hry vytvořil obrovskou hrubku. Chtěl odehrát balon před Icardim, jenže při pokusu o odkop nahrál nechtěně míč Perišićovi. Ten byl jednak trochu zaskočen a především poslal balon do tyče!

Krátce poté Candreva centroval na Škriniara a ten hlavou zakončoval k pravé tyči a brankář Puggioni se tentokrát musel předvést ve vší parádě, aby jeho šanci zmařil! Sampdorii dnes likvidovali její bývalí hráči. Po Škriniarovi také Argentinec Mauro Icardi, který po nahrávce od Vecina volejem nedal brankáři Puggionimu žádnou šanci - 2:0.

A nebylo to všechno v první půli. Candreva centroval na malé vápno, kde Icardi hlavou z výskoku trefil jen tyč! Krátce před odchodem do šaten mohl snížit Duván Zapata, jenže těsně před ním se míče zmocnil brankář Handanovič! Chvíli po změně stran gólová smršť ustala, ale Mauro Icardi ji znovu nastartoval.

V 55. minutě se totiž po jednoduché kombinaci dostal Perišić k balonu a ve vápně našel hrotového útočníka Icardiho. Ten si už snadno poradil a míč dopravil do prázdné brány - 3:0. Tohle už zavánělo debaklem.

Naštěstí pro diváka ho ale Sampdoria nepřipustila. Nejprve pálil velmi zajímavě Quagliarella, jehož zastavil až Nagatomo. V 64. minutě se předvedl mladý Polák Dawid Kownacki, který před chvílí střídal a trvalo mu jen šest minut, než se prosadil. Kownacki našel centrovaný míč od Murrua a ačkoli byl ve velkém úhlu, dokázal Handanoviče prostřelit!

Antonio Candreva mohl opět navýšit vedení Interu, ale po nahrávce od Icardiho mířil těsně vedle. Sampdorii se ještě povedlo zdramatizovat utkání, protože pouhých pět minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Fabio Quagliarella. Italský útočník si počkal na krásnou nahrávku od Dennise Praeta a na zadní tyči hlavičkoval přesně - 3:2. Víc už ale Doria nesvedla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol1091029:728
2.Inter Milán1082020:726
3.Juventus FC1081131:1025
4.SS Lazio1081126:1125
5.AS Řím970216:521
6.UC Sampdoria952218:1217
7.ACF Fiorentina1051418:1116
8.AC Milán1051416:1416
9.Atalanta Bergamo1043317:1315
10.Chievo Verona1043313:1515
11.Bologna FC104249:1114
12.Turín FC1034314:1713
13.Udinese Calcio1030716:219
14.Cagliari Calcio103078:189
15.US Sassuolo102265:168
16.Janov CFC1013610:166
17.FC Crotone101366:206
18.Hellas Verona101366:226
19.SPAL 2013101278:195
20.Benevento Calcio1000103:240

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Rip

Výhra super, ale proč zase dopustili takový hektický závěr dpč. Oni prostě neumí v klidu dohrát.

Reagovat
Artaxerxes

Tak to první chyba brankáře a to se rychle mění pak. Aspoň že to ubránili.

Reagovat
Nuno čomes

Forza Inter!

Reagovat
Artaxerxes

Super výhra, pěknej bude den na prvním místě.

A určitě sympatickej závěr zápasu od Sampy, že to nevzdali

Reagovat
Dejwa

No hlavní důvody ležérnost v zakončení, kdy to dávno mělo být víc jak 3:0, to samý po snížení.. ale jak zase přestali hrát, to se stalo pod Spallettim poprvé a snad naposled.. jinak se Santonem si snad dělá prdel? Hlavně, že při jeho neúčasti v souboji padl druhej gol, myslel jsem si, že jeho nástup při derby byl vtípek.. první blamáž za náma a dokonce s výhrou, třeba jim někdo vysvětlí, že ikdyz vedeš, tak se hraje 90min

FORZA INTER!!

Reagovat
raduinho

Tolik Interistů jsem tu neviděl od 2010

Reagovat
Artaxerxes

Nemyslím, ze by nás tu bylo nějak zvlášť víc než poslední roky. Možná se akorát píše s větší chutí

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bys být konkrétnější?

Reagovat
Votas

No hlavně, že ty tady konkuruješ Pinocchiovi v kadenci příspěvků.

Reagovat
Tomanatura

Co s Joao Mariem? Kvuli nemu se prodaval Bamega? Ten je uz uplne nepouzitelny, naprosto k micemu. uvod skvely, potom uz ale hruza. Tech 40(?) milionu jednoznacne chybna investice

Reagovat
Artaxerxes

Akorát střídá a pak to stejně akorát zazdi. Možná nejni rozehranej nebo hraje nějakou zlou pozici, nevím. To bude další z těch, co pak někam poslem za odvoz a on bude hrát tam v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl jsem jen prvni polocas, ale Inter hral hodne sebevedome, sympaticky. Sampdorii krom prvnich peti minut do niceho nepustil. Valero vybornej hráč, moc nenabeha, ale balon da nadhernej V prvni pulce tam nebyl nikdo, kdo by hral nejak hur nez ten druhej. Vsichni byli na jednicku.

A tohle bylo to nejsilnejsi, co Inter muze momentalne poskladat? Protoze i ten Yuto byl dost videt a nezkazil podle me snad nahravku.

Reagovat
Nuno čomes

Ono těžko říct, protože ostatní toho moc nenahráli. Křídla a hrot jsou jasný, střed vypadá nejlépe Vecino, Gaglia - Borja. Takže nějaký upgrade by mohl být na becích, jenže dalbert za těch pár minut nepřesvědčil o jasném základu a poslední dobou nám beci tak nějak hrají. Takže časem max Karamoh namísto Candrevy, ale zase, hrál jen pár minut..

Reagovat
Votas

Mně se teda Borja pod Icardim nelíbí. To tam radši už i toho Broža.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Brozo tam hral super. Borja tam hore nie je az taky dobry

Reagovat
Nuno čomes

Ten post je obecně u nás problém. Joao tam hraje bídně, přitom v repre hraje bud z kraje nebo střed a tak špatné to není. No a brožo souhlas, že nahoře vypadá nejlíp, škoda že zahraje co 3. 4. zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

ono by som bol zvedavy, keby sa podaril ten Ozil co sa spominal.

Reagovat
Artaxerxes

To nevyjde ani náhodou

Reagovat
Nuno čomes

Ten jedině pokud by byla LM, těžko říct jak by se adaptoval. A za šílené prachy.

Reagovat
Votas

Jestli se na té pozici neprosadí JM letos, tak prodat a šel bych po Pastorem.

Reagovat
Nuno čomes

Zatím to nevypadá, že je volba do základu. A nikdo za něj asi nedá slušný peníze, pokud nezahraje na MS.

pastore je skleněnka.. Dyť nehrál dva roky..

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Deki

Dalbert taky přijde v době, kdy Yuto podává svý nejlepší výkony v Interu jinak souhlasím, Spal to bude točit uplně minimálně a asi jen kvůli zranění nebo kartám. když se podívám na to, koho máme na lavičce, tak to ale moc nevadí. tam mají na základ 3 hráči... průser bude, jestli někdo dlouhodobě vypadne, ale to víme už od léta.

Reagovat
Lech

Koukam dalsimu mladikovy ze Sampy to zacina strilet.. Tak co, v lete aspon 50 mega?

Reagovat
smazaný uživatel

waw.

po derby, neapole a sampdorii mame 7 bodov. to je velmi pozitivne.

FORZA INTER!!!

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Inter Eterno Amore

keby mi niekto povedal pred tými zápasmi, že bude 7 bodov tak by som tomu ani neveril

Reagovat
JackDaniels.

Podobne

Reagovat
smazaný uživatel

Icardi mohol mat minimalne hattrick. Nevadi... Odlozil si na dalsi zapas

Reagovat
santini

velmi zaujimavo vyzera ta tabulka trochu sklamanie AS a Atalanta, trochu dost sklamanie AC.. naopak tesi forma Bologne a prijemne prekvapuje ( aspon herne ) SS DiCanio Jugend

Reagovat
Marv

Reagovat
Free_player

Icardi už by taky mohl zkusit něco lepšího

Reagovat
cink

Jako co? On chce být legenda interu

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo taky vydržet a zahrát si možná s Interem ligu mistrů

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

No v druhom polčase sme hrali grc, trošku ma to sklamalo po tom peknom prvom polčase, ale hlavná je výhra, FORZA LAZIO

Reagovat
smazaný uživatel

aj take zapasy musa byt

Reagovat
El Matador

Nevšiml sis Pipo, proč se Lulič tak rozčiloval při střídání? Já sem zápas sledoval jenom tak po očku.

Reagovat
Pipo123

Odkedy si dal vlastenca tak pôsobil nervozne, asi preto

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bol z nasej strany totalny humus. Na ktoru picu hra Dzeko cely zapas, ked nevladze a Defrela zase jebne na kridlo

Reagovat
Lech

Reagovat
smazaný uživatel

Mal si pravdu, takyto vykon dokaze cloveka znechutit

Reagovat
Lech

Aspon ze jsem ve fantasy vyhodil Mertense za Dzeka. Karma

Reagovat
smazaný uživatel

ake fantasy hraš ked sa mozem opytat aka webka ?

Reagovat
Lech

fantasyseriea.com

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych mohl doporučit pro příště tak jedině hrát fantagazzeta, je to v italštině, ale top zábava pro tebe i kamarády...)) bohužel na to potřebuješ partu. Hraju to s italskými kamarády, vedu a je to mohutně sere, že nějaký čecháček má větší znalosti))

Reagovat
dave30

Tak jsem to asi přivolal. Simič, Krejčí, Jankto i Barák (ten i s gólem) v základu, tak se mi to chlapci líbí. Jen tak dále... Schick snad šanci dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

není důvod zasahovat do sestavy AS

Reagovat
jany kozak

po 10 kolach

goly: Schick 0:2 Skriniar

Reagovat
Furia Ceca

Jděte s tou debilní česko-slovenskou rádoby rivalitou doprdele, třeba pod PL...

Reagovat
smazaný uživatel

Simić dnes v základu Crotone a kromě jednoho výpadu velmi slušný a jistý výkon vymyšlená penalta pro AS, naopak Crotone mělo jednu kopat. Ale co, snad Stefan příště zase v základu

Reagovat
Gimme

Crotone žádnou desítku rozhodně kopat nemělo

Reagovat
10
Reagovat
Gimme

Tohle a desítka?! Vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně ho trefil.

Reagovat
pajka-juve

Když se podíváš za co kopalo AS, tak naprosto jasná. Neměla být ani jedna, když už tak spíš pro Crotone.

Reagovat
kubys

Ano...

Reagovat
twelwer

Suhlasim s tebou toto su sracky a nie penalty za taketo veci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ladinek po iks kolech v zakladu a prohra..

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, měl jsem výhry všech favoritů + remíza Beneventa ( 90.+5 Pavoletti )

Reagovat
Votas

Po 10 kolech 2 remízy a přitom náskok jenom 1 bod na 4. místo, přičemž o sestup bojuje 8 týmů. Zas a znovu se ukazuje, že kvalita u chvostu tabulky je mizivá.

Reagovat
Dejwa

No hlavně, abysme z těch zápasů s týmy bez kvality měli na konci sezóny 6 bodů

Reagovat
Tomanatura

Viola vytecne po tom bidnem startu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Takže všichni Češi v Itálii byli v základu, kromě největšího talenta Schicka. Nechápu, proč ho tam trenér neposlal třeba alespoň na závěrečnou půlhodinku místo Džeka nebo Perottiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, že proti Bologni ho tam da od začatku.

Reagovat
Gimme

Po zápase EDF říkal, že Patrik ještě nemá kondici na celých 90.minut takže proti Bologni v základu nenastoupí, připustil ale že by už mohl nastoupit v průběhu zápasu. Podle mě nechce nic uspěchat

Reagovat
smazaný uživatel

nedá

Reagovat
JuventusFC1897

4:1 ale ten vykon twl, to je tragedia.A oni este vyrovnaju strelecky rekord po 10 kolach

Reagovat
10

Juve se poslední roky pod Allegrim rozjíždí docela pravidelně až po 10. kole, takže to snad bude i letos a herně to půjde nahoru

Reagovat
DelPiero137

Obrane neverim ani za mak, to bude pruser. Nikoho si tam Max nepripravil, musime sa modlit ze sa Ruga, Howe rozbehnu.

Reagovat
10

to není jen o obraně, pokud budou hráči před obranou hrát jako doteď, tak to průser bude bez ohledu na to, kdo v tý obraně bude stát...záloha a křídla musí pracovat mnohem líp

Reagovat
smazaný uživatel

Musí hrát Claudio. Pjanic, Khedira, Matuidi, všichni se cpou hodně dopředu. A při bránění zónou ve 4-4-1-1 je to pak průšvih, když propadá ten střed, vzniká tam mezera. To je pořád dokola. Většina našich obdržených gólů padla z nějaké ulice skrz střed. Mandžukić se vrací, ale pravá straně je totálně odkrytá, když si Cuadrado chodí procházkou.

Reagovat
10

Ano, chybí zajišťování (nejen uprostřed zálohy, stačí se podívat na zajišťování krajních beků). Khedira nebo Matuidi hrajou box to box, chodí často do prostorů skoro až na úrovni útoku a pak je v záloze díra, protože Pjanić je v defenzivní práci všechno, jen ne konzistentní a spolehlivý, Dybala se tuhle sezonu taky moc nezatahuje, ty hráči uprostřed zálohy jsou daleko od sebe. Pak je logický, že stopeři vypadají jako blbci a že tolik gólů dostáváme z kolmic za obranu z otevřených pozic, kdy to útočník soupeře dostává do běhu proti statickýmu obránci. Ta role Matuidiho nebo Khediry mi sedí do tříčlenný zálohy, v tomhle systému s víceméně 4 útočníkama bych si představoval o dost pragmatičtější přístup k těm výletům dopředu. Ale to je pořád dokola ten problém, co jsme tady řešili s ohledem na Higuaina.

Reagovat
DelPiero137

Tiez si myslim ze by sme sa mali vykaslat na Gonzala a radsej mat trojcelnnu zalohu na ktoru mame hracov.

Napriklad ten Pericov gol v Udine isiel za Chiellom. On ho regulerne obehol a zavesil. Aspon nejaku smykacku alebo takticky faul mohol spravit. Chapem Gioriov prinos v 16-ke pri standardkach atd ale chce to upgrade individualnych schopnostiach.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht, je to pořád stejně vázané na Higuaína. Tříčlenná záloha by pro nás byla podstatně lepší, už i z pohledu typologie všech záložníků, kterými disponujeme. Ale 90 milionů nemůže sedět na lavičce.

Reagovat
DelPiero137

Nechapem komu tak mrdlo v hlave... Andre Agnelli by mal zasponzorovat nejaky cinsky klub ktory by nas oslobodil, takto cely kader vzdy o krocik nizsie v ramci svojho maxima.

Reagovat
DelPiero137

Tiez si myslim ze Berna ma vacsie navyky sa vracat a vypomahat ako Cuadrado. Ktory aj ked sa vrati tak je k nicomu. Potom ta znuze cnost Stura na bekovi...

Dalsia vec ze stredova dvojica Pjanic-Khedira je velmi ofenzivne ladena a kazdy trocha huzevnatejsi super nas prehra. Aj ked v LM v urcitych pasazach fungovalo v najdolezitejsom to vybuchlo jak Vezuv.

Mne sa pacil aj Bentacur (velky prislub). Chcel by som vidiet dvojicu Benta-Claudi skridlami Berna-Mandzu a na hrote pokus Pjanic, pred nim Dybala.

Aj tak si myslim ze obrana je individualne najslabsia. Hlavne ked tam bude Max cpat Benatiu, a aj Ruga sa uz musi stabilizovat.

Reagovat
JuventusFC1897

no neviem, okrem sezony 15/16 to nebola az taka bieda.I ked ani teraz to v podstate nie je uplna vysledkova bieda, ale ta predvadzana hra je skratka katastrofa.Obrana je nulova, ziadne citanie hry od obrancov, jak keby tam boli uplni amateri miesto nich.Vcera ten prvy gol Spalu to potvrdil.Vcera Bentancur bol doslova tragicky v strede pola, jeho prihravky mi pripomenuli casy moma sissoka, ten neprihral ani na meter.Sami opät hral ducha.Snad sa to zlepsi, inak to bude pekne fiasko.Chcel by som vidiet marchisia a matuidiho pod tou utocnou stvorkou , to by mohlo fungovat mozno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

loni bylo po 10.kolech skore 21:7

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty na foru

Reagovat
smazaný uživatel

Ve čtvrtině ligy slušně vyrovnané, čtyři body rozdíl mezi prvním a posledním, to nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem tři kola nevyhral, ale pořád jsem první

Reagovat
Kaka14

Suso potvrdil, ze je to nas najlepsi ofenzivny hrac, a nechavat ho na lavicke, alebo davat ho na poziciu, ktora mu nesedi je velky luxus, ktory si nemozme dovolit .... tak hadam nas ta vyhra nakopne na Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že jo, že vás Juventus v sobotu nakopne

Reagovat
Bandita_Harry

mohlo by vyhrat AC len tak kvoli SSC

Reagovat
JuventusFC1897

nemohlo

Reagovat
Bandita_Harry

netrep jasne ze mohlo alebo aspon remizka

Reagovat
JuventusFC1897

nemohlo

Reagovat
Bandita_Harry

Si zakázal?

Reagovat
JuventusFC1897

neplaaač

Reagovat
smazaný uživatel

Je těžké brát vážně ligu, kde jsou i po letech velké projevy xenofobie a rasismu. Fans Lazia neměli bojkotovat čtení z deníku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele