10. kolo
25.10.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Ofenzivní hvězdy dovedly Juventus k hladké výhře nad Spalem

Juventus Turín si doma poradil s marně bojujícím nováčkem a Spal odeslal domů bez bodů. Dnes se ukázala především jeho ofenzivní stránka, protože Juventus nastřílel čtyři branky! I díky tomu vstřelil už 31 gólů v prvních deseti kolech, což se mu povedlo naposledy v sezoně 1951/1952.

Trenér Max Allegri trochu protočil svou obvyklou jedenáctku a k radosti fanoušků dostali šanci hráči jako Douglas Costa nebo Federico Bernardeschi hned od úvodu. K nim se připojili nezbytný Dybala, dále Higuaín, Rugani, Bentancur, Khedira nebo Lichtsteiner s Barzaglim. Hosté kontrovali Gomisem, Vivianim, Felipem, Lazzarim nebo Mattiellem, přičemž známé duo útočníků plnili Borriello s Paloschim.

Juventus od začátku vedl poklidnou kombinační partii, v níž byl sám sobě soupeřem. Spal nechal svého soupeře hrát, nebo na něj možná nestačil. Už ve 14. minutě ale kapituloval. Krásnou souhru předvedlo duo hráčů, kteří přišli před sezonou. Douglas Costa hledal spoluhráče Federica Bernardeschiho, který si míč jen lehce zpracoval a krásnou ranou jej poslal mimo dosah mladíka Gomise - 1:0.

Od té doby bylo prakticky jasné, že Juventus dovede toto utkání k vítěznému konci. Na jeho hráčích byla vidět chuť dávat další branky, snažit se o další kombinace a potěšit vlastní fanoušky příjemným středečním programem. Spalu se nedařila finální fáze, do níž se postupně zapojovali Rizzo, Borriello i Paloschi, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Tempo hry tak dále určovala mašina z Turína.

A to tím spíše, když si ve 27. minutě postavil míč na značku volného přímého kopu Paulo Dybala. Mladý Argentinec opět ukázal bravurní kopací techniku nasledovanou možná od Miralema Pjaniće a ne nepodobnou trasou poslal balon do sítě! Brankář Alfred Gomis byl opět bez šance, Paulo Dybala bez nuly na kontě vstřelených branek dnešního utkání.

Svou trochou do mlýna pokoušel se přispět také brazilský hračička Douglas Costa, který se v Turíně pomalu rozkoukává po přestupu z Bayernu Mnichov. Jeho táhlá střela ale Gomise z klidu nijak nevyvedla. O to se na opačné straně postaral Alberto Paloschi, který překonal Wojciecha Szczesnyho! Federico Mattiello centroval do vápna, Alberto Paloschi předskočil nepozorného Stephana Lichtsteinera a dal Spalu alespoň naději.

Deset minut po změně stran se naděje proměnila v euforii, kterou však v okamžiku vystřídala agónie. Spal totiž srovnal po chybě obrany Staré dámy, jenže sudí Pasqua po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal! Tehdy se trenér Allegri rozhodl poslat do hry nevyčerpatelný zdroj energie v podobě Juana Cuadrada.

Fotbalista připomínající svou vizáží známou postavu z filmu Kokosy na sněhu o sobě chvíli nedával vědět, ale změně skóre to nijak nevadilo. Miralem Pjanić totiž od rohového praporku poslal krásný pas do vápna, kde nakonec shodou okolností a odrazů doputoval až ke Gonzalu Higuaínovi. Místy kritizovaný Argentinec neměl slitování a tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 3:1 pro favorita.

Jen o pět minut později střídající křídelník Juan Cuadrado udeřil. A to doslova, protože si ve vápně na vzdálenější tyči počíhal na krásný centr ze strany, položil se do něj a hlavou překonal brankáře Gomise! Pro něj to dnes nebyl zrovna snadný zápas, ale čisté svědomí mít nemohl. Skóre se nakonec už neměnilo, protože pátou branku Juve sudí kvůli ofsajdu střelce Gonzala Higuaína neuznal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čoveče, kdo vždycky vymyslí tu stupidní sestavu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele