10. kolo
25.10.2017 20:45 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Neapol veze zásluhou dvou branek Mertense tři body z Janova

Janovští Grifové hodně toužili doma porazit Neapol nebo alespoň dát vlastním fanouškům pocit hrdosti. To první nesplnili kvůli vynikajícímu výkonu Driese Mertense, jenž nastřádal dva góly. Dvě trefy ale do sítě brankáře Reiny dostat dokázali.

Neapol jela do Janova s jasným cílem uspět a odpovědět na tři body Interu Milán, se kterým se přetahuje o první příčku. Trenér Sarri věděl, že do utkání musí jít naplno a poslal do hry Callejóna, Mertense a samozřejmě také Insigneho. Marka Hamšíka v záložní řadě podporovali Diawara se Zielińskim. Zvláštní utkání čekalo na domácího stopera Izza, který je velkým fanouškem Partenopei.

Jeho současnému týmu se příliš nedaří a trenér Jurić má co dělat, aby si udržel svou pozici. K tomu mu dnes měli pomáhat hráči jako Veloso, Galabinov, Laxalt nebo Rigoni s Bertolaccim. Po avizovaném gestu v podobě podepsání výtisku deníku Anne Frankové a přečtení pár řádků se už oba celky mohly pustit do sebe.

Neapol se s ničím nepárala a hned ve třetí minutě se o první zajímavý pokus zasloužil technicky střílející Lorenzo Insigne. Jeho zakončení však těsně minulo tyč! A to byl pro Janov signál, neboť hned v následující minutě obdržel krásnou průnikovou nahrávku mezi obránce Adel Taarabt a svůj náběh na Reinu zakončil přesnou střelou do sítě - 1:0 pro domácí.

To byla pro hostující Neapol velká a ledová sprcha. Odčinit to mohl Lorenzo Insigne, který si obhodil obránce Izza a přízemní střelou protáhl brankáře Perina. Ten ale jeho pokus nakonec zneškodnil. Hostům to ale vyšlo o pár minut později, protože zkušený obránce Rossettini fauloval před vlastním vápnem a k přímému kopu se postavil Dries Mertens. Svou ránu zakroutil přes zeď a brankář Perin se natahoval marně!

Neapol samozřejmě přidala a Janov se začínal ocitat pod návalem centrovaných míčů. Další z mnoha šancí už Neapoli vyšla. Ve 30. minutě totiž Marek Hamšík narýsoval krásnou kolmici na Driese Mertense, který balon zpracoval. Belgická hvězda na nic nečekala a napálila jej přesně pod břevno Perinovy brány - 2:1 a obrat byl na světě.

A Neapoli to samozřejmě nestačilo, takže další rychlou akci zakončoval opět Mertens. Když se netrefil ani Hamšík z dorážky, pak si teprve mohla domácí obrana oddechnout. Pár minut před koncem vymyslel parádní zakončení Galabinov, jenže na místě byl připravený Pepe Reina.

Do druhé půle vstoupila rovněž lépe Neapol, která málem navýšila své vedení po ráně Lorenza Insigneho. Technický pokus mladého útočníka však mířil těsně vedle tyče! Mnohem lépe už střílel Dries Mertens, který se trefil v 60. minutě. S gólovými oslavami měl dnes už dvakrát zkušenosti a střelou z úhlu s pomocí Ervina Zukanoviće překonal Perina!

Patnáct minut před koncem ale domácí obnovili svůj tlak a dokonce se dočkali snížení! Na rozdíl jediné branky snížil právě Armando Izzo, který byl osamocen na zadní tyči a protože ho nikdo z hráčů Neapole nehlídal, vstřelil klíčovou branku. Následně mohl dokonce vyrovnat Rigoni, který dokonce málem přehodil brankáře Reinu!

S úkolem změnit nepříznivý stav vešel na hřiště veterán Goran Panděv a dal o sobě hned vědět. Opravdovou poslední šanci ale měl na svědomí bek Hysaj, kterému nahrával mladík Marko Rog. Obránce Partenopei však nepředčil pozorného brankáře Mattiu Perina, který dnes chytal velmi solidně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

1:2

Reagovat
noustres

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele