10. kolo
24.10.2017 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Inter Milán doma bere body za těsnou výhru 3:2

Inter Milán na domácí půdě vyzrál na Sampdorii Janov a do její sítě se trefili výhradně její někdejší hráči! Jako první se prosadil Milan Škriniar a následující dva góly měl na svědomí Mauro Icardi. Ani snížení na 3:2 neznamenalo pro Námořníky vytoužený bod.

Inter Milán načal další kolo Serie A doma proti Sampdorii, takže ho nečekal vůbec snadný zápas. I proto nasadil trenér Spalletti obvyklé opory v čele s Handanovičem, Vecinem, Candrevou, Icardim, Valerem nebo Škriniarem. Ten se postavil proti někdejším spoluhráčům, ostatně stejně jako Mauro Icardi.

Hostující Sampdoria hledala nějaký náznak kontinuity a ten jí měli obstarat Silvestre, Murru, Praet, Ramírez, Quagliarella či Zapata. Zkušenější kanonýr Fabio Quagliarella načal utkání nepřesnou střelou a na Námořnících byla vidět jasná snaha nepustit soupeře k balonu moc často. To se ale hostům nepovedlo a prakticky od úvodu Inter hrozil. Ať už to byly rychlé nohy Ivana Perišiće či stejné zbraně Candrevovy.

Dalším z řady nebezpečí byl Borja Valero, který centroval neúspěšně pravačkou na přední tyč. Poté Perišič připravil nahrávkou z pravé strany pod sebe pozici D‘Ambrosia, jenž ale pálil po zemi těsně vedle tyče! Tři minuty poté už ale Inter vedl a do jeho sítě se trefil někdejší stoper Milan Škriniar. Ten zůstal ve vápně zcela jasně osamocen a dorážku ve skluzu už brankář Puggioni mít jednoduše nemohl - 1:0 pro Nerazzurri.

Favorit vedl a navýšit pohodlný stav chtěl Antonio Candreva. Měl ale nohy rychlejší než myšlení. Sampdoria působila dnes večer velmi nekoncentrovaným dojmem a moc tomu nepomohl ani brankář Puggioni. Jak je zkušený, tak po půlhodině hry vytvořil obrovskou hrubku. Chtěl odehrát balon před Icardim, jenže při pokusu o odkop nahrál nechtěně míč Perišićovi. Ten byl jednak trochu zaskočen a především poslal balon do tyče!

Krátce poté Candreva centroval na Škriniara a ten hlavou zakončoval k pravé tyči a brankář Puggioni se tentokrát musel předvést ve vší parádě, aby jeho šanci zmařil! Sampdorii dnes likvidovali její bývalí hráči. Po Škriniarovi také Argentinec Mauro Icardi, který po nahrávce od Vecina volejem nedal brankáři Puggionimu žádnou šanci - 2:0.

A nebylo to všechno v první půli. Candreva centroval na malé vápno, kde Icardi hlavou z výskoku trefil jen tyč! Krátce před odchodem do šaten mohl snížit Duván Zapata, jenže těsně před ním se míče zmocnil brankář Handanovič! Chvíli po změně stran gólová smršť ustala, ale Mauro Icardi ji znovu nastartoval.

V 55. minutě se totiž po jednoduché kombinaci dostal Perišić k balonu a ve vápně našel hrotového útočníka Icardiho. Ten si už snadno poradil a míč dopravil do prázdné brány - 3:0. Tohle už zavánělo debaklem.

Naštěstí pro diváka ho ale Sampdoria nepřipustila. Nejprve pálil velmi zajímavě Quagliarella, jehož zastavil až Nagatomo. V 64. minutě se předvedl mladý Polák Dawid Kownacki, který před chvílí střídal a trvalo mu jen šest minut, než se prosadil. Kownacki našel centrovaný míč od Murrua a ačkoli byl ve velkém úhlu, dokázal Handanoviče prostřelit!

Antonio Candreva mohl opět navýšit vedení Interu, ale po nahrávce od Icardiho mířil těsně vedle. Sampdorii se ještě povedlo zdramatizovat utkání, protože pouhých pět minut před koncem snížil na rozdíl jediné branky Fabio Quagliarella. Italský útočník si počkal na krásnou nahrávku od Dennise Praeta a na zadní tyči hlavičkoval přesně - 3:2. Víc už ale Doria nesvedla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele