10. kolo
25.10.2017 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Chievo Verona - AC Milán 1:4

Trenér AC Milán Vincenzo Montella prozatím ve své funkci setrvává. Milán zvládl důležitý duel s Chievem a na Stadio Bentegodi zvítězil přesvědčivě 4:1. Prosadili se křídelník Suso a dvě letní akvizice Calhanoglu s Kalinićem.

A jak to najednou jde! Milán ve dvou soutěžních zápasech v řadě nejenže nevyhrál, ale dokonce nevstřelil ani gól. V tomto kole však bylo všechno jinak, Rossoneri se prosadili hned čtyřikrát, oproti jednomu zásahu Chieva.

AC se začalo pomalu ale jistě osmělovat po čtvrthodině hry, když zajímavou akci předvedli Kalinić s Calhanogluem. Prvně jmenovaný šikovně sklepl balón a druhý ostře, avšak nepřesně vypálil. Na druhé straně zůstal uvnitř šestnáctky trestuhodně nehlídaný Tomovič a pro Milán bylo štěstím, že domácí fotbalista hlavou netrefil branku.

Ve 36.minutě se poprvé změnilo skóre a to ve prospěch hostujícího AC Milán. Suso si za hranicí pokutového území zpracoval balón a přesným "šípem" nedal Sorrentinovi žádnou šanci. Chievo ještě chtělo do šaten odpovědět, ale místo toho podruhé inkasovalo. Suso poslal do vápna Fly Donkeys centr a Bostjan Cesar si vstřelil vlastence.

Veškeré naděje na bodový zisk domácích zhasly krátce po změně stran. V 55.minutě posunul Kessié balón do strany na Calhanogla, který potřetí překonal brankáře Sorrentina. Jenomže domácí okamžitě snížili. Strašidelnou hrubku v rozehrávce vyrobil Kessié a někdejší hráč AC Milán Valter Birsa snížil na rozdíl dvou branek. Tedy jen do chvíle, kdy si na hraně ofsajdu převzal balón Nikola Kalinić a šikovnou šajtlí zvýšil na 4:1.

Fly Donkeys se ani za tohoto stabu nevzdávali, ale Tomovićovi nebylo v koncovce přáno a v další tutovce orazítkoval horní tyč! AC Milán se o výsledek připravit nenechal a po delší době zase vyhrál, což znemaná, že Vincenzo Montella si zatím kufry balit nemusí a o jeho dalším osudu rozhodne zápas s Juventusem. Milánské může mrzet pouze vážné zranění obránce Calabrii, jenž si přivodil problémy s achilovkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele