Primera División - souhrn 28. kola

05.03.2016, 17:51, aktualizováno 07.03.2016, 22:21
Komentáře a souhrny
Důležitý záchranářský souboj lépe zvládl Espanyol. Další direkt inkasovala Valencia, která doma vůbec nezvládla šlágr s Atlétikem. Barcelona potvrdila dominanci a veze další tři body z Eibaru. Debakl si z Madridu odváží Celta Vigo, Real doma dominoval a nakonec zvítězil 7:1, čtyřmi góly se pod to podepsal Cristiano Ronaldo. Villarreal překvapivě podlehl Las Palmas, Sevilla zase ztratila s Getafe. Nedělní program načalo utnutí série Granady rukama Betisu...

Espanyol Barcelona - Rayo Vallecano 2:1

07.03.2016 20:30

Góly: 12. Abraham González, 77. Hernán Pérez - 57. Bebé

Pondělní dohrávku osmadvacátého kola nakonec ovládl barcelonský Espanyol, který až v poslední čtvrthodině strhnul výhru proti Rayu Vallecanu na svou stranu zásluhou krásné trefy Hernána Péreze. Ze záchranářského souboje tak lépe vyšel tým, který měl již před zápasem výhodnější výchozí pozici.

Espanyol se sice ujal vedení již po deseti minutách hry, ovšem branku Abrahama Gonzáleze záhy stihnul umazat portugalský křídelník Bebé. Espanyol byl po většinu utkání lepším týmem a vytvořil si celou řadu slibných příležitostí, jenže druhý gól stále nepřicházel. Až sedmasedmdesáté minutě napřáhl paraguayský internacionál Pérez a vystřelil svému celku v čele s Constantinem Galcou veledůležité tři body.

Katalánský klub vkročil do večerního měření sil správnou nohou a přikoval Rayo na jeho vlastní polovinu po dlouhé pasáže první půle. Zasloužené vedení přišlo díky dobré práci Marca Asensia, jehož centr z levé strany zvládl ukořistit Abraham a přesnou ranou na přední tyč překonal brankáře Yoela. Do kabin se tak v poločase odcházelo za těsného vedení domácích.

Po změně stran Espanyol dominoval snad ještě více a kdyby v tu chvíli nasázel svému sokovi několik dalších branek, nikdo by neřekl ani popel. Asensio však nejprve příliš dlouho otálel se střelou, a pak v další šanci přepustil gólové zakončení Burguimu, který ale nepochopitelně minul. Za mizerné zakončení nakonec domácí potrestala kombinace arménského debutanta Arase Ozbilize s Bebém, kdy druhý jmenovaný zakončil rychlý protiútok přesnou křižnou ranou a srovnal na 1:1.

Rayo pak mělo dokonce několik pološancí na zcela nečekaný obrat skóre, avšak nakonec si zpátky do Madridu neodváží ani bod. Perfektně provedená rána z voleje v Pérezově podání totiž vrátila trumfy do ruky Espanyolu, který je již tentokrát neupustil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 1:3

06.03.2016 20:30

Góly: 28. Denis Čeryšev - 24. Antoine Griezmann, 72. Fernando Torres, 86. Yannick Carrasco

Šlágr osmadvacátého kola Primera División nakonec dopadl podle předpokladů, neboť favorizované Atlético Madrid si na Mestalle poradilo s domácí Valencií a nadále se drží na dostřel vedoucí Barceloně. Utkání svým způsobem rozhodla šťastná ruka trenéra Diega Simeoneho, co se nasazení hráčů z lavičky týče - hned dva z nich si totiž v závěru připsali po gólu a výrazně tak přispěli ke konečnému vítězství v poměru 3:1.

Úvodní trefu Antoina Griezmanna sice vymazal Denis Čeryšev, jenže střídající Fernando Torres osmnáct minut před koncem vrátil hostům vedení a Yannick Carrasco posléze hubený náskok pojistil třetím gólem Atlétika, který učinil ráznou přítrž možnému comebacku valencijských. Ti už navíc v té chvíli dohrávali pouze o desíti, neboť Aderlan Santos si vysloužil dvě žluté karty a musel předčasně ze hřiště.

Zatímco Atlético si znovu podrželo druhou příčku i stále stejné manko na lídra z Barcelony, Valencie se propadla opět do dolní poloviny tabulky na jedenácté místo. A aby toho pro Los Che nebylo málo, aktivní Čeryšev utkání ani nedohrál pravděpodobně kvůli svalovému zranění.

Hosté se museli obejít bez své defenzivní stálice Diega Godína a bylo tak na nezkušeném Lucasi Hernándezovi, aby spolu s José Giménezem vytvořili mladičkou stoperskou dvojici. V záloze zase chyběl Augusto Fernández, jeho nahradil debutant Matias Kranevitter. Přesto ani vynucené změny nebyly na hře madridského celku znát a úvod zápasu patřil jasně jim. Koke s Viettem své střely poslali vedle a Griezmann poprvé protáhl brankáře Diega Alvese, zatímco na opačné straně poprvé pokoušel štěstí dravý Čeryšev, ovšem brankář Jan Oblak byl připraven.

Netrvalo však dlouho a Atlético se ujalo vedení. Ztrátu Javiho Fuega ostře potrestal Griezmann, jenž vystřihl parádní přízemní jedovku do dolního růžku a připsal si svou třetí trefu ve stejném počtu zápasů. Příznivci domácích se už museli nadechovat k pískotu a kritice nového kouče Garyho Nevilla, ovšem hned čtyři minuty po první brance přišlo vyrovnání. Někdejší bek Atlética, Guilherme Siqueira, totiž poslal z levé strany centr k Pacu Alcácerovi, jenž svou hlavičkou připravil perfektní palebnou pozici pro Čeryševa, z níž pramenila přesná křižná střela a skóre 1:1. Ještě do přestávky mohl dokonce ruský křídelník poslat domácí do vedení, ale tentokrát po dalším výtečném sklepnutí Alcácera těsně přestřelil.

Po změně stran se několikrát do slibné pozice dostal hostující Luciano Vietto, ale buď minul, anebo ztroskotal na výtečném Alvesovi, jenž jeden z jeho pokusů zvládl reflexivně vyrazit na břevno. Jednadvacetiletého Argentince posléze nahradil Carrasco, zatímco Kranevitter uvolnil místo Torresovi. A právě tito dva střídající hráči nakonec strhli vedení na stranu hostí. Nejprve Torres skóroval po rohovém kopu, když do jeho cesty přizvedl centr stoper Giménez, a pak vše dokonal zprava Carrasco, jemuž se povedlo přejít přes bránícího hráče a tvrdou ranou zaskočit i Alvese.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Levante UD 1:1

06.03.2016 18:15

Góly: 14. Diego Reyes - 24. Deyverson

Levante i z pozice posledního klubu Primera División dokázalo bodovat na půdě oživeného Realu Sociedad, přestože muselo dotahovat jednobrankové manko. Na úvodní trefu Diega Reyese totiž dokázal záhy odpovědět brazilský útočník Deyverson a oba celky se tak nakonec rozešly smírně po remíze 1:1.

Získaný bod však pro valencijský celek řeší jen pramálo, na záchranu totiž nadále ztrácí bodů šest. Přesto jde o pozitivní krok správným směrem a potvrzení slibných výkonů z posledních týdnů, kdy nejprve Levante porazilo Getafe a poté se dlouho zarputile přetahovalo i se slavným Realem Madrid, který ale nakonec zvítězil 3:1.

Hosté do utkání vstoupili čile a José Luis Morales brzy pokoušel střelecké štěstí, ovšem minul. Aktivitou hýřil také Carl Medjani, jenže vedení se proti proudu hry ujali hráči Sociedadu. Diego Reyes si naběhl na centr z levé strany a tvrdou ranou propálil brankáře Diega Mariňa.

Odpověď Levante na sebe ale nenechala dlouho čekat. Joan Verdú se ještě neprosadil, stejně jako Jefferson Lerma, jenž přinutil brankáře Rulliho ke kvalitnímu zákroku, ovšem do třetice se již útočná akce hostí setkala s úspěchem. Deyverson již v hloubi pokutového území s přehledem sklepnul míč do sítě a bylo vyrovnáno.

Blízko k obnovení náskoku domácích měl ještě v první půli Carlos Vela, zatímco na opačné straně málem skóroval znovu Deyverson, nebýt výtečného obranného zákroku Reyese. Po změně stran opět slibnou šanci zahodil Vela, přičemž hostující Rossi se marně dožadoval odpískání pokutového kopu po svém pádu v souboji s Iňigem Martínezem. Domácí sice závěr utkání jasně ovládli a především mladý útočník Mike Oiazábal tahal za nitky většiny ofenzivních akcí Sociedadu, ovšem ani jeden z jeho nadějných střeleckých pokusů se neujal a baskický klub se tak musel smířit pouze s remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 0:2

06.03.2016 18:15

Góly: 27. Beñat Etxebarria, 59. Óscar de Marcos

Bilbao potvrdilo výbornou formu a v Gijónu dnes zvítězilo 2:0. Třetí ligové vítězství v řadě zařídili Baskům z krásného přímého kopu Etxebarria a prudkou ranou z dálky De Marcos. Athletic navzdory vyloučení Laporteho zvládl utkání a znova předskočil Vigo, Sporting pomalu míří za sestupem.

Sporting na El Molinónu nehraje špatně a v první půli hrál dlouho s favorizovanými Basky vyrovnanou partii. Zápasu dominovaly především obrany obou mužstev a šancí bylo k vidění opravdu pomálu. Ze hry tak ani jedno mužstvo skórovat nemohlo. Nebylo rpoto překvapením, že se první gól hostů narodil po standardní situaci. Tu si ve 27. minutě vzal na starosti Beñat Etxebarria, který nádhernou ranou z levé strany uklidil míč ke vzdálenější tyči - 0:1!

Sporting mohl za několik okamžiků odpovědět. To by však musel Sanabria se svým samostatným únikem naložit o mnoho lépe. Paraguayský útočník tváří v tvář Iraizozovi vůbec netrefil bránu a měl pořádný důvod chytit se za hlavu. Do kabin si tak Lvi nesli zasloužené těsné jednobrankové vedení.

Po změně stran pokračovala vcelku vyrovnaná přetlačovaná od vápna k vápnu, ale krátce před vypršením hodiny hry udělali hosté důležitý krok ke třem bodům. Dlouhý nákop z vlastní poloviny si ve spolupráci s Garcíou hezky zpracoval Aduriz, jenž následně posunul míč na nabíhajícího Óscara de Marcose. Šestadvacetiletý středopolař se s ničím nemazal a ranou z prvního doteku napálil míč neomlyně ke vzdálenější tyči - 0:2!

Sporting dostal šanci na srovnání skóre v 74. minutě. Druhou žlutou kartu v zápase totiž dostal hostujcíí Aymeric Laporte, jenž se ale běžícího Haliloviče prakticky nedotkl. Sudí Del Cerro to chorvatskému mladíkovi spolknul i s navijákem. Oslabení Lvi se už však ve zbytku utkání všem atakům Gijónu ubránili a vezou si domů zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

SD Eibar - FC Barcelona 0:4

06.03.2016 16:00

Góly: 8. Munir El Haddadi, 41. Lionel Messi, 76. Lionel Messi (pen.), 84. Luis Suárez

Barcelona v pohodě přejela Eibar a po výhře 4:0 rozšířila svou sérii zápasů bez porážky na neuvěřitelných šestatřicet utkání. Na Estadio Municipal de Ipurua se dvakrát trefil Messi a gólové zářezy zanamenali také Munir a Suárez. Barcelona jde za titulem, Eibar je i přes porážku na výborném osmém místě.

Katalánci to dnes v Baskicku neměli moc složité. Klid do jejich řad totiž přinesla už 8. minuta, kdy otevřel skóre Munir. Při bleskové akci Messi vysunul pěknou přihrávkou za obranu Suáreze, jenž z pravé strany naservíroval míč na zadní tyč, kde teprve dvacetiletý útočník doklepl míč do sítě - 0:1! Eibar tak musel od úvodu dotahovat, což plně vyhovovalo Blaugranas. První větší šnaci Eibaru měl na svědomí hlavičkující Ramis, Bravovu branku po centru z parvé však přestřelil.

Munir, jenž zaskakoval za vynuceně absentujícího Neymara, měl na kopačce druhý gól ve 32. minutě. Messi rodáka z Madridu vybídl ke skórování další krásnou přihrávkou do vápna, ale mladý forvard zvolil místo toho jen velmi nepřesnou přihrávku na Suáreze. V první půli byli domácí nejblíže vyrovnání ve 40. minutě, když si Busquets málem srazil míč do sítě po prudkém centru Escalanateho, balón ale jen za sborového zahučení celého stadionu proletěl okolo tyče.

Barcelona se tedy nemusela o své vedení strachovat, naopak svůj náskok stihla zdvojnásobit ještě před přestávkou. Ve 42. minutě vyrobili Baskové ve středu hřiště obrovskou hrubku, po které rozjeli rýchlý kontr Munir s Messim. Argentinský ostrostřelec se rozhodl k samostatnému průniku do vápna a pod nohami obránců zakončil přesně na vzdálenější tyč - 0:2!

V chladném a propršeném Eibaru sice domácí po změně stran překonali úvodní tlak Barcy, ale sami se k pořádnému ohrožení Bravovy svatyně nedostali. Domácí kouč Mendilibar byl z četných chyb svých hráčů hodně rozladěn a radost mu neudělala ani akce hostů ze 72. minuty. Ramis znova neuhlídal náběh Messiho a jeho centr z okolí malého pokutového území zblokoval nedovoleně rukou. Následnou penaltu Messi bezpečně proměnil střelou doprostřed branky - 0:3! Pro pětinásobného držitele Zlatého míče to byl v probíhajícím ročníku už pětatřicátý soutěžní gól.

Tečku za dalším povedeným zápasem udělal pro Katálance v 84. minutě Suárez. Ten po pasu Sergi Roberta ukázal, v čem je jeho největší síla. Ve vápně Eibaru si díky své dravosti pohrál hned s trojicí obránců, nasadil jesličky Capovi a tvrdou ranou z úhlu propálil Riesga - 0:4! V tabulce střelců nyní patří uruguayskému kanonýrovi druhá příčka, když o jedinou branku zaostává za Ronaldem. Barca si dnes znova upevnila vedení v tabulce a v příštím kole bude hostit Getafe.

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF 2:0

06.03.2016 12:00

Góly: 85. Alfred N'Diaye, 90+5. Rubén Castro

Real Betis sice musel dohrávat drtivou většinu druhé půle v oslabení po vyloučení Juana Vargase, ale i tak nakonec přehrál Granadu v poměru 2:0 díky dvěma brankám v závěru. Díky druhému vítězství v řadě se Betis posunul opět o kus dál od sestupových vod na příjemnou jedenáctou příčku, zatímco granadští zůstávají v boji o záchranu až po uši.

Když přitom za průběžného bezbrankového stavu Vargas uviděl v třiapadesáté minutě druhou žlutou kartu, mohli hosté na stadionu Benita Villamarína vycítit šanci. Místo toho však Alfred N’Diaye strhnul vedení na stranu Realu. V samém závěru navíc uviděl červenou kartu také brankář Andrés Fernández za hru rukou mimo pokutové území a následný přímý kop uklidil do sítě pojišťovací brankou Rubén Castro. Granadská šňůra dvou vítězství v řadě je tak u konce a i po osmadvaceti kolech andaluský celek zůstane v zóně sestupu.

Jako první zahrozili hosté, když Isaac Success ozkoušel pozornost brankáře Antonia Adána. Obránce Jean-Sylvain Babin měl poté rovněž blízko k průlomu skóre z rohového kopu, zatímco domácí kontrovali dvěma pokusy Charlyho Musondy, který si ovšem na Fernándeze nepřišel. Stejně posléze dopadl i Jorge Molina, a tak první půle skončila bez branek.

Osm minut po změně stran přišlo zmíněné Vargasovo vyloučení, kterého Granada využila k patřičnému tlaku. Jak David Barral, tak Rubén Rochina však Adána překonat nedokázali a nakonec jejich ofenzivní snaha přišla vniveč. Domácí totiž zničehonic našli hrdinu v defenzivním záložníkovi N’Diayem, jenž po rohovém kopu skóroval svůj vůbec první gól za více než dvouleté působení v Betisu.

A aby toho pro nalomenou Granadu nebylo málo, v páté minutě nastavení ještě přišla o brankáře Fernándeze, jehož náhrada, obránce Cristiano Biraghi, nedokázala vytěsnit následný přímý kop Rubéna Castra. Betis tak zvítězil 2:0 a svou slibnou formu hodlá potvrdit i v příštím kole na půdě Athleticu. Granadští zase doma přivítají obdobně strádající barcelonský Espanyol.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Málaga CF 3:3

05.03.2016 22:05

Góly: 43. Celso Borges, 69. Federico Cartabia, 80. Lucas - 29. Charles, 63. Ignacio Camacho, 89. Alejandro Arribas (vl.)

Malaga je povětšinou známá jako celek, který moc branek nenastřílí ani nedostane, ovšem v zápase s Deportivem la Coruňa se Andalusané nečekaně odvázali. Nakonec díky vlastnímu gólu Alejandra Arribase v samém závěru utkání vybojovali bod za divokou remízu v poměru 3:3. Deportivo naopak touto smolnou chvilkou prohloubilo své trápení a na ligové vítězství čeká již dvanáct utkání.

Po slibném vstupu hostí do zápasu se zničehonic ujala vedení Malaga. Na přelomu půlhodiny hry se z rohového kopu prosadil Charles Días de Oliveira, když na zadní tyči vystoupal nejvýše a hlavou míč zavěsil do sítě. V pětatřicáté minutě však domácí utrpěli citelnou ztrátu, když se ve skrumáži zranil při zákroku brankář Carlos Kameni a Depor pak ještě do přestávky vyrovnal. Dvě minuty před odchodem do kabin si kostarický reprezentant Celso Borges připsal úspěšnou trefu po zpětném pasu Juanfrana.

Osmnáct minut po změně stran se domácí znovu ujali vedení zásluhou dalšího rohového kopu a další přesné hlavičky. Tentokráte byl šťastným střelcem Ignacio Camacho. Hosté však nehodlali složit zbraně a jen šest minut nato bylo opět srovnáno. Fede Cartabia, jenž v Deportivu hostuje z Valencie, předvedl umný individuální průnik po pravé straně, vlétl do pokutového území a chladnokrevně ranou na přední tyč překonal i brankáře Ochou.

Když pak devět minut před koncem dokonal Lucas obrat po centru Faycala Fajra, mělo Deportivo veledůležité vítězství na dosah. Jenže ani tentokrát hostům nakonec nebylo přáno. V devětaosmdesáté minutě totiž nešťastník Arribas sklepl centr Recia do vlastní sítě a upravil skóre na konečných 3:3. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení domácího Camacha, jenž v nastavení uviděl druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sevilla FC 1:1

05.03.2016 20:30

Góly: 86. Emiliano Velázquez - 79. Éver Banega

Getafe se konečně po dlouhých sedmi kolech podařilo ukončit černou šňůru sedmi porážek v řadě, když gólem v samém závěru znemožnilo Seville, aby pro změnu protrhla tu svou vlastní. Andaluský celek po výsledku 1:1 znovu nedokázal zvítězit na hřišti soupeře a zůstává jediným týmem v celém Španělsku, kterému tříbodový zisk mimo vlastní stadion nadále uniká.

Jedenáct minut před koncem přitom hosty poslal do vedení ze standardní situace Ever Banega, jenže obránce Emiliano Velázquez, který byl viníkem onoho přímého kopu, dokázal pět minut nato ve skrumáži po rohovém kopu vyrovnat. Sevillští tak nedokázali naplno potrestat zaváhání Villarrealu a jejich šance na ukořistění čtvrté příčky jdou s každým podobným neúspěchem níže a níže.

Lépe do utkání vstoupili hosté a Vitolo se dokonce záhy řítil sám na brankáře, ovšem v klíčové chvíli jej zradila kontrola míče a příliš si jej předkopl. Getafe čelilo velkému tlaku nejen kvůli zmíněné sérii porážek, ale také své střelecké formě. Madridský celek nedokázal skórovat již celých devět hodin herního času, a když už se Víctor Rodríguez prosadil, radost mu uzmul zvednutý praporek čárového rozhodčího.

Další šance Sevilly přišla šest minut před koncem první půle, jenže Adil Rami z rohového kopu nedokázal míč pořádně trefit. Po změně stran se vyrovnané utkání zdánlivě přelomilo na stranu favorizovaných hostí, když jedenáct minut před koncem výtečný Banega korunoval svůj výkon přesnou ranou z přímého kopu, která se přehoupla přes zeď a překonala i brankáře Vicenteho Guaitu, byť si na míč sáhl.

Domácí však nesložili zbraně a zásluhou Velázqueze protrhli jak svou střeleckou nemohoucnost, tak přísun porážek. Na samém konci nastavení se dokonce postaral a překvapivý obrat Calá, avšak radost domácích tribun opět zchladilo odpískané postavení mimo hru.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - UD Las Palmas 0:1

05.03.2016 18:15

Góly: 30. David García

Las Palmas překvapivě obralo o všechny body Villarreal. Teprve druhou výhru fotbalistů z Kanárských ostrovů na hřišti soupeře v této sezóně zařídil jediným gólem zápasu David García. Čtvrtý celek tabulky měl sice v druhé půli obrovský tlak, ale ze svých šancí nakonec nevytěžil ani vyrovnávací branku.

Las Palmas udělalo další důležitý krok k setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou. Nováček soutěže se postaral o zatím největší překvapení osmadvacátého kola, když uhájil vedení 1:0 z první půle a poskočil na průběžnou čtrnáctou pozici. Hosté měli skvělý vstup do zápasu, při kterém Žlutou ponorku dokonale zaskočili svým nasazením a obětavostí. Favorizovaní domácí hráči se tak dlouho nemohli dostat do vážnější situace. Až ve 26. minutě si gólovou pozici vypracoval Soldado, sám před gólmanem Varasem však svůj oblouček nevměstnal mez tři tyče.

To mohlo domácí hodně mrzet, neboť jen o čtyři minuty později udeřili fotbalisté Las Palmas. Hostům vyšel nakrátko rozehraný rohový kop, na centr Viery si nejvýše vyskočil David Garcia a kapitán Las Palmas povedenou hlavičkou šokoval zaplněný El Madrigal - 0:1! Villarreal si i ve zbytku poločasu držel územní převahu, ale do další kloudné příležitosti se už nedostal.

Po změně stran posílil domácí kouč Marcelino ofenzivní linii nasazením Baptistaa, bývalý hráč Atlética Madrid ovšem vytouženu změnu obrazu hry nepřinesl. V dalších minutách předváděli domácí především festival zahozených šancí. Jejich tlak gradoval okolo osmdesáté minuty, kdy si Žlutá ponorka vypracoval dvě velké možnosti ke skórování. Tu první spálil Bakambu po centru Soriana, když střídající konžský útočník nedosáhl na míč ideálně a branku vůbec neohrozil. A jen o pár minut později měl Bakambu další šanci, když jej na přední tyči hledal dobrým centrem Suárez. Hlavička Bakamba ale letěla příliš vysoko.

Další šance vybojovat alespoň bod měli žlutí opět v 85. minutě, avšak Soldado byl výborně pokryt Garridem a nemohl tak hlavičkovat do odkryté brány. Marné byly i následné reklamace domácích požadující odpískání pokutového kopu. A když nevyšla Žluté ponorce ani akce zakončená pěknou střelou ze střední vzdálenosti v podání Suáreze z 90. minuty, museli domácí fandové po dlouhých čtrnácti zápasech skousnout porážku svého milovaného klubu.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Celta Vigo 7:1

05.03.2016 16:00

Góly: 41. Pepe, 50. Cristiano Ronaldo, 58. Cristiano Ronaldo, 64. Cristiano Ronaldo, 76. Cristiano Ronaldo, 77. Jesé, 81. Gareth Bale - 62. Iago Aspas

Real Madrid rozstřílel Vigo 7:1 a další velký výkon předvedl Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr nastřílel celkem čtyři branky a vyšvihl se do čela střelců Primera División. Další branky domácích přidali Pepé, Jesé a Bale. Jediným střelcem Celty se stal Aspas.

Cristiano Ronaldo dnes zažil jeden z nejvydařenějších zápasů letošního ročníku. Nejenže zařídil čtyřmi góly vítězství Bílého baletu, aktuálně mu také patří vedoucí pozice v tabulce střelců La ligy a navíc se posunul na druhou příčku v historické tabulce nejlepších kanonýrů španělské nejvyšší soutěže. Na prvního Messiho mu ale stále schází dvaapadesát přesných zásahů.

První půle se ale paradoxně na Santiago Bernabéu divákům moc nelíbila a mnohdy se vůči domácím hráčům ozýval pískot a bučení. Vždyť Vigo nehrálo s domácími favority vůbec špatnou partii a ve 14. minuté mohli jít do vedení. Aspasova halvička po centru Orellany však jen orazítkovala tyč a jeho následnou dorážku obětavým zákrokem vykryl Navas! Domácí kontrovali zanedlouho šancí Isca, jenže střelu třiadvacetiletého záložníka doprostřed branky Rubén dokázal odvrátit do bezpečí.

Skóre se tak měnilo až ve 41. minutě. Důležitý první gól vsítil v dresu Bílého baletu po rohovém kopu Isca hlavou stoper Pepe - 1:0! Jednogólové vedení v poločase bylo pro domácí fanoušky málo a zejména Ronaldo, jenž byl mnohými kritizován za nevybíravé komentáře o svých spoluhráčích po nevydařeném madridském derby, se v druhé půli stával terčem nevole fanoušků Los Blancos. Hvězdný Portugalec ale odpověděl na kritiku tím nejlepším možným způsobem.

Hned v 50. minutě nápřáhl Ronaldo z úctyhodné vzdálenosti a jeho pravačka vypustila proti Rubénovi naprosto přesný a nechytatelný projektil pod břevno - 2:0! Představení největší hvězdy Zidaneho výběru ale teprve začalo. V 58. minutě narýsoval CR7 na chlup přesný přímý kop nedaleko od vápna, který dokonale překvapil hostujícího gólmana - 3:0! Hattrick pro Ronalda mohl přijít ještě před vypršením hodiny hry, ale jeho další povedenou standardku vytáhl Rubén na břevno!

Poté se dostali ke slovu poprvé a naposled hosté, kteří v 62. minutě vstřelil branku naděje na 3:1. Jejím autorem byl Aspas, jenž stál na konci bleskového nákopu Gómeze. Jeho krásný oblouček přes vyběhnutého Navase měl sice vynikající parametry, ale na zvrat utkání to bylo málo. Hned o dvě minuty později totiž potřetí zaúřadoval Ronaldo. Ten po pěkné kombinaci domácích před vápnem Celty využil pasu Isca a doklepl míč do prázdné branky - 4:1!

A Ronaldo zůstal při chuti i po dovršení hattricku. Svůj gólový účet uzavřel v 76. minutě po rohovém kopu Jesého, když se ve vápně Viga vyšrouboval ze všech nejvýše a umístil svou hlavičku přesně do míst, kam Rubén nemohl dosáhnout - 5:1! Galicijští ztratili veškeré naděje na body a jejich rozhozené obrany ještě do konce utkání využili k přesným záshům Jesé, jenž zostudil svými kličkami ve vápně kompletní obrannou řadu hostí, a Gareth Bale, který se trefil hned ve svém prvním zápase po doléčení vleklého zranění. Celta tak musela skousnout nejtvrdší porážku v sezóně, Zidaneho tým si naopak zvedl sebevědomí druhou výhrou v řadě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona28233278:2272
2.Atlético Madrid28204442:1264
3.Real Madrid28186481:2760
4.Villarreal CF28158533:1953
5.Sevilla FC28129739:2945
6.Athletic Bilbao281351044:3644
7.Celta Vigo281261040:5142
8.SD Eibar281061240:4036
9.Real Sociedad28981137:3935
10.Valencia CF288101033:3334
11.Real Betis288101026:3634
12.Málaga CF28891127:2833
13.Deportivo La Coruña28615737:3933
14.Espanyol Barcelona28941528:5431
15.UD Las Palmas28861430:4030
16.Getafe CF28761527:4527
17.Rayo Vallecano28681438:6026
18.Granada CF28751629:5326
19.Sporting Gijón28661630:5024
20.Levante UD28561726:5221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (971)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele