28. kolo
06.03.2016 20:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 1:3

Šlágr osmadvacátého kola Primera División nakonec dopadl podle předpokladů, neboť favorizované Atlético Madrid si na Mestalle poradilo s domácí Valencií a nadále se drží na dostřel vedoucí Barceloně. Utkání svým způsobem rozhodla šťastná ruka trenéra Diega Simeoneho, co se nasazení hráčů z lavičky týče - hned dva z nich si totiž v závěru připsali po gólu a výrazně tak přispěli ke konečnému vítězství v poměru 3:1.

Úvodní trefu Antoina Griezmanna sice vymazal Denis Čeryšev, jenže střídající Fernando Torres osmnáct minut před koncem vrátil hostům vedení a Yannick Carrasco posléze hubený náskok pojistil třetím gólem Atlétika, který učinil ráznou přítrž možnému comebacku valencijských. Ti už navíc v té chvíli dohrávali pouze o desíti, neboť Aderlan Santos si vysloužil dvě žluté karty a musel předčasně ze hřiště.

Zatímco Atlético si znovu podrželo druhou příčku i stále stejné manko na lídra z Barcelony, Valencie se propadla opět do dolní poloviny tabulky na jedenácté místo. A aby toho pro Los Che nebylo málo, aktivní Čeryšev utkání ani nedohrál pravděpodobně kvůli svalovému zranění.

Hosté se museli obejít bez své defenzivní stálice Diega Godína a bylo tak na nezkušeném Lucasi Hernándezovi, aby spolu s José Giménezem vytvořili mladičkou stoperskou dvojici. V záloze zase chyběl Augusto Fernández, jeho nahradil debutant Matias Kranevitter. Přesto ani vynucené změny nebyly na hře madridského celku znát a úvod zápasu patřil jasně jim. Koke s Viettem své střely poslali vedle a Griezmann poprvé protáhl brankáře Diega Alvese, zatímco na opačné straně poprvé pokoušel štěstí dravý Čeryšev, ovšem brankář Jan Oblak byl připraven.

Netrvalo však dlouho a Atlético se ujalo vedení. Ztrátu Javiho Fuega ostře potrestal Griezmann, jenž vystřihl parádní přízemní jedovku do dolního růžku a připsal si svou třetí trefu ve stejném počtu zápasů. Příznivci domácích se už museli nadechovat k pískotu a kritice nového kouče Garyho Nevilla, ovšem hned čtyři minuty po první brance přišlo vyrovnání. Někdejší bek Atlética, Guilherme Siqueira, totiž poslal z levé strany centr k Pacu Alcácerovi, jenž svou hlavičkou připravil perfektní palebnou pozici pro Čeryševa, z níž pramenila přesná křižná střela a skóre 1:1. Ještě do přestávky mohl dokonce ruský křídelník poslat domácí do vedení, ale tentokrát po dalším výtečném sklepnutí Alcácera těsně přestřelil.

Po změně stran se několikrát do slibné pozice dostal hostující Luciano Vietto, ale buď minul, anebo ztroskotal na výtečném Alvesovi, jenž jeden z jeho pokusů zvládl reflexivně vyrazit na břevno. Jednadvacetiletého Argentince posléze nahradil Carrasco, zatímco Kranevitter uvolnil místo Torresovi. A právě tito dva střídající hráči nakonec strhli vedení na stranu hostí. Nejprve Torres skóroval po rohovém kopu, když do jeho cesty přizvedl centr stoper Giménez, a pak vše dokonal zprava Carrasco, jemuž se povedlo přejít přes bránícího hráče a tvrdou ranou zaskočit i Alvese.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

opravte si - třetí gól atletů dával Yannick....

Jsem rád, že se Ferda gólově trochu zas chytil, ještě by mu to tam mělo začít padat i v LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele