28. kolo
06.03.2016 18:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Athletic Bilbao 0:2

Bilbao potvrdilo výbornou formu a v Gijónu dnes zvítězilo 2:0. Třetí ligové vítězství v řadě zařídili Baskům z krásného přímého kopu Etxebarria a prudkou ranou z dálky De Marcos. Athletic navzdory vyloučení Laporteho zvládl utkání a znova předskočil Vigo, Sporting pomalu míří za sestupem.

Sporting na El Molinónu nehraje špatně a v první půli hrál dlouho s favorizovanými Basky vyrovnanou partii. Zápasu dominovaly především obrany obou mužstev a šancí bylo k vidění opravdu pomálu. Ze hry tak ani jedno mužstvo skórovat nemohlo. Nebylo rpoto překvapením, že se první gól hostů narodil po standardní situaci. Tu si ve 27. minutě vzal na starosti Beñat Etxebarria, který nádhernou ranou z levé strany uklidil míč ke vzdálenější tyči - 0:1!

Sporting mohl za několik okamžiků odpovědět. To by však musel Sanabria se svým samostatným únikem naložit o mnoho lépe. Paraguayský útočník tváří v tvář Iraizozovi vůbec netrefil bránu a měl pořádný důvod chytit se za hlavu. Do kabin si tak Lvi nesli zasloužené těsné jednobrankové vedení.

Po změně stran pokračovala vcelku vyrovnaná přetlačovaná od vápna k vápnu, ale krátce před vypršením hodiny hry udělali hosté důležitý krok ke třem bodům. Dlouhý nákop z vlastní poloviny si ve spolupráci s Garcíou hezky zpracoval Aduriz, jenž následně posunul míč na nabíhajícího Óscara de Marcose. Šestadvacetiletý středopolař se s ničím nemazal a ranou z prvního doteku napálil míč neomlyně ke vzdálenější tyči - 0:2!

Sporting dostal šanci na srovnání skóre v 74. minutě. Druhou žlutou kartu v zápase totiž dostal hostujcíí Aymeric Laporte, jenž se ale běžícího Haliloviče prakticky nedotkl. Sudí Del Cerro to chorvatskému mladíkovi spolknul i s navijákem. Oslabení Lvi se už však ve zbytku utkání všem atakům Gijónu ubránili a vezou si domů zasloužené tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám ve vyhru hostu 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele