28. kolo
05.03.2016 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Sevilla FC 1:1

Getafe se konečně po dlouhých sedmi kolech podařilo ukončit černou šňůru sedmi porážek v řadě, když gólem v samém závěru znemožnilo Seville, aby pro změnu protrhla tu svou vlastní. Andaluský celek po výsledku 1:1 znovu nedokázal zvítězit na hřišti soupeře a zůstává jediným týmem v celém Španělsku, kterému tříbodový zisk mimo vlastní stadion nadále uniká.

Jedenáct minut před koncem přitom hosty poslal do vedení ze standardní situace Ever Banega, jenže obránce Emiliano Velázquez, který byl viníkem onoho přímého kopu, dokázal pět minut nato ve skrumáži po rohovém kopu vyrovnat. Sevillští tak nedokázali naplno potrestat zaváhání Villarrealu a jejich šance na ukořistění čtvrté příčky jdou s každým podobným neúspěchem níže a níže.

Lépe do utkání vstoupili hosté a Vitolo se dokonce záhy řítil sám na brankáře, ovšem v klíčové chvíli jej zradila kontrola míče a příliš si jej předkopl. Getafe čelilo velkému tlaku nejen kvůli zmíněné sérii porážek, ale také své střelecké formě. Madridský celek nedokázal skórovat již celých devět hodin herního času, a když už se Víctor Rodríguez prosadil, radost mu uzmul zvednutý praporek čárového rozhodčího.

Další šance Sevilly přišla šest minut před koncem první půle, jenže Adil Rami z rohového kopu nedokázal míč pořádně trefit. Po změně stran se vyrovnané utkání zdánlivě přelomilo na stranu favorizovaných hostí, když jedenáct minut před koncem výtečný Banega korunoval svůj výkon přesnou ranou z přímého kopu, která se přehoupla přes zeď a překonala i brankáře Vicenteho Guaitu, byť si na míč sáhl.

Domácí však nesložili zbraně a zásluhou Velázqueze protrhli jak svou střeleckou nemohoucnost, tak přísun porážek. Na samém konci nastavení se dokonce postaral a překvapivý obrat Calá, avšak radost domácích tribun opět zchladilo odpískané postavení mimo hru.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele