28. kolo
06.03.2016 18:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Levante UD 1:1

Levante i z pozice posledního klubu Primera División dokázalo bodovat na půdě oživeného Realu Sociedad, přestože muselo dotahovat jednobrankové manko. Na úvodní trefu Diega Reyese totiž dokázal záhy odpovědět brazilský útočník Deyverson a oba celky se tak nakonec rozešly smírně po remíze 1:1.

Získaný bod však pro valencijský celek řeší jen pramálo, na záchranu totiž nadále ztrácí bodů šest. Přesto jde o pozitivní krok správným směrem a potvrzení slibných výkonů z posledních týdnů, kdy nejprve Levante porazilo Getafe a poté se dlouho zarputile přetahovalo i se slavným Realem Madrid, který ale nakonec zvítězil 3:1.

Hosté do utkání vstoupili čile a José Luis Morales brzy pokoušel střelecké štěstí, ovšem minul. Aktivitou hýřil také Carl Medjani, jenže vedení se proti proudu hry ujali hráči Sociedadu. Diego Reyes si naběhl na centr z levé strany a tvrdou ranou propálil brankáře Diega Mariňa.

Odpověď Levante na sebe ale nenechala dlouho čekat. Joan Verdú se ještě neprosadil, stejně jako Jefferson Lerma, jenž přinutil brankáře Rulliho ke kvalitnímu zákroku, ovšem do třetice se již útočná akce hostí setkala s úspěchem. Deyverson již v hloubi pokutového území s přehledem sklepnul míč do sítě a bylo vyrovnáno.

Blízko k obnovení náskoku domácích měl ještě v první půli Carlos Vela, zatímco na opačné straně málem skóroval znovu Deyverson, nebýt výtečného obranného zákroku Reyese. Po změně stran opět slibnou šanci zahodil Vela, přičemž hostující Rossi se marně dožadoval odpískání pokutového kopu po svém pádu v souboji s Iňigem Martínezem. Domácí sice závěr utkání jasně ovládli a především mladý útočník Mike Oiazábal tahal za nitky většiny ofenzivních akcí Sociedadu, ovšem ani jeden z jeho nadějných střeleckých pokusů se neujal a baskický klub se tak musel smířit pouze s remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
RS

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele