28. kolo
05.03.2016 18:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - UD Las Palmas 0:1

Las Palmas překvapivě obralo o všechny body Villarreal. Teprve druhou výhru fotbalistů z Kanárských ostrovů na hřišti soupeře v této sezóně zařídil jediným gólem zápasu David García. Čtvrtý celek tabulky měl sice v druhé půli obrovský tlak, ale ze svých šancí nakonec nevytěžil ani vyrovnávací branku.

Las Palmas udělalo další důležitý krok k setrvání mezi španělskou fotbalovou elitou. Nováček soutěže se postaral o zatím největší překvapení osmadvacátého kola, když uhájil vedení 1:0 z první půle a poskočil na průběžnou čtrnáctou pozici. Hosté měli skvělý vstup do zápasu, při kterém Žlutou ponorku dokonale zaskočili svým nasazením a obětavostí. Favorizovaní domácí hráči se tak dlouho nemohli dostat do vážnější situace. Až ve 26. minutě si gólovou pozici vypracoval Soldado, sám před gólmanem Varasem však svůj oblouček nevměstnal mez tři tyče.

To mohlo domácí hodně mrzet, neboť jen o čtyři minuty později udeřili fotbalisté Las Palmas. Hostům vyšel nakrátko rozehraný rohový kop, na centr Viery si nejvýše vyskočil David Garcia a kapitán Las Palmas povedenou hlavičkou šokoval zaplněný El Madrigal - 0:1! Villarreal si i ve zbytku poločasu držel územní převahu, ale do další kloudné příležitosti se už nedostal.

Po změně stran posílil domácí kouč Marcelino ofenzivní linii nasazením Baptistaa, bývalý hráč Atlética Madrid ovšem vytouženu změnu obrazu hry nepřinesl. V dalších minutách předváděli domácí především festival zahozených šancí. Jejich tlak gradoval okolo osmdesáté minuty, kdy si Žlutá ponorka vypracoval dvě velké možnosti ke skórování. Tu první spálil Bakambu po centru Soriana, když střídající konžský útočník nedosáhl na míč ideálně a branku vůbec neohrozil. A jen o pár minut později měl Bakambu další šanci, když jej na přední tyči hledal dobrým centrem Suárez. Hlavička Bakamba ale letěla příliš vysoko.

Další šance vybojovat alespoň bod měli žlutí opět v 85. minutě, avšak Soldado byl výborně pokryt Garridem a nemohl tak hlavičkovat do odkryté brány. Marné byly i následné reklamace domácích požadující odpískání pokutového kopu. A když nevyšla Žluté ponorce ani akce zakončená pěknou střelou ze střední vzdálenosti v podání Suáreze z 90. minuty, museli domácí fandové po dlouhých čtrnácti zápasech skousnout porážku svého milovaného klubu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele