28. kolo
05.03.2016 16:00 CET
7 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Celta Vigo 7:1

Real Madrid rozstřílel Vigo 7:1 a další velký výkon předvedl Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr nastřílel celkem čtyři branky a vyšvihl se do čela střelců Primera División. Další branky domácích přidali Pepé, Jesé a Bale. Jediným střelcem Celty se stal Aspas.

Cristiano Ronaldo dnes zažil jeden z nejvydařenějších zápasů letošního ročníku. Nejenže zařídil čtyřmi góly vítězství Bílého baletu, aktuálně mu také patří vedoucí pozice v tabulce střelců La ligy a navíc se posunul na druhou příčku v historické tabulce nejlepších kanonýrů španělské nejvyšší soutěže. Na prvního Messiho mu ale stále schází dvaapadesát přesných zásahů.

První půle se ale paradoxně na Santiago Bernabéu divákům moc nelíbila a mnohdy se vůči domácím hráčům ozýval pískot a bučení. Vždyť Vigo nehrálo s domácími favority vůbec špatnou partii a ve 14. minuté mohli jít do vedení. Aspasova halvička po centru Orellany však jen orazítkovala tyč a jeho následnou dorážku obětavým zákrokem vykryl Navas! Domácí kontrovali zanedlouho šancí Isca, jenže střelu třiadvacetiletého záložníka doprostřed branky Rubén dokázal odvrátit do bezpečí.

Skóre se tak měnilo až ve 41. minutě. Důležitý první gól vsítil v dresu Bílého baletu po rohovém kopu Isca hlavou stoper Pepe - 1:0! Jednogólové vedení v poločase bylo pro domácí fanoušky málo a zejména Ronaldo, jenž byl mnohými kritizován za nevybíravé komentáře o svých spoluhráčích po nevydařeném madridském derby, se v druhé půli stával terčem nevole fanoušků Los Blancos. Hvězdný Portugalec ale odpověděl na kritiku tím nejlepším možným způsobem.

Hned v 50. minutě nápřáhl Ronaldo z úctyhodné vzdálenosti a jeho pravačka vypustila proti Rubénovi naprosto přesný a nechytatelný projektil pod břevno - 2:0! Představení největší hvězdy Zidaneho výběru ale teprve začalo. V 58. minutě narýsoval CR7 na chlup přesný přímý kop nedaleko od vápna, který dokonale překvapil hostujícího gólmana - 3:0! Hattrick pro Ronalda mohl přijít ještě před vypršením hodiny hry, ale jeho další povedenou standardku vytáhl Rubén na břevno!

Poté se dostali ke slovu poprvé a naposled hosté, kteří v 62. minutě vstřelil branku naděje na 3:1. Jejím autorem byl Aspas, jenž stál na konci bleskového nákopu Gómeze. Jeho krásný oblouček přes vyběhnutého Navase měl sice vynikající parametry, ale na zvrat utkání to bylo málo. Hned o dvě minuty později totiž potřetí zaúřadoval Ronaldo. Ten po pěkné kombinaci domácích před vápnem Celty využil pasu Isca a doklepl míč do prázdné branky - 4:1!

A Ronaldo zůstal při chuti i po dovršení hattricku. Svůj gólový účet uzavřel v 76. minutě po rohovém kopu Jesého, když se ve vápně Viga vyšrouboval ze všech nejvýše a umístil svou hlavičku přesně do míst, kam Rubén nemohl dosáhnout - 5:1! Galicijští ztratili veškeré naděje na body a jejich rozhozené obrany ještě do konce utkání využili k přesným záshům Jesé, jenž zostudil svými kličkami ve vápně kompletní obrannou řadu hostí, a Gareth Bale, který se trefil hned ve svém prvním zápase po doléčení vleklého zranění. Celta tak musela skousnout nejtvrdší porážku v sezóně, Zidaneho tým si naopak zvedl sebevědomí druhou výhrou v řadě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
boryland

1:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

domácí a padne 2 a více golu!! 3:1 ale bude to těžke . karim zraněny.

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
roberos

Real nestíhá!

Reagovat
smazaný uživatel

Nenažranci jako jsou Ronaldeo a Messi udělali z fotbalu opravdu neodolatelnou záležitost,kde o překvapení není nouze.Jiným vyjádřením ....je to už nuda.Kdy už se svět zbaví podobných kreatur?

Reagovat
Lech

Wtf

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele