Previews

Itálie musí porazit Iry a doufat v příznivý výsledek z Gdaňsku

Itálie vstupuje do třetího zápasu ve skupině proti již vyřazenému Irsku s jasným cílem - vyhrát a zajistit si postup do čtvrtfinále. Celou situace ale nemá ve svých rukou, pokud v souběžně hraném utkání Španělsko remizuje s Chorvatskem 2:2 a výše, nebude Italům vítězství nic platné. Celý Apeninský poloostrov se obává situace, která už jednou, před osmi lety, nastala.

Postoupit mohou Chorvati i Španělé. Oběma by stačila vysoká remíza

Španělští obhájci prvenství prozatím úřadují i třetí základní skupině, přesto postupový klíč stále leží uprostřed jantarově tónovaného gdaňského stadionu. Případná porážka s odhodlanými Chorvaty a vítězství Itálie s Irskem je může poslat domů, což platí i pro jejich soupeře z Balkánu.

Rozřešení v zamotané skupině B mohou přinést Němci s Dány

Němci za posledních šest let nikdy neskončili na velkém turnaji hůře než na třetím místě. Mistrovství světa 2006 opustili s bronzem na krku, stejně tak za čtyři roky. Poslední Euro pak skončili na stříbrné pozici. Letos by rádi dokráčeli až na vrchol, ale nyní nemají jistý ani postup. O ten se budou muset porvat v posledním kole s Dánskem.

Portugalsko si to s Nizozemskem rozdá o čtvrtfinále

Papírově nejlepšími soupeři napěchovaná skupina šampionátu vrcholí očekávaným duelem dávných mořeplaveckých velmocí, jejichž křižníky však mohou jít oba ke dnu a pustit dál Dány. Po neočekávaném vítězství mužstva z Jutského poloostrova nad Nizozemskem se skupina zašmodrchala grandiózním způsobem, o postup usilují s rozličnou pravděpodobností všechna družstva.

Rusku stačí remíza, Řeky posune dále výhra

Ve Varšavě se v jednom ze dvou posledních duelů skupiny A představí Řecko proti Rusku. Oba celky mají stále naději na postup, a tak se dá očekávat velmi atraktivní a zajímavý duel. V lepší pozici je pochopitelně Rusko, kterému stačí i remíza a za určitých okolností by dokonce mohlo také prohrát...

Čechům může stačit proti Polsku bod. Vítězství je ale jistota

Češi můžou proti Polsku uhrát remízu, ale ani to jim nemusí stačit k vytouženému postupu do čtvrtfinále. Pokud však nad domácí reprezentací zvítězí, řešit tuhle otázku již nebudou. Polsko naopak potřebuje nutně získat tři body a jedině ty mu zajistí účast v další fázi.

Ukrajina může postoupit, v cestě stojí Francie

Karty jsou před třetím utkáním skupiny D rozdány jasně: pokud Ukrajina zvítězí, zajistí si vstupenku do čtvrtfinále. Francie je ale vysokým favoritem.

Švédům jde o přežití, s Anglií musí bodovat

Švédský národní tým si cestu do čtvrtfinále Eura řádně zkomplikoval. V prvním utkání se zdánlivým outsiderem skupiny Ukrajinou totiž prohrál a před vražedným dvojzápasem s Anglií a Francií má přetěžký úkol: vybojovat minimálně 4 body. To Anglie v koutku duše spoléhá na třetí zápas právě s hostitelem, pro nějž už bude moci využít služeb Wayna Rooneyho.

Irové budou čelit favorizovanému Španělsku

Španělé na úvod šampionátu nepředvedli nijak úchvatný výkon a nakonec museli být v zápase s Itálií spokojeni s remízovým výsledkem 1:1. Poslední mistři Evropy a mistři světa budou v souboji s největším outsiderem šampionátu jasnými favority a rozhodně není přípustné žádné zaváhání.

Chorvaté si v duelu se Squadrou Azzurrou mohou zajistit postup

Dost možná nejdůležitější utkání skupiny C zažije Poznaň. Své síly poměří v boji o klíčové tři body Itálie s Chorvatskem. Pro Squadru Azzurru se jedná o neoblíbeného soupeře, kterého ještě nikdy nedokázala porazit. Případná výhra svěřenců Slavena Biliče posune chorvatský výběr do čtvrtfinále.

Nizozemci hrají s Německem o všechno

Fotbalisté Nizozemska si výrazně zkomplikovali postup ze základní skupiny a jeden z největších favoritů celé skupiny potřebuje zvládnout dvě zbývající utkání. A obě budou opravdu těžké. Oranjes totiž na úvod vyhořeli s outsiderem skupiny z Dánska a v duelech s Portugalskem a Německem je čeká zkouška ohněm.

Na Dány čeká Portugalsko. Dočkáme se další senzace?

Podceňovaní fotbalisté Dánska se před pár dny postarali o dosavadní nejpřekvapivější výsledek letošního Eura, když nečekaně skolili ambiciózní Nizozemce. Navzdory tomuto úspěchu se ale na jejich pozici outsidera nic nezměnilo ani před nadcházejícím duelem s Portugalskem. Opět mohou jedině překvapit.

Polsko čeká prestižní zápas proti rozjetému Rusku

Čtvrtý zápas v pořadí skupiny A se odehraje mezi domácím Polskem a favoritem z Ruska. Po prvním kole je na tom lépe Rusko, které si bez problémů poradilo s českým týmem a dostalo se tak do vedení skupiny. Poláci chtějí napravit úvodní remízové zaváhání proti Řecku a vytvořit si proti Rusku dobrou pozici pro postup ze skupiny.

Češi hrají o přežití. Porážka s Řeckem znamená konec

Češi už při svém druhém vystoupení na evropském šampionátu hrají existenční zápas. Hrubě nepovedený duel s Ruskem nemůžou napravit ničím jiným než vítězstvím nad Řeckem. Pokud Bílkovi svěřenci prohrají i dnes, ztratí naději na postup ze skupiny. Právě nyní je vhodná doba, aby Češi soupeři oplatili porážkou ze semifinále EURO 2004.

Anglie versus Francie: poslední mocnosti odkryjí své karty

Jako poslední přicházejí na řadu boje ve skupině D, kterou otevře ostře sledovaný duel mezi Francií a Anglií. Utkání, které nemá jasného favorita, má výkop dnes v 18:00.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele