34. kolo
27.04.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Lazio v dostizích o Ligu mistrů porazilo Veronu gólem navrátilce Zaccagniho

Fotbalisté Lazia si ve 34. kole Serie A poradili s Veronou, kterou porazili 1:0. Rozhodující trefa, o niž se postaral uzdravený Mattia Zaccagni, přiblížila Biancocelesti jejich městskému rivalovi na rozdíl pouhých tří bodů. Kromě toho je ale také posunula blíže Lize mistrů, které se díky dobrým výkonům italských celků v evropských pohárech v příštím ročníku zúčastní i pátý nejlepší tým tabulky.

Lazio sice protáhlo vítěznou sérii na tři duely v řadě, těsný skalp Juventusu mu však nestačil na zvrácení semifinálového dvojboje v italském poháru. Rozčarování ze ztráty naděje na zisk trofeje museli Orli hodit za hlavu a přeorientovat se na ligovou soutěž, v níž byli ve hře o pátou příčku. Verona přijela do hlavního města povzbuzená euforickým okamžikem z domácího stadionu, kde v záchranářské bitvě zdolala gólem z 93. minuty Udinese.

Římané se podle papírových předpokladů ujali taktovky hned od úvodního hvizdu. Dlouho se jim ovšem nedařilo prolomit kompaktní blok Hellasu, a tak si v 19. minutě pomohli standardní situací. Míč od rohového praporku doputoval až k nikým nehlídanému Gustavu Isaksenovi, který ale přízemní ranou z voleje ztroskotal na Lorenzu Montipóvi. Hosté poprvé výrazněji zahrozili po půlhodině hry, kdy se do vzduchu zavěsil Karol Swiderski, jehož nepřesnou hlavičku kontroloval Christos Mandas pohledem.

Na startu druhého poločasu se řítil sám na Montipóa Daiči Kamada, jenž ve vyložené šanci zazmatkoval a místo zakončení volil nesmyslně přihrávku. Ještě blíže úvodnímu gólu byl minutu nato Luis Alberto, který pumelicí divže nerozpůlil břevno. Lazio se zaslouženého vedení nakonec dočkalo v 72. minutě, kdy přesného pasu španělského středopolaře využil střídající Zaccagni a ranou k bližší tyči vyvolal na Stadio Olimpico euforii. Závěr už si Římané zkušeně pohlídali, díky čemuž přiživili milionové sny.

Verona tak na důležité vítězství nenavázala a v hlavním městě nebodovala. V příštím kole přivítá 5. května Fiorentinu, Lazio se představí o den dříve v Monze.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele