31. kolo
27.04.2024 21:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Luis Enrique (© AFP)

Titulové oslavy odloženy. PSG nečekaně ztratilo s trápícím se Le Havrem

Fotbalisté PSG ve 31. kole Ligue 1 odmítli možnost zajistit si mistrovský titul a po remíze 3:3 s Le Havrem se jejich oslavy odložily minimálně o den. Jasný outsider se v průběhu duelu celkem dvakrát dostal do vedení a napodruhé svůj náskok zvýšil dokonce na rozdíl dvou branek, ani to mu ale na senzační výhru v hlavním městě nestačilo. Zhruba po hodině hry totiž naskočil do hry Goncalo Ramos, jenž nejprve přihrál na kontaktní gól Achrafu Hakimimu a v závěru pak sám zařídil pro svůj tým alespoň remízu.

Jako by i francouzská asociace počítala s definitivním potvrzením titulu pro PSG, protože do sobotního programu zařadila proti zvyklostem jediný zápas. Tím byl právě souboj Pařížanů s nováčkem z Le Havru, jenž neměl být dle papírových předpokladů žádnou složitou překážkou. Celek z Normandie vyhrál v posledních 10 utkáních jen jednou a vinou mizerné formy zcela reálně hazardoval se záchranou.

Dle očekávání od úvodních minut diktovali tempo hráči domácího celku, k mnoha šancím se ale nedostali. V 19. minutě tak přišel ojedinělý útok Le Havru, na jehož konci našel přihrávkou z otočky Emmanuel Sabbi nabíhajícího Christophera Operiho, který křižnou ranou k tyči poslal hosty do překvapivého vedení. Po srovnání sahal krátce nato přímo z rozehrávky rohového kopu Ousmane Dembélé, gólman ale kroutící se míč zneškodnil. Na první branku už však domácí dlouho čekat nemuseli. Ve 29. minutě našel Warren Zaïre-Emery přihrávkou skrze malé vápno na zadní tyči dobíhajícího Bradleyho Barcolu, jenž bez problémů dorazil balon do odkryté sítě. Ani tím ale vůli hráčů z Normandie nezlomili. Ve 38. minutě se tak ve vápně uvolnil André Ayew a ranou k bližší tyči vrátil Le Havru vedení.

Do druhého poločasu nastoupila ofenziva PSG okysličená i o Kyliana Mbappého, ani on ale útočnou produktivitu domácích příliš nezlepšil. Právě naopak, nejdříve si kvůli zakončení po odpískaném ofsajdu koledoval o žlutou kartu, kterou nakonec v závěrečných minutách za protesty dostal, a v 61. minutě byl po intervenci videorozhodčího svědkem penalty Le Havru. Té se chopil Abdoulaye Touré a bezpečně ji ranou do protipohybu gólmana proměnil. Avšak v 78. minutě dostal Pařížany zpět na dostřel jediného gólu Hakimi, jenž po průnikové přihrávce Ramose prostřelil gólmana a o srovnání se postaral v páté minutě nastavení sám Portugalec, jehož hlavu našel Kang-In Lee.

PSG tak před vlastním publikem zaváhalo, ale i remíza mu dává prakticky definitivní jistotu zisku titulu. Les Parisiens čeká po semifinálovém dvojboji Ligy mistrů s Dortmundem až 12. května duel s Toulouse. Le Havre se představí už příští sobotu doma proti Štrasburku.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele