34. kolo
27.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Matteo Pessina (© AFP)

Monza přibrzdila úspěšnou Gottiho revoluci, gólovou zápletku přinesl až strhující závěr

Hráči Lecce remizovali ve 34. kole Serie A s Monzou 1:1 a udělali další důležitý krok ke klidnému závěru sezony. Brianzoli vsadili na stadionu soupeře, kterého neporazili pětkrát za sebou, na defenzivní styl hry. Ten slavil úspěch až do nastavení druhého poločasu, v němž z ojedinělé nebezpečné příležitosti skóroval domácí střelec se zkušenostmi ze slovenské ligy Nikola Krstovič. V bláznivém závěru utkání si ale nachystali Lombarďané rychlou odpověď, když z penalty určil konečné skóre Matteo Pessina.

Lecce v závěru sezony chytlo s nástupem Lucy Gottiho na manažerský post druhý dech a po 10 získaných bodech z posledních pěti klání se vyhouplo z boje o záchranu až na 13. příčku. Naopak Monza schytala v předešlých týdnech velmi těžký los, což vyústilo v sérii čtyř střetnutí po sobě bez vítězství. Trápit ji to však příliš nemuselo, neboť se nacházela v poklidném středu tabulky.

Opatrný začátek duelu na Stadio Via del Mare divákům příliš zajímavých momentů v okolí šestnáctek nenabídl a obě mužstva počítala spíše osobní souboje a fauly než pohledné fotbalové akce. Ráz utkání se pokusil změnit po 20 minutách hry dalekonosnou ranou Georgios Kyriakopoulos, jenže razantním pokusem branku Wladimira Falconeho těsně minul. Nastolené tempo, které připomínalo spíše přátelské utkání, se do konce první půle nezměnilo, a do kabin se tak šlo bez gólu i velké šance.

Poločasová přestávka na obraz hry výraznější vliv neměla. Fotbalisté Lecce sice byli střelecky aktivnější, nebezpečí pro branku Micheleho Di Gregoria nicméně drtivá většina zakončení neznamenala. Svěží vítr přinesl na hrací plochu hostující Daniel Maldini, který svými dravými průniky po levé straně zlobil domácí defenzivu. Trpěliví fanoušci se nakonec zásahu dočkali v nastavení, kdy si odražený míč našel pár metrů za vápnem Krstovič, jenž pumelicí vymetl šibenici. Jediným střelcem utkání se však nestal, jelikož v bláznivé koncovce duelu se postaral o vyrovnání proměněnou penaltou Pessina.

Vyrovnaná bitva tak nakonec divákům vítěze nenabídla. Oba celky odehrají další zápas 5. května. Lecce vyzve Cagliari, Monza změří o den později síly s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele