35. kolo
27.04.2024 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Změna mezi tyčemi otřásla s neohroženými Villans. Stíhací jízdu Chelsea řídil Madueke

Aston Villa neudržela ve 35. kole Premier League nadějný náskok proti Chelsea, se kterou nakonec pouze remizovala 2:2. Lvi sice do utkání vstoupili velmi aktivně a do poločasové pauzy si nesli dvougólový náskok, o ten ale po změně stran i kvůli zlepšenému výkonu hostů a nucenému střídání Emiliana Martíneze postupně přišli. Nejprve po hodině hry snížil Noni Madueke, jenž v závěrečné desetiminutovce ještě asistoval u krásné vyrovnávající trefy Conora Gallaghera. Villans tak sice ztratili důležité body v boji o Ligu mistrů, i díky těžkému losu konkurenčního Tottenhamu však stále zůstávají favoritem na účast v milionářské soutěži právě oni.

Renomovaní novináři se předháněli v informacích o tom, kdo bude novým trenérem Bayernu, a jedním z kandidátů byl i kouč Aston Villy Unai Emery. Španělovi však v Birminghamu nic nechybí a podepsal novou smlouvu. Tu chtěl oslavit proti Chelsea, kterou jeho bývalí svěřenci z Arsenalu před několika dny zostudili pětigólovým debaklem. Ve Villa Parku hrozilo The Blues nebezpečí zejména od Ollieho Watkinse, třetího nejlepšího střelce ligy.

Londýnský celek se z vysokého výprasku v městském derby vzpamatovával ještě na začátku duelu v Birminghamu, čehož domácí Villans dokonale využili už ve čtvrté minutě. Emeryho svěřenci se pohlednou souhrou prokombinovali k zakončení Johna McGinna, které za záda bezmocného Djordjeho Petroviče srazil smolně Marc Cucurella. The Blues se z vyrovnání po přesné střele Nicolase Jacksona, jehož forma měla v posledních zápasech k ideálu daleko, radovali jen chvíli. Videorozhodčí totiž odhalil Senegalcův ofsajd a zásah odvolal. Stejný hráč byl blízko gólu také po půlhodině hry, kdy mu posadil balon na hlavu Cucurella, ale Jackson trefil jen pravou tyč. Územní převaha, kterou modří celý poločas disponovali, přišla vniveč, jelikož ve 42. minutě lovil Petrovič balon ze své sítě podruhé, když ho skrytou střelou na přední tyč překonal Morgan Rogers.

Vrásky na Emeryho čele udělal gólman Martínez, který vinou zranění musel o přestávce střídat. Náhradníka argentinského mistra světa Robina Olsena jako první vystrašil Madueke, jenž přízemní střelou v 53. minutě minul. Šikovného křídelníka to ovšem od dalších ofenzivních výpadů neodradilo, za což sklidil ovoce po hodině hry, kdy přesným zakončením potrestal chybu Douglase Luize. Snížení svěřence Mauricia Pochettina ještě více nabudilo a ti měli na trávníku jasně navrch. Neustálá převaha The Blues nakonec ve vyrovnání vyústila v úvodu poslední desetiminutovky. Madueke tentokrát v roli asistenta přiťukl míč za šestnáctkou Gallagherovi, který svůj technický pokus zakroutil parádně do vzdálenějšího rohu. V závěrečném nastavení dokonce Chelsea s Olsenovým přispěním dopravila míč do sítě potřetí, videorozhodčí ovšem odhalil faul a zásah odvolal.

Chelsea tak čtvrtý po sobě jdoucí triumf z Villa Parku nezaznamenala a získala jen bod. V příštím kole přivítá 2. května Tottenham, Aston Villa bude hrát o tři dny později v Brightonu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele