33. kolo
27.04.2024 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Alavésu (© AFP)

Alavés oslavil 100leté výročí otevření svého stadionu vysokým vítězstvím nad Celtou

Fotbalisté Alavésu porazili ve 33. kole LaLigy na vlastním hřišti Celtu Vigo 3:0. Domácí klub při příležitosti oslav 100 let od otevření Estadio Mendizorrotza připravil pro fanoušky speciální předzápasový program, kterým se příznivci El Glorioso naladili na další skvělé vystoupení svých oblíbenců. Ti totiž před sváteční kulisou dominovali, což do skóre promítli dvěma góly během šesti minut v úvodu druhé půle. Nejprve se totiž prosadil Giuliano Simeone, na kterého navázal Jon Guridi.

Celta Vigo v boji o záchranu pořádně zabrala a díky dvěma výhrám a jedné remíze z posledních pěti utkání si vytvořila už šestibodový náskok na sestupové pásmo. V minulém kole se navíc Los Celestes rozstříleli, když porazili Las Palmas vysoko 4:1. Tentokrát ale přijížděli na hřiště Deportiva, jež právě před domácími tribunami naposledy překvapivě porazilo Atlético Madrid.

Úvod utkání nabídl atraktivní podívanou z obou stran. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale veškeré útočné akce končily před šestnáctkami. První velká šance tak přišla až ve 30. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Kike García, jenž se sice šikovně odpoutal od protihráče, branku Vicenteho Guaity ovšem minul. O dvě minuty později si na přihrávku do vápna naběhl Carlos Vicente a vyslal tvrdý pokus pod břevno, gólman Celty byl však připraven. Zkušený forvard Deportiva García se na střeleckou listinu mohl zapsat i v závěru první půle, tentokrát z bezprostřední blízkosti mířil jen doprostřed.

El Glorioso si velký tlak z konce úvodního dějství přenesli také do druhého poločasu. Po změně stran jim stačily jen tři minuty a skóre duelu se poprvé měnilo. García akci modrobílých vyšperkoval finální přihrávkou na Simoneho, který zblízka ve skluzu procedil míč do sítě. V euforii hrající Alavés připravil svým fanouškům další výbuch radosti o šest minut později, kdy hrozivou chybu v rozehrávce Celty jednoduše potrestal Guridi. Stejný hráč mohl přidat definitivní pojistku čtvrt hodiny před koncem, avšak levačkou z první trefil jen tyč. Odevzdaní hráči Viga v 86. minutě přece jen potřetí kapitulovali, když se mezi střelce zapsal Carlos Benavidez.

Deportivo tak navázalo na skvělý triumf z minulého kola a doma získalo další tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 5. května. Alavés se utká s Valencií, Los Celestes změří síly s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele