35. kolo
27.04.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

André Onana (© AFP)

Souboj dvou mužů na Old Trafford vyhrál Antony, Burnley postrčil k bodu „boxer“ Onana

Manchester United si ve 35. kole Premier League připsal nečekanou ztrátu, když na domácím trávníku jen remizoval s Burnley 1:1. Naděje hostů na solidní výsledek dlouho držel skvěle chytající Arijanet Murič, kterého až ze své páté velké šance v utkání překonal Antony. Ani první gól téměř 100milionové posily z Ajaxu Amsterdam v této sezoně ale na výhru Rudým ďáblům nestačil, neboť jen několik minut před koncem srovnal z penalty Zeki Amdouni. Pokutový kop byl odpískán po chybném vyběhnutí Andrého Onany, jenž ve snaze vyboxovat míč promáchl a trefil hlavu protihráče.

Skleslí fanoušci Manchesteru United se těšili na trojboj s papírově výrazně slabšími celky, zápasy s Coventry a Sheffieldem však jejich představy naplnily jen napůl. Postup do finále FA Cupu dokonali Rudí ďáblové až po penaltách poté, co v závěru normální hrací doby zahodili třígólové vedení. Žiletky před několika dny cestovaly na Old Trafford zničené debaklem od předposledního Burnley, přesto favoritovi výrazně zatopily.

V úvodní pasáži tohoto duelu ale United vypadali na to, že by je mohlo čekat o něco klidnější odpoledne než ve dvou zmíněných případech. Již ve třetí minutě našel Bruno Fernandes přesným centrem Alejandra Garnacha, ten ale situaci uspěchal a z první přestřelil. Jen o malou chvíli později se hned do dvou příležitostí dostal Antony, jenž nejprve přinutil po rohovém kopu Muriče k dobrému zákroku, aby několik desítek vteřin nato hostující gólman rychlým vyběhnutím zneškodnil Brazilcův pokus o skórování. Po pár minutách klidu opět zaúřadovali domácí. Spolupráce dánských reprezentantů vyústila v pokus Fernandese z velké blízkosti, Murič ale jeho dělovku vyrazil na brankovou konstrukci. Dalším neúspěšným střelcem se stal Kobbie Mainoo. Ten napřáhl kousek za vápnem a mířil těsně vedle tyče.

Krátce po změně stran opět došlo na souboje Antonyho proti Muričovi. Kosovský gólman nejprve vytěsnil ránu bývalé hvězdy Ajaxu z prostoru kolem penaltového puntíku a následně mu stejně jako v úvodu zápasu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a ani nyní neinkasoval. Další příležitost převážit misky vah na stranu Rudých ďáblů měl Garnacho, jeho pohotový volej po rohovém kopu ale znovu fantasticky zneškodnil Murič. Ten tak měl sice nakročeno k titulu jasného muže zápasu, jenomže na prahu závěrečné desetiminutovky přece jen inkasoval. Sander Berge předvedl katastrofální chybu v rozehrávce, které využil Antony, jenž pelášil s míčem sám na branku a z páté velké šance konečně překonal Muriče. Ani to ale Manchesteru na výhru nestačilo. Pár minut před koncem Onana hloupě fauloval jendoho z hostů a nabídnutou penaltu využil ke srovnání Amdouni.

Manchester United tak z posledních čtyř ligových duelů remizoval už potřetí. V příštím kole se představí 6. května na půdě Crystal Palace, Burnley přivítá o dva dny dříve Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele