Premier League - souhrn 22. kola

17.01.2015, 17:56, aktualizováno 19.01.2015, 22:52
Komentáře a souhrny
Arsenal veze body ze hřiště Manchesteru City, který tak na Chelsea, jež si zastřílela na půdě Swansea, ztrácí pět bodů. Další výhru oslavil Manchester United, uspěl rovněž Southampton. Tři body mají i Liverpool, Stoke City, Tottenham, Crystal Palace a West Ham, Everton hrál bez branek s WBA...

Everton FC - West Bromwich Albion 0:0

19.01.2015 21:00

Góly: -

Trápení Evertonu zvesela pokračuje, když bezbranková remíza s West Bromwichem pro Toffees znamená již šesté po sobě jdoucí kolo bez vítězství. Potenciálně rozhodující branku měl na kopačce Mirallas ještě v prvním poločase, tehdy však ošklivě selhal na penaltovém puntíku, kam se přitom sám nahrnul namísto klasického exekutora Bainese...

Everton je v tuhle chvíli až 12. a sedí pouhé čtyři body nad sestupovou propastí, což ostře kontrastuje s jeho loňskou pozicí, kdy Martínezův mančaft ještě v těchto chvílích bojoval o Ligu mistrů. Teď je to už zkrátka o něčem jiném, a v prvním poločase měl takto Everton až příliš velké potíže s rozevřením organizované obrany WBA.

Toffees se v úvodní části museli omezit akorát na dalekonosné pokusy, z nichž jeden na brankáře Fostera nasměroval také smutný hrdina utkání Kevin Mirallas. Ten ještě navíc po půlhodině hry neuspěl z přímého kopu, aby posléze nepotrestal Lescottovu ruku chabým, přízemním pokusem z penaltového puntíku.

Belgický křídelník byl o pauze vystřídán (oficiálně kvůli zranění) a od té doby to byli překvapivě hosté, kdo spíše usiloval o vedení. Ačkoliv Robles nakonec nemusel pořádně zasahovat, především Saido Berahino zlobil defenzívu Evertonu ažaž. Závěrečnou šanci utkání potom na druhém konci hřiště spálil Lukaku.

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC 0:2

18.01.2015 17:00

Góly: 24. Santi Cazorla (pen.), 67. Olivier Giroud

Manchester City letos doma podruhé padl! Etihad Stadium není tou pevností jako při mistrovských sezónách Citizens a dnes toho využil Arsenal. Wengerův tým předvedl především zodpovědný výkon plný nasazení a dokonalého počínání pod tlakem. Góly Cazorly z penalty a Girouda posunuly Gunners a páté místo s bodovým odstupem na druhý Manchester United. Domácí naopak ztrácí na druhé pozici ztrácí na Chelsea už pět bodů.

Dneškem skončily dvě dlouhé série. Manchester City prohrál po čtrnácti soutěžních zápasech, Arsenal naopak porazil jednoho z hvězdného tria Man City, Man Utd a Chelsea po šestnácti neúspěšných pokusech. Favoritům nepomohl ani návrat Agüera a Kompanyho do základní sestavy po šesti, respektive pěti zápasech.

Většina děje prvního poločasu se odehrávala v prostřední třetině trávníku, obrany obou celků byly skvěle konsolidované. Manchester City se v úvodu utkání do šestnáctky Gunners nedostal vůbec, Arsenal zahrozil pouze centrem Oxlade-Chamberlaina, který Giroud za přispění Kompanyho nedokázal zakončit přesně.

Až po dvaceti minutách byli hosté připuštěni ke své hře, když uprostřed hřiště na malém prostoru šikovně kombinovali; byť poměrně jednotvárně a bez potřebného využití roztažení do křídel. I levý bek Nacho Monreal byl v takových momentech natlačený doprostřed, což se ovšem nakonec ukázalo jako klíčový prvek.

Monreal si po jedné z takových akcí narazil s Giroudem a ve vápně byl sražen Kompanym. Rozhodčí Mike Dean neváhal ani chviličku a ukázal na puntík. Penalty se chopil tradiční exekutor Santi Cazorla, a přestože Joe Hart vystihl směr jeho rány, na razantní úder k tyči nedosáhl - 0:1 a pro Cazorlu čtvrtá proměněná desítka (a pátý gól) za posledních osm střetnutí.

Po otevření skóre se hra vrátila do předchozích kolejí. Man City byl o fous aktivnějším týmem, ale nedostatek přímočarosti i tvořivosti byl velkým kamenem úrazu, který souvisí s absencí Yayi Tourého. Když to nešlo po zemi, začali to domácí zkoušet vzduchem - způsob jistě efektivnější, avšak do konce poločasu z něj vytěžili pouze dva rohové kopy. Agüero, Silva, případně Milner se přeci jen s Koscielnym a Mertesackerem v tomto aspektu nemohou měřit.

Po změně stran zůstal v kabinách James Milner; Manuel Pellegrini se rozhodl zefektivnit hru nasazením druhého útočníka Stevana Jovetiće. Už pět minut po obrátce zkoušel z úhlu zakončit Navas a vyprášil Ospinovi rukavice. Kolumbijský brankář nastoupil teprve podruhé v ligové základní sestavě Arsenalu

V šedesáté minutě zachránil Arsenal od obdržené branky Laurent Koscielny, který jemným dotekem vychýlil Navasův centr od Agüera, jenž by jinak zakončoval takřka do prázdné brány. Důležitost tohoto zákroku vyvstala o šest minut později po faulu Jovetiće. Přímý kop poslal Cazorla sametově na hlavu Girouda, který za důsledného přihlížení Fernanda lehce trkl míč do sítě - 0:2.

Manchester City byl jednoznačně aktivnějším týmem a často dostával soupeře pod tlak. Jenže Arsenal dokázal i pod velkým tlakem obdivuhodně přesně kombinovat, díky čemuž se dostával do nebezpečných brejků. Jeden z nich zakončil zajímavou střelou Alexis, ale Hart tentokrát zasáhl bez větších potíží.

Obrovskou šanci měl deset minut před koncem Jovetić, který se po skvělé kombinaci tentokrát od Man City ocitl sám před Ospinou, ale jeho střelu nakonec stihl zblokovat Mertesacker. V závěru se svými pokusy neuspěli Džeko ani Kompany, a Manchester City tak doma prohrál o více než jeden gól poprvé za 51 měsíců - naposledy v říjnu 2010 taktéž s Arsenalem (0:3).

Více informací k zápasu

West Ham United - Hull City 3:0

18.01.2015 14:30

Góly: 49. Andrew Carroll, 69. Morgan Amalfitano, 72. Stewart Downing

West Ham je zpátky? Vypadá to tak: první výhra v pěti kolech, první čisté konto v devíti zápasech, a hnedka takové nekompromisní smetení Hullu. Ten se naproti tomu dál topí v sestupových vodách, když se mu nepodařilo skórovat již podesáté z minulých 15 pokusů...

Tigers mají kromě samotné produktivity problémy také se zdravotními stavy veskrze všech útočníků, a Steve Bruce tak na West Ham vyrukoval akorát s osamoceným Sonem Alukem na hrotu. I ten si nicméně alespoň zprvu věděl rady a těsně vedle pálícímu Elmohamadymu například přichystal největší šanci úvodních pasáží. Naproti tomu Hammers se před pauzou dosti trápili a McGregor musel zasahovat vlastně jen jednou, když na břevno vyškraboval Valenciovu lobovanou hlavičku.

Kladiváři ovšem na rozdíl od Hullu dokázali svou hru pořádně vystupňovat alespoň po změně stran, když ihned za čtyři minuty McGregor dokázal pouze vyrazit Valenciův projektil a Andrew Carroll byl u odraženého míče ze všech nejdřív - 1:0.

Tenhle nečekaný úder hosty kompletně rozhodil, takže West Ham mohl během krátkého úseku mezi 69. a 72. minutou definitivně rozhodnout o vlastnictví kýžených tří bodů. Nejprve Dawson ztratil z dohledu Valenciu, jehož výzvy využil ke zvýšení Amalfitano, a posléze stačil jeden Songův vynikající pas k uvolnění skórujícího Downinga. Zbylých 18 minut už bylo jen formalitou.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 1:2

17.01.2015 18:30

Góly: 29. Yoan Gouffran - 14. Eljero Elia, 62. Eljero Elia

Newcastle potřetí za sebou v soutěžní zápase prohrál, tentokráte před vlastními fanoušky nestačil na Southampton. O výhře Koemanovy družiny rozhodla zimní posila Eljero Elia, který se postaral o oba góly. Saints se tak i po 22 kolech drží na senzačním třetím místě tabulky.

Na úvodní branku utkání se nečekalo dlouho, domácí příznivci z něj ovšem příliš radosti neměli. James Ward-Prowse vyslal dobrou kolmici, v osobním souboji Elia přetlačil Janmaata a střelou ve skluzu překvapil Krula. Nizozemský brankář jako by už ani nečekal, že se jeho krajan v dresu Southamptonu ještě dostane k zakončení, a z úhlu tak obdržel trochu laciný gól.

Nicméně ani na opačném konci hřiště Fraser Forster nemohl mít úplně čisté svědomí. Ve 29. minutě totiž brankář Southamptonu vyběhl proti dlouhé přihrávce za obranu, zřejmě se však správně nedohodl se stoperem Gardosem, který v sestavě nahradil zraněného Alderweirelda a před anglickým reprezentantem ve skluzu odkopl míč pouze do dobíhajícího Gouffrana, jenž tak nechtěně srovnal skóre.

Druhé dějství dlouho mnoho vzruchu nenabídlo, to se změnilo až po dvojím střídáním Ronalda Koemana. Nový muž na trávníku, Shane Long, vyhrál hlavičkový souboj s Coloccinim, k míči se dostal Eljero Elia, znovu byl úspěšnější v souboji s Janmaatem, s jehož pomocí se pokus lednové akvizice z Werderu Brémy ocitl až v síti.

Čtvrthodiny nato mohl Elia při svém debutu v St. Jame's Parku dokonce zkompletovat hattrick. Na centr Clynea z pravé strany si naskočil Graziano Pellé, orazítkoval břevno a k dorážce se nizozemský křídelník nakonec neprodral.

V závěru se ještě Magpies snažili o vyrovnání, posílali hodně míčů do šestnáctky Saints, ale nejlepší defenziva Premier League si s nimi dokázala poradit. Domácí se ještě dožadovali penalty, když střídající Riviéra evidentně trefil ruku kapitána Southamptonu Fonteho, avšak hlavní sudí Madley pokutový kop neodpískal.

Více informací k zápasu

Swansea City - Chelsea FC 0:5

17.01.2015 16:00

Góly: 1. Oscar, 20. Diego Costa, 34. Diego Costa, 36. Oscar, 79. André Schürrle

35 minut a bylo po boji. Labutí jezero se zabarvilo krví, Chelsea vyplenila Liberty Stadium 5:0 a připravila fanouškům velškého celku vyrovnanou nejhorší domácí prohru v historii. První poločas ověnčili dvěma góly Oscar a Diego Costa, pátý gól přidal krátce před koncem Schürrle. Petr Čech v brance nemusel proti hráčům Swansea zasáhnout ani jedinkrát...

Už vstup do utkání měla Chelsea jako z říše snů. Jen padesát vteřin po úvodním hvizdu zkazil Sigurdsson přihrávku na Carrolla, míče se ujal Oscar a krásnou střelou z 20 metrů zamířil přesně k tyči mimo dosah Lukasze Fabiańskiho - 0:1. Brazilský záložník hbitě navázal na produktivní výkon z minulého týdne, kdy výhru nad Newcastlem zařídil gólem a asistencí.

Gylfi Sigurdsson svoji chybu málem napravil už za minutu, když z podobného místa jako předtím Oscar vypálil na branku Petra Čecha a otřel míč o spojnici břevna a tyčky. Swansea se každopádně z brzkého gólu nepoložila; naopak se ujala otěží duelu a v následujících minutách byla o fous lepším týmem.

Po zhruba deseti minutách snahy Velšanů se však Chelsea opět nadechla k ofenzivě a byl to opět Oscar, kdo vyprášil Fabiańskimu rukavice razantní střelou doprostřed branky. Willianova dorážka mířila hodně nad. Aktivní Oscar se pokusil o nebezpečnou střelu i posléze, ale tentokrát přízemní křížnou střelou branku těsně minul.

Polského gólmana v brance Swans krátce nato vystrašil i Eden Hazard a Fabiański měl co dělat, aby zabránil druhému míči ve své síti. Po dvaceti minutách hry však stejně lovil kulatý nesmysl ze sítě. Španělsko-brazilskou kombinaci po ose Fábregas - Willian - Oscar a znovu Fábregas zakončil přesnou střelou Diego Costa - 0:2. Pro jeho dvorního nahrávače zase patnáctá asistence v sezóně. Fábregas se tím opět přiblížil rekordu Thierryho Henryho (20) ze sezóny 2002/03.

A málem jej překonal ještě do půlhodiny, když si na hranici vápna narazil s Hazardem a uvnitř šestnáctky předal míč Willianovi. Ten však přibil třetí hřebík pouze do tyčky. Nezdařená akce však byla předzvěst totální demolice.

Jakmile odbyla zmíněná třicátá minuta, stačil se ještě nechat vystřídat zraněný Routledge, a pak se rozjel stroj. Nutno dodat, že jej šílenou minelou promazal stoper Swansea Fernández, jenž přihrál Costovi před branku a obávaný kanonýr se ani tentokrát nemýlil. Pro nejlepšího střelce Premier League to bylo už sedmnáctá branka v sezóně.

Swansea pomalu nestačila rozehrát a Willian už rozjížděl smrtící brejk. Míč rozehrál do strany na Costu, jenž balón vrátil pod sebe na Oscara a famózní ranou málem vymetl šibenici. 4:0 a labutí jezero se zalilo krví. Pro Chelsea to byl nejlepší první poločas od loňského března, kdy stejným poměrem drtila zoufalý Arsenal. Navíc byla blízko i páté trefy, když Diego Costa nezvládl dokonale samostatný nájezd, ale vzápětí nabil Willianovi. Ten ale opět trefil brankovou konstrukci, tentokrát břevno.

Po změně stran se ďábelské tempo hry dle předpokladů snížilo na nutné minimum a styl utkání upadl do průměru. Krátce po obrátce byly k vidění na obou stranách první rohy zápasu, Mourinhova parta nechala domácí na jejich polovině více v klidu a první nebezpečnou akci vyprodukovala až s blížící se šedesátou minutou. Hazard se uvolnil na levé straně vápna, ale Fábregas následně zakončil slabě.

Swansea se nabídnuté šanci zhostila tak napůl. Častěji držela míč, hodně střílela, jenže Petr Čech zůstal i v 70. minutě absolutně nevyužitý. Naopak Hazard prověřil možná už trošku zkřehlého Fabianskiho, který se druhou půli taktéž chvílemi nudil. Čtvrt hodiny před koncem byl blízko hattricku Oscar, ale šajtlí po chybě Emnese těsně minul zadní tyč.

V závěru zápasu přišel na hřiště André Schürrle a pouhé tři minuty mu stačily ke vstřelení branky. Ukázkovou akci na pravé lajně předvedli Hazard s Ivanovićem a srbský bek předložil Schürrlemu míč před prázdnou svatyni. Swansea tak doma podlehla Chelsea 0:5, čímž vyrovnala nejhorší domácí porážku v historii klubu.

Více informací k zápasu

Leicester City - Stoke City 0:1

17.01.2015 16:00

Góly: 63. Bojan Krkić

Foxes setrvávají na dně tabulky, když vinou Krkićova parádního zásahu přišli o unikátní čtyřkolovou neporazitelnost. Prvních 25 minut si v novém dresu odbyla rekordní posila Leicesteru, Andrej Kramarić - ani té se však prozatím Pearsonův celek ze střeleckých patálií dostat nepodařilo...

Fanoušci Potters museli prožívat smíšené pocity, když poprvé uviděli startovní listinu svého týmu. Vůbec prvně v tomto ročníku totiž v zahajovací sestavě Stoke scházel zraněný kapitán Ryan Shawcross, zatímco Victor Moses byl schopný startovat poprvé od měsíce listopadu.

A právě nigerijský ofenzivní klenot spolu se střelcem Bojanem byli jako jedni z mála schopný alespoň čas od času prosvítit jinak kvalitou nikterak nepřekypující klání. První poločas takto nabídl jen velmi málo: Begovićovu dobrou reakci proti Knockaertově střele a Wollscheidův nepřesný hlavičkovaný projektil po rohovém kopu.

Ve druhé půli právě Moses posílal do šance Arnautoviće, který v dobré pozici o velký kus minul, a N’Zonziho zajímavý volej pro změnu zlikvidoval skvělý Hamer. Na co už byl ovšem domácí brankář krátký, to byl záblesk geniality z dílny Bojana, který se po příhře od Walterse zhruba půlhodinu před koncem na pětníku otočil a při zemi zacílil do sítě.

Nigel Pearson okamžitě zareagoval vysvlečením Ulloy s Kramarićem, i tak ale Stoke pokračoval být tím nebezpečnějším týmem - a právě jeho žolík, Peter Crouch, měl ve zbývajících pasážích tu největší šanci skórovat.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 2:1

17.01.2015 16:00

Góly: 3. Jan Vertonghen, 88. Christian Eriksen - 31. Sebastian Larsson

Defoeův návrat na "domácí" White Hart Lane příliš nedopadl. Ačkoliv při svém debutu skóroval ve všech pěti předchozích působištích, tentokrát bývalý anglický reprezentant vyšel naprázdno, a navíc se svým Sunderlandem Tottenhamu podlehl skrze pozdní branku. Hrdinou Spurs se opět stal Christian Eriksen, když jim už potřetí v sezoně zajistil výhru až v závěrečné dvouminutovce...

Gus Poyet se před dnešním kláním rozhodl historicky pátému nejlepšímu střelci Tottenhamu do jisté míry přizpůsobit: představil tedy nové rozestavení 3-5-2, v rámci něhož měl Defoe ideálně spolupracovat se Stevenem Fletcherem. Tenhle plán ovšem příliš nezafungoval. Mimo jiné proto, že už ve třetí minutě jeden ze tří hostujících stoperů Santiago Vergini při pokusu osvobodit svůj tým akorát napálil Vertonghena a jeho střela se po odrazu od O’Shey dobrala až za brankovou čáru.

Sunderland se pokoušel okamžitě odpovědět, jenže Defoeův pokus vykoledovat si penaltu rozhodčí bez většího zájmu přešel, a dál už se Black Cats v první půlhodině k ničemu nedostaly. Naopak Christian Eriksen na druhé straně jednou střílel slabě přímo do Pantilimona, a podruhé jej zase nebezpečně poděsil z 25 metrů.

Ačkoliv ze hry zůstával být Sunderland stoprocentně neškodný, ve 31. minutě se přeci jen dočkal nezaslouženého vyrovnání skrze bezchybný přímý kop Larssona. To však mohlo být ještě před pauzou zapomenuto, kdyby se Kaneova rána nesnesla pouze na tyč Pantilimonovy svatyně; potažmo kdyby rumunský brankář vzápětí neúřadoval proti Roseově dorážce.

Po přestávce, a zvláště s každou přibývající minutou, potom bylo čím dál jasnější, že Sunderland bude rád i jen za jeden bod z tohoto zápasu. V 66. minutě například Eriksen vyzýval Chadliho a další O’Sheova záludná teč tentokrát Pantilimonovi jakž takž neznemožnila zakročit.

Mackems se s poslední ojedinělou šancí vytasili v 81. minutě, když Lloris vyrážel dalekonosnou ránu Johnsona i dorážku Grahama, a za tuhle spálenou příležitost nakonec závěrem utkání ošklivě pykali. Bleskový Townsendův protiútok z 88. minuty zakončil Eriksen a přispěchal tak již se svou pátou vítěznou ligovou brankou v sezoně.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Liverpool FC 0:2

17.01.2015 16:00

Góly: 24. Fabio Borini, 79. Rickie Lambert

Aston Villa je ve familiární bryndě, když už 522 minut nedokázala vstřelit jediný ligový gól. Konkrétně za svůj výkon proti Liverpoolu se nicméně birminghamští nemusí tak úplně stydět, jakkoliv nakonec doma favoritovi po brankách Boriniho s Lambertem podlehli 0:2...

Tím patrně nejaktivnějším mužem prvního poločasu byl Raheem Sterling, který se s minimálním úspěchem neustále vrhal za defenzivní linii soupeře. Hned zkraje ho takhle do šance nepouštěl Hutton vynikajícím skluzem na poslední chvíli; podruhé byl na vině pro změnu příliš dlouhý míč za obranu; a nakonec si za vše mohl i sám Sterling, když koncem úvodní části v situaci 1 na 1 s gólmanem nezvolil ideální řešení a pokusil se nešikovně lobovat napřímeného Guzana.

V tu chvíli už byl nicméně Liverpool ve vedení. Ve 24. minutě si Fabio Borini za zády Okoreho výborně počíhal na precizní centr Hendersona a Aston Villa se jen marně dožadovala odmávání neexistujícího ofsajdu. Ještě hůře pak navíc birminghamským mohlo být při Coutinhově náběhu na ojedinělou hlavičku, tehdy však Brazilec mířil přímo do Guzana.

Domácí Villa začala kousat až ke konci úvodního dějství, když nejprve Sánchezova dalekonosná rána nabrala po cestě opravdu divný odraz, aby výrazně poděsila Mignoleta; a pak Cleverley nezakončil ideálně pěknou akci Bentekeho s Westwoodem.

Začátkem druhé půle se musel opět činit Brad Guzan, když v posledním možném okamžiku přeci jen zvládl zareagovat na Škrtelovu skrytou hlavičku a vyškrábl ji na svou pravou tyč. Obecně Liverpool odstartoval poměrně silně i do této části a karty se načas obrátily teprve počínaje 58. minutou, kdy se Paul Lambert jal zjišťovat, co že všechno nabízí jeho nová posila, ofenzivní záložník Carles Gil.

Španělský záložník, jehož vzorem je prý David Silva, totiž skutečně birminghamský celek obdivuhodně nakopl. Villans rázem byli schopni dostat hosty pod vytrvalý tlak a speciálně Benteke s Bakerem měli po 65 minutách hry rozhodně stavět mnohem lépe na Huttonově přetaženém centru.

Ani tato zlepšená Aston Villa se nicméně ve finále neubránila druhému gólu ve vlastní síti. V 77. minutě ještě sice Guzan zvládl zasáhnout proti Lucasově nepříjemné přízemní ráně, ihned vzápětí - po strašlivé Delphově odevzdávce - už ovšem z podobné pozice úřadoval Rickie Lambert, a bylo hotovo.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Crystal Palace 2:3

17.01.2015 16:00

Góly: 12. Ben Mee, 16. Danny Ings - 28. Dwight Gayle, 48. Jason Puncheon, 87. Dwight Gayle

Pardew je hrdinou. Druhý zápas na lavičce Crystal Palace, druhá fantastická výhra. Eagles dokázali otočit zápas na hřiště Burnley z 2:0 na 2:3 a poskočili až na dvanáctou příčku tabulky. Clarets naopak stejně jako v FA Cupu ztratili dvougólové vedení a po dobré sérii opět začínají ztrácet půdu pod nohama...

Poté, co udělal Sean Dyche hned sedm změn v pohárovém utkání s Tottenhamem, nasadil již v osmém utkání Premier League v řadě totožnou základní jedenáctku. Jeho chlapci jej odměnili brzy a v ochozech Turf Moor zavládla euforie. Ve dvanácté minutě uklidil dobře zahraný kop na zadní tyči do prázdné branky Ben Mee a jen čtyři minuty nato obral Arfield na křídle Warda a následný pas přetavil ve vedení 2:0 Danny Ïngs.

Fantastický vstup do utkání však Burnley spíše ukolébal a ještě před odbytím půlhodiny hry snížil na rozdíl jediné branky hrdina posledních dní Dwight Gayle. Mladý útočník vstřelil minulý týden gól Tottenhamu a prosadil se i na hřišti nováčka ligy - poprvé se k němu odrazil míč v šestnáctce a Gayle překonal Heatona v brance Clarets.

Hostům vyšel dobře konec poločasu, v němž málem srovnal debutant Yaya Sanogo, avšak jeho hlavička cíl těsně minula. Eagles se tak dočkali až po změně stran, nicméně dlouho čekat nemuseli. Další "tottenhamský střelec" Jason Puncheon se dvě minuty po obrátce opřel do míče zpoza vápna a zamířil přesně k tyči - 2:2.

Burnley zahrozilo už jen jednou po standardní situaci, kdy akrobaticky zakončoval sváteční zakončovatel Michael Keane, ojedinělou radost z gólu mu však zákrokem na brankové čáře sebral jeden z pohotových mužů ve žlutomodrém.

Tři body byly dnes zkrátka přisouzeny Crystal Palace a jejich manažerovi Alanu Pardewovi. Glenn Murray ještě po rohovém kopu trefil pouze tyčku, ale tři minuty před koncem rozhodl hrdina Dwight Gayle. Jason Puncheon jej centrem z pravé strany našel ve vápně a Gayle mezi zamířil přesně mezi Heatonovy nohy.

Více informací k zápasu

Queens Park Rangers - Manchester United 0:2

17.01.2015 16:00

Góly: 58. Marouane Fellaini, 90+4. James Wilson

Teprve potřetí dokázal Manchester United vyhrát na hřišti soupeře a po vítězství nad Queens Park Rangers se alespoň do večera vrátil na třetí místo před Southampton. Red Devils spasili střídající hráči, Marouane Fellaini skóre po přestávce otevřel, James Wilson v nastavném čase uzavřel na konečných 0:2...

Trénuje hrdý klub z Manchesteru Louis van Gaal nebo fanoušci? Až naléhání ochozů, kde seděl hostující příznivci donutily holandského lodivoda ke změně rozestavení z 3-5-2 na formaci se čtyřmi obránci. A nutno dodat, že do té doby to byla ze strany Ďáblů již obvyklá bída - vždyť jedinou nadějnou akci měl na svědomí Falcao a to ještě střílel přímo do Greena.

Rangers v útoku dlouhodobě spoléhají na Charlieho Austina, který nastřílel už 13 gólů, dnes ovšem anglický forvard vyšel naprázdno. Ještě do přestávky ohrozil Davida De Geu dvěma voleji, avšak zajímavě vyhlížející střely do černého nezasáhly.

Až změna stran, rozestavení a Fellainiho za Matu přinesl pro favorita zápasu kýžené rozřešení. Hra United byla okamžitě nebezpečnější a jen Greenův let zamezil Falcaovi ve skórování hlavičkou. Až s blížící se šedesátou minutou Rooney otevřel obranu QPR pasem na Valenciu, ten našel zadovkou ve vápně Marouana Fellainiho a United vedli 1:0.

Hoops málem využili nedorozumění Carricka a Roja, ale Vargas jejich zaváhání nevyužil a místo přihrávky na volného Austina se nechal vytlačit. Góly zkrátka dávali pouze hosté, v nastavení uzavřel skóre další náhradník James Wilson. První jeho ránu po brejku sice Green vyrazil, ale mladý forvard byl pohotový a dorážku už dostal do sítě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC22164251:1952
2.Manchester City22145345:2247
3.Southampton FC22133637:1642
4.Manchester United22117436:2140
5.Arsenal FC22116539:2539
6.Tottenham Hotspur22114732:3037
7.West Ham United22106635:2536
8.Liverpool FC22105731:2735
9.Swansea City2286826:3030
10.Stoke City2285923:2729
11.Newcastle United2276926:3527
12.Everton FC2258930:3423
13.Crystal Palace2258925:3323
14.West Bromwich Albion22571020:2922
15.Aston Villa22571011:2522
16.Sunderland AFC22311819:3320
17.Burnley FC22481021:3620
18.Hull City22471120:3019
19.Queens Park Rangers22541323:3919
20.Leicester City22451320:3417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2079)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele