22. kolo
17.01.2015 16:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Swansea City - Chelsea FC 0:5

35 minut a bylo po boji. Labutí jezero se zabarvilo krví, Chelsea vyplenila Liberty Stadium 5:0 a připravila fanouškům velškého celku vyrovnanou nejhorší domácí prohru v historii. První poločas ověnčili dvěma góly Oscar a Diego Costa, pátý gól přidal krátce před koncem Schürrle. Petr Čech v brance nemusel proti hráčům Swansea zasáhnout ani jedinkrát...

Už vstup do utkání měla Chelsea jako z říše snů. Jen padesát vteřin po úvodním hvizdu zkazil Sigurdsson přihrávku na Carrolla, míče se ujal Oscar a krásnou střelou z 20 metrů zamířil přesně k tyči mimo dosah Lukasze Fabiańskiho - 0:1. Brazilský záložník hbitě navázal na produktivní výkon z minulého týdne, kdy výhru nad Newcastlem zařídil gólem a asistencí.

Gylfi Sigurdsson svoji chybu málem napravil už za minutu, když z podobného místa jako předtím Oscar vypálil na branku Petra Čecha a otřel míč o spojnici břevna a tyčky. Swansea se každopádně z brzkého gólu nepoložila; naopak se ujala otěží duelu a v následujících minutách byla o fous lepším týmem.

Po zhruba deseti minutách snahy Velšanů se však Chelsea opět nadechla k ofenzivě a byl to opět Oscar, kdo vyprášil Fabiańskimu rukavice razantní střelou doprostřed branky. Willianova dorážka mířila hodně nad. Aktivní Oscar se pokusil o nebezpečnou střelu i posléze, ale tentokrát přízemní křížnou střelou branku těsně minul.

Polského gólmana v brance Swans krátce nato vystrašil i Eden Hazard a Fabiański měl co dělat, aby zabránil druhému míči ve své síti. Po dvaceti minutách hry však stejně lovil kulatý nesmysl ze sítě. Španělsko-brazilskou kombinaci po ose Fábregas - Willian - Oscar a znovu Fábregas zakončil přesnou střelou Diego Costa - 0:2. Pro jeho dvorního nahrávače zase patnáctá asistence v sezóně. Fábregas se tím opět přiblížil rekordu Thierryho Henryho (20) ze sezóny 2002/03.

A málem jej překonal ještě do půlhodiny, když si na hranici vápna narazil s Hazardem a uvnitř šestnáctky předal míč Willianovi. Ten však přibil třetí hřebík pouze do tyčky. Nezdařená akce však byla předzvěst totální demolice.

Jakmile odbyla zmíněná třicátá minuta, stačil se ještě nechat vystřídat zraněný Routledge, a pak se rozjel stroj. Nutno dodat, že jej šílenou minelou promazal stoper Swansea Fernández, jenž přihrál Costovi před branku a obávaný kanonýr se ani tentokrát nemýlil. Pro nejlepšího střelce Premier League to bylo už sedmnáctá branka v sezóně.

Swansea pomalu nestačila rozehrát a Willian už rozjížděl smrtící brejk. Míč rozehrál do strany na Costu, jenž balón vrátil pod sebe na Oscara a famózní ranou málem vymetl šibenici. 4:0 a labutí jezero se zalilo krví. Pro Chelsea to byl nejlepší první poločas od loňského března, kdy stejným poměrem drtila zoufalý Arsenal. Navíc byla blízko i páté trefy, když Diego Costa nezvládl dokonale samostatný nájezd, ale vzápětí nabil Willianovi. Ten ale opět trefil brankovou konstrukci, tentokrát břevno.

Po změně stran se ďábelské tempo hry dle předpokladů snížilo na nutné minimum a styl utkání upadl do průměru. Krátce po obrátce byly k vidění na obou stranách první rohy zápasu, Mourinhova parta nechala domácí na jejich polovině více v klidu a první nebezpečnou akci vyprodukovala až s blížící se šedesátou minutou. Hazard se uvolnil na levé straně vápna, ale Fábregas následně zakončil slabě.

Swansea se nabídnuté šanci zhostila tak napůl. Častěji držela míč, hodně střílela, jenže Petr Čech zůstal i v 70. minutě absolutně nevyužitý. Naopak Hazard prověřil možná už trošku zkřehlého Fabianskiho, který se druhou půli taktéž chvílemi nudil. Čtvrt hodiny před koncem byl blízko hattricku Oscar, ale šajtlí po chybě Emnese těsně minul zadní tyč.

V závěru zápasu přišel na hřiště André Schürrle a pouhé tři minuty mu stačily ke vstřelení branky. Ukázkovou akci na pravé lajně předvedli Hazard s Ivanovićem a srbský bek předložil Schürrlemu míč před prázdnou svatyni. Swansea tak doma podlehla Chelsea 0:5, čímž vyrovnala nejhorší domácí porážku v historii klubu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
diastan

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 Bony.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě když je na Africkým šampionátu a navíc už hraje za City.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Swansea City 0:3 Chelsea FC

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musíme urvat..domácí oslabený... 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

změna 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 + ČK Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele