Premier League - preview 22. kola

17.01.2015, 08:57, aktualizováno 19.01.2015, 08:48
Previews
Pondělní dohrávka anglické nejvyšší soutěže nás zavede do Liverpoolu, kde Everton přivítá West Bromwich Albion. Obě strany přitom potřebují ve vzájemném duelu bodovat, neboť se nacházejí jen těsně nad sestupovým pásmem...
Everton FC - West Bromwich Albion  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávka bude poměrně zajímavým duelem dvou manažerů, jež po loňské sezoně právem velebil pomalu každý pozorovatel Premier League, a přece se kariéra obou v létě začala ubírat prapodivným směrem. Tony Pulis s Crystal Palace náhle ukončil spolupráci a Roberto Martínez nyní s Evertonem prožívá "syndrom druhé sezony"...

Stále ještě mladý španělský manažer těžko bude v nejbližší době vyhozen. Tomu nenasvědčuje už jen Keinwrightovo dřívější chování, když se majitel liverpoolského celku zpočátku rozhodl podržet Davida Moyese, a nakonec mu v čele Toffees daroval celou dekádu a kus navíc.

Na druhou stranu současná forma Karamelek je opravdu prachbídná: Everton registruje jednu jedinou výhru v posledních 12 soutěžních duelech, a před pár dny každý jeho fanoušek prodělal další chmurnou zkušenost při krutém vypadnutí z FA Cupu skrze předlouhý penaltový rozstřel s West Hamem.

Jedním z minipříběhů tohoto střetnutí bude souboj dvou střelců Romelua Lukakua a Saida Berahina. Prvně jmenovaná rekordní posila Evertonu se sice prosadila v obou pohárových bitvách s WHU, ovšem v lize čeká na nějaký ten zářez už sedm dlouhých kol.

Naproti tomu rodák z Burundi se s odchodem manažera Alana Irvinea opět nastartoval a při minulých třech startech zavěsil hned šestkrát! O další skalp se pak bude pokoušet právě v pondělí, ačkoliv měl původně právě tento den vyhrazený na soudní líčení - to bylo nakonec předsunuto, a tak Berahino bude Pulisovi normálně k dispozici.

To již neplatí pro stopera Jonase Olssona, jenž zatím trénuje pouze v lehkém režimu. Na druhé straně barikády potom nebudou figurovat jména jako Aiden McGeady (trest), Steven Pienaar, James McCarthy, Darron Gibson a Leon Osman (všichni zranění). Mezi třemi tyčemi bude kvůli zdravotním problémům Tima Howarda pokračovat Joel Robles.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Robles - Coleman, Stones, Jagielka, Baines - Bešić, Barry - Barkley, Naismith, Mirallas - Lukaku
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Wisdom, McAuley, Lescott, Baird - Sessegnon, Gardner, Morrison, Brunt - Berahino, Ideye
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Hull City  (neděle 14:30)
Pořádně se nadřeli, ale nakonec to zvládli. West Ham v týdnu po vyčerpávajícím prodloužení a předlouhém penaltovém rozstřelu nakonec ve třetím kole FA Cupu přeci jen udolal Everton a poprvé od Vánoc konečně dokázal uhrát nějaké to vítězství. Nyní je na řadě také ligová soutěž...

V rámci Premier League se Hammers nepodařilo naplno bodovat už čtyřikrát v řadě, když v novém kalendářním roce přišli o těsné vedení 1:0 jak doma proti West Bromwichi, tak ve Swansea. Tentokrát už si tedy West Ham žádné klopýtnutí jednoduše nemůže dovolit; kór proti soupeři, který prohrál čtyřikrát z posledních šesti pokusů.

Tigers jsou skutečně po všech možných stránkách právě tím mančaftem, který by tým takových ambic jako WHU zkrátka měl porážet. Co především z Hullu na papíře dělá poněkud neškodného soka, to je jeho tragická gólová potence. Aktuálně sestupující klub vyšel střelecky naprázdno hned v deseti z předešlých 14 soutěžních utkání, což doopravdy není nic, čím by se snad Bruceova parta chtěla chlubit.

Speciálně v tomto směru tedy v Kingstonu upon Hull doufají, že se dají včas do pořádku Gaston Ramírez se Sonem Alukem, aby měl manažer - když nic jiného - alespoň z čeho vybírat. Další forvardi Gastón Hernández a Nikica Jelavić si totiž v týdnu přivodili spíše vážná než nějaká lehčí zranění.

Alex Song zmeškal napínavou pohárovou bitvu s Evertonem vinou menšího onemocnění, to už by mu ale nemělo nijak bránit v zásahu do tohoto víkendového klání. Zpátky v tréninku jsou potom začleněni také obránci Reid s Demelem, a také oni by se mohli na souboji s Hullem nějakým způsobem podílet.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Jenkinson, Collins, Tomkins, Cresswell - Song - Nolan, Noble - Downing - Valencia, Carroll
Hull City - pravděpodobná sestava:
McGregor - Chester, Davies, Dawson - Elmohammady, Meyler, Livermore, Quinn, Figueroa - Ramírez, Aluko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Tenhle šlágr těžko mohl mít lepší načasování. David Silva a Alexis Sánchez jsou oba zdraví, v dobré formě a stoprocentně odhodláni táhnout své týmy tak, jak je táhli v nedávné době. Už jenom pro tenhle individuální souboj by mělo být na Etihad Stadium na co koukat...

V rovině obou kolektivů je potom relativně těžké rozhodnout, kdo je na tom momentálně lépe. Citizens jsou sice déle neporazitelní, ovšem z posledních šesti kol vyhráli čtyřikrát - což platí i pro jejich dnešní soupeře.

Arsenal tedy mohl na Nový rok vybouchnout se Southamptonem, následná demolice Stoke City jej však spolu s návraty marodů Walcotta, Özila a Ramseyho docela přesvědčivě staví na nohy a do role zcela rovnocenného soka už po 12 ligových utkání neporaženého Manchesteru City.

V září se oba ambiciózní kluby rozešly smírně 2:2 a byla z toho fantastická podívaná, která by se teď skutečně mohla - a možná i měla - opakovat. Alespoň se tedy něco takového dá očekávat spíše než opakování loňského výsledku 3:6 v korespondujícím klání.

Alexis Sánchez si v onom čtvrtém kole připsal svou druhou ligovou branku v novém dresu, a v tuhle chvíli je na tom již o mnoho lépe. Zpříma se stihl podepsat už pod 19 gólů Arsenalu (12 branek + 7 asistencí) a při obnovené spolupráci s Ramseym se od něho nyní očekává jedině navázání.

Zatímco velšský záložník je v pořádku a připraven naskočit do základu, dvojice Debuchy - Arteta si shodně nezahraje po další tři měsíce. Problémy s patou by potom z nedělní ostře sledované partie mohly odstavit Kierana Gibbse.

Samir Nasri se na Etihad Stadium nepředstaví proti svému bývalému zaměstnavateli, když si zhruba tři měsíce pobude na marodce s poraněným lýtkem. Pomyslný otazník se vznáší nad hlavou Edina Džeka, mezitímco Agüero s Kompanym už budou způsobilí brouzdat zelený pažit od samého začátku.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy - Fernandinho, Fernando - Navas, Silva, Milner - Agüero
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Chambers (Bellerín), Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin - Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Alexis Sánchez - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 4.00 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Swansea City - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Nejsme favorité na titul, jen kandidáti. Chelsea se opět osamostatnila na čele Premier League, její manažer José Mourinho si však dle svého zvyku nepřipouští žádný tlak. Modrá garda bude v sobotu hájit dvoubodové vedení na čele v mlžných velšských končinách, ve Swansea potřebuje vylepšit bídnou bilanci z venkovních utkání...

Po klopýtnutí se vždy vrátí ještě silnější. Chelsea déle než čtvrt roku držela neporazitelnost, až prohrála v Newcastlu. Následujících pět soutěžních duelů však vyhrála vždy "v handicapu", tedy minimálně o dva góly. Po drtivé porážce 3:5 od Tottenhamu na Nový rok se zvedla znovu a při celkovém skóre 5:0 zvládla vyřídit jak Watford, tak i v odvetě zmíněné Straky.

Minulý týden to sice nebyl žádný oslnivý výkon, avšak štěstí a zvládnutý druhý poločas nakonec přiřkl tři body domácím zaslouženě. Postaral se o ně i Diego Costa, který vsítil druhou branku, celkově už patnáctou v ligové sezóně, čímž se dostal na čelo tabulky střelců Premier League.

Pátý je s devíti góly v téže smetánce Wilfried Bony. Nejdražší posila Swansea se však v uplynulém týdnu stala i nejdražší odcházející oporou, když za 25 milionů liber plus bonusy rozšířil hvězdné řady Manchesteru City. Labutě tak přišly o klíčovou postavu, již se bude pokoušet nahradit Batefimbi Gomis, který v 18 zápasech (ale jen 5 v základní sestavě) vstřelil jednu jedinou branku. V FA Cupu se však trefil dvakrát a Garry Monk do něj vkládá důvěru.

V něj a Gylfiho Sigurdssona, při Bonyho odchodu nejlepšího střelce týmu. Swansea dala za posledních sedm ligových zápasů vždy jen jeden gól a pět z nich obstarala dvojice Wilfried - Sigurdsson. Nahradit polovinu této stěžejní ofenzivní vozby bude pro manažera velkým oříškem.

Chelsea vyhrála všechny čtyři poslední vzájemné duely se Swansea a favoritem bude i popáté. Na půdě tohoto velšského týmu ostatně neprohrála už téměř 34 let. Sedmkrát proti Swans chytal i Petr Čech, který pravděpodobně nastoupí v brance Blues. Thibaut Courtois už je sice připraven, avšak není ve stoprocentním stavu. O chloupek vyšší šance má tak český gólman.

Jednoznačnou absenci má Mourinho v obránci Césaru Azpilicuetovi, který si před týdnem s Newcastlem poranil tříslo. Ještě větší problémy má ale Swansea, která kromě Bonyho přišla i o Korejce Ki Sung-yuenga na Asijském poháru a vykartovaného Jonja Shelveyho.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Rangel, Fernández, Williams, Taylor - Britton, Carroll - Dyer, Sigurdsson, Routledge - Gomis
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Ivanović, Cahill (Zouma), Terry, Luís - Fábregas, Matić - Willian, Oscar (Mikel), Hazard - Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.20 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Stoke City  (sobota 16:00)
Leicester se zdá být na vzestupu. V posledních dnech se vybičoval ke třem hubeným výhrám 1:0, přemožitele nenašel už ve čtyřech po sobě jdoucích soutěžních kláních, a ještě se mu konečně povedlo zajistit služby talentovaného forvarda Andreje Kramariće. Odlepí se nyní Foxes ze dna tabulky proti Stoke City?

Inu, je to pochopitelně v jejich nejlepším zájmu. Stoke City se zrovna sbírá po patrně nejtěžší, nejjasnější porážce v ročníku (0:3 od Arsenalu), a konkrétně na Leicester ani nemá dobré vzpomínky, když mu v září na obvykle nedobytném Britannia Stadium podlehl 0:1. Na druhou stranu pouze Sunderland s Hullem mají prozatím horší domácí bilanci než Leicester, který na vlastním stánku v průměru získává jen jeden bod na utkání.

Andrej Kramarić zřejmě ještě včas obdržel pracovní povolení a teoreticky by mohl sehrát nějaký menší part už v této bitvě. Naproti tomu Matty James je definitivně mimo hru, zatímco starty Deana Hammonda (lýtko) a Estebana Cambiassa (kyčel) jsou přinejmenším v ohrožení.

Také na straně Stoke City najdeme jeden otazník nad hlavou potenciálně klíčového článku základní sestavy - tím je Erik Pieters, jenž stále zápasí s bolavými třísly. Naopak Steven N’Zonzi s Victorem Mosesem se již zdají být v naprostém pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Na první pohled nikterak záživné odpoledne v severní části Londýna rozdmýchá nová posila Sunderlandu. Jermain Defoe se vrací do Premier League a hned na úvod přijede jako host na stadion, kde téměř deset let zacházel do šatny domácích.

Výměna s Torontem, kterou odchodem do zámoří "odnesl" Altidore, má zajistit jediné - klidnější vody od rozbouřeného sestupového pásma, v němž se Black Cats nachází především právě kvůli impotentnímu útoku, který po tragické Aston Ville produkuje nejméně gólů v lize. Bývalý anglický reprezentant přitom v dresu sobotního soupeře nastřílel solidních 91 zásahů.

Sunderland si tak mimo jiné dozajista slibuje, že přivedl rozdílového hráče, který pomůže přiklonit váhu bodů vyrovnaných zápasů na jeho stranu, s 11 nerozhodnými výsledky je totiž jasným králem remíz, navíc hned šest z nich skončilo bez branek. Již ve svém prvním klání v novém dresu by navíc mohl Defoe zazářit, vždyť ve svých dosavadních pěti debutech pokaždé skóroval. Na začátku riskantní tři a půl roku dlouhé smlouvy 32letého hráče tak všichni fanoušci věří, že pomůže vylepšit bilanci jediného ligového úspěchu z jedenácti předešlých pokusů.

Proti takové oslavě stojí enormní zlepšení Tottenhamu na svém trávníku. Doposud si z White Hart Lane odvezly všechny body čtyři celky, naposledy tomu však bylo začátkem listopadu. Porážku ze hřiště Crystal Palace, která utnula sérii šesti kol bez prohry, pak Spurs odčinili vítězstvím v opakovaném duelu třetího kola FA Cupu, když Burnley pokořili čtyřmi góly a navázali tak na pětibrankovou kanonádu s Chelsea.

Klíčovým strůjcem ofenzivních úspěchů je Harry Kane, o jedenáct let mladší anglický útočník než slavná zimní akvizice Sunderlandu. Kromě parádní formy s šesti zásahy během šesti utkání, je pouze o jediný gól za Agüerem druhým nejlepším střelcem ve všech soutěžích dohromady z hráčů působících v Premier League.

Při postupu do další fáze tradičního poháru odpočíval, v sobotu se ale na hřišti jistě objeví, na rozdíl od Fazia s Kaboulem, jejichž starty výrazně ohrožuje nemoc, a Chirichese, kterého trápí záda. Do sestavy hostů se vrací Fletcher, naopak Liama Bridcutta odsunuje z dění červená karta z duelu s Liverpoolem a nepomůže tak Sunderlandu k prvnímu vykradení White Hart Lane od léta 2008.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Jak rádi v Birminghamu vzpomínají na Liverpool! Právě s Reds totiž Aston Villa v září uhrála šokující výhru a připsala si na konto již 10. bod z doposud 12 možných. Pak se ovšem Lambertův stroj povážlivě zadrhnul a až doteď se v podstatě nerozjel, když na jedno z mála vítězství čeká už šest kol...

Rovněž liverpoolští si už v letošní sezoně leccos prožili, v poslední době ovšem bodují relativně stabilně. Rodgersova parta triumfovala hned třikrát v minulých čtyřech kolech, a na šestý Tottenham v tuhle chvíli ztrácí už jen pouhé dva body. Navíc konkrétně na Villa Parku Reds prohráli všehovšudy jednou z předešlých 16 pokusů, a to přesně v květnu 2011.

Dnešní Aston Villa přitom vážně není týmem, ze kterého by měl mančaft jako Liverpool dostávat husí kůži. Lambertovy ovečky v průběhu nedávných šest kol dokázaly skórovat pouze jednou, zatímco si na konto připsaly hned čtyři vyloučení. A i když by příchod kreativního Španěla Carlese Gila v dlouhodobém měřítku opravdu mohl leccos zahojit, zrovna takhle brzy nová posila z Valencie pravděpodobně ještě čarovat nebude.

Je nicméně docela dobře možné, že si Gil skutečně odbude svou premiéru ve vínovém dresu již takhle brzy - mimo jiné po boku Fabiana Delpha, který se vrací do akce po vypršení karetního trestu. Naopak Ciaran Clark o tomto víkendu stojí a Joe Cole nebude moci v utkání se svým bývalým zaměstnavatelem figurovat z důvodu nataženého zadního stehenního svalu.

Brendan Rodgers znovu využije Raheema Sterlinga, jemuž dal sám týden volna na regeneraci, a k dispozici by mu měli být rovněž lehce zranění Gerrard s Lallanou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.60 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Crystal Palace a Alan Pardew? Symbióza. Zkušený trenér, který strávil roky v Newcastlu, zvolil novou motivaci a první krok zvládl fantasticky. V derby s Tottenhamem zvítězil 2:1 a opustil tak s Eagles sestupové příčky. S nově nabytou energií a čerstvými ambicemi teď Orli vyrážejí na steč na hřiště Burnley...

Clarets ovšem na svém hřišti nebudou snadnějším soustem než Spurs doma. Burnley má za sebou báječné týdny, což v rozhovoru ocenil i manažer Sean Dyche. Čtyřikrát za sebou neprohrálo, v lize porazilo v konkurenčním boji i QPR a stejně jako příští soupeř už není mezi spodní trojicí. Síly by mu však mohl sebrat odvetný duel s Tottenhamem v FA Cupu, který navíc prohrálo 2:4.

Proti papírově slabším soupeřům se však nováčkovi doma daří. Proti klubům z nejhorší osmičky ani jednou neprohrál. A podobné ambice (minimálně) mají Clarets i tentokrát.

Palace však po euforickém duelu se Spurs nepůjdou k zemi nijak lacino. Mají formu a kromě toho je osvěžila i posílení útočníkem Yayou Sanogem, který dal v listopadu gól Dortmundu v Lize mistrů. Do základní sestavy patrně nenastoupí, ale v průběhu hry by mohl být zajímavým zpestřením ofenzivy.

Konkurenci však nemá malou. Kromě Glenna Murrayho a Dwighta Gayla, jenž nastupuje i na křídle, je totiž konečně fit i Marouane Chamakh a Frazier Campbell. Nemůžou hrát jen reprezentanti Mile Jedinak a Yannick Bolasie. James McArthur je i přes bolavou nohu připraven.

Burnley se obává absence Jasona Shackella a Kierana Trippiera, který byl v utkání s Tottenhamem lehce zraněný střídán. Pravděpodobně však oba budou moci hrát a domácí nastoupí poosmé v řadě v lize se stejnou jedenáctkou. Pro zajímavost, když nepočítáme zraněním vynucená střídání, Sean Dyche stáhl za poslední tři zápasy Premier League jediného hráče z trávníku. Jeho důvěra v osvědčenou kostru je tak zřejmá.

Čeká nás s největší pravděpodobností velmi vyrovnané utkání, čemuž nasvědčuje i bilance vzájemných zápasů. Z posledních devatenácti jich celých 11 skončilo remízou. Eagles naposled v Burnley vyhráli před 11 a půl roky.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Trippier, Keane, Shackell (Duff), Mee - Arfield, Jones, Marney, Boyd - Barnes - Ings
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Speroni - Ward, Dann, Delaney, Kelly - Ledley - Puncheon, McArthur, Bannan, Gayle - Murray (Zaha)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Queens Park Rangers - Manchester United  (sobota 16:00)
Kdyby se z tabulky vymazaly všechny venkovní zápasy, byl by Manchester United druhý a Queens Park Rangers osmý (!). Dnes se střetnou dva celky, které to zkrátka na hřištích soupeře neumí. Van Gaalovi svěřenci tam vyhráli za celou sezónu jen dvakrát, QPR dokonce vždycky prohrálo a překonalo rekord ligy. Dnes to však naštěstí řešit nemusí...

Pro zajímavost se však k minulému týdnu vraťme. Rangers se venku vůbec nedaří, a přestože je často poměrně blízko bodovému zisku (Arsenal i Burnley 1:2), nakonec vždy selže. V historii Premier League ještě nikdo neprohrál prvních deset venkovních zápasů. Až teď. Hoops tak vyrovnali zápis Sunderlandu starý půl století.

Kuriózní vsuvka však v nadcházejícím klání Manchester United nemůže těšit. Také Devils se venku významně trápí a tentokrát míří právě na půdu QPR. Loftus Road však už není ta pevnost, z níž od konce října do konce prosince odvezl bod jen Man City, zatímco Villans, Foxes, Clarets i Baggies stoprocentně selhali. Poslední dvě domácí klání Rangers jen zremizovali - v FA Cupu dokonce dostali od třetiligového Sheffieldu United symbolickou "trojku".

Přesto je však domácí půda tou jedinou veličinou, na které Redknapp může ještě stavět. To a ještě Charlie Austin. Nejlepší hráč měsíce prosinec a třetí nejlepší střelec Premier Leauge vstřelil v pěti předešlých ligových zápasech QPR pět gólů - a to z celkových šesti.

Manchester United naopak svého dvorního střelce marně hledá. Má sice obrovskou ofenzivní kvalitu ve Falcaovi, Van Persiem, Rooneym, Di Maríovi či Matovi, ale nějaký kanonýr pair excellence z nich ještě nevykrystalizoval. Wazza a Robin (jenž navíc možná nebude moci vinou zranění nastoupit) sice dali každý po osmi ligových brankách, ale co je to proti Costovi, Agüerovi... ba i Austinovi?

Problém týmu však tkví v defenzivě, kde je jedinou spolehlivou postavou David De Gea, ale to už je ohraná písnička, navíc španělský kouzelník mezi třemi tyčemi často dokazuje svou výjimečnost i za zkřehlou obranou a potvrzuje, že je letos nejlepším gólmanem Premier League.

Navíc ji konečně může posílit Rafael i Marcos Rojo, kteří shodně vyléčili staré šrámy. Otazníkem také zůstává, zda Van Gaal zůstane u neosvědčeného a nepochopitelně omílaného systému 3-5-2, nebo zda nabyde zdravého rozumu a zvolí systém se čtyřmi beky.

Rangers, kteří doma neporazili United už 15 a půl roku, budou postrádat Armanda Traorého, Sandra i Yun Suk-Younga, zatímco Niko Krajnćar už by nastoupit mohl. Stejně jako Adel Taarabt, jenž překvapivě odehrál celých 90 minut ve zmíněném duelu proti dalšímu nováčkovi z Burnley.
Queens Park Rangers - pravděpodobná sestava:
Green - Isla, Dunne, Caulker, Hill - Vargas, Henry, Barton, Fer - Zamora, Austin
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Jones, Smalling, Blind - Valencia, Carrick, Rooney, Shaw - Mata - Van Persie (Falcao), Di María
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 4.33 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Southampton FC  (sobota 18:30)
John Carver pokračuje dětskými krůčky k upevnění manažerské pozice v Newcastlu. Možná dokonce opačným směrem. Po odchodu Alana Pardewa si totiž Magpies připsaly tři neúspěšné výsledky, včetně vypadnutí z FA Cupu. Nyní přijede přes celou Anglii až z jihu Southampton...

Situace pro Newcastle nevypadá úplně růžově. Poté, co vítězná série dostala tým až na pohárové příčky, začal se domeček z karet opět sypat. Z posledních osmi soutěžních zápasů hned šestkrát prohrál a kromě pádu na desáté místo Premier League navíc vypadl z obou anglických pohárů.

Ještě větší nepříjemností je absence nejlepšího střelce Papisse Cissého, který reprezentuje Senegal na Africkém poháru národů. S ním je v Rovníkové Guinei i Pobřežan Cheick Tioté, který tak doplnil seznam nepoužitelných, v němž se vyjímají i jména obou Taylorů nebo Siema De Jonga. Ten se ovšem konečně vrátil do tréninku a neměl by již chybět dlouho.

Saints naopak po kritickém přelomu listopadu a prosince už sedmkrát v řadě neprohráli, dokázali se dostat zpět až na třetí pozici za suverénní duo Chelsea - Manchester City. Vyšoupli odsud Manchester United, který porazili dokonce na jeho půdě. To zopakovali v FA Cupu v Ipswichi a Ronald Koeman tak nemůže být šťastnější.

Inu, mohl by, protože Southamptonu se kompletně rozpadl střed zálohy. Morgan Schneiderlin ani Victor Waynama do utkání v Newcastlu nenastoupí vinou zranění, totéž platí o Tobym Alderweireldovi. Šanci tak nejspíš dostanou 19letý středopolař Harrison Reed, uzdravený Jack Cork, potažmo rumunský stoper Florin Gardos.

Svatí s Newcastlem dvakrát hráli v roce 2014 a pokaždé ten zápas skončil drtivě 4:0. Jenže obě klání se odehrála v Southamptonu, zatímco dnes soupeři změří síly v newcastleském St. James‘ Parku. No a tam se hostům úplně nedaří. Z posledních 11 zápasů na této půdě dokázali jen dvakrát remizovat, jinak pokaždé odešli poraženi. Minulá výhra Southamptonu bude v březnu plnoletá, tehdy rozhodl legendární Matt Le Tissier.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Janmaat, Coloccini, Dummett, Haïdara - Colback, Anita - Cabella, Sissoko, Gouffran - Ayoze Pérez
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Clyne, Fonte, Gardos, Bertrand - Ward-Prowse, Reed, Cork, Tadić - Davis - Pellé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC21154246:1949
2.Manchester City21145245:2047
3.Southampton FC21123635:1539
4.Manchester United21107434:2137
5.Arsenal FC21106537:2536
6.Tottenham Hotspur21104730:2934
7.West Ham United2196632:2533
8.Liverpool FC2195729:2732
9.Swansea City2186726:2530
10.Newcastle United2176825:3327
11.Stoke City2175922:2726
12.Everton FC2157930:3422
13.Aston Villa2157911:2322
14.West Bromwich Albion21561020:2921
15.Crystal Palace2148922:3120
16.Sunderland AFC21311718:3120
17.Burnley FC2148919:3320
18.Hull City21471020:2719
19.Queens Park Rangers21541223:3719
20.Leicester City21451220:3317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2794)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele