22. kolo
17.01.2015 16:00 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Crystal Palace 2:3

Pardew je hrdinou. Druhý zápas na lavičce Crystal Palace, druhá fantastická výhra. Eagles dokázali otočit zápas na hřiště Burnley z 2:0 na 2:3 a poskočili až na dvanáctou příčku tabulky. Clarets naopak stejně jako v FA Cupu ztratili dvougólové vedení a po dobré sérii opět začínají ztrácet půdu pod nohama...

Poté, co udělal Sean Dyche hned sedm změn v pohárovém utkání s Tottenhamem, nasadil již v osmém utkání Premier League v řadě totožnou základní jedenáctku. Jeho chlapci jej odměnili brzy a v ochozech Turf Moor zavládla euforie. Ve dvanácté minutě uklidil dobře zahraný kop na zadní tyči do prázdné branky Ben Mee a jen čtyři minuty nato obral Arfield na křídle Warda a následný pas přetavil ve vedení 2:0 Danny Ïngs.

Fantastický vstup do utkání však Burnley spíše ukolébal a ještě před odbytím půlhodiny hry snížil na rozdíl jediné branky hrdina posledních dní Dwight Gayle. Mladý útočník vstřelil minulý týden gól Tottenhamu a prosadil se i na hřišti nováčka ligy - poprvé se k němu odrazil míč v šestnáctce a Gayle překonal Heatona v brance Clarets.

Hostům vyšel dobře konec poločasu, v němž málem srovnal debutant Yaya Sanogo, avšak jeho hlavička cíl těsně minula. Eagles se tak dočkali až po změně stran, nicméně dlouho čekat nemuseli. Další "tottenhamský střelec" Jason Puncheon se dvě minuty po obrátce opřel do míče zpoza vápna a zamířil přesně k tyči - 2:2.

Burnley zahrozilo už jen jednou po standardní situaci, kdy akrobaticky zakončoval sváteční zakončovatel Michael Keane, ojedinělou radost z gólu mu však zákrokem na brankové čáře sebral jeden z pohotových mužů ve žlutomodrém.

Tři body byly dnes zkrátka přisouzeny Crystal Palace a jejich manažerovi Alanu Pardewovi. Glenn Murray ještě po rohovém kopu trefil pouze tyčku, ale tři minuty před koncem rozhodl hrdina Dwight Gayle. Jason Puncheon jej centrem z pravé strany našel ve vápně a Gayle mezi zamířil přesně mezi Heatonovy nohy.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
vanGomm

První poločas tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele