22. kolo
17.01.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Liverpool FC 0:2

Aston Villa je ve familiární bryndě, když už 522 minut nedokázala vstřelit jediný ligový gól. Konkrétně za svůj výkon proti Liverpoolu se nicméně birminghamští nemusí tak úplně stydět, jakkoliv nakonec doma favoritovi po brankách Boriniho s Lambertem podlehli 0:2...

Tím patrně nejaktivnějším mužem prvního poločasu byl Raheem Sterling, který se s minimálním úspěchem neustále vrhal za defenzivní linii soupeře. Hned zkraje ho takhle do šance nepouštěl Hutton vynikajícím skluzem na poslední chvíli; podruhé byl na vině pro změnu příliš dlouhý míč za obranu; a nakonec si za vše mohl i sám Sterling, když koncem úvodní části v situaci 1 na 1 s gólmanem nezvolil ideální řešení a pokusil se nešikovně lobovat napřímeného Guzana.

V tu chvíli už byl nicméně Liverpool ve vedení. Ve 24. minutě si Fabio Borini za zády Okoreho výborně počíhal na precizní centr Hendersona a Aston Villa se jen marně dožadovala odmávání neexistujícího ofsajdu. Ještě hůře pak navíc birminghamským mohlo být při Coutinhově náběhu na ojedinělou hlavičku, tehdy však Brazilec mířil přímo do Guzana.

Domácí Villa začala kousat až ke konci úvodního dějství, když nejprve Sánchezova dalekonosná rána nabrala po cestě opravdu divný odraz, aby výrazně poděsila Mignoleta; a pak Cleverley nezakončil ideálně pěknou akci Bentekeho s Westwoodem.

Začátkem druhé půle se musel opět činit Brad Guzan, když v posledním možném okamžiku přeci jen zvládl zareagovat na Škrtelovu skrytou hlavičku a vyškrábl ji na svou pravou tyč. Obecně Liverpool odstartoval poměrně silně i do této části a karty se načas obrátily teprve počínaje 58. minutou, kdy se Paul Lambert jal zjišťovat, co že všechno nabízí jeho nová posila, ofenzivní záložník Carles Gil.

Španělský záložník, jehož vzorem je prý David Silva, totiž skutečně birminghamský celek obdivuhodně nakopl. Villans rázem byli schopni dostat hosty pod vytrvalý tlak a speciálně Benteke s Bakerem měli po 65 minutách hry rozhodně stavět mnohem lépe na Huttonově přetaženém centru.

Ani tato zlepšená Aston Villa se nicméně ve finále neubránila druhému gólu ve vlastní síti. V 77. minutě ještě sice Guzan zvládl zasáhnout proti Lucasově nepříjemné přízemní ráně, ihned vzápětí - po strašlivé Delphově odevzdávce - už ovšem z podobné pozice úřadoval Rickie Lambert, a bylo hotovo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
M1ck0

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

0:1 tady nám věřím, protože Aston Villa s námi doma vůbec neumí

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza..asi 2:2 ale bude x urcite.

Reagovat
Melda

Jak hrál Lazar?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl pár dobrejch obranejch zákroků, dopředu se snažil, ale jakoby dostal od Rogerse pokyn ať tolik neběhá a neunaví se.

Reagovat
Melda

Fajn, díky.

Reagovat
Ebola SVK

Borini dal gol ....dobre vidíím ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele