22. kolo
17.01.2015 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 2:1

Defoeův návrat na "domácí" White Hart Lane příliš nedopadl. Ačkoliv při svém debutu skóroval ve všech pěti předchozích působištích, tentokrát bývalý anglický reprezentant vyšel naprázdno, a navíc se svým Sunderlandem Tottenhamu podlehl skrze pozdní branku. Hrdinou Spurs se opět stal Christian Eriksen, když jim už potřetí v sezoně zajistil výhru až v závěrečné dvouminutovce...

Gus Poyet se před dnešním kláním rozhodl historicky pátému nejlepšímu střelci Tottenhamu do jisté míry přizpůsobit: představil tedy nové rozestavení 3-5-2, v rámci něhož měl Defoe ideálně spolupracovat se Stevenem Fletcherem. Tenhle plán ovšem příliš nezafungoval. Mimo jiné proto, že už ve třetí minutě jeden ze tří hostujících stoperů Santiago Vergini při pokusu osvobodit svůj tým akorát napálil Vertonghena a jeho střela se po odrazu od O’Shey dobrala až za brankovou čáru.

Sunderland se pokoušel okamžitě odpovědět, jenže Defoeův pokus vykoledovat si penaltu rozhodčí bez většího zájmu přešel, a dál už se Black Cats v první půlhodině k ničemu nedostaly. Naopak Christian Eriksen na druhé straně jednou střílel slabě přímo do Pantilimona, a podruhé jej zase nebezpečně poděsil z 25 metrů.

Ačkoliv ze hry zůstával být Sunderland stoprocentně neškodný, ve 31. minutě se přeci jen dočkal nezaslouženého vyrovnání skrze bezchybný přímý kop Larssona. To však mohlo být ještě před pauzou zapomenuto, kdyby se Kaneova rána nesnesla pouze na tyč Pantilimonovy svatyně; potažmo kdyby rumunský brankář vzápětí neúřadoval proti Roseově dorážce.

Po přestávce, a zvláště s každou přibývající minutou, potom bylo čím dál jasnější, že Sunderland bude rád i jen za jeden bod z tohoto zápasu. V 66. minutě například Eriksen vyzýval Chadliho a další O’Sheova záludná teč tentokrát Pantilimonovi jakž takž neznemožnila zakročit.

Mackems se s poslední ojedinělou šancí vytasili v 81. minutě, když Lloris vyrážel dalekonosnou ránu Johnsona i dorážku Grahama, a za tuhle spálenou příležitost nakonec závěrem utkání ošklivě pykali. Bleskový Townsendův protiútok z 88. minuty zakončil Eriksen a přispěchal tak již se svou pátou vítěznou ligovou brankou v sezoně.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Frantszek

S Defoem na konci matche 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"kde téměř deset let zacházel do šatny domácích" takhle se slovo zacházet opravdu nepoužívá

Reagovat
Frantszek

Larsson Free kick.........Tottenham- Sunderland 1-1. What a finish

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele