Komentáře a souhrny

Sparta zakončila základní skupinu EL remízou 0:0 v Bilbau

Fotbalisté pražské Sparty remizovali v posledním utkání základní skupiny Evropské ligy na hřišti Bilbaa 0:0. Postup z druhého místa do jarní fáze už měli jistý. Jméno soupeře pro play off se dozví při losu 20. prosince.

Plzeň porazila Atlético 1:0 a vyhrála skupinu Evropské ligy

Plzeň vyhrála základní skupinu B Evropské ligy. V přímém souboji o první místo dnes v závěrečném 6. kole doma porazila obhájce trofeje Atlético Madrid 1:0. Jediný gól dal ve 26. minutě po rohovém kopu stoper Václav Procházka. Viktoria tak bude při losování vyřazovací části 20. prosince mezi nasazenými týmy.

Celtic vybojoval výhru nad Spartakem a postupuje

Celtic zvládl veledůležité klání se Spartakem Moskva a po vydřeném vítězství 2:1 se raduje z postupu do osmifinále společně s Barcelonou, kde Benfice stačila remíza 0:0 jen ke třetímu místu. U klíčového momentu deset minut před koncem byl přitom český bek Marek Suchý, který zavinil penaltu.

Juventus uspěl v Doněcku a postupuje z první příčky

Juventusu se obnovená premiéra v Lize mistrů zatím výborně daří. V obtížné skupině sice nezačal nejlépe, ale nakonec se stává lídrem skupiny. K tomu mu pomohly tři body z Donbass Areny. Juventus doprovodí do vyřazovacích zápasů Šachtar Doněck.

PSG porazilo Porto a zajistilo si postup z prvního místa

PSG vyhrálo základní skupinu A! Pařížský tým sice v poslední době ztratil formu, přišel o vedení ve francouzské lize a i sám trenér Ancelotti mluvil o krizi, ale po dnešku je vše - alespoň na okamžik - zapomenuto. Porto prohrálo ve Francii 1:2 a skupinu uzavírá na druhém postupovém místě.

Zenit uspěl v Miláně a raduje se ze třetího místa

Fotbalisté Zenitu zvládli na jedničku poslední utkání v Miláně, kde urvali těsnou výhru 1:0 a můžou se radovat z posunu na třetí místo před Anderlecht. Jedinou branku utkání zařídil už v prvním dějství Portugalec Danny. Svěřenci Luciana Spalettiho si tak na jaře zahrají Evropskou ligu, zatímco belgický celek po remíze v Málaze spadl na dno.

Man City prohrálo i v Dortmundu a s Evropou se loučí

Výrazně obměněná základní sestava nebyla dortmundské Borussii proti Citizens velkou překážkou a zasloužené vítězství nakonec po obrátce zařídil v milionářské soutěži takřka nevyužívaný Julian Schieber. Hosté tak na evropské scéně končí!

Primera División - souhrn 14. kola

Valladolid v dohrávce vyplenil Sevillu. Barcelona neměla problémy s Athleticem a svůj náskok navýšila na šest bodů, Atlético v derby nemělo na Real. Real Sociedad připravil na Mestalle Valencii o kouče Pellegrina. Málaga prohrála na půdě Getafe a nechala se předstihnout Betisem, který vyhrál v La Coruni...

Premier League - souhrn 15. kola

Newcastle v dohrávce porazil Wigan a bodově se od něj odpoutal. Manchester United vyhrál v Readingu a navýšil svůj náskok na čele tabulky, Citizens totiž jenom remizovali s Evertonem a Chelsea nepochodila v derby s West Hamem. Tottenham zvládl souboj s Fulhamem a vyhrály i Liverpool a Swansea...

Ruská Premier Liga - souhrn 18. kola

V Rusku došlo na střídání stráží na čele, Machačkala porazila CSKA a odsunula do na druhé místo. Dinamo Moskva potvrdilo zlepšenou formu, v sobotu s přehledem porazilo Kazaň. Venku vyhrál i Lokomotiv, Těrek získal jenom bod na půdě Volgy. Spartak doma znovu nepodržela obrana, prohrál se Zenitem 2:4. Samara dál neboduje ani doma, podlehla Rostovu.

Ligue 1 - souhrn 15. kola

Lyon doma vyhrál nad Montpellierem, získal tři body a pojistil si vedení v tabulce. Většina jeho konkurentů navíc ztrácela - Saint-Étienne v pátek jenom remizovalo v Ajacciu, Bordeaux se rozešlo smírně se Sochaux a o překvapení se postaralo Nice, když porazilo PSG. Marseille v neděli zvládlo výjezd do Brestu, Rennes uspělo v Troyes.

Serie A - souhrn 15. kola

Neapol si na úvod nedělního programu pohrála s Pescarou. Juventus zvládl derby s Turínem a pojistil si vedení v tabulce. AC Milán si na své konto připsal další výhru, stejně jako AS Řím. Lazio dále udolalo Parmu, Paloschi prakticky sám přestřílel Janov, Fiorentina remizovala se Sampdorií. Triumfy slaví Inter, Bologna či Udinese.

Bundesliga - souhrn 15. kola

Očekávaný šlágr nakonec vítěze nepoznal, Bayern doma remizoval s Dortmundem. Leverkusen doma porazil Norimberk a i po tomto kole mu bude patřit druhé místo. Schalke jenom remizovalo s Gladbachem, tři body naopak mají Stuttgart a Mainz. V neděli uspěly Brémy na půdě Hoffenheimu, Wolfsburg remizoval s Hamburkem.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 15. kola

Twente si doma poradilo s Den Haagem a posunulo se do čela tabulky, o skóre druhé je Vitesse, které přehrálo Rodu. Vedoucím týmům pomohl výsledek šlágru, v němž Ajax vyhrál nad PSV. Feyenoord splnil roli favorita proti Waalwijku, Heerenveen jede s prázdnou z Tilburgu.

Corgoň liga - souhrn 19. kola

Vedoucí Slovan jenom remizoval v Ružomberoku, ztráty ovšem nemusí příliš litovat, jelikož nevyhráli ani jeho konkurenti - Zlaté Moravce se doma rozešly smírně s Trnavou, Žilina už v pátek prohrála v Nitře. Po výhře nad Myjavou se bude lépe přezimovávat Prešovu, Trenčín v deseti neudržel vedení nad Senicou...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele