Serie A - souhrn 15. kola

30.11.2012, 22:41, aktualizováno 02.12.2012, 22:43
Komentáře a souhrny
Neapol si na úvod nedělního programu pohrála s Pescarou. Juventus zvládl derby s Turínem a pojistil si vedení v tabulce. AC Milán si na své konto připsal další výhru, stejně jako AS Řím. Lazio dále udolalo Parmu, Paloschi prakticky sám přestřílel Janov, Fiorentina remizovala se Sampdorií. Triumfy slaví Inter, Bologna či Udinese.

ACF Fiorentina - UC Sampdoria 2:2

02.12.2012 20:45

Góly: 21. Stefan Savić, 75. Stefan Savić - 48. Nenad Krstičić, 72. Gonzalo Rodríguez (vl.)

Z týmů bojujících o čelo tabulky nakonec klopýtla pouze Fiorentina, která doma nedokázala porazit Sampdorii. Divoká remíza 2:2 se však líbila divákům. Nicméně ofenzivní podívaná vítěze nepoznala.

Fiorentinu mohl nasměrovat k vedení už v desáté minutě Cuadrado, jenž se zjevil naprosto sám před brankářem Romerem. Argentinská reprezentační jednička však vytasila parádní zákrok a uchránila svůj tým před pohromou. Tedy alespoň do té doby, neboť za dalších dvanáct minut už Viola vedla. Po rohovém kopu se ze vzduchu prosadil Stefan Savič a bylo to 1:0. Nyní byla na řadě Sampdoria a také ona dokázala soupeři pořádně zavařit. Například Viviano měl pořádně co dělat, aby zneškodnil tvrdou Obiangovu ránu a navíc měl i štěstí, neboť dorážku nasměroval mimo Krstičič. O minutu později měli domácí velké štěstí, Tissone se totiž opřel do míče a orazítkoval břevno! Tempo v prvním poločase postupně upadalo. Fiorentina vedla po první pětačtyřicetiminutovce 1:0.

Jenže do druhého dějství nevstoupili svěřenci Vincenza Montelly vůbec dobře. Už ve 48. minutě schladil domácí příznivce Nenad Krstičič, který na hranici vápna přesně vystřelil a překonal brankáře Viviana - 1:1. Za chvíli mohla Sampdoria dokonce vést, Icardi ale nepotrestal hrubici v defenzívě Violy. Po hodině hry se po delší době předvedla Fioretina, střídající Saverovič dokonce vstřelil gól, který mu ale nebyl uznán pro ofsajd.

Závěrečná čtvrthodina nabídla nesmírně zajímavou podívanou. V 72. minutě totiž dokázala Sampdoria celý průběh utkání otočit. Obiang přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Icardiho, který propálil golmana Viviana 2:1. Bohužel pro hosty tento výsledek dlouho nevydržel. Fiorentina odpověděla takřka vzápětí, Stefan Savić po přímém kopu pohodlně trefil prázdnou branku a bylo to 2:2!

Blucerchiati mohli nakonec i prohrát, minutu před koncem předvedl ošklivý faul Mustafi a byl vyloučen. Fiorentina následně proti oslabenému soupeři výrazně ožila a vrhla síly do ofenzívy. V první minutě nastavení nebyla domácím uznána branka a ve čtvrté minutě nastaveného času zazdil obrovskou příležitost Alberto Aquilani. Italský záložník z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat brankáře Romera! Fiorentina Sampdorii porazit nedokázala, pouze remizovala 2:2 a v boji o přední příčky tím ztratila.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Parma FC 2:1

02.12.2012 15:00

Góly: 25. Giuseppe Biava, 34. Miroslav Klose - 66. Ishak Belfodil

Lazio Řím porazilo díky povedenému prvnímu poločasu 2:1 Parmu a udrželo kontakt s vedoucí špičkou. Skóre utkání načal Biava a vítěznou branku zaznamenal Klose. Hosté pouze snížili zásluhou Belfodila, ale na závěrečné drama se nezmohli.

Začátek utkání nabídl vyrovnanou podívanou. Nerozhodný stav ale vydržel jen pětadvacet minut, poté Lazio rozehrálo rohový kop a po závaru, který následoval se z malého vápna prosadil Giuseppe Biava - 1:0 pro domácí! Parmu evidentně první branka srazila do kolen, za dalších několik minut se na branku Miranteho valila další pohroma. González vysunul za obranu kanonýra Miroslava Kloseho, jenž zvýšil na 2:0. První poločas mohl pro domácí vyznít ještě hůře, ale Biancocelesti už v koncovce nebyli tak přesní.

Lazio si v prvním poločase vypracovalo pohodlný náskok a i na začátku druhého dějství dominovalo. Parma se ale postupně zvedla a začala domácí výběr hodně zlobit. V 65.minutě byl v pokutovém území faulován Sansone a sudí neváhal s odpískáním pokutového kopu. K exekuci se následně postavil Ishak Belfodil a s velkou dávkou štěstí nakonec slavil branku na 2:1. Belfodil nejprve Miranteho nepřekonal, ale prosadil se z dorážky.

Parma ožila, ale Lazio výsledek kontrolovalo. V závěru se na hřiště podíval také český útočník Libor Kozák ale branku nevstřelil. Lazio i tak porazilo Parmu 2:1 a udrželo kontakt s triem Juventus, Neapol, Inter.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Chievo Verona 2:4

02.12.2012 15:00

Góly: 40. Said Ahmed Said, 56. Boško Janković - 14. Alberto Paloschi (pen.), 22. Alberto Paloschi, 45+1. Alberto Paloschi, 90. Adrian Stoian

Jestli si snad fanoušci Janova chtěli po minulém týdnu a ojedinělému vítězství myslet, že kouč Luigi Delneri vede jejich mužstvo z těžkých problémů, dnešní zápas s Chievem je opět vrátil do kruté reality. Grifové doma prohráli 2:4 s Chievem a potvrdili, že horších klubů v celé soutěži moc není...

Přitom s Chievem to byl pro Janov klíčový duel. V tabulce na tom byly oba celky podobně, navíc se jim v posledních týdnech shodně nedařilo, ale v rozhodující moment dokázalo mnohem lépe zabrat Chievo. Na Marassi si dnes připsalo první výhru na hřišti soupeře v letošní sezoně, a to vše díky skvělému Albertovi Paloschimu, jenž si připsal hattrick. Rossoblu padají do pásma sestupu.

Relativně slibné vyhlídky na výsledek domácím fanouškům hned v úvodu překazili vlastní hráči, tedy ti janovští. Mario Sampirisi ve 13. minutě ve vápně jasně fauloval Hetemaje a Alberto Paloschi z pokutového kopu otevřel skóre. Gólman Frey se sice míče dotkl, ale vytěsnit ho nedokázal. Uběhlo osm minut a Paloschi úřadoval znovu. Skutečně špatný den si vybral obránce Grifů Sampirisi, který nestál v lajně se svými kolegy, proto nesklapla ofsajdová past a Paloschi se řítil sám na brankáře. Vyběhnutého Freye bez problémů překonal a Chievo bylo na koni.

Domácí byli v koncích, a tak Delneri zoufale sáhl už po 25 minutách ke střídání, Daniela Tozsera nahradil mladý Ahmed Said. Delnerimu se tento tah povedl, ghanský útočník si totiž ve 40. minutě naskočil na centrovaný míč z rohového kopu a přesnou hlavičkou vrátil Janov do hry. Jen jednobrankový náskok se však nelíbil Paloschimu, a tak ještě do poločasu zkompletoval svůj hattrick. Po přihrávce Guany znemožnil svůj bývalý tým třetím gólem.

Po změně stran chtělo Chievo další penaltu, to když Granqvist zjevně zahrál v pokutovém území rukou, ale sudí nepískal, a tak se hrálo dál. Janov se nakonec ještě jednou přiblížil soupeři na dostřel, když pod břevno napálil míč Boško Jankovič. Rossoblu druhý gól nakopl a domácí borci se najednou hnali do útočení, a proto sáhl kouč hostů Corini ke stažení hvězdy zápasu Paloschiho a zpevnil záložní řadu Adrianem Stoianem. Situace se pro Chievo ještě zhoršila ve chvíli, kdy v 71. minutě uviděl za druhou žlutou kartu červenou barvu Andreolli. Velice blízko srovnání pak byl Kucka, jenomže trefil břevno, a nakonec mohl v závěrečných minutách jen sledovat, jak do otevřené obrany vbíhá Jokič, centruje, míč vyráží Frey, ale jen ke Stoianovi, jenž jednoduše doklepává do sítě. Janov podlehl Chievu 2:4 a nevypadá to s ním vůbec dobře.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Cagliari Calcio 4:1

02.12.2012 15:00

Góly: 33. Roberto Pereyra, 39. Gabriele Angella, 48. Danilo, 66. Giovanni Pasquale - 80. Daniele Dessena

Trenér Francesco Guidolin sice přiznal, že po porážce od Lazia a vypadnutí v pohárové Evropě je jeho tým v krizi, ale dnes mu hráči jasně dokázali opak. Cagliari dnes nemělo svůj den a odjíždí se čtyřbrankovým přídělem.

Mladý tým, který stmeluje osobnost Antonia Di Nataleho, se dnes dočkal velké odměny. Trenér Guidolin sice před časem přiznal, že se jeho tým nachází v herní i výsledkové krizi, zároveň ale jedním dechem dodal, že se jeho hráči snaží a pracují na sobě. Závěrem naznačil, že by výsledky měly brzy přijít. A dnes se to potvrdilo, protože na stadionu Friuli zůstávají všechny tři body.

Úvodní minuty ukázaly, jak se bude zápas vyvíjet. Udinese se tlačilo před šestnáctku soupeře a sardinský celek se horko těžko bránil jeho nájezdům. Obranná řada hostí ale dlouho odolávala a domácí nemohli najít recept na otevření dobře bránícího soupeře.

Ten našlo až po půlhodině hry, kdy se domácí poprvé mohli radovat. Zebry rozehrály moc zbrkle a o míč přišly, to samé se ale stalo Cagliari. Výsledkem byla volná cesta pro Roberta Pereyru, který dělovou ranou do rohu brány prostřelil brankáře Avramova.

Hostující brankář musel zasahovat o chvíli později, když se málem prosadil Di Natale. Bravurní reflexivní zákrok Avramova ale udržel Cagliari v relativním klidu. Ten ale pominul v následující akci. První střelu domácích Avramov ještě vyrazil, na dorážku Angelly ale už dosáhnout nemohl a znovu kapituloval - 2:0.

Druhou půli začali domácí opět stylově. Po faulu Desseny si na centr kapitána Di Nataleho naskočil Danilo a hlavičkou zvýšil náskok svého týmu.

Po delší nezáživné pasáži se skóre znovu měnilo. Udinese je známé rychlými kontry a jeden z nich byl k vidění i po hodině hry. Hosté ve snaze zdramatizovat utkání otevřeli hru a do nezavřených zadních vrátek vběhla hned trojice útočníků Udinese. Fabbrini gentlemansky předložil před prázdnou bránu míč Pasqualemu, který vstřelil opravdu jednoduchý gól.

Přesto se Cagliari dočkalo alespoň čestného úspěchu. Deset minut před koncem utkání centr Cossua našel hlavu volného Desseny a italský záložník smazal Brkičovi čisté konto. Domácí se díky třem bodům vyhoupli na deváté místo, Cagliari ale opět klesá a v tuto chvíli je až třinácté.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Atalanta Bergamo 2:1

02.12.2012 15:00

Góly: 16. Alessandro Diamanti, 70. Manolo Gabbiadini - 50. Germán Denis

Remízový výsledek po gólech Diamantiho a Denise rozluštil až Manolo Gabbiadini, jehož branka dvacet minut před koncem získala Bologně cenné tři body.

Bologna se může radovat, protože díky třem bodům z tohoto zápasu se na chvíli dostala pryč ze sestupového pásma a je nyní čtrnáctá. Atalanta je na jedenácté pozici, a to i kvůli dvěma trestným bodům ze začátku sezony.

Domácí svou chuť vyhrát tento duel ukázali již v začátcích hry. Svému soupeři nepovolili ani střelu na bránu a naopak sami diktovali tempo hry. Příkladem jejich aktivity budiž situace ze sedmé minuty, kdy se svému bývalému zaměstnavateli mohl pomstít Gabbiadini. Jeho střelu závaru v pokutovém území ale perfektně vystihl brankář Consigli.

O chvíli později nám kousek ze svého širokého repertoáru předvedl Alessandro Diamanti, který si postavil míč na přímý volný kop. Ten i ze třiceti metrů zamířil opravdu přímo na bránu a umístěnou střelou poslal svůj tým do vedení - 1:0 pro domácí Ráně se do cesty ještě navíc připletl hostující Denis.

Atalanta se ale nevzdala a předvedla vynikající spolupráci. Denis nahrával Moralézovi, který ale nezakončil podle svých představ. To bylo ale důrazné varování, že Atalanta se s prohrou nechce smířit. Aktivní mladík Gabbiadini mohl vstřelit další gól, jeho snahu ale po překonaném Consiglim zastavila tyč! Na druhé straně se málem radovali hosté, za překonaného Agliardiho ale zaskočil na poslední chvíli obránce Sorensen a míč vykopl z brány!

Ani toto varování domácím nestačilo a tak hosté pět minut po změně stran vyrovnali. Po ztrátě míče od kopaček Diamantiho se míče chopil Cigarini, který našel centrem útočníka Denise. Střelec z Bergama si ve složité situaci poradil a z úhlu prostřelil domácího Agliardiho - 1:1.

Poté, co Denis své vystoupání o dvacet minut později nezopakoval, si vedení vzali zpět domácí. Po centru z pravé strany se míč dostal ve vápně až k osamocenému Gabbiadinimu a ten už brankáře Consigliho prostřelil.

Poslední slovo ale měli přeci jen hosté, kteří sahali po bodu. Hrdinou bergamského celku se mohl stát střídající Radovanovič, který se na hranici pokutového území dostal k míči a po zpracování vystřelil. Jeho střela ale skončila mimo branku a tak se naděje hostí rozplynuly.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Città di Palermo 1:0

02.12.2012 15:00

Góly: 74. Santiago García (vl.)

Dlouho to vypadalo, že si Palermo odveze ze stadionu Giuseppe Meazzy bod. Inter ale nakonec urval hubené vítězství a upevnil si třetí příčku. Jedinou branku utkání, čtvrthodiny před koncem, si vstřelil nešťastník García.

Zápas začal v poměrně vysokém tempu a náznaky šancí byli k vidění na obou stranách. Domácí Gargano vyslal Milita, ale ten trefil jen bránícího hráče. Protihráč se postavil do cesty i Dybalovi a tak čekání na vyloženě stoprocentní šanci pokračovalo. Trvalo to ale jen dvě minuty, pak z hranice vápna vypálil Milito a opravdu jen těsně minul cíl! Nicméně Palermo bylo vyrovnaným soupeřem a samo si dokázalo vypracovat zajímavé příležitosti. Barreto dobře vystřelil a činit se musel Handanovič. Tesně před koncem prvního poločasu byl v další tutovce Milito, jenže obrana ho zablokovala.

První poločas tedy skončil 0:0 a i ve druhém dějství to vypadalo, že se diváci střeleckého zásahu nedočkají. V 59. minutě zazdil neuvěřitelnou příležitost Andrea Ranocchia, z hranice malého vápna nepochopitelně mířil nad branku! O několik minut později Guarín hledal Pereiru, ale dobře zasáhl Ujkani.

Čas ubíhal a skóre bylo stále nerozhodné. V 74. minutě se ale vše změnilo. Ranocchiův centr si nešťastně srazil do vlastní sítě Santiago García a Inter čtvrthodiny před koncem vedl 1:0. Obrovská smůla pro Palermo, které mělo nadějný výsledek na dosah. O chvíli později mohl zvýšit Coutinho, jeho nepříjemnou ránu musel krotit Ujkani. Zkušený tým, jako je Inter si výsledek už pohlídal. Nerazzurri vyhráli 1:0 a také oni odpověděli vedoucímu Juventusu respektive druhé Neapoli.

Více informací k zápasu

AC Siena - AS Řím 1:3

02.12.2012 15:00

Góly: 25. Neto - 63. Mattia Destro, 86. Simone Perrotta, 90+2. Mattia Destro

Bývalý elitní útočník Sieny se dnes v dresu AS postavil proti někdejšímu celku. Po nevýrazných výkonech v dresu římského týmu dnes dostal šanci a bezvadně ji využil. Jeho dva góly pomohly k obratu Římanů, kteří nyní sídlí na šesté pozici.

Siena nad favoritem z Říma vedla po hlavičce Neta do konce první půle, ale ve druhé už se trefovali jen hosté. A kdo jiný by se měl prosadit, když ne bývalý hráč toskánského klubu? Mattia Destro začal velký obrat. Na jeho trefu navázal veterán Simone Perrotta, který se dostává do zápasů spíše sporadicky. A poslední slovo měl opět mladík Destro, který potvrdil tři body svým druhým gólem.

Trenér Zdeněk Zeman byl nucen improvizovat při skládání základní jedenáctky. Zraněné Lamelu s Osvaldem nahradili Destro a Pjanič. Mladý záložník zaskakoval na pravém křídle, protože na jeho obvyklém místě v záložní řadě nastoupil Florenzi. De Rossiho místo štítového záložníka vyplnil mladý Řek Tachtsidis.

Od začátku utkání byli hosté lepším týmem, respektive měli míč na svých kopačkách téměř celou dobu. Siena ale velmi pozorně bránil a zvláště nebezpečné byli její protiútoky. AS jakoby nevědělo, jak otevřít toskánský zámek. Na centr do pokutového území si dokonce musel naběhnout stoper Leandro Castán. Brankář Pegolo byl ale velmi rychle na svém místě.

Poté udeřili domácí. Z rohového kopu se míč snesl do míst, kam si vyskočil obránce Neto a hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Deset minut před změnou stran se Římu dostalo výhodné standartní situace, když byl před malým vápnem faulován Mattia Destro. Totti dobře obstřelil zeď, ale narazil na opět výborného Pegola. Ten byl hrdinou také na začátku druhé půle, když ho otestoval mladý stoper Marquinhos.

AS vyrovnalo až po hodině hry. Alessandro Florenzi si pohlídal ofsajdové postavení své i svého spoluhráče a centrem před prázdnou bránu vybídl ke skórování Mattiu Destra. Mladý útočník, jehož kariéra nabrala obrátky právě v toskánském klubu, hlavičkou vyrovnal.

Giallorossi cítili, že jsou schopni rozhodnout zápas a snažil se o to například Miralem Pjanič. Střela mladého záložníka ale nenašla správný cíl. Defenzivního Tachtsidise nahradil zkušený Simone Perrotta, který přišel v pravý okamžik. Čtyři minuty před koncem utkání se bývalý italský reprezentant dostal ke střele a ačkoli to není jeho nejsilnější zbraň, přízemní střelou překonal brankáře Pegola - 2:1.

Sudí Mazzoleni se rozhodl nastavit tři minuty. V nich jsme se dočkali ještě jedné branky. Rychlý protiútok do otevřené obrany domácích zakončil opět Destro a rozhodl o výhře římských Vlků. Siena je po další prohře v zóně sestupu.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Delfino Pescara 5:1

02.12.2012 12:30

Góly: 9. Gökhan Inler, 15. Marek Hamšík, 58. Edinson Cavani (pen.), 63. Edinson Cavani, 78. Gökhan Inler - 18. Birkir Bjarnason

Partenopei dnes dali jasně najevo svou touhu vítězit a nadále se drží v těsném závěsu za turínským lídrem. Domácí SSC nadělila Pescaře pět branek, hosté stačili jen korigovat. V utkání jsme se dočkali také jedné červené karty.

Ofenzíva Neapole v posledních sezonách stojí především na výkonech uruguayské hvězdy. V minulém zápase Edinson Cavani chyběl a tři body musel jedinou brankou zachraňovat až Marek Hamšík. Dnes hrotový útočník Neapole opět nastoupil a na skóre se to jasným způsobem projevilo.

Pescara na druhou stranu utkání nezvládla a také do dalšího zápasu bude nastupovat z pozice posledního týmu italské elitní soutěže. Novému trenéru Bergodimu se zatím nedaří zlomit smolnou sérii utkání bez výhry.

Domácí byli hnáni publikem a na jejich hře se tento faktor projevoval. Od úvodu utkání byli jasně lepším týmem, což deklarují třeba šance Zunigy či Hamšíka. Střela ani jednoho ze zmíněných hráčů ale branku příliš neohrozila. O mnoho úspěšněji už ale skončila následující akce, po níž se k míči dostal Inler, obešel obránce a vypálil přesně pod Perinovo břevno - 1:0.

Po patnácti minutách hry se mohli domácí fanoušci znovu radovat. Svého spoluhráče napodobil Marek Hamšík, který byl sice tísněn hostující obranou, ale přesto dokázal míč zpracovat a přesně vystřelil - Neapol vedla o dvě branky.

Tempo hry neupadalo, právě naopak. Hostům se totiž podařilo vyrobit menší dramatickou zápletku a snížili. Damiano Zanon našel svým centrem do vápna nabíhajícího spoluhráče Bjarnasona, který byl u míče dříve, než Giandomenico Mesto a hlavičkou poslal míč k tyči.

Mladý brankář Pescary musel zasahovat také o chvíli později, když se k němu ve dvou šancích dostal Edinson Cavani. V prvním případě si Mattia Perin poradil skvělým zákrokem, při druhé akci mu pomohla obrana.

Deset minut po změně stran se uruguayský kanonýr dostal do další velké příležitosti. Tvrdou ranou vypálil míč přesně tam, kam by Perin již nedosáhl, ale míč se nakonec stočil mimo nebezpečí. Vše si ale Cavani vynahradil o chvíli později. Červenou kartu totiž za faul v pokutovém území viděl Bocchetti a sudí Peruzzo jej vykázal do šaten. Nařízenou penaltu si vzal pod patronát opět aktivní Cavani a nyní už se mohl radovat - domácí vedli 3:1.

Svůj druhý gólový úspěch si Cavani připravil jen o chvíli později, když si míč vyměnili Insigne s Hamšíkem. Slovenský reprezentant našel centrem volného Cavaniho a pro něj už nebyl problém zakončit povedenou akci. Obrana hostí působila spíše neviditelně, domácí si v tuto chvíli dělali co chtěli.

A ještě jednoho gólu jsme se dnes na Stadio San Paolo dočkali. Střely z dálky prostě Gökhan Inler miluje, což dal jasně najevo také deset minut před koncem zápasu, kdy rozvlnil Perinovu síť podruhé. A opět střelou z větší vzdálenosti. Gólové hody nakonec ukončil sudí Peruzzo po krátkém nastavení a tři body zaslouženě zůstávají pod Vesuvem.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Turín FC 3:0

01.12.2012 20:45

Góly: 57. Claudio Marchisio, 67. Sebastian Giovinco, 84. Claudio Marchisio

Účastník Ligy mistrů porazil nováčka Serie A jasným rozdílem. Stará dáma ovládla městské derby, dvěma góly k tomu přispěl zejména Claudio Marchisio. Na jeho úspěch navázal Sebastian Giovinco.

První půle sice branku nepřinesla, druhá nám ale dění zcela vynahradila. Ve druhých pětačtyřiceti minutách padly tři branky, o všechny se postarali hráči domácího Juventusu. Brankář Buffon naproti tomu udržel čisté konto a pomohl tím Staré dámě k cenným třem bodům.

Derby della Mole se uskutečnilo v Serii A poprvé od roku 2009 a není tedy divu, že na Juventus Stadium se zaměřovaly mnohé pohledy. Juventus cítil povinnost vyhrát, která narostla zvláště po jeho prohře s Milánem. Náskok na čele tabulky neúprosně klesal a druhá Neapol se na Bianconeri již dotahovala. Částečný oddych pro tým trenéra Conteho znamenají tři body z dnešního večera.

Po opatrném úvodu se do první šance dostali hostující hráči. Riccardo Meggiorini se dostal až za obranu domácích, ale míč napálil jen těsně vedle Buffonovy brány! Po půlhodině hry mohlo udeřit na druhé straně, o střelu se pokusil Francouz Paul Pogba a jeho projektil brankář Gillet zkrotil až s pomocí svých obránců.

Belgický brankář byl povolán do pohotovosti také o chvíli později, kdy jeho tělo protáhl opět Pogba. Také tentokrát ale vyšel ze souboje úspěšněji Gillet. Deset minut před koncem první půle přišla zásadní situace pro celý vývoj zápasu. Po ostrém faulu byl totiž pod sprchy poslán hostující Kamil Glik a Juventus hrál přesilovku.

Štěstěna odvracela od Turína svou tvář stále častěji. Basha dokonce zasáhl míč rukou a domácí dostali šanci na pokutový kop. K jeho zahrávání se postavil Andrea Pirlo. Italský mozek a mistr rozehrávky ale dnes večer minul a napálil míč vysoko nad bránu!

Čtyři minuty po změně stran jsme se mohli dočkat prvního gólu, také nyní ale hráči Juventusu nedokázali přesně zamířit. Vučiničův centr ale poslal mimo Gilletovu bránu Paul Pogba. Gól však visel ve vzduchu. Z přání na realitu jej proměnil až Claudio Marchisio, který si naběhl na centr z kopačky šikuly Giovinca a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Náskok domácí zdvojnásobili o deset minut později. V blízkosti pokutového území si s míčem pohrál Sebastian Giovinco a zakroutil jej přesně za Gilletova záda - 2:0.

Gillet ale přesto odváděl prvotřídní práci. Nejprve odvrátil šanci Pogby, poté osamocen zlikvidoval šanci Bendtnera. Kapituloval až o chvíli později. Matriho centr si hrudí zpracoval Mirko Vučinič, přiklepl míč nabíhajícímu Marchisiovi a hbitý záložník se již postaral o zbytek. Stará dáma vyhrála městské derby nad FC Turín o tři branky a je stále první. Turín se propadá na čtrnácté místo.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - AC Milán 1:3

30.11.2012 20:45

Góly: 11. Nicola Legrottaglie - 53. Stephan El Shaarawy, 56. Kevin-Prince Boateng, 90. Stephan El Shaarawy

Z mladého "Faraona" se stává klíčová postava celého milánského týmu. Pokud ze současného kádru někdo dokáže nahradit góly Zlatana Ibrahimoviče, pak je to právě útočník s číslem 92 na dresu.

Pokud chce AC bojovat o nejvyšší příčky, bude spoléhat především na jednoho hráče. Stephan El Shaarawy se, jak se zdá, dostal do obdivuhodné formy, díky níž v pouhých dvaceti letech táhne ofenzivu jednoho z nejslavnějších týmů světa. V patnácti zápasech se talentovaný útočník s egyptským občanstvím trefil již dvanáctkrát. Dnes si do kolonky vstřelených gólů přidal další dva kusy. Jeden gól přidal Prince Boateng, který tak odpověděl na vedení Catanie.

Trenér Massimiliano Allegri udělal oproti poslednímu duelu s Juventusem jednu změnu - do obranné řady se postavil Francesco Acerbi, který tak nahradil Mária Yépese. V první šanci zápasu se ocitli hosté z města módy, Prince Boateng si rozvzpomněl na dynamit v noze a tvrdou střelou prověřil schopnosti brankáře Andujára.

Po deseti minutách ale udeřili domácí a stadion Angelo Massimino byl nadšen. Na rohový kop známého exekutora Lodiho si v pokutovém území naskočil Nicola Legrottaglie a hlavou poslal míč do pravého rohu milánské brány - 1:0.

Vedení svého týmu mohl ještě v prvním poločase navýšit opět aktivní Lodi. Záložníkovu střelu z volného přímého kopu ale nakonec brankář Amelia zneškodnil. AC se ale za první půli k ničemu nedostalo a rozhodně se nedá mluvit o povedené půli. V té druhé se ale něco změnilo.

A to byl počet hráčů na hřišti. Tým trenéra Marana značně oslabil Pablo Barrientos, který už čtyři minuty po změně stran dostal druhou žlutou kartu a byl rozhodčím Orsatem vyloučen. O chvíli později Rossoneri svou početní výhodu využili. Na centr před bránu si naběhl El Shaarawy a jemným dotykem před Andujárem změnil dráhu míče - 1:1.

Tyto chvíle patřili hostům, domácí se téměř nedostali k míči. Tři minuty poté se milánským podařilo kompletně otočit skóre, když si na hranici pokutového území pohrál s obranou domácích Boateng a zakroutil míč do brány - 2:1.

Deset minut před koncem mohl třetí gól přidat Robinho, ale minul před prázdnou bránou. Aby to hráčům AC nebylo líto, rozhodčí Orsato poslal do kabin střelce druhé branky a síly se vyrovnaly. Nevyrovnalo se ale skóre, právě naopak. V poslední minutě se k míči dostal El Shaarawy a jeho kroucená střela se od vzdálenější tyče dostala za Andujárova záda. Hosté z Milána se mohou radovat ze tří bodů a nové hvězdy v útoku, navíc sídlí na sedmém místě. Catania je prozatím devátá.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC15112232:1035
2.SSC Neapol15103228:1233
3.Inter Milán15101427:1631
4.ACF Fiorentina1585227:1429
5.SS Lazio1592424:1829
6.AS Řím1582534:2426
7.AC Milán1563624:1921
8.Parma FC1555518:2020
9.Udinese Calcio1547422:2419
10.Calcio Catania1554619:2319
11.Atalanta Bergamo1562715:2218
12.UC Sampdoria1553719:2117
13.Cagliari Calcio1544714:2416
14.Turín FC1537515:1715
15.Chievo Verona1543817:2715
16.Bologna FC1542917:2014
17.Città di Palermo1535714:2214
18.Janov CFC1533916:2612
19.AC Siena1545614:1711
20.Delfino Pescara15321010:3011
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (290)

Přidat komentář
smazaný uživatel

El Shaarawy je blázen.

Reagovat
homeles8

je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

a na Ibru si už nikdo ani nevzpomene

Reagovat
homeles8

Ibra je legenda calcia a i pro AC toho udělal dost, na toho se nikdy nezapomene To je ten, kdo je lepší než Messi a Ronaldo dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

No fuj!

Reagovat
smazaný uživatel

já to myslel ve smyslu že Milánu jeho góly tolik nechybí, protože je tady Faraon. U mě je Ibra taky lepší jak Messi a C.Ronaldo dohromady o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

fakt je dobrý

Reagovat
F.Torres

Reagovat
olis

vo fante mi robi radost

Reagovat
smazaný uživatel

pytal som sa vas fans AC co je stym KPB? lebo dako nedava goly, niekto mi tu pisal ze ste ho predali do PSG..a este to nietko lajkol dneska daval gol za AC tak ako je tomu teda? vy sami neviete koho mate v kadri?

Reagovat
panca

vy nemate nejakyho grafika, ze by vam tu fotku s tim drnem upravil? Nebo je tak tezky najit jinou fotku

Reagovat
homeles8

v jedný diskuzi padla otázka ''cože to je ten černej flek vedel jeho pravý ruky?''

Reagovat
FUnk

to je letici drn...........z jeho hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

tobě se furt něco nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lubinterista

toho drna by musel z kebule shodit sam

Reagovat
smazaný uživatel

momentka

Reagovat
Flamex
Reagovat
smazaný uživatel

ja som sa to snazil utret z monitoru

Reagovat
EmC

Reagovat
homeles8

Snad se ten El Shaarawy nezraní, aby nedopad jak Pato. Jinak se mi líbí a moh by to bejt dobrej hráč. Ale Pato se mi taky líbil, no.

Reagovat
GEGE

Hodně velký ík patří Barrientosovi,který idiotsky oslabil Catanii a hodně nám ulehčil zápas otočit.JĆatania se za celý zápas nedostala do šance vyjma te standartky...Ty Robinhovi zazděné tutovky snad už ani nemůžou nikoho překvapit.K Faraonovi opravdu nemám slov jednu tutovku sice solidně zazdil ale jinak ty zakončení opravdu s velkým přehledem.

FORZA MILAN!

Reagovat
cervo

"Ty Robinhovi zazděné tutovky snad už ani nemůžou nikoho překvapit"

mna to vzdy prekvapi, ja totiz cakam, ze uz raz by tu prazdnu branu mohol trafit

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska tam měl být Pato, ten by tu koncovku takhle neposíral. Těším se až se vrátí aspoň na chvíli, on potřebuje jakejkoliv gól, protože jestli tuhle sezónu ne, tak snad nikdy...

Forza MILAN!

Reagovat
rossoneri89

1. polcas = hroza, nemohucnost a strasna hra

2. polcas = nastupilo ine Milano....hlavne po vyluceni Barrientosaka ale bola to jasna cervena ..... Robinho klasicky zahadzoval co mohol Boateng okrem golu hmmm co ja viem plus ta cervena .... ale klasicky najlepsi Stephan .. aj ked prvy gol padol z ofsajdu tak ten druhy bol krasny .... neviem kde by sme bez nasho Stefanka boli ..... to bolo velmi davno ked nam 20 rocny hrac zachranoval prdel .... aby som nezabudol pochvalu si zasluzia aj krajny obrancovia Constant a De Sciglio .... FORZA GRANDE MILAN (tesim sa na utorok aj ked nevyhrame lebo zapas na 100% vypustime)

Reagovat
smazaný uživatel

Stephan je supertřída, je mu 20 všechno má před sebou a už teď je nejlepší takovým tempem těch 30gólu za sezonu dá v pohodě

Reagovat
rossoneri89

to by bolo fantasticke keby dal tych 30 ... ale uz teraz splnil ocakavanie

Reagovat
smazaný uživatel

to každopadně, už teď je náš nej hráč na kterém stojí celý tým. A myslím že je to ten typ hráče kterému ta zodpovědnost vyhovuje. A nejen že je skvělý útočník ale je ho vždycky plné hřiště, doteď sem nezapoměl na je bránění pro Juventusu. On není jak Pato který vyloženě čeká na přihrávku, on si pro ni dojde a běhá celý zápas. Má na to být lepší jak Messi nebo Ronaldo. A dle mě dotáhne A.C k velkým úspěchům

Reagovat
Filipow

Anebo vám zdhrne do Realu, nebo Barcy.. :)))

Reagovat
smazaný uživatel

nebo třeba PSG...ale dostanu tak akorad ptaka do huby i barca i real..i PSG....doba rozdavany hraču skončila.....

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsem se nechal nachytat a při pohledu na fotku článku jsem začal čistit obrazovku s domněním, že mám nějaký smítko na obrazovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Barrientos ostuda... Catania hrála skvěle první poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ten hieroglyf fakt tak dobry alebo ma len take stastie alebo cim to je ze dal uz tolko golov???

Reagovat
rossoneri89

hieroglyf mas medzi nohami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zalez Msgoo

Reagovat
smazaný uživatel

?

Sak sa normalne pytam cim to je omg

A je jedno ci ho nazvem pyramida, Amenhotep, sakrofag alebo Kleopatra

Reagovat
smazaný uživatel

je prostě tak dobrý že si dává celou Serii A a ostatní hráči mu v jeho 20ti nesahají ani po kotníky. V tom to je

Reagovat
smazaný uživatel

Se na ty góly podívej a poznáš, čím to je.

Reagovat
smazaný uživatel

nepozeravam highlighty AC, sa mi nechce. Preto sa pytam na nazor tu, zdejsich radoby kvazi diskuterov.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se ptáš teda na názory těch, o kterejch si myslíš, že tomu nerozuměj?

Reagovat
rossoneri89

on si uz velmi dlho sere do huby

Reagovat
smazaný uživatel

Je to lepsie ako nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ses zamotal do svejch vlastních keců, Miro.

Reagovat
smazaný uživatel

Skor som si z vas tym pomenovanim radoy kvazi diskuterov robil srandu, lebo tu aj po normalnej otazke hned skacete ako certici z krabicky, Stefan.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

asi cheatuje blbe

Reagovat
smazaný uživatel

nj to by bolo typicke AC

Reagovat
smazaný uživatel

aha, pán nepozná sarkasmus ? tak to potom nemohu sloužit

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
RickNash

Když to nevíš a ptáš se ostatních, ptej se slušně. To tě měli naučit rodiče asi tak ve čtyřech letech

Reagovat
smazaný uživatel

kde je tam nieco neslusne? Normalna opytovacia veta

Reagovat
cervo

pekna vyhra, ale na chvalospevy je myslim este priskoro... je neuveritelne ako psychicky nevyspely tim zatial sme, pokial proti nam nastupi 11 hracov, hraju ako s olovenymi nohami, kazdy ma strach nieco vymysliet, len aby sa nedajboze nieco nepojebalo, posunut loptu prvemu najblizsiemu, nech on si s nou poradi, na hracoch lezi obrovsky tlak ( ved predsa si za posledne mesiace uzili kritiky statocne) a pritom ma ten tim obrovsky potencial, ti hraci k sebe pasuju ako rit na serbel, potrebuju iba trochu podpory... druhy polcas vyzeral uz celkom inak, ale mali by zostat stat nohami na zemi, pretoze o tyzden proti nim nastupi znova 11 hracov, tak nech sa nezlaknu

Pistu uz netreba komentovat

a je neuveritelne zaujimave ako hrac s tak vycibrenou technikou ako robson, dokaze kopat na branu ako valach ale zdalo sa mi, ze ked ho zabrala rezia, hovoril: "ked on tam chudak stal tak sam, mne ho prislo luto"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

El Shaarawy

Reagovat
smazaný uživatel

a to ešte dve zaklincoval Grande Il Faraone, ešte Pato do formy a útok ako vííííno

Reagovat
smazaný uživatel

Štěpán

Reagovat
Paddy

El Striker

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GRANDE AC Milan....VIVA ROSSONERI...

Reagovat
smazaný uživatel

EL Štepanek...

Reagovat
smazaný uživatel

EL Pharaon....

Reagovat
SaianSupaCrew

Škoda, čekal jsem, že Catanii potrápí trochu víc. Stephan neskutečný

Reagovat
SaianSupaCrew

*a

Reagovat
smazaný uživatel

Pamätám si, jak tu niekto pred začiatkom Serie A písal, že ACčko bude bojovať o záchranu tento rok

Reagovat
Milan.B

Štefana nam moze kazdy klub zavidiet

Reagovat
M11

chudaci z Catanie.. zas takovy ofsajd zarez

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Mrvinho

Hoď se rybám.. dokud nebudou ofsajdy přes kameru tak prostě goly z nich budou a u všech..

Reagovat
smazaný uživatel

El Sharaawymu neodpiskali penaltu a dostal žlutou za diving Sudí v Itálii maj hroznou úroveň.....

Reagovat
panca

video, video, video

Reagovat
GEGE

jj ofsajd zářez a pak neodpískaná penalta po faulu na Nocerina a El Shaarawyho...

Reagovat
smazaný uživatel

a žlutá za "simulaci" faraona

Reagovat
Yanek

Všichni si pamatujem neuznaný gól Robsona z Catanie minulou sezonu, že?

Reagovat
panca

ale takhle to prece brat nemuzes. To zas priste bude nekdo rikat, ze faraon dal gol z ofsjajdu, ze nam to patri a budes nasranej ty. Vubec se to nema stavat a melo by se to zmenit

Reagovat
Yanek

Změnit by se to mělo určitě a taky bych byl radši, kdyby všechny góly padly regulérně. Na to teď ale hledět nemůžem... dva roky zpět bylo těch rozhodcovských failů proti nám tolik, že bych to nespočítal na dvou rukách.

Reagovat
panca

jj ale tech omylu bylo hodne proti vsem, takze bych to nejak horlive neresil

Reagovat
Slejdy

hm pekny ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

stephan ma italske obcanstvi

Reagovat
cervo

ale nie tak to preto teda reprezentuje Taliansko

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to vim taky...ale v clanku je napsane ze ma Egyptske obcanstvi

Reagovat
cervo

"Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit."

Reagovat
cervo

mimochodom, on ma egyptske obcianstvo

Reagovat
Largo

Stephan má italský i egyptský občanství, tohle chyba není....

Reagovat
smazaný uživatel

omg jak muze mit 2 obcanstvi vzdyt to nejde.. mozna jeho matka je z egypta ale narodil se v italii , a dostal italske obcanstvi ne ze mu dali jako bonus to egyptske..

Reagovat
Pettirosso

..tak ale ted uz si z nas musis delat prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie

- Občanství: Narozením italským rodičům v Itálii (samotný akt narození neznamená získání občanství); alespoň 1 rodič Ital nebo „zvláštní vazba“ na Itálii; vstupem do manželství (2 roky); naturalizací (10 let)

- Dvojí občanství: Existuje v přesně vymezených podmínkách – otec/matka měli v době narození dítěte italské občanství; prarodič(e) měli italské občanství v době narození dítěte + nikdo zmíněný se občanství nesměl vzdát

zdroj: blog lidovek

Můžeš mít dvojí občanství, i ty jako Čech můžeš mít vedle českého občanství jiného státu - viz zde: http://zpravy.idnes.cz/cesi-budou-moci-ziskat-dvoji-obcanstvi-dyz-/domaci.aspx?c=A120213_143330_domaci_jj

Zkus si o tom něco zjistit, než začneš plašit, že něco "není, nejde, nemůže".

Reagovat
Largo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

13:51, este mam tak sedm promile, ale jinak super AC že vyhralo Boateng prvni gol letos ne

Reagovat
GEGE

jj první konečně...s těch milionu šanci co zahodil...

Reagovat
smazaný uživatel

za co CK?

Reagovat
GEGE

Sejmul tam někoho skluzem ze zadu těsně před koncem...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo dik

Reagovat
madridcan

Marchisio vo fante

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pinturicchio

Dobrý. Doufám, že budeme hrát 4-3-3 co nejčastěji. Matriho prodat, Bendtnera s díky poslat zpátky. Giovincovi ta pravá strana svědčí víc.

Buffon - Asamoah, Chiellini, Barzagli, Lichtsteiner - Marchisio, Pirlo, Vidal - Vucinic, Llorente , Giovinco

Reagovat
brenk

Len do 433 jednoducho potrebujeme schopný hrot...

Reagovat
Pinturicchio

Zatím jednoznačně Quagliarella a v lednu se uvidí.

Reagovat
Melchior

Reagovat
Melchior

Asamoah mi přijde nalevo na bekovi zabitej.. ale bohužel asi není jiná možnost v tomhle rozestavení

Llorente nepřijde, to už je větší šance, že se po krachu Sydney vrátí Del Piero.. a stejně bych radši nějakého Damiaa, nebo Džeka..

Reagovat
Pinturicchio

Asamoah je superdělo, mně přijde, že je mu úplně jedno, kde hraje a stejně je všude.

Reagovat
Melchior

no nevím, dozadu mi to přijde hodně slabé, i když je pravda, že Chiellini - Barzagli by to mohli uhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Damiaa s Džekem si strč za klobouk. Zlatě Llorente za sedmičku, než kometa nebo zmrd za desítky milionů.

Reagovat
Melchior

kometa? A Llorente je charakterově ok?

Reagovat
smazaný uživatel

Damiao je kometa, o srovnání kvalit jihoamerických lig a evropských mám své mínění, a to jednoznačně ve prospěch Evropy. A Llorente mi přijde v pořádku. Samozřejmě bych nejraději Maria Balotelliho, ale to je jen nesplnitelný sen.

Reagovat
Melchior

Balotelli by byl pětkrát vypískanej fanoušky a už by se na hřišti neukázal.. tam by to bylo o tom, jak moc by ho obhajoval Conte a v případě, že by stál za ním, tak by mu asi fanoušci šanci dali.. pak už by to záleželo na něm samotnym, jak by k tomu přistoupil

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi ale úplně jedno.

Reagovat
Pettirosso

Balo!

Reagovat
Largo

Já bych byl na vašem místě za Damiaa šťastný...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne.

Reagovat
Pettirosso

proč nesplnitelný?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si nemyslím, že bychom byli schopní ho přivést.

Reagovat
Pettirosso

Pokud by ho Tonda fakt chtel, tak verim, ze ano. Manciniho pozice neni moc jista a pokud by tam prisel Guardiola, tak Maria rozhodne vyhodi, momentalne neni moc tymu, kam by sel.

Reagovat
Mr.Jindros

Jiná možnost samozřejmě je - záloha.

Reagovat
Melchior

není, v případě, že by hrál v záloze nám nalevo zbývá Caceres, Pepe nebo De Ceglie a to by tahle hyperofenzivní formace ztratila význam

nehrával Vidal taky kdysi na krajním beku? možná by to šlo i vyzkoušet tak, že by Vidal hrál nalevo a Asamoah místo něj v záloze

Reagovat
Pinturicchio

Zbytečně to překombinováváš. .

Reagovat
Melchior

Vidal je zvíře.. ten by na levym beku byl dle mýho lepší, než Asamoah.. přijde mi, že byl teď z tý obrany hodně dopředu limitovanej a to i proti desíti.. druhá věc je teda, že třeba Lichťák si servítky jako bek nebere a je mu to jedno, no, útočí si jak chce.. pokud by proti lepším týmům stíhal hrát beka tak proč ne.. ono by to pak spíš stejně vypadalo jako barcelonské 2-5-3, než 4-4-3

Reagovat
Pinturicchio

Typově tam pasuje Asamoah mnohem víc.

Reagovat
Mr.Jindros

Vidal by měl teoreticky "umět" i na pravém beku, na levém nevím, to snad už radši Giorgio. De Ceglie hrál minulou sezónu v základu často a zvládal to dobře. Proč je tahle formace hyperofenzivní a proč by ztratila význam? Obojí nesmysl.

Reagovat
Melchior

nevím, prostě nemám rád to přeučování záložníků na beky (u Vidala je to jiné, ten je univerzál)

Reagovat
Mr.Jindros

Já žádné záložníky na beky necpu.

Reagovat
smazaný uživatel

"nevím, prostě nemám rád to přeučování záložníků na beky"

Jak Pepe, tak i De Ceglie jsou záložníci!

Reagovat
Melchior

to sice ano, ale jak říkám, s jejich přeučováním jsem se nikdy nezžil (snad jen De Ceglieho, který měl zpočátku celkem potenciál, no vedle Nedvěda si nemohl prostě zahrát nikdo - koneckonců proto taky odešel), Pepe měl zase totéž při výkvětu Krasiće,, nicméně on bek samozřejmě taky není.. to, co jsem psal výše byl jen výčet možných alternativ.. vždycky se jednou za čas (viz např. pár měsíců zpět Giaccherini uprostřed zálohy) stane situace, kdy je třeba hráče nasadit na pro něj atypický post

Reagovat
r.mrazik

Nemas rad? A oni skoro vsichni skvely krajni obranci hravali zezacatku v zaloze :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já citoval Melchiora

Reagovat
r.mrazik

Jj,vsiml jsem si toho pozde

Reagovat
10

no, prvních třicet minut do červený karty jsem si říkal "zlatý 352"...

Reagovat
M11

Reagovat
M11

a kdyby nebyla ta cervena tak bych to rikal asi do konce zapasu

Reagovat
Pinturicchio

Já taky. Ale podle mě to bylo tím, že hráči nehráli tam, kde jim to sedí. Levá strana byla docela marná, protože De Ceglie se dopředu moc nepouštěl a Lichtsteiner byl na všechno prakticky sám. Pokud by ta sestava vypadal tak, jak píšu, byl bych pro 4-3-3.

Reagovat
Mr.Jindros

4-3-3 je volovina. Náš tým trpí nedostatkem kvality v útoku a my tam budeme cpát ty útočníky tři. To vůbec nedává smysl.

Reagovat
Pinturicchio

Ale 4-3-3 právě vyhovuje tomu hráčskému materiálu, který v útoku máme, víc. Havně Vucinicovi a Giovincovi, kteří ten zápas včera rozhodli.

Reagovat
Pinturicchio

S tím, že i případným náhradníkům to vyhovuje víc : Vucinic ( Giaccherini ) - Quagliarella ( Matri / Bendtner ) - Giovinco ( Pepe )

Reagovat
Mr.Jindros

Nonsens. Giovincovi nejvíc vyhovuje tribuna. Věř mi, říkal mi to. Giac je nejlepší ve středu zálohy, na křídlo jen jako nouzovka. To jsou slabé argumenty tohle.

Reagovat
Pinturicchio

Nesouhlasím.

Reagovat
Pinturicchio

100. pro naši obhajobu Scudetta a lednový příchod Llorenteho

Reagovat
Melchior

101. pro návrat Conteho do příštího ligového zápasu

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Melchior

ale jinak

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Copak se Ti nelíbí? Llorenteho bych v Serii A rád viděl a Contemu přeju brzký návrat na lavičku. Měl jsem ho rád jako hráče, mám ho rád jako trenéra. Nic víc, nic míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Ušetřené síly a teď postoupit ze skupiny LM a sezona bude našlápnutá dobře.

Reagovat
mato Kreator

Marchisio MVP

Reagovat
Melchior

ty vole, podle goal Vučinič 2.5/5 za dvě asistence... Bendtner taky 2.5/5

Reagovat
M11

asi slavili predcasne advent

Reagovat
mato Kreator

v stredu posleme Chelsie do EL a bude pohoda :apropo Conte isBack

Reagovat
The Krupy

Super, body sú naše. Ale opäť nás musela podržať záloha, inak by sme góly nedali. Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Prakticky celý zápas jsme tahali za kratši konec. Třígólová prohra v derby a ještě k tomu ten ošklivý Glikův faul. No, já mám teda pro dnešek dost.

Jinak gratulace Juve.

Reagovat
M11

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

díky...kdyby dal Meggiorini tu šanci, tak by to asi bylo zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen 4 body na náskok na záchranu. Úplně klidnej nejsem, ale snad to zvádneme.

Reagovat
Benesse

už len kvôli derby, Vám budem priať aby ste sa udržali, navyše máte pár pre mňa sympatických hráčov, takže dúfam že padne niekto iný.

Reagovat
Melchior

Turínu věřím i přes rivalitu.. do doby, kdy hráli v jedenácti ukázali celkem slušnou chuť hrát a hráli celkem solidně.. letos to vidím na Pescaru/Sienu/Palermo, možná Bolognu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my jsme zatím odehráli většinu zápasů "celkem solidně." Ventura je velice dobrý taktik a umí ty hráče dobře připravit. Mercato taky snad vždycky zvládl a dokázal doplnit všechny mezery, které nastávali po odchodech klíčových hráčů. Každopádně já jsem za něj velice rád a doufám, že ho vedení podrží, když bude potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si do budoucnosti udržet Willyho Barbosu, to je ďábel! Drží palce, Toro patří do Serie A a snad za pár let výš než do boje o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si přál, abychom navázali na Grande Torino, ale to už je asi bohužel pryč.

Reagovat
10

neměl bych strach

Reagovat
Pinturicchio

Včera jste do toho vyloučení hráli slušně. Rychlý přechod do útoku na pár doteků, pevná obrana. Myslím, že se záchranou problémy mít nebudete.

Reagovat
M11

navic ta sance tusim Meggioriniho v uvodu.. kdovi jak by to vypadalo kdyby promenil

Reagovat
Pinturicchio

Měli bychom nejspíš problémy. Jak píšu, obranu mělo Toro dobrou, kdyby po gólu postavili autobus a hráli na brejky, kdo ví.

Reagovat
homeles8

Reagovat
DelPiero137

Zapas som nevidel a podla komentarov sa chcem spytat, ci to prebiehalo podobne ako proti Milanu. Torino stiahnute pred 16-kou, hrozilo velmi nebezpecnymi utokmi a my sme si s tym nevedeli rady a rozsekla to az cervena? Ci sme sa trochu poucili z toho "autobus" systemu.

Reagovat
smazaný uživatel

praveže na Turine bolo sympaticke ze si prisli zahrat futbal boli takticky dobre pripraveny vedeli o sebe,do červenej karty sympaticky vykon.Z nasej strany bol 1.polcas taky bezduchy.V 2.polcase sa mi pacilo že sme konečne chceli.Bola ta bojovnost a prakticky sme mali v kuse tlak,fanusikovia

Reagovat
olis

dnes parada ale da sa tam najst kopu negativ, Cavani dal sice dva goly ale mohol dat 4-5, vybojoval penaltu a cervenu kartu co je obrovske plus ale stale trocha sklamanie ale snad si tu smolu teraz minul a proti Interu sa odtrhne z retaze, gol uplne zbytocny obrana zaspala ako mava vo zvyku, od 30. minuty po koniec polcasu totalna tragedia ale predtym aj potom celkom pekna hra ale proti Pescare to mohlo byt aj trocha lepsie este, MOTM jednoznacne Hamsik/Inler. O tyzden proti Interu beriem aj remizu a dnes by este mohli stretit aspon dva body comu ale velmi neverim.

Forza Napoli !

Reagovat
Maritazzi

Roma (4-3-3): Goicoechea; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley, Tachtsidis, Florenzi; Pjanic, Destro, Totti. To by mohl být stromeček, ale fakt už nechápu to opomíjení Nica.

Reagovat
Maritazzi

Zase vedle.

Reagovat
10

choreo na derby:

http://youtu.be/5rVO2dD4IXM

Reagovat
Pinturicchio

Akorát jsem to chtěl hodit. Parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkný . Ale chtělo by to spíš nějaké fotky z lepších míst, odkud bude choreo vidět v plné parádě.

Reagovat
brenk
Reagovat
Pettirosso

husí kůže... musím už tam jet!

Reagovat
brenk

Ja by som tiež chcel, len financie nepustia.

Reagovat
Milan.B

to bola parada

Reagovat
M11

Reagovat
Largo

¨Ten Pjanič je v útoku úplně zabitej....A Tachtsidis opět hrozně pomalej v rozehrávce...

Reagovat
goodbay

AS

Reagovat
goodbay

druhý poločas paráda, takhle hrát pořád, tak jsme určitě do 4. místa!

Reagovat
Largo

Odkud stahuješ celý zápasy?

Reagovat
goodbay

např. z uloz.to

Reagovat
lnterista

otres...nezaslouzena vyhra. Jedine pozitivum jsou 3 body a vzadu 0.

Reagovat
Inter Eterno Amore

presne tak

Reagovat
Pettirosso

co víc chceš? výhra s nulou. Na to, jak zápas probíhal, se historie neptá

Reagovat
snuff24

přesně, tady jsou sami nároční lidé

Reagovat
lnterista

kdyz si doma nevytvorime ani jednu golovku to je smutny...jestli ti to prijde narocne ok ale ja to spis vidim opacne

Reagovat
lnterista

jasne ze jsem za vyhru rad ale to neni o jednom zapase...myslim ze budeme mit problemy vubec nejsme nebezpecni nevim co se najednou stalo

Reagovat
Pettirosso

proti nám jste nebezpeční byli až až

Reagovat
Dejwa

poslední zápas kde byl výkon..

Reagovat
Inter Eterno Amore

podľa mňa chýba Cassano

Reagovat
lnterista

taky si myslim a plus by mel hrat Guarin...chtel bych to zkusit 433

Javier,Samuel,Ranocchia,Pereira - Guarin,Gargano,Cambiasso - Cassano - Milito,Palacio

Reagovat
lnterista

nebo to je jedno ale Guarin,Gargano,Cambiasso by se mi libil v zakladu(chci)

Reagovat
Inter Eterno Amore

to by som chcel teda vidieť ako by to šlo

Reagovat
Nuno čomes

to bych chtěl vidět v akci.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Maritazzi

No, moc se mi to nelíbilo, ale Siena bránila dobře. Nakonec jsme to tam dotlačili spíš vůlí, dneska tam nebyla kvalita a přesnost. Hlavně příště Tax na tribunu.

Reagovat
Maritazzi

Pozitivum jednoznačně Mattia, poslední zápasy prodává, co v něm je, už je i přesnější v mezihře (i když tam od něj zázraky čekat nemůžeme). Aspoň Osvaldo může doléčit kotník. Do konce roku teď Viola, Chievo a AC.. myslím si, že dost zlomová část sezony.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

To bude panečku sezona

Reagovat
Il Architetto

200. pro ?

Reagovat
Lubinterista

mandarinky bez pecek

Reagovat
Pinturicchio

Pomeranče.

Reagovat
brenk

Jablká

Reagovat
Pinturicchio

Jahody a meloun.

Reagovat
brenk

jahody melón broskyne

Reagovat
Pinturicchio

No, mně je to v podstatě jedno, protože miluju snad všechno ovoce a zeleninu.

Reagovat
frankiefcb

nektarinky

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

kurevsky dolezite 3 body pretoze vcetsi pred nami zvitazili ...3 vyhra v rade ,co je vynikajuce,uz sa tesim na domace prostredie ... zacali sme peknu seriu,dobre by ju bolo predlzit ...GRAZIE ROMA !!!

Reagovat
herbage

a v našem napínavém závodě měst si udržel první pozici Řím s 55 body, který začíná dotahovat Milán s 52 body a na třetí místo klesnul Turín s rovným půlstem bodů

Reagovat
smazaný uživatel

annoying as hell

Reagovat
herbage

máte alespoň reálnou šanci něco vyhrát, tak nepruď

Reagovat
smazaný uživatel

Torinu počítáš body v tabulce nebo získané na hřišti?

Reagovat
M11

skore pod Contem.. 100:30

Reagovat
Pinturicchio

Parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc

Reagovat
Pinturicchio

"annoying as hell"

Reagovat
terry

Delneri ven!

Prohrát s Chievem na vlastní půdě 2:4, to už smrdí.

Reagovat
rossoneri89

Paloschiiiiii

Reagovat
SaianSupaCrew

3 body fajn, ale žádná hitparáda.

Hlavně že se Destro konečně probírá, snad na chvíli zavře kritikům ústa

Reagovat
Pettirosso

..jak hrál?

Reagovat
Mr.Jindros

Ten AS Řím nějak vyhrává... co se děje?

Reagovat
herbage

chyba v Matrixu

Reagovat
Mr.Jindros

Šestý místo je pro AS za současné situace pořád neúspěch, ale je výrazně lepší, než jsem čekal před sezónou.

Reagovat
Mr.Jindros

Jinak příští kolo Fiorentina, která by je měla teoretický rozložit jako lego, tak uvidíme.

Reagovat
Maritazzi

Tak teď poslední zápasy výrazně lehčí los, uvidíme po dalších třech.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol začne rok, ale uzavře polovinu sezóny, takže bych mluvil o čtyřech.

Reagovat
Maritazzi

Jo, ta mi vypadla, reálně můžem mít třeba ze čtyř zápasů 4 body, fakt asi zlom sezony.

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
mastakillah

Diamanti, pěknej přímák

Reagovat
smazaný uživatel

Romero shodill pačesy?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha ne...Jinak zasloužene vedeni Fiore

Reagovat
Pinturicchio

Valero , aspon to áčko.

Reagovat
SaianSupaCrew

Jinak Pjanic třetí asistence z posledních čtyř zápasů . Ani nechci domýšlet, jaké čísla by měl na podhrotu..

Reagovat
SaianSupaCrew

a v kvaldě má po třech zápasech 2+4

Reagovat
Maritazzi

No je škoda no, že hraje tuhle pozici, on prostě má dobré momenty jen když se náhodou zatoulá na toho podhrota.

Reagovat
smazaný uživatel

Pizarro ma dnes 12 start v lize za Fiore a 9 žlutou kartu, to je nějaky rekord ne už?

Reagovat
.13

Je to s nami zle a vsetko to korunoval Krstic, ked nedal do prazdnej na 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

To se dává

Reagovat
Alberto Aquilani

si tipnem že Viola gol po štandartke ?

Reagovat
smazaný uživatel

Z rohu. Na předni tyč, roh malyho vapna.

Reagovat
Alberto Aquilani

to už je neuveritelné ......hrozná klika .....

Reagovat
Pinturicchio

Tak když to dávají tak často, tak to asi náhoda právě nebude, ne?

Reagovat
Alberto Aquilani

náhoda , šťastie ...... kde by boli bez tých štandartiek ...... Zeman anrozdiel od Montellu nepotrebuje davat take goly

Reagovat
smazaný uživatel

Deeestro, ti kokoti na tebe nadávaj a ty jim vystřílíš 3 body

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem neviděl, nedáš nějaké info? a vidím, že pískal přizdisráč Mazzoleni, tak to ani snad nemohlo dopadnouti jinak

Reagovat
Alberto Aquilani

Mazzoleni to dnes zvládol .... inak ste nemali žiadnu golovu šancu , v 2.poločase ste sa snad ani nedostali za polku ....

Reagovat
Maritazzi

Odehráli jste dobrý především první poločas, ve druhém jsme vás zatlačili, ale stejně to bylo dost bezzubé, pak se povedla jedna akce, Mattia klasicky tam kde má. Druhej gól byl kiks jednoho z vašich stoperů a to rozhodlo. Každopádně od vás dobrý výkon dozadu, docela se mi líbil Rosina a Pegolo měl pár dobrejch zákroků. Bod jste s trochou štěstí uhrát mohli.

Reagovat
SaianSupaCrew

Jak píše Dan, do zadu hodně slušný, precizně odbráněný. Ale dopředu veeeelká bída. Letos vás vidím asi po třetí a z útočníku přísnější měřítko snese jen Calaio, zbytek má to nejlepší dávno za sebou. Čekal jsem, že se konečně probere Zé Eduardo a on pro jistotu nebyl ani na lavičce.

Ten Cosmiho záchranářský styl nemá žádnou perspektivu (alespoň tedy ne v téhle fázi sezony), jestli doteď hrajete tak jak včera, nedívím se, že máte jedenáct bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

17

dík všem.

Reagovat
SaianSupaCrew

No jo vidíš, na to pořád zapomínám

A co se děje s tím šaškem brazilským ? Já čekal, že s Rosinou to budou posily jak hrom. Vždyť si ho namlovalo i AC ne ? Co si matně pamatuju..

Reagovat
smazaný uživatel

se podívej na jeho statistiky loni v Janově a uvidíš, co se od něj dá čekat

Reagovat
olis

Sampdoria udrzat !

Reagovat
smazaný uživatel

GOL

Reagovat
smazaný uživatel

Super Albertino

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rohy sou furt stejny,. proč si je obranci nepohlidaji?

Reagovat
Alberto Aquilani

NICEEEE

Reagovat
Pinturicchio

Savic

Reagovat
Alberto Aquilani

Zas po standartke ?

Reagovat
FUnk

zeman: Jeho tým vsadil v samém závěru na hru s pěti útočníky a vyslal celkem 18 střel. "Pro mě byl nejlepší náš opravdu ofenzivní závěr zápasu.

to jako opravdu pet?

Reagovat
Alberto Aquilani

absolutná blbosť .....jediny utočník tam bol Destro , a možno Totti ak sa to ráta :D

Reagovat
FUnk

me to prijde taky jako blbost, ale nekdo to napsal do expresky

Reagovat
olis

dobre ze fiorentina stratila a asi aj dobre ze Inter nestratil teraz bude zapas o tyzden o to lepsi, uz sa nan tesim.

Reagovat
smazaný uživatel

dostanete nalozene, Fantantonio je spat nabudeny a cely zhavy

Reagovat
olis

prehra vylucena neni, ale zeby to mal byt nejaky vyprask tak to su sance velmi velmi male

Reagovat
Tomanatura

Seferovic se mi libi vic nez Hamduouououi, ten je celkem technickej, ale pohyb na nic. Sampdoria si bod zaslouzila, hrala na co ma.

Reagovat
olis

OT: Aronica vraj poziadal o prestup, to by bola parada

Reagovat
rossoneri89

... nech ide prec z Talianska

Reagovat
Pettirosso

OT: Nevím, jestli jste to někdo viděl, ale celkem Max válí

http://www.youtube.com/watch?v=8WV7kOCLqP0

Reagovat
smazaný uživatel

bomba

Reagovat
SaianSupaCrew

To jde zas něco těžce mimo mě. What the hell is going on?

Reagovat
Pettirosso

to netuším, co je pointa, narazil jsem na to náhodou, ale je to dobrý

Reagovat
SaianSupaCrew

Asi jo, kdo ví

Reagovat
madridcan

Madridcanove fanta okienko

Dvakrat plece pri pleci, raz jednoznacna zalezitost-takyto bol vikend v nasej fantasy calcio Prvom zapase na seba narazili Dejwa a Creepy. Creepy uz druhe kolo neposlal zostavu, ale aj tak je uspesny a po CR7 opat obral o body niekoho z vrchu tabulky. Najviac mu zauradoval Neto. Na druhej strane sa Dejwa mohol opat spolahnut na svojich tradicnych konov Lodiho a Jankovica, plus vynikajucu obranu. Skore bolo vzacne vyrovnane aj co sa tyka bodov 69,5-69,5.

V druhom zapase na seba narazili Cukrland a Otis. Paradoxne Cukrouskovi najviac pomohol Otisov Neapol a dvjgolovy strelec Cavani. Zo zalohy ho podporil Diamanti. Cukrouskovi nechytal brankar a aj tak dosiahol vynikajucich 73 bodov. Otis sa samozrejme opieral o Neapol, ale tento krat mu pomohlo aj AC, konkretne mlady zazrak El Shaarawy, ktory spolu s Hamsikom tiahli Olisov tim za troma bodmi, ale nakoniec mu chybal bodik alebo to, ze by Cukrousek nehral doma-2:2.

V poslednom zapase na seba narazili prvy s poslednym a bolo to dokonale vidiet. Madridcanove CR7 zdemolovali CUbOne 4:0. Madridcanove tromfy pozostavali z dvojgolovych Inlera a Marchisia. Ruku k dielu prilozil aj Klose aj di Natale hoc druhy menovany sa golovo nezucastnil, ale aj tak dostal 8 bodov. Skore 83-50 hovori za vsetko. Obom nehral jeden obranca. Madridcan si tymto vitazstvom navysil naskok pred druhym Dejwom na 3 body.

Dufam, ze aj o tyzden nas cakaju krasne zapasy v Serii A a v Serii D...vela stastia vsetkym

Reagovat
Dejwa

sakra, at už zas začne El Principe střílet.. jeho body chybí nejvíc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele