Ruská Premier Liga - souhrn 18. kola

30.11.2012, 17:10, aktualizováno 03.12.2012, 16:53
Komentáře a souhrny
V Rusku došlo na střídání stráží na čele, Machačkala porazila CSKA a odsunula do na druhé místo. Dinamo Moskva potvrdilo zlepšenou formu, v sobotu s přehledem porazilo Kazaň. Venku vyhrál i Lokomotiv, Těrek získal jenom bod na půdě Volgy. Spartak doma znovu nepodržela obrana, prohrál se Zenitem 2:4. Samara dál neboduje ani doma, podlehla Rostovu.

Mordovija Saransk - Amkar Perm 1:1

03.12.2012 15:00

Góly: 85. Kirill Pančenko - 9. Igor Picuşceac

V dohrávce osmnáctého kola nejvyšší ruské soutěže se zrodila remíza. V nudném utkání s minimem šancí se dokázaly oba týmy prosadit právě jednou. Za hosty otevřel skóre Picusceac a za domácí chvíli před koncem srovnal Pančenko.

Hosté do zápasu vlétli jako uragán a již v šesté minutě se mohli radovat z vedoucí branky. Útočník Picusceac v podstatě sám obehrál obranu a z hranice vápna vypálil k tyči. Míč se o pár okamžiků později třepotal v síti. 0:1.

Poté hráli prim domácí, poněkud překvapivě, vzhledem k jejich hře založené na brejcích. Uralané se uchýlili k bránění hubeného vedení a to nebylo dobře. Z řad domácích nejčastěji hrozil útočník Muchamecin, jenže jeho pokusy buď kryl jistý Narubin nebo prostě netrefil bránu. Nejnadějněji vypadala situace v 36. minutě, kdy útočník Mordovije stál před brankářem, ale jeden z obránců mu na poslední chvíli míč vypíchl. Jinak by jistě skóroval. Jelikož se nikdo z hráčů Saransku více nezapojoval do útočení s Muchamecinem, tak se do šaten šlo za stavu 0:1.

Druhá půle byla na šance ještě chudší než první. Zato se hrálo pěkně od podlahy, celkem padly 4 žluté karty. Plynulost hry v neposlední řadě také narušovala častá střídání. Pojďme se tedy podívat na rozhodující chvíli zápasu. Psala se 85. minuta utkání, když Kirill Pančenko obehrál dva obránce ve vápně a střelou k levé tyči nedal Narubinovi šanci a prořídlé tribuny si mohly konečně zakřičet gól. To byla první a žel bohu jediná kloudná akce druhé půle. Oba celky tedy berou bod a berou jej rády

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - FK Rostov 0:2

02.12.2012 13:00

Góly: 6. Dragan Blatnjak, 74. Edgaras Česnauskis

Zápas v Samaře dopadl podle očekávání. Domácí útočná impotence a nulová obrana zapříčinila to, že hostující Rostov si z Povolží odváží cenné 3 body.

Hosté na nic nečekali a hned v 6. minutě prolomili obranný blok domácích Křídel Sovětů. Po Taranovově chybě se na brankáře domácích řítil osamocený Holenda, ale jeho pokus byl včas zblokován, jenže balon dolétl k Blatnjakovi, který uklidil míč z hranice vápna přímo do šibenice. Rostované se tedy ujali vedení 0:1. Hlavně díky chybující obraně Samary, nutno dodat. Rostov byl i nadále lepším mužstvem, jenže kombinace kazil těžký terén. Ten často zpomaloval přihrávky, hráčům odskakoval balon, a proto se většina akcí táhla vzduchem, kde dominovali stopeři obou celků. První půle tedy skončila výhrou Rostova 0:1. Domácí dopředu nic nevymysleli.

Druhá půle toho ze začátku mnoho nepřinesla. Hrál se nezáživný fotbal. Oba celky se praly spíše samy se sebou, než se soupeřem. V 63. minutě fanoušci na stadionu Metallurg zpozorněli, neboť jejich hráč Callagov dostal z ničeho nic červenou kartu. Podle pozdějších informací ji dostal za protesty u rozhodčího. Bohužel zatím nevíme, co sudímu řekl. Podle přímé červené karty asi nic pěkného. Červená karta zmrazila šance Samary na šlusný výsledek na totální nulu. O deset minut později využil početní převahu Litevec Česnauskis, když levou nohou vypálil balon pod břevno a o pár okamžiků později se běžel radovat za svými spoluhráči. 0:2.

Domácí si vypracovali první šanci v 86. minutě, kdy Kornilenko po úniku napálil tyč. Ta byla zároveň tečkou za tímto poměrně nudným utkáním, kde zvítězila bojovnost Rostova nad bídou Samary.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - CSKA Moskva 2:0

02.12.2012 10:30

Góly: 57. Lacina Traoré, 78. Mbark Boussoufa

Vážení čtenáři, je to tady! Premier liga má nového lídra. dneska se jím stala dagestánská Machačkala, protože ve šlágru kola dokázala dvěma brankami z druhé půle skolit skoro neporazitelné CSKA. Oba týmy mají 40 bodů.

První půle toho mnoho fotbalového nenabídla. Oba celky se sice snažily o častou střelbu, jenže jejich pokusy často míjely bránu. Nejaktivnějšími střelci byli Boussoufa a Žirkov, kteří obranu lídra z Moskvy zaměstnávali vcelku často. Jinak lze obecně říci, že dominovaly především obrany, protože obě mužstva se většinou zmohla jen na střely zpoza vápna, dovnitř byla cesta zapovězena.

Když se již zdálo, že se první půle dohraje v poklidu a s nulou vzadu u obou celků, tak přišel rozhodující moment zápasu. V 45. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Cauna, tentokráte za faul na Boussoufu. Šel tedy předčasně do sprch. Z následného přímého kopu domácí udeřili - Eto'o střelou z vápna otevřel skóre, jenže stál v ofsajdu. Do šaten se tedy přeci jen šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle byla už o něčem jiném. Domácí měli pochopitelně výhodu a dokázali ji patřičně využít. Ve dvanácté minutě druhé půle se konečně dostali do vytouženého vedení. Po uvolnění Boussoufy na pravém křídle následoval centr na malé vápno, kde se prosadil kanonýr Traore. Anži šlo tedy v 57. minutě do vedení, do zaslouženého. Dagestánci hráli do této chvíle lépe. Pár minut z hranice vápna střílel opět aktivní Boussoufa a Akinfejev se za balonem jen ohlédl. A v 78. minutě bylo vymalováno.

Eto'o pronikl vápnem, přitom obehrál dva protihráče a přihrál balon pod sebe před prázdnou bránu, kde již číhala hvězda dne - Mbark Boussoufa. Ta neměla problém s uklizením míče z dvou metrů do prázdné brány - 2:0. A když Traore na konci zápasu v souboji 1 na 1 nepřekonal vyběhnuvšího Akinfejeva, tak domácí Anži Machačkala brala zasloužené tři body a posunula se o skóre v tabulce před svého dnešního soka.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Těrek Groznyj 1:1

01.12.2012 15:30

Góly: 53. Šamil Asildarov - 8. Oleg Ivanov

V Novgorodu byl po většinu zápasu aktivnější Těrek, který šel hned ze startu zápasu do vedení. Volžané však v průběhu dokázali vyrovnat, a tak si oba kluby poměrně spravedlivě rozdělily body. Těrek se díky prohrám svých soků dostává na čtvrtou příčku, Volga zůstává třináctá.

Do prvního útoku se hnali domácí. Salugina ovšem spolehlivě zastavil Jiránek. Následně jsme viděli nesmělé pokusy o šance z obou stran, ale ani Grigalava ani Lebeděnko nebyli úspěšní. Při další snaze o útok si vzal míč na levé straně Kudrjašov a pozemní přihrávkou přes celou šířku hřiště našel volného Ivanova. Ruský záložník nekompromisně zavěsil pod břevno a skóre se měnilo poprvé - 0:1! Poprvé a na dlouhou dobu. Následná hra byla plná nepřesností, a tudíž se ani jeden z týmu nedostával blíž k jedné nebo druhé brance, z letargie diváky mohl vytrhnout až ve 28. minutě Salugin, jenže nepovedlo se. O dvě minuty později se přihlásili i Čečenci. Po výkopu Godzjura se Těrek kombinačně dostal až do vápna, kde nemalém vápně stojící Aílton chtěl akci vyšperkovat patičkou na Adilsona, ta však byla na jeho krajana příliš dlouhá. Uběhly jen čtyři minuty a o vyrovnání se pokusil Asildarov, neúspěšně. A vzhledem k tomu, že do konce poločasu se už nic výjimečného nestalo, šlo se do šaten za stavu 0:1.

Do druhého poločasu vletěla Volga jako vítr a na favorizovanějšího soupeře zle dotírala, ale ani Karjaka se Sapogovem nebyli úspěšní. Volga následně zamkla Těrek okolo vlastního vápna a snaha se opravdu vyplatila. V 53. minutě zahrával zprava volný kop Karjaka. Rozhodl se pro přihrávku po zemi do vápna, kterou Sapogov chytře patou prostrčil houštím těl a našel Asildarova, který akci na jeden dotek krásně dokonal - 1:1! Těreku se stav samozřejmě nelíbil a hned vzápětí se pokoušel odpovědět Ailton, jeho pokus ovšem skončil nad bránou. Po této šanci hra opět utichla a obrovskou příležitost jsme měli možnost sledovat až v 76. minutě. Asildarov krásným pasem za obranu poslal do šance Salugina, který si dokázal poradit s Godzjurem, kterého položil, ale následně tísněn střílel nad břevno! Do konce zápasu se už nic významného nestalo, přestože ani jeden z týmů nebyl zalezlý v obraně a obě dvě mužstva se snažila hrát na vítězství. Ze stadionu Lokomotiv tak oba týmy odešly smírně.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Lokomotiv Moskva 0:1

01.12.2012 13:00

Góly: 12. Maksim Grigorjev

Lokomotiv si z Vladikavkazu odváží povinnou výhru, přestože herně vůbec nepřesvědčil. Je tedy možné, že po pondělku už Slavena Biliće na jeho lavičce neuvidíme. Pokud se tak stane, předá svému nástupci mužstvo na sedmém místě, pouze o skóre od pohárových pozic. Alanija naopak zůstává předposlední a situace je opravdu kritická.

Začátek utkání nám moc fotbalu nenabídl, kupříkladu už v první minutě Priskin narazil do Guillhermeho a bylo nutné ošetřování brazilského brankáře. Ten se ze zákroku Maďara v pohodě otřepal a mohlo se po pár minutách pokračovat dále. Do prvního gólu jsme neviděli opravdu nic zajímavého nebo zvláštního a bylo dobře, že přišel brzy. Ve 12. minutě se hosté dostali k rohu, který si na starost vzal Obinna. Jeho přesný centr našel Grigorieva, který hlavičkou napálil míč kolem bezmocného Chomiče. A tímto zajímavé okamžiky prvního poločasu skončily. Oba dva týmy byly opravdu nemohoucné, přestože Alanija byla jasně aktivnější a hlavně agilní Maurício se snažil s výsledkem něco udělat, vše bylo zbytečné, protože bez sporadické účasti Neca tu nebyl nikdo jiný, kdo by mu pomohl. Na druhé straně Lokomotiv byl vyloženě trapný a nedokázal se dostat vůbec k ničemu.

Druhý poločas pokračoval ve stejném rytmu, jen se nyní přidalo i množství tvrdých zákroků, které byly za hranicí pravidel. Hra tak byla rozkouskovaná a při hře mohli diváci pouze plakat. V 57. minutě se opět Maurício pokoušel o něco, co by změnilo průběh zápasu, ale jeho střela vůbec nenašla bránu. O osm minut později se kopal přímý kop na bránu hostů a míč si postavil Vladimir Chozin. Kdo si pamatuje, je to tentýž hráč, který propálil Malafejeva ve vzájemném zápasu se Zenitem. Nyní zahrál přímý kop opět exkluzivně a jeho puklici z dálky zastavila až tyč! Od ní se odrazil míč k Dudiakovi, jenže ten už hradbu těl před sebou neprostřelil. Do konce utkání to byl poslední zajímavý moment na hřišti, pokud nebudeme počítat žluté karty. Zajímavější moment jsme měli možnost vidět za postranní čarou, kde se Valerij Gazzajev nehodlal smířit se žlutou kartou pro Priskina, a tak musel být v 84. minutě vykázán na tribunu. Lokomotiv tak v nezáživném zápase vyhrál 0:1!

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Rubin Kazaň 3:0

01.12.2012 10:30

Góly: 20. Artur Jusupov, 30. Balázs Dzsudzsák, 70. Kevin Kurányi

V sobotním šlágru Dinamo přehrálo až moc jasně Rubin Kazaň a šplhá se tabulkou čím dál výš. Po dnešním utkání mají "Musoři" už jen čtyřbodovou ztrátu na pohárové příčky. Rubin si prohrou naopak pohoršil o jedno místo, ale situace vzhledem k pohárům není nijak kritická.

Tak to by opravdu málokdo čekal, Dinamo sice v minulém kole rozstřílelo městského rivala Spartak, ale Rubin v posledních kolech vypadal jako mašina, kterou budou moci přemoci jen ti nejlepší. Dinamo navíc do utkání vstupovalo s tím, že více než šest let nad týmem z Tatarstánu nevyhrálo. Poslední výhra modro-bílých přišla 05.11.2006. A taky to byli Tataři, kteří měli první šanci zápasu. Kasajev si obhodil Dzsudzsaka u koncové čáry, nahrál Rondónovi a Venezuelan prověřil Berezovského tvrdou ranou. Dynamo se dnes nemohlo opřít o Kokorina, který lečí své zranění utržené při derby se Spartakem a bylo to hodně znát. Přesto se domácí ve 20. minutě ujali vedení. Po centru se na zadní tyči objevil Solovjov, který svou hlavičku usměrnil pouze před prostředek Ryžikovovy brány. Tam se však přihnal Jusupov a prvotřídním kladivem dostal míč do sítě - 1:0!

Uběhlo jen deset minut a skóre bylo dvojnásobné. Na pravé straně vyhrál Kurányi souboj a upaloval do pokutového území, křižnou přihrávkou se snažil najít lépe postaveného spoluhráče, ovšem jenom zahnal Solovjova mimo vápno. Jeho následný centr sice dokázala obrana Rubinu odvrátit, jenže ke špatnému hráči - Dzsudzsak zpracoval míč a jeho rána vymetla hostující síť - 2:0! O dvě minuty později se Rubin pokusil odpovědět. Bystrov byl v podobné palebné pozici jako Rondón na začátku zápasu, bohužel i nyní Berezovskij čaroval. Rubin se dále snažil alespoň snížit, jenže žádnému z hráčů se to nepodařilo. Ať už to byl Kasajev, Bystrov nebo Gökdeniz, nikdo nedokázal dotlačit míč do sítě.

Zdá se, že Kurban Berdyjev měl o poločase proslov k hráčům, a tak Rubin se snažil v druhém poločase ještě přidat na aktivitě. Do útoku navíc přišel vypomoci Ďaďun, který nahradil Bystrova. Rondón hned těsně po výkopu předvedl výbornou hlavičku, ovšem nad. O čtyři minuty později dostal hostující brankář Ryžikov hodně úsměvnou žlutou kartu za nesportovní chování. Jeho proviněním bylo hození míče po dětech, které fungovaly jako podavači. Na straně Tatarů kouzlil hlavně maličký Kasajev. V 55. minutě předložil míč Ďaďunovi, toho však obral Granat. Jenže nebyl to Rubin, kdo pohnul s ukazatelem skóre. Ke Kurányimu se v 70. minutě odrazil míč od jednoho ze stoperů Rubinu a německý útočník přesně zamířil pod břevno hostující brány - 3:0! O osm minut později měl dokonce možnost zvýšit na 4:0, leč nepodařilo se. Na druhé straně se opět vytáhl Berezovskij proti Rondónovi. V nastavení ještě Ryžikov jednou Rubin zachránil, který si tak odváží hodně studenou sprchu ze zápasu, ve kterém nebyl horší.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Zenit Petrohrad 2:4

30.11.2012 17:30

Góly: 26. Artjom Dzjuba, 81. Emmanuel Emenike - 21. Hulk, 41. Axel Witsel, 71. Axel Witsel, 78. Roman Širokov

V pro nezaujatého diváka oku lahodícím zápase přejel Zenit celkem přesvědčivě Spartak Moskva a prozatímně stoupá tabulkou na druhé místo. Pro domácí jde o druhou celkem drtivou porážku v krátké době a co hůř, hlavně v zápase, kde nebyli horším mužstvem. Zenit ovšem své šance proměňoval, a tak po zásluze vyhrál 4:2.

Na, jako vždy, téměř prázdné Lužniki vyběhli aktivněji hostující hráči. Konkrétně to byl Hulk, který už ve druhé minutě zápasu vtrhnul do vápna Spartaku, ovšem jeho snaha se zatím minula s účinkem. Ve 4. minutě dostal vynikající míč za obranu Danny a šel jeden na jednoho s Dikanem. Dnešní kapitán Petrohradských však těsně minul. O minutu později se přihlásil i Spartak, ale Emenike také nebyl úspěšný. V 19. minutě měl velkou příležitost Žano. Emenike mu před vápnem přiťukl a talentovaný Gruzínec stál jenom proti Malfejevovi. Situaci však nedokázal vyřešit správně a přestřelil. Nedáš, dostaneš, známé přísloví, které se do puntíku vyplnilo. O dvě minuty později totiž Hulk využil chyby obrany, vzal si míč na střed a rozhodl se střílet z úctyhodné vzdálenosti. Jeho ránu gólman Dikan hodně podcenil a nedokázal ji zbrzdit natolik, aby nepřešla brankovou čáru - 0:1!

Ve 26. minutě už bylo ale vyrovnáno. Dmitrij Kombarov nacentroval z levé strany do vápna Zenitu, kde nejvýše vystoupal Arťom Dzjuba a zavěsil - 1:1! O sedm minut později se do šance dostal šikovný D. Kombarov, ale Malafejev skvělým zákrokem kryl. O další minutku později měl možnost na reparát Žano, jenže z těžkého úhlu znovu pouze přestřelil. A tak musel dát gól Zenit. Ve 41. minutě Danny těsně za půlkou nahrál Witselovi a Belgičan šel s míčem středem pole. Vzhledem k tomu, že jej nikdo nebránil, postoupil s balónem u nohy až na metu cca 30 metrů, ze které vyslal vynikající projektil k tyči Dikanovy brány - 1:2! Do konce poločasu se výsledek nezměnil, a tak domácí šli do šatny s trochu rozporuplnými pocity.

Do druhého poločasu vstoupili, na rozdíl od toho prvního, lépe Spartakovci. Emenike už ve 48. minutě mohl jít proti Malafejevovi. O dvě minuty později uvolnil Dzjuba Žana, ale jeho střílená přihrávka na Emenikeho byla příliš slabá. Úspěšní nedokázali být ani Dzjuba s Parejou. V 64. minutě to byl právě Argentinec, který dostal žlutou kartu, která měla obrovský vliv na pozdější vývoj zápasu. O pět minut později totiž Pareja dostal druhou žlutou za faul na Keržakova a byl vykázán. A hned v 71. minutě jeho absence dokázal Zenit využít. K exekuci přímého kopu se postavil sám postižený Keržakov a mířil pouze do zdi, od které se míč odrazil k Hubočanovi. Slovenský zadák následným centrem našel ve vápně nikým nekrytého Witsela a ten znovu dosti kuriózním gólem překonal Dikana - 1:3!

A o sedm minut později již bylo hotovo. To si totiž do parády vzal míč Širokov a dlouhatánským lobem překonal nejen obranu, ale i Dikana, trefil přesně levý roh brány - 1:4! Spartak se však nevzdal a v 82. minutě dokázal snížit. Obrana zenitu totiž pojala hodně vtipně roh "Masa" a ani jeden hráč si nebyl schopen vzít na starost Emenikeho. Přestože byl ve vápně v červeném dresu jediným hráčem - 2:4! Do konce utkání si ale domácí už nevypracovali jedinou příležitost, pouze v nastavení ještě pykal za brutální zákrok na Bystrova Insaurralde, a tak Zenit díky své produktivitě bral všechny tři body.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Kubaň Krasnodar 2:1

30.11.2012 15:15

Góly: 85. Jevgenij Šipicin, 90+3. Aljaksandr Martynovič - 55. Aras Özbiliz

Favorizovaná Kubaň nezvládla utkání se svým městským rivalem FK a v závěru přišla o všechny body. Kubaň do zítřka zůstává na čtvrtém místě, naopak "Býci" se posunují před Dinamo Moskva na příčku osmou.

Kdo dnes čekal převahu nebo nadvládu Kubaně nad zápasem, musel být zklamán. FK vletělo do zápasu hned ze startu, ovšem Wandersonovy pokusy nemířily přesně. Totéž se dá říci i o Drinčićovi. Přestože Kubaň v úvodních minutách měla více ze hry, k nějaké větší příležitosti se nedostala. První větší přišla až ve 26. minutě. Özbiliz předvedl neuvěřitelné sólo v obležení snad šesti hráčů v zelených dresech, kterým se jej nakonec podařilo zastavit, avšak míč doputoval pouze k volnému Ionovovi. Ten zpoza vápna napřáhl a míč zastavila až tyč Sinicinovy brány. Dále však hrozili domácí a zejména Wanderson s Joazinhem dělali pořádnou neplechu v obraně Kubaně. Ke gólu ovšem žádná příležitost nevedla, a tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Jurij Krasnožan zřejmě něco svým svěřencům vytkl a do druhého poločasu vstoupila jednoznačně aktivněji Kubaň. A přineslo to ovoce - Smolnikov při bránění Drinčiće vyrazil míč do prostor, kde nikdo nebyl a zároveň byli nejblíže obránci FK Krasnodar. Ti si však neporozuměli a zezadu přiběhnuvší Özbiliz situace dokonale využil, propletl se mezi čtyřmi dezorientovanými hráči v zeleném a střelou do protipohybu překonal Sinicina - krásný gól, 0:1! To jednoznačně zatřáslo domácími a jejich útoky byly oproti prvnímu poločasu značně méně zdařilé. Až v 75. minutě byl v první vážnější příležitosti Konaté, ale míč za záda Belenova nedostal. O deset minut později už bylo vyrovnáno. Joazinho si vzal na starost přímý kop z pravé strany, míč se po souboji na penaltě dostal k Šipicinovi a bylo vyrovnáno - 1:1!

Málokdo si myslel, že by tento výsledek neměl být konečný, "Býci" však pro svěřence Jurije Krasnožana připravili pořádně studenou sprchu v podobě gólu v poslední minutě nastavení. Opět Joazinho, opět přímý kop snad ze stejného místa a opět tuto situaci obrana Kubaně nezvládla. Tentokrát propadl Brazilcův centr až těsně před Belenova, kde jej do brány usměrnil Martynovič - 2:1! Kubaň již neměla čas na tuto branku odpovědět, a tak FK Krasnodar zaslouženě zvítězil v derby.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anži Machačkala18124233:1740
2.CSKA Moskva18131431:1640
3.Zenit Petrohrad18114335:1937
4.Těrek Groznyj18102622:2532
5.Kubaň Krasnodar18101732:2131
6.Rubin Kazaň18101726:1831
7.Lokomotiv Moskva1894527:2031
8.Spartak Moskva1892734:3029
9.Dinamo Moskva1890926:2427
10.FK Krasnodar1874730:2525
11.FK Rostov1855818:2220
12.Amkar Perm1854919:2919
13.Volga Nižnij Novgorod18351018:3014
14.Křídla Sovětů Samara18341116:3613
15.Alanija Vladikavkaz18241218:3110
16.Mordovija Saransk18231317:399

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
božský John

Samara-Rostov..to bude mač (moc se těšim na souboj gigantu Samara-Saransk)

Jinak FK pěkně, nemaji převahu, nechaji se přehrávat, ale skvělej Sinicin a proměnování šancí jim ty body přinese

Reagovat
kubys

Vždyť FK bylo lepší.

Reagovat
božský John

Ja tenhle zapas nevidel, ale myslel jsem to celkove, kdy oni promeni vetsinu sanci a zbytek zapasu nechaji hrat soupere

Reagovat
kubys

Jinak McGeady nastoupil, Bystrov nastoupil...proč ti hajzli vydávají ven informace o tom, že maj neschopenku.

Reagovat
kubys

Jinak obrana Spartaku dobrá sračka no.

Reagovat
Woods

Guus verím, ze tu trenersku karieru ukoncis titulom!

Reagovat
smazaný uživatel

Anzi majster

SAMMY

Reagovat
kubys

Stejně si myslím, že Zenit dá ten titul do třetice.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že nie mohlo by vyhrať CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Reagovat
kubys

Jinak Lass první zápas po zranění a nevypadalo to, že by se na něm nějak podepsalo.

Reagovat
aurelio

Až teraz som videl zostrihy zo Zenitu a teda to určite nebol Dikanov zápas

Reagovat
kubys

Jo, ty dva góly byly super, nevím, co tam fakt dělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě někdo bude psát že EtoO v Anži hraje jen pro prachy? EToO TAM DÁVÁ SRDCE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

maximalne dava srdce za love. Ale je to sampion

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš nepiš, vůbec nevíš jaký emoce do toho dává, stačí se podívat na jeho interview které nedávno dával na kanále Rossija 24.

Reagovat
smazaný uživatel

nj on je profesional, ale tak nebyt 20 mega rocne do anzi by si neprisiel ani prdnut

Reagovat
kubys

Jinak sice zbývají do konce podzimu ještě dvě kola, ale udělal bych nějakou sumarizaci Rubinu.

Ten tým nejde poznat v jednotlivých zápasech, vůbec nevím, co se děje, ale takovéto obrovské výkyvy ve výkonnosti jsou zcela nepřípustné. Hodně velkým problémem je obrana, která byla vždy devízou Berdyjevova systému. Ono to sice tak podle tabulky nevypadá, ale letos musel Ryžikov až abnormálně často zachraňovat a hasit, ať už individuální nebo systémové chyby obrany. Dávám to za vinu opravdu Berdyjevovi, který tak dva roky zpět chtěl změnit systém hry Rubinu z pevné defenzivy a kontrů na systém a la Barcelona. Jediný problém je, že to zůstalo někde v půlce a je z toho celkem šílený paskvil. Takže se nabízí dvě cesty, buď opravdu předělat celý systém a založit ho na držení míče nebo se vrátit k starému. S takovým kádrem být za Kubaní i Těrekem je prostě nemyslitelné, ten tým by měl prohánět první tři mužstva.

Další věc - hra stojí až moc na Natchovi. Orbaiz vedle něho není špatný, ale ve středu pole jde vidět prakticky jen Bebars a je jedno, jestli se útočí nebo brání. Doufám, že s návratem Jeremenka s Rjazancevem se to zlepší. Největší bolest je však v útoku. Nechápu, jak je kurva možné, že se nenašel pořádný kanonýr od odchodu Bucharova?!?! Zvlášť když Kasajev hraje snad v životní formě a hodně pomáhá. Rondón je sice lepší než deset Valdezů s Martinsy dohromady, ale ani jemu to nepálí, tady už bude vážný problém, protože on hraje dobře, do šancí se taky dostane, ale je to na hovno, prostě asi špatná aura. Jinak Bucharov by měl údajně jít do Rubinu hostovat. Nevím, jestli to je úplně nejlepší, protože to zabije zřejmě Rondóna, na druhou stranu kvalitnějšího útočníka než Ďaďuna potřebujeme.

Poslední, čemu se chci věnovat jsou posily. Můj sen by byl, kdyby se vrátil Noboa a přišel Özbiliz. Daleko raději než Bucharova na hostovačku bych vzal Movsisjana, ale u něj to vypadá, že je již rozhodnuto. Jednoznačně nereálnou posilou je potom Žano. Navíc musíme myslet na to, že moc toho neodehraje už Šaronov, a proto je myslet i na stopera. Mojí vysněnou posilou by byl Burlak. Na pravého beka jako záskok za Kuzmina by se hodil Chozin, Temnikov může hrát i na křídle, takže ve výsledku by ideální mančaft vypadal asi takhle.

Ryžikov - Kuzmin, Šaronov, Navas, Ansaldi - Natcho, Noboa - Žano, Özbiliz, Kasajev - Rondón

Reagovat
kubys

Jinak to, že být vzadu s takovým týmem si musí říkat i v Dinamu, ovšem tam je obrovský rozdíl v tom, že v Petrescovi asi našli toho správného člověka a půjdou opravdu jen vzhůru.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda že Dinamo našlo v Petrescovi správneho trénera ale snáď neplánujú niečo podobné robiť v Rubine a nebudú sa snažiť nájsť náhradu za Berdyjeva

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by hlavně zajímalo, jak je na tom Carlos Eduardo?

Reagovat
kubys

No, to by rád věděl kdekdo, vždyť zas nastoupil po dlouhých měsících a hned proti Volze dokázal udělat neskutečnou píčovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

a čo Bochetti ten je dosť kvalitní myslím si že by mohol byť s Navasom na stopérovi

Reagovat
kubys

Však já počítám s tím, že by byla trojice stoperů Salvatore, Navas, Burlak, za nimi Orechov.

Reagovat
smazaný uživatel

ďíky za vysvetlenie

Reagovat
Radin
Reagovat
smazaný uživatel

Jo a pro Anži to byl poslední zápas na stadionu Dinamo.

Reagovat
smazaný uživatel

A to budou na jaře zase hrát na tom "hrozném" http://1url.cz/jeaW ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Elliasson

Vypadá to, že v Rusku jsou teď 3 týmy, které mají na to se výrazně prosadit v Lize Mistrů, byť to podle výsledků Zenitu tak nevypadá. Škoda jen, že do LM se mohou kvalifikovat jenom dva z nich. Ale ať si vytáhne černého Petra kdokoliv z nich, určitě si to nezaslouží.

PS: Kdo si myslíte, že bude ten třetí. Já si bohužel myslím, že na to doletí CSKA.

Reagovat
kubys

CSKA teď dostalo dvě facky, ale nemyslím si, že se nějak vzpamatujou. Jsem zvědavý zpátky na Doumbiu, každopádně pro mě je favoritem na titul Zenit.

Reagovat
Elliasson

Taky si myslím. Podle mě se ještě letos ale zvedne hlavně střelecky Eto´o a Anži tím pádem vyhraje. Příští rok může Anži i Zenit napodobit loňský úspěch APOELu, ne-li víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Lacina Traoré:) už bych ho rád viděl v lepší lize hráč s neskutečným potenciálem

Reagovat
smazaný uživatel

Proto hraje v týmu s neskutečným potenciálem.

Reagovat
Liquid

snad ten titul vyhraje Anži

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem četl, že Karpin je na Suchého nasranej za Zenit... Pokud ho v zimě pošlou někam hostovat, tak přijdem o slušného obránce v repre...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele