Ligue 1 - souhrn 15. kola

30.11.2012, 22:38, aktualizováno 02.12.2012, 22:58
Komentáře a souhrny
Lyon doma vyhrál nad Montpellierem, získal tři body a pojistil si vedení v tabulce. Většina jeho konkurentů navíc ztrácela - Saint-Étienne v pátek jenom remizovalo v Ajacciu, Bordeaux se rozešlo smírně se Sochaux a o překvapení se postaralo Nice, když porazilo PSG. Marseille v neděli zvládlo výjezd do Brestu, Rennes uspělo v Troyes.

FC Lorient - Toulouse FC 1:0

02.12.2012 21:00

Góly: 45. Benjamin Corgnet

Lorient dnes prohloubil krizi Toulouse, vyhrál 1:0 a přiblížil se svému soupeři v tabulce. Domácí sice jasně vyhráli na střelecké pokusy, ale celkový obraz hry příliš nenapovídal tomu, že by jejich špatná forma byla zcela pryč..

Svěřenci Christiana Gourcuffa měli před sebou jasný úkol: zvrátit trend posledních týdnů a zvítězit. To se nakonec splnit povedlo, a díky trefě Benjamina Corgneta se mohou Les Merlus radovat teprve z druhé výhry v posledních deseti zápasech; bylo to však hodně nedokonalé představení.

A to zejména proto, že Lorient nedokázal proměňovat šance. Toulouse sice z většinového držení míče nedalo dohromady ani jedinou (!!) střelu na bránu, ale domácí si v zakončení počínali hodně neohrabaně a sami se tak odsoudili k nervóznímu závěru.

První půlhodinu se prakticky nic nedělo, ale poté se Les Merlus aklimatizovali a začali cenit zuby. Ve 28. minutě se Corgnet osamostatnil a vyzval ke skórování Pedrinha, jehož ránu musel Ahamada vyrážet na roh. Poté se zdálky pokoušel prosadit se stejným výsledkem Jouffre - a z následujícího rohu se míč dostal k Corgnetovi, který však zblízka opět pouze nechal vyniknout skvělého Ahamadu.

Lorient se konečně prosadil v nejlepší možný čas - těsně před přestávkou. Spolupráce útočného dua Aliadiére - Corgnet zafungovala výborně: první jmenovaný byl autorem přízemního centru, ten druhý bez okolků pálil z první - 1:0. Ali Ahamada mohl mít trochu černé svědomí, vzhledem k šancím, které už předtím vychytal..

Toulouse začalo druhou půli aktivněji a Jean-Daniel Akpa-Akpro předvedl famózní individuální akci, během níž obešel několik obránců soupeře a předložil míč Ben Yedderovi - jenže elitní střelec Les Violets neměl příliš času a gólman Fabien Audard byl venku z brány včas.

Oba týmy se následně dožadovaly penalt; nejprve si Pedrinho vyšlápl ve vápně na Cheikha M'Bengueho, poté se srazili Aliadiére s Akpa-Akprem, ale rozhodčí zůstal v obou případech netečný. Jak se utkání blížilo k závěru, snažili se domácí pojistit vratké vedení a Aliadiére mohl zakončovat po přihrávce Monnet-Paqueta, avšak do cesty se mu postavil Jonathan Zebina. Bývalý forvard Arsenalu sice mohl ještě dorážet, ale v ten nejméně vhodný moment ztratil balanc.

A když neuspěl ani v závěru Julien Quercia, jehož střelu s gólovými parametry zlikvidoval Ahamada, museli se Les Merlus spokojit s nejhubenější výhrou. Ne snad, že by jim to nějak výrazně vadilo.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Stade Rennes 2:3

02.12.2012 17:00

Góly: 24. Benjamin Nivet, 40. Stéphane Darbion - 48. Romain Alessandrini, 81. Julien Féret, 89. Jonathan Pitroipa

Po vítězství v Coupe de la Ligue si Rennes poradilo s Troyes také podruhé v lize. Byla to ovšem hodně dramatická bitva: Domácí vedli po poločase 2:0, hosté se však v poslední desetiminutovce dvakrát prosadili, a když se k tomu přičte ještě trefa Alessandriniho ze 48. minuty, suma sumárum byl SRFC o gól lepší.

Troyes se poprvé prosadilo ve 24. minutě. Mavinga unikl po pravém křídle, následně poslal balón na vzdálenější tyčku, kde Nivet udělal pár kroků vpřed a pak v pohodě prostřelil gólmana Costila. Blízko vyrovnání byl na druhé straně Alessandrini, nicméně brankář Thuram-Ulien si s jeho pokusem poradil.

Pět minut před přestávkou domácí navýšili vedení. Bahebeck tentokráte pronikl podél levé lajny, zbavil se Théophila-Catherineho, nacentroval na hlavu Darbiona, který v pohodě zacílil. Rennes se snížení dočkalo ve druhém poločase, konkrétně tři minuty po jeho začátku - Alessandrini skvěle zakroutil svou střelu z přímého kopu do brány.

V 77. minutě se EST radoval z branky, vsítil jí konkrétně Obbadi po pasu od N'Sakaly, avšak proti byli rozhodčí, podle nichž stál Francouz v ofsajdu. Čtyři minuty na to bylo vyrovnáno, jakmile Féret nechytatelnou ranou nedal Thuram-Ulienovi žádnou šanci míč polapit. Nešťastné utkání poslední celek tabulky dovršil v samotném závěru.

V 89. minutě hosté udeřili z brejku, do něj se dostal po nadýchaném pasu Danzého rychlík Pitriopa, který pak v koncovce před Thuram-Ulienem nezaváhal. Troyes se navíc bude muset minimálně v následujícím kole obejít bez služeb Corentina, který za ostrý atak Danzého dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučený.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Marseille 1:2

02.12.2012 14:00

Góly: 43. Charlison Benschop - 35. Souleymane Diawara, 57. André Ayew

Nedokázalo to Valenciennes, Lorient ani Bordeaux. Na první domácí skalp Stade de Brestois jsme si museli počkat až do patnáctého kola, kdy se na Stade Francis Le-Blé představili fotbalisté Olympiqueu Marseille.

Svěřenci Élieho Baupa tak dokonale odčinili porážku z minulého kola: Lyon odjel z jihu Francie se třemi body v kapse a čtyřmi vstřelenými brankami. Marseille se tak nadále drží na dostřel lídrovi Ligue 1, na něhož z druhé pozice ztrácí pouze dva body. Naproti tomu Brest dnes vůbec poprvé v této sezoně doma nezískal ani bod a nadále tak zůstává na patnácté pozici. Z té má na sestupem ohrožené Sochaux náskok pouhých dvou bodů.

Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo na hostujících hráčích jasně vidět, jak moc dnes stojí o vítězství. V samém úvodu se do nebezpečného zakončení hlavou prodral Morgan Amalfitano, jehož střelu však dokázal zlikvidovat Alexis Thébaux. O pár minut později musel gólman domácích zasahovat znovu, tentokrát proti jedovaté dalekonosné ráně Benoita Cheyroua. Následná dorážka Mathieua Valbueny skončila na štěstí pro Brest vedle branky.

Tlak hostujícího mužstva stále narůstal. Jordan Ayew chytrou přihrávkou uvolnil svého staršího bratra Andrého, tomu však v zakončení chyběl klid a dostatek přesnosti. Prvně jmenovaný se pak sám odvážil ke střele, stejně jako o chvíli později Joey Barton však ani on nebyl úspěšný.

Zasloužený gól přišel ve 34. minutě. Barton svou hlavičku nasměroval k nohám nabíhajícího Diawary, jehož rána z voleje se od tyčky odrazila nakonec i do sítě - 0:1.

Již o dvě minuty později mohl být rozdíl mezi oběma mužstvy ještě výraznější. Thébaux ale prokázal vynikající reakce, když zlikvidoval jak pokus Valbueny, tak následně i Amalfitana. O to překvapivější se mohla zdát situace z 42. minuty. Dlouhý nákop Paula Baysseho našel Benoita Lesoimiera, jehož ránu zblokoval bránící Jérémy Morel - nicméně pouze k dobře postavenému Charlinsonu Benschopovi, jenž z první příležitosti svého týmu vytěžil i vyrovnávací branku - 1:1.

Přestože se Brest dočkal oblíbené "branky do šatny", ve druhém poločase se hrálo podle stejného scénáře jako v tom prvním. Napoprvé si Thébaux ještě s Bartonem poradil a jeho ránu kryl, anglický záložník však následně, v 56. minutě, po sprintu předal míč Andrému Ayewovi, jenž neváhal a prostřelil bezmocného brankáře domácích - 1:2.

Poslední příležitost si ještě vypracovali borci z Brestu, konkrétně Benoit Lesoimier. Nicméně jeho pokus dokázal Mandanda krýt, a pomohl tak svému mužstvu k důležitému vítězství...

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 2:1

01.12.2012 20:00

Góly: 76. Eric Bauthéac, 86. Valentin Eysseric - 82. Zlatan Ibrahimović

Fotbalisté Nice podobně jako v minulých zápasech znovu ukázali, že hrát proti favoritům francouzské ligy letos prostě umí. PSG nepomohla ani vyrovnávací trefa Zlatana Ibrahimoviče, jelikož k trefě Bauthéace se potom přidal také Eysseric. A OGC díky nim nakonec vyhrálo 2:1.

Hosté v průběhu týdne vypadli z Coupe de la Ligue, a i když Carlo Ancelotti na tiskové konferenci tvrdil, že neúspěšný zápas se St. Étienne nemají už jeho svěřenci v hlavách, nemluvil možná tak úplně pravdu. Pařížané nepředvedli ani v tomhle případě v trochu pozměněné sestavě příliš dobrý výkon, třešničkou na jeho nepovedeném výkonu je pak ještě zbytečné vyloučení Matuidho.

Nice se soupeře nezaleklo a prokazovalo to už od úvodních minut, Jallet na brankové čáře za brankáře Doucheze, který se do branky dostal po hodně dlouhé době, vyrážel hlavičku Cvitaniche. O dvě minuty později Bauthéac vyslal do šance Kolodziejczaka, ten ovšem na Doucheze již nevyzrál.

PSG zahrozilo poprvé až v 19. minutě, když Jallet hezky uvolnil Ibrahimoviče, jehož střela poté letěla jen kousek mimo. Ještě blíže gólu byl pak švédský kanonýr po půlhodině hry, gólman Ospina proti němu ale předvedl fantastický zákrok, dost to na stadionu Stade Municipal du Ray zahučelo po Lavezziho střele nad.

Druhý poločas byl přece jenom o dost zajímavější - v 54. minutě byl znovu při chuti Ibrahimovič, nicméně Ospina se průběžně nejlepšího střelce ligy ani tady nezalekl a vychytal ho. Na druhé straně se musel Douchez předvést proti Bauthéacově přímém kopu. Ten nakonec čtrnáct minut před koncem poslal domácí do vedení.

Cvitanich dobře zapracoval na levé straně, díky němuž se mohl niceský záložník prosadit. O šest minut později ale vyrovnal Ibrahimovič, jenž využil možnosti rozehrávat přímý volný kop. V 86. minutě však poslední zásah utkání zařídil Eysseric, který pravačkou zužitkoval dobrý pas od Abriela.

Nastavení mělo ještě jednu dohru. Matuidi asi neudržel nervy, že si jeho tým z Nice pravděpodobně nic neodveze, a ačkoli věděl, že má jednu žlutou kartu, neváhal jít do souboje s brankářem Ospinou tak tvrdě, že ho sudí Buquet následně vysypal.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Reims 1:0

01.12.2012 20:00

Góly: 6. Foued Kadir

Valenciennes sice v posledních týdnech ubralo nohu z plynu, ale na Remeš to stačilo i tak. Zatímco se domácí vrátili do hry o čelo tabulky po prohře v Saint-Étienne, tápající nováček nadále klesá tabulkou..

O výsledku rozhodla jediná branka Foueda Kadira. Alžírský záložník letos skóroval v lize už pošesté, a stanovil tak svůj osobní sezónní rekord po pouhých 15 zápasech; pro Valenciennes to znamená, že nadále drží domácí neporazitelnost. Právě díky skvělým výsledkům na Stade du Hainaut je ztráta Les Athéniens na druhé místo pouhý bod.

Remeš, zdá se, úplně opustilo počáteční nadšení a elán. Fournierovi svěřenci nevyhráli už sedm zápasů, v nichž střelili pouhé dva góly; dnes proto platilo, že chtějí-li uspět, nesmí za žádnou cenu inkasovat další rychlý gól. Jenže přesně to se stalo, a trvalo to pouhých šest minut - Gaël Danic a Gaëtan Bong si na levé straně vyměnili míč a kamerunský bek jej následně poslal přímo Kadirovi, který po ukázkovém zpracování prostřelil Kossi Agassu - 1:0.

Ještě před pauzou pak mohl na 2:0 zvyšovat Le Tallec, který zakončoval po Danicově centru, ale jeho střela se pouze otřela o levou tyč Agassovy brány. Odpověď hostů? Snad jen Mandiho pas a následná Fauvergueho hlavička, která však postrádala přesnost a Penneteaua neohrozila.

Do druhé půle vyslal Hubert Fournier na hřiště Kamela Ghilase a zdálo se, že je to správný krok - bývalý útočník Hullu se uvedl jen těsně mimo mířící hlavičkou po Ghisolfiho centru. Alžírský reprezentant následně využil chyby domácí obrany a otestoval Penneteaua, ale neuspěl, stejně jako v další potenciální situaci; Mathieu Dossevi mezitím na druhé straně nastřelil brankovou konstrukci.

Domácím však jedna vstřelená branka stačila, jejich domácí série bez porážky se protáhla už na devět zápasů a jejich sen o pohárovém umístění je nadále naživu a aktuální.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SC Bastia 0:0

01.12.2012 20:00

Góly: -

Bastii se odveta podařila - Korsičané sice dnes na novém stánku v Lille nezvítězili, ale remízou 0:0 přece jen napravili dojem po středeční pohárové prohře s týmž soupeřem (1:3).

Bod je navíc pro nováčka poměrně důležitý, neboť znamená další posun směrem nahoru od sestupové zóny. Svěřenci Frédérica Hantze jsou momentálně třináctí a na trápící se Lille ztrácí pouhé tři body, což je také vzdálenost, která je dělí od aktuálně sestupujícího Sochaux.

Statisticky řečeno byly Dogy dnes lepší. Co se držení míče týče, vyšplhala se konečná cifra až na neuvěřitelných 70%, jenže s produktivitou to bylo o dost slabší - přestože domácí vystřelili hned patnáctkrát, pouze jednou (!!!) se trefili mezi tři tyče, a to navíc při pokusu, se kterým neměl gólman Landry Bonnefoi pražádný problém.

A to za domácí vyběhli na hřiště hvězdy kalibru Salomona Kaloua, Nolana Rouxe nebo Dimitri Payeta. Celý tento útočný trojlístek sice zaznamenal nebezpečné momenty - zejména Payet, který v 87. minutě málem uklidil pas od Kaloua do branky patičkou - jenže před brankou bylo celé Lille prakticky neškodné.

Bastia totiž výborně bránila. Její hráči si branky soupeře příliš nevšímali, soustředili se totiž na jediné - urvat na dalekém severu bod. V posledních deseti minutách bránili Korsičané regulérně v deseti lidech za míčem, totálně odřízli Lille od jakéhokoliv volného prostoru a nenechávali favoritovi ani vteřinu navíc. Dá se tak říci, že konečná remíza je zasloužená - domácí byli ve finální třetině neškodní, hosté svůj cíl splnili.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Sochaux 2:2

01.12.2012 20:00

Góly: 40. Jérôme Roussillon (vl.), 48. Yoan Gouffran - 33. Loïc Poujol, 87. Rafaël Dias

Fotbalisté Bordeaux nezvládli domácí utkání se zachraňujícím se Sochaux a po remíze tak opět ztratili nějaké ty body na vedoucí Lyon, na který v tuto chvíli ztrácejí šest bodů. Navíc se ve vyrovnaném čele tabulky odmítli dostat na třetí místo tabulky a remíza 2:2 je opravdu málo. Nicméně Sochaux vybojovalo velice cenný bod, a i když je stále na sestupovém osmnáctém místě s patnácti body, tak jednobodová ztráta na sedmnáctý Évian není hrozivá.

Přitom Bordeaux ukázalo vnitřní sílu a dokázalo během konce úvodního dějství a začátku druhého poločasu otočit z 0:1 na 2:1, jenže poté tři minuty před koncem inkasovalo a už nedokázalo najít odpověď. Do první šance zápasu se dostali už v 10. minutě domácí, kdy po rohovém kopu Jaroslava Plašila tečoval míč Benoit Tremoulinas, avšak brankář Simon Pouplin skvěle odvrátil na další rohový kop. Další šanci si Bordeaux vytvořilo po půlhodině hry.

Nicméně hlavička Nicolase Maurice-Belaye skončila těsně vedle hostující branky. Ihned na to padl vedoucí gól utkání. Po přímém volném kopu Boudebouze střílel Loïc Poujol a propálil brankáře Cedrica Carrassa. Nicméně za dalších sedm minut bylo srovnáno, když po kombinaci Yoana Gouffrana s Benoîtem Trémoulinasem přišel centr do vápna a Jérôme Roussillon si hlavou srazil míč do branky - 1:1.

Ihned po přestávce se k radosti domácích fanoušků dostali jejich miláčci do vedení. Po přihrávce Tremoulinase a následném centru Jussieho s přehledem k tyči zakončil z dvanácti metrů Gouffran. V 70. minutě mohli domácí definitivně rozhodnout, jenže po pasu Plašila a střele Gouffrana zasáhl opět brilantní Pouplin. Proto hosté nakonec z ničeho nic udeřili. V 87. minutě z přímého volného kopu z dvaceti metrů se prosadil Rafael Dias střelou do horního růžku a stanovil tak konečný stav 2:2.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AS Nancy-Lorraine 1:1

01.12.2012 20:00

Góly: 44. Brice Dja Djédjé - 50. Yohan Mollo

Nancy v Annecy na hřišti tamního Évianu pouze remizovalo 1:1 a zůstává i nadále v hlubokých problémech, přikované ke dnu tabulky a s narůstající ztrátou na "bezpečnou" zónu.

Svěřenci Jeana Fernandeze se nicméně mohou utěšovat tím, že mají alespoň bod - utkání totiž z jejich strany rozhodně nevypadalo optimálně. V promrzlém Parc des Sports prohrávali po gólu Brice Dja Djédjého, který se trefil přesně "do šatny", což nalomené psychice Les Chardons zrovna nepomohlo. Jedenadvacetiletý Dja Djédjé je považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů země a dnes opět ukázal, proč tomu tak je - dvě minuty před pauzou totiž zmrazil hosty parádní dalekonosnou ránou, která zapadla za zkoprnělého Assembého - 1:0.

To byla první střela ÉTG na bránu, což o úrovni první půle vypovídá vše podstatné - ani Nancy si totiž příliš šancí nevypracovalo, ačkoliv spolupráce Karabouého s Bakarem snad brankou skončit mohla. V poločase to však i přes podprůměrný výkon vypadalo, že jsou domácí na dobré cestě za třetí výhrou ze čtyř utkání.

Nancy, které vyhrálo naposledy v 1. kole nad Brestem a prožívá tak nejhorší sérii bez výhry v historii klubu, se nicméně dokázalo o přestávce trochu oklepat a vyškrábnout zbytky poničené sebedůvěry, což se projevilo vyrovnávacím gólem už pět minut po opětovném rozehrání. Obránce Jordan Loties vtrhl do vápna a poslal přízemní pas Bakarovi, který sice netrefil, ale za ním číhající Mollo už dorážel úspěšně - 1:1.

Dá se říci, že nebýt právě Molla, mělo by Nancy (je-li to možné) ještě mnohem větší problémy - mladý křídelník se totiž gólem či nahrávkou podílel na 6 brankách klubu, který zatím dokázal skórovat pouze desetkrát. Dnes jeho trefa sice znamenala bod, ale to Nancy, zoufale čekajícímu na vítězství, příliš nepomáhá - ačkoliv mohlo být ještě hůře, kdyby Wass ve druhé půli smolně netrefil tyč.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 1:0

01.12.2012 17:00

Góly: 26. Bafétimbi Gomis

Pětizápasovou šňůru neprohraných utkání Montpellieru nemohl utnout nikdo jiný než ve skvěle hrající formě Bafetimbi Gomis. Dredatý Francouz stejně jako proti Marseille zařídil vítězství Lyonu znovu a stvrdil tím vedoucí pozici Les Gones. K hattricku ze středy tentokráte přidal jedinou trefu utkání z první půle.

Bylo vidět, že je Gomis po skalpování OM opět při chuti. Už v 10. minutě uvolnil do vyložené pozice Ghezzala, který se dokázal zbavit obránce Hiltona, na mladého gólmana Ligaliho, jenž díky problémům Montpellieru se zraněními mužů mezi třemi tyčemi prožil debut v Ligue 1, ovšem nevyzrál.

O šestnáct minut později už však Ligali úspěšný nebyl. Grénier, podobně jako v Marseille, předvedl jinak znovu velmi dobrý výkon, udělal si místo kolem svého prostoru, poslal balón na Gomise a ten nechytatelnou pravačkou poslal domácí do jednobrankového vedení. O pět minut později byl na druhé straně v ráži brankář Vercoutre, se střelou Camary si ale po přihrávce od Belhandy poradil.

Do přestávky ještě mohl skórovat Malbranque, jemuž se dostal míč k nohám po precizně zahrané akci jeho celku zhruba na hranici vápna, následně vypálil, nicméně Ligali se v tuhle chvíli nenechal překvapit. HSCM byl ve druhém poločase lepším mužstvem, ke kýženému vyrovnání se však nepropracoval.

Jistotou OL byl také Vercoutre, díky němuž by se nakonec domácí radovat ze tří bodů nemohli. Především jeho dva zákroky proti šancím Estrady byly velice důležité. Lyon se jinak směrem dopředu nijak výrazně nehnal a snažil se hlavně udržet průběžné vítězství, což se mu v konečném účtování podařilo. Největší možnost měl Grénier v 73. minutě, z přímého kopu na Ligaliho ale nevyzrál.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - AS Saint-Étienne 0:0

30.11.2012 20:45

Góly: -

Patnácté kolo francouzské nejvyšší soutěže otevřel duel mezi domácím Ajacciem a hosty ze Saint-Étienne. Na první branku tohoto kola si však budeme muset počkat - doufejme pouze - do zítřka.

Zeleno-bílí se přitom v případě vítězství mohli posunout dokonce do čela tabulky, remíza jim pomohla alespoň k druhému místu. Na druhé straně Ajaccio chtělo odčinit poslední dvě porážky na domácím hřišti, tříbodovému zisku proti dnešnímu favoritovi dokonce bylo opravdu blízko - nakonec se však musí spokojit s bodem jedním a postupem na jedenáctou pozici.

Přitom vůbec nebylo jasné, zda se dnešní utkání vůbec uskuteční: nad Korsikou mocně bouřilo a hřiště bylo nasáklé vodou. Rozhodčí ale nakonec ve tři čtvrtě na devět pískl do píšťalky a mohlo se začít. Po několika polovičatých šancích na obou stranách přišla první vážnější příležitost ve 13. minutě.

A tu si vypracovali domácí borci. Eduardo na pravé straně přesprintoval bránícího Perrina a následnou přihrávkou našel Belghazouaniho. Ten se probil až do pokutového území, nebál se ani vystřelit: jeho pokus mířil přesně do dolního růžku, radost mu však skvělým zákrokem zkazil gólman Ruffier.

Domácí se i nadále tlačili do zakončení, Adrian Mutu však hlavičkoval mimo. Tempo hry se postupem času jako by vytratilo, míč na svých kopačkách mělo sice častěji Saint-Étienne, které si nicméně dlouho nedokázalo vytvořit žádnou nebezpečnou šanci. Ta nakonec přišla po třiadvaceti minutách hry.

Max Gradel dováděl na levém křídle, svou přihrávkou následně oslovil naběhnutého Romaina Hamoumu. Talentovaný záložník si balon zpracoval na hrudi, a otevřel si tak cestu k brankáři Ochoovi. Celou situaci ale nakonec na poslední chvíli vyřešil vynikajícím zákrokem obránce Carl Medjani, jenž Hamoumovi odstrčil balon od nohy.

Následovaly nepříliš výrazné pokusy na obou stranách. V domácím dresu se opět zastřeloval Mutu, za hosty pouze do brankáře pálil Brandao. Na další větší vzrušení jsme si tak museli počkat až do 36. minuty. A opět to byli hosté ze Saint-Étienne a opět to byl Max Gradel, jenž stál u samého zrodu - a tentokrát i zakončení - akce.

Záložník z Pobřeží slonoviny si zpracoval dlouhý míč, poradil si se strážícím Poulardem a vystřelil levačkou. Jeho projektil se již snášel za záda bezmocného Guillerma Ochoy, nakonec však jeho rána skončila několik centimetrů vedle domácí svatyně. Stejný hráč se dostal do zakončení i v poslední minutě první půle, ani tentokrát však na pozorného Mexičana v bráně Ajaccia nevyzrál.

V prvních dvaceti minutách druhého dějství se diváci museli obrnit trpělivostí. Přestože hosté měli zdánlivě duel ve svých rukou, opakoval se scénář z prvního poločasu. Zeleno-bílí si nedokázali vytvořit žádnou vážnější příležitost. Po šestašedesáti minutách se v obrovské šanci objevili naopak domácí Koričané. Diarra se prosadil na levé straně, balon "posadil" na hlavu Belghazouanimu. Ten avšak pálil pouze těsně vedle.

Následovaly dvě nepříliš povedené střely hostů, nepřesně mířil jak Cohade, tak i Brandao. Otěže utkání dokonce pomalu přebírali domácí fotbalisté, kteří jako by v závěru vycítili, že Saint-Étienne po stodvacetiminutovém pohárovém zápase s Paris Saint-Germain chybí síly. A nakonec se málem opravdu dočkali vítězství.

V předposlední minutě prodloužil Perrin svou hlavičkou míč přímo do ohně, balon se dostal k dobře postavenému Sammaritanovi, jenž však z deseti metrů napálil pouze levou tyčku Ruffierovy branky. Utkání tak skončilo - i přes několik slibných příležitostech na obou stranách - bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon1594228:1531
2.Olympique Marseille1592420:1629
3.AS Saint-Étienne1575324:1026
4.Paris Saint-Germain1575324:1226
5.Valenciennes FC1574428:1625
6.Girondins Bordeaux1567220:1325
7.Stade Rennes1581621:1925
8.Toulouse FC1564523:1722
9.OGC Nice1557321:2022
10.Lille OSC1556416:1521
11.FC Lorient1556423:2721
12.AC Ajaccio1546515:1918
13.SC Bastia1553721:3318
14.Montpellier HSC1545619:1917
15.Stade Brestois1552815:2017
16.Stade Reims1544713:1516
17.Évian Thonon Gaillard1544717:2316
18.FC Sochaux1543815:2215
19.ES Troyes1515916:328
20.AS Nancy-Lorraine1515910:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Neuro

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

znáš trochu gomise?já ho viděl proti spartě a přišel mi jako strašlivej palič, ale jinak koukám že ve francii dává golu dost,přitom mi přišel jako takovej nemotora

Reagovat
Israha

Palič to je, ale stylem, že zazdí za zápas tři gólovky a pak stejně ten důležitý gól je schopný dát...teď má slušnou formu, jinak je kvalitní, ale co do produkce gólů poněkud nespolehlivý.

Zdejší fans Lyonu ti ale poví přesnější informace.

Reagovat
smazaný uživatel

takže takovej france vlček?

Reagovat
sajty

Gomis je hrozný poleno.Co on dokáže zazdít,to ani není možné.Momentálně ale má docela formu,dává dost gólů a těžko by se nám bez něho dýchalo.Snad mu to nějakou dobu vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

dík za info, celkově mi přijde že ty útočníci jsou dnes horší než dříve samozřejmě ne všichni takových paličů v předních klubech jako dnes to dřív nebývalo

Reagovat
Langi

jako pozor, teď se mu celkem daří, za 2 zápasy dal 4 góly...jinak má vizitku paliče, který se asi nikdy nezbaví, kolikrát zůstává fakt s podivem jakou tutovku on dokáže zahodit, má takovej trend že v zápase první 2-3 šance zahodí než dá góla...jinak je to docela nemotora, nemá bůhví jakou kopací techniku (Marseille dal gól prvotřídnim bodlem), prostě to napálí na bránu nebo tvrdě hlavičkuje...co se mi na něm líbí je hlavně to že dokáže zpracovat snad jakejkoliv míč a zakončit ikdyž to třeba následně letí do prdele, tak do ty šance a do zakončení se dostane...pak když proti němu hraje nedůsledná obrana, jako třeba teď v Marseille, který na to chvílema vyloženě srali, tak ho nechaj 2x, 3x v nebezpečný pozici a on jim toho góla dřív nebo pozdějc dá. Jako spolíhat na něj, že rozhodne zápas se nedá, ale i tak když se podiváš na jeho statistiky tak on jako docela gólovej je

Reagovat
smazaný uživatel

řikám france vlček

Reagovat
domingo

Je to proste klasicky tank, velky cerny forvard. Mohutny, silny, neodstavitelny od mice, strili stylem, ze to tam narve a bud to leti do branky, nebo do prdele. Takovych je spousta

Akorat on je teda lepsi nez vetsina ostatnich.

Reagovat
smazaný uživatel

jasné no:) ale když to tak sleduju poslední dobou tak mi to kolika připadá že stačí trochu silnější opička(to nemyslim rasisticky) nemusí ani umět pořádně kopat do míče hlavně že má sílu a tak hraje prostě mi to tak přijde

Reagovat
domingo

Tak hodne tymu tyhle hrace vyuzije, zvlast ve Francii..

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdo na to má pak koukat:) kolikrát spálej takový šance že by si je proměnil i ty nebo já

Reagovat
smazaný uživatel

Mal som podané na to blbé PSG ale aspon viem že na nich už nikdy nepodám...banda debilčekov a Pastore ? posila za 40 miliónov ? ved to on prehral zápas retard po lavej strane mu beží uplne volný Menez ktorý može isť sám na bránu a ten retard sa pozerá len do prava aby následne poslal na päty absolutne nepresnú prihrávku Lavezzimu...pozeral som len posledných 20 minút ale PSG hralo akoby bez zálohy nikomu sa tam nechcelo behať v strede...tam Thiago Silva musel ísť sa nato už nemohol pozerať jak je tam prázdno..

Reagovat
Godwinson

Bastia

Nice jsem věřil a jsem rád, že už to konečně ukazují. A ještě porážkou těch zmrdečků. A Bauthéac škoda slov, hráč zdarma ... ale dobře, že válí. Na druhé straně Pastore k smíchu. V lednu by ho vzhledem k příchodu Moury mohli klidně kopnout do prdele.

Reagovat
domingo

Bauthéac je bozi, rikam to uz rok a pul

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduješ nějak více Nice? Kolo a Pied hrajou nějak dobře? Každopádně mě děsí představa, že by tam teď hrál Grenier...ufff

Reagovat
Langi

PSG ovšem velmi zkušeně stejně tak Lille a Bordeaux...když se daří tak se daří

Reagovat
sajty

No to je kolo snů.Hlavně ti tragédi z PSG potěšili .Ale co,hrajou hovno,tak v zimě nakoupí další hráče za x milionů.Když to nejde silou,tak to půjde ještě větší silou.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé kolo. Škoda, že jsem to neviděl, ale už teď se těším na sestřihy . Ke spokojenosti chybí opravdu málo, snad to jenom udržet co nejdéle. Snad nepřijde žádná větší krize, máme to rozehrané parádně

Reagovat
domingo

Lyon jde do slusnyho trhaku, Marseille v Brestu nevyhraje..

Reagovat
domingo

Vyhry Rennes, Brestu a Toulouse a mezi druhym a osmym bude jeden bod. Nice stahlo PSG na ctyri body, Lille zatim hraje naprosto tragedne a presto je 5 bodu od druhyho mista. Nejlepsi liga na svete

Reagovat
smazaný uživatel

a prý že to je nuda plná průměráků, to tak.

Reagovat
fantomas

Teda ne že bych si to snad myslel, ale domingo tu tezi o průměrácích spíš potvrdil, než vyvrátil. (Lille hraje naprosto tragédně, a přesto je 5 bodů od druhýho místa)

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu takový Arsenal je myslím taky 5 bodů od 3. místa a nehraje zrovna nejlépe . A že to jsou průměráci bych teda netvrdil. Podle mě tu tezi o průměrácích nepotvrdil, spíš poukázal na vyrovnanost ligy, kde může u nadprůměrný tým (i když u Lille to je sporné, to je fakt) prohrát se středem tabulky.

Reagovat
juninho8

neni to len o 2 kluboch od zaciatku sezony ako je to v ostatnych ligach( manu,man city...real,barca...BVB,Bayern...snad este v taliansku je to este celkom vyrovnane ale Ligue 1 je Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostali sme gol skoda ze som to nevidel ale pohlad na tabulku zahreje Allez OL

Reagovat
Langi

jinak tady je sestřih z ty nádhery: http://www.youtube.com/watch?v=ZF_IU1Bc8OY

Reagovat
juninho8

prvy polcas som nevdiel cize ani ten gol....Clem ....chvalabohu ze sa yoann pred sezonou zranil a my sme ho nepredali do Nice....este nech natrenuje primaky a bude to druhy pernabucanho aj ked to bude velmi tazke....ked uz mi JMA odsral mojho oblubenca Pjanica tak dufam ze nebude taky hlupy a neda prec Clema...radsej Yoanna

Reagovat
smazaný uživatel

*Pernambucano

Reagovat
juninho8

ani neviem ako sa volam to bol preklep

Reagovat
AnthonyR

Bravo Nice !!! Letos jsou největším překvapením Ligue1

Reagovat
domingo

Tak to urcite ne..

Reagovat
Ferguson6

No to, že sú v strede tabuľky ma teda neprekvapuje... To už skôr Valenciennes v útoku na Európu.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak to tým mamonárom nejde... Zvláštne. Na Kombouarého sa frflalo, teraz tréner svetových kvalít, takmer hocijaký skvelý hráč môže byť k dispozícií a ono nie a nie. Vytvoriť takú antipatiu k už i tak dosť neobľúbenému klubu u ostatných fanúšikov Ligue 1 a prd z toho. A netreba mi pripomínať, že tak o rok dva tri to budú všetko valcovať. S takým týmom a takým trénerom to už teraz mali biť hlava nehlava. Tak si užite tie prachy teda...

Reagovat
.13

Bol som vcera na stuzkovej a kukam 2-1 a hovorim si, ze "chlape musis byt dobre na*ebany".

Rano vstanem a moje obavy sa naplnili a az tak moc opity som nebol a ten vysledok 2-1 tam fakt bol.

To znamena, ze za mesiac my stratime 1.miesto, vypadneme z pohara a ziskame 4 z 15moznych bodov! ak aspon z najblisich 5zapasov neziska 15bodov nehladiac na los, tak by som toho Carla bezmilosti poslal prec. Ako aby nas porazilo Nice, ASSE(2x) a Rennes?

Toto je fakt moc

Reagovat
smazaný uživatel

To pozor to jsou týmy, se kterými budete svádět boj o EL, takže bych je nepodceňoval

Reagovat
.13

dostal si ma, ale to FAKT ne! (teda aspon dufam)

Reagovat
Langi

tam to bude víc našlapaný než o titul

Reagovat
smazaný uživatel

According to Eurosport, Liverpool and Tottenham would be on Bafé Gomis, and would be inclined to put ... € 25!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele