Bundesliga - souhrn 15. kola

30.11.2012, 22:31, aktualizováno 02.12.2012, 19:25
Komentáře a souhrny
Očekávaný šlágr nakonec vítěze nepoznal, Bayern doma remizoval s Dortmundem. Leverkusen doma porazil Norimberk a i po tomto kole mu bude patřit druhé místo. Schalke jenom remizovalo s Gladbachem, tři body naopak mají Stuttgart a Mainz. V neděli uspěly Brémy na půdě Hoffenheimu, Wolfsburg remizoval s Hamburkem.

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:1

02.12.2012 17:30

Góly: 68. Simon Kjaer - 26. Maximilian Beister

Navázat na mimořádně povedený výkon z utkání proti Schalke se Rothosen sice nepodařilo, přesto se však ve Volkswagen Areně ujali brzkého vedení, to ale po obrátce neudrželi a rozešli se s VfL remízou 1:1.

Utkání nenabízelo dvakrát ideální fotbalové podmínky - slabé sněžení v kombinaci s deštěm a teploty jen těsně nad bodem mrazu byly pro všechny aktéry velmi nepříjemné, přece jen lépe se však s danými okolnostmi vypořádali Vlci. Domácí převaha však byla povětšinou impotentní, jediné výraznější nebezpečí zaznamenal v deváté minutě Hasebe, volejem zpoza vápna ale branku nenašel.

Přístavní celek se rozjížděl o poznání pomaleji, avšak záhy vyslal Beister pas na rozběhnutého Rudņevse, před ním však byl u míče jako první Benaglio. Postupem času se obraz hry definitivně vyrovnal a nadějnou možnost měl po šikovném uvolnění ve vápně Skjelbred, poté ale mířil jen do připraveného Nalda. Ve 23. minutě se k volnému přímému kopu postavil Aogo a parádní technickou ranou jen těsně minul vzdálenější šibenici wolfsburgské branky! Za pár chvil však Badelj našel Rudņevse, ten ještě prodloužil na rozběhnutého Beistera, který přízemní střelou překonal Benaglia - 0:1.

Aktivita koncernového mužstva začala po inkasované brance pochopitelně opětovně stoupat, ovšem Diego mířil jen do Mancienna, zatímco Naldovu standardku vytáhl zpod břevna pozorný Adler! Ten musel následně řešit i několik ošemetných situací po rohových kopech, ale také nadále držel čisté konto. Těsně před koncem první půle mohl nejdříve pojistit vedení Badelj, ale nedokázal usměrnit mičudu na zadní tyč, na opačné straně pak Vieirinhův pokus likvidoval Adler.

Krátce po změně stran mohl po chybě v domácí rozehrávce přidat druhý zásah Beister, ale nedůrazným zakončením na strážce domácí branky nevyzrál. V padesáté šesté minutě se mohlo začínat od nuly: Olić našel centrem na zadní tyči hlavu Dosta, ten však z bezprostřední blízkosti na Adlera nevyzrál! VfL začínalo pomalu přitápět pod kotel - Schäferův centr ještě tečoval Aogo a hostující strážce svatyně měl rázem plné ruce práce, aby vytáhl kulatý nesmysl směřující pod břevno!

Nakonec se však zasloužená odměna dostavila: Diego prodloužil na rozběhnutého Schäfera, který poslal nadýchaný centr před branku, jenž hlavou prodloužil nechytatelně do sítě Kjaer - 1:1. HSV nevědělo, kde mu hlava stojí - definitivní obrat mohl dokonat po rychlé kombinační akci Vieirinha, napálil ale jen levou tyč hamburské branky! Hned nato se hnal po spolupráci Dosta s Oličem do šance Schäfer, ve velmi obtížné pozici ale mířil jen do boční sítě! Levý krajní bek měl i další nadějnou možnost, ani tehdy však branku rovněž nenašel a střídající Lakić, už v nastaveném čase, ztroskotal na Adlerovi.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 1:4

02.12.2012 15:30

Góly: 50. Sejad Salihović - 21. Sebastian Prödl, 29. Marko Arnautović, 73. Marko Arnautović, 79. Marko Arnautović

Pád hoffenheimského TSG neustále pokračuje a nic na tom nezměnilo ani domácí utkání s podobně se hledajícím Werderem Brémy. Schaafova družina však na rozdíl od TSG dokázala zmobilizovat síly a v důležitém utkání svého protivníka převálcovala. V Rhein-Neckar-Aréně řádil zejména Marko Arnautovič, jenž se svým hattrickem postaral o čtvrtou porážku Hoffenheimu v řadě.

Obě mužstva se do provozní teploty dostávala jen velmi těžce. Na vině však bylo mrazivé počasí, doplněné vytrvalým sněžením. Aktivněji si počínala hostující jedenáctka, i když si cestu k soupeřově šestnáctce hledala jen s velkými obtížemi. Hru domácích pak výrazně svazovala nepřesnost v přihrávkách. To byly hlavní důvody, proč se v úvodu utkání nedostavovaly zajímavější brankové příležitosti. K vidění tak byly zejména fauly a četné udělování žlutých karet.

První gól tak musel padnout po velmi nenápadné šanci: Naslepo ze středu hřiště poslal de Bruyne svůj nákop, jenž v pokutovém území doplachtil až k Prödlovi. Rakušan hlavičkoval z deseti metrů na Casteelsovu bránu a k překvapení všech skončil balon v síti. Za osm minut už byl rozdíl ve skóre dvougólový: Gebre Selassie našel Arnautoviče, jenž si ještě narazil s de Bruynem, aby se následně vynořil před Casteelsem zcela sám - 2:0.

Domácí trenér Babbel ještě před pauzou reagoval na kritický stav dvojitým střídáním. Ani to však nepomohlo a borci TSG dokonce mohli hovořit o štěstí, že Brémy nedokázaly v závěrečné fázi prvého poločasu proměnit tutové šance (ty měli na svědomí de Bruyne s Petersenem). V kabině pak dali domácí fotbalisté hlavy dohromady a do druhého poločasu nastoupili jako vyměnění. Hned po pěti minutách byli za své nasazení odměněni, když na malém vápně přesně zamířil Salihovič.

Snížení skóre se ukázalo jako nejúčinnější antidepresivum na pochmurnou náladu do té doby mdlých domácích hráčů. Ti se nyní pouštěli do útočení, osobních soubojů a zakončování. Joselu ztroskotal na Mielitzovi, čímž spálil největší příležitost svého týmu na vyrovnání. Zde se utkání také zlomilo. Hoffenheimští podstupovali stále větší riziko, Joselu však nadále nebyl s to zkorigovat svá mířidla. Od 70. minuty se o slovo znovu přihlásili hosté.

Aniž by to potrestal rozhodčí, zastavil Compper ve vápně Schmitzovu střelu rukou, a Casteels odvrátil tutovku Gebre Selassieho. Domácí tým však své popravě neunikl. Ve 73. minutě se k přímému kopu postavil Arnautovič, který poslal balon přes zeď k levé tyči. Úkol tak byl pro Brémy splněn, ne však pro hladového Arnautoviče. Po obehrání Grifa upravil svou následnou střelou na konečných 1:4. Odvolání trenéra TSG Babbela je tak pravděpodobně na spadnutí.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 1:1

01.12.2012 18:30

Góly: 67. Toni Kroos - 74. Mario Götze

Ještě žádnému týmu se nepodařilo proti mnichovskému Bayernu zvítězit pětkrát v řadě a tato statistika ještě nějakou dobu vydrží, Dortmund totiž na své předchozí čtyři výhry nad Bavory nenavázal a odváží si z Mnichova bod.

Domácí kormidelník Jupp Heynckes ve Freiburgu ušetřil klíčovou dvojici Franck Ribéry a Mario Mandžukić, kterým nyní opět uvolnili místo Xherdan Shaqiri a pomalu se vracející Mario Gómez. To na druhé straně se vznášely otazníky nad startem Hummelse, Gündogana a Götzeho, které shodně trápilo, po utkání s Fortunou, lehčí zranění, nakonec se však dokázali dát všichni do pořádku natolik, aby mohli hrát.

Hned od prvního fouknutí do píšťalky byl k vidění očekávaný obraz hry - Bayern měl mírnou převahu, držel se s míčem na kopačkách za půlící čarou a pomalu se přibližoval k soupeřovu pokutovému území. Po chvíli rozehrával standardku Kroos, po prvotním odvráceném balónu se dostal k zakončení Ribéry, prostor branky ale nenašel. Na nervovou soustavu domácích fandů si zahrál Neuer, který se pokoušel troufale obhodit Reuse, nakonec však celá situace pro Bavory dobře dopadla. Osmá minuta přinesla Müllerovu narážečku s Kroosem, prvně jmenovanému se však postavil za minutu dvanáct do cesty Subotić.

Jinak ovšem k vidění příliš zajímavých situací nebylo, hrálo se výhradně od vápna k vápnu a oba brankáři si tak mohli klidně odskočit na čaj, který by jistě v mrazivém večeru přivítali s otevřenou náručí. Pověstnou výjimku tvořil dalekonosný pokus Kroose, ten se však mezi tři tyče nevešel. Borussia poctivě vykrývala prostory a dopředu se takřka nedostávala, Benderova střela z dálky byla nepřesná.

Chvíle vzrušení pak byla k vidění ve 37. minutě, kdy musel být, po souboji s Götzem (zranění však bylo nevynucené), vystřídán Badstuber, který si stěžoval na bolavé koleno. Jeho místo tak zaujal nyní již uschopněný Jérôme Boateng. Ani to však hru nerozproudilo. O to se však mohl z ničeho nic postarat minutu před koncem první půle Reus, jeho ránu z těžké pozice však dokázal Neuer vyrazit alespoň na roh.

Krátká přestávka z nastoupené cesty neuhnula. Schmelzer rozehrál volný přímý kop na signál s Hummelsem, ten však na balón pořádně nedosáhl a nechal tak u pravé tyče vyniknout Neuera! Na opačné straně zahrozil Mandžukić, jeho rána ale byla pro Weidenfellera neškodná. To následně platilo i o jedovatém přízemním pokusu Schmelzera, který se ovšem pro změnu mezi tři tyče nevešel.

Zvýšenou aktivitu Borussen mohl zužitkovat, po Reusově centru, na malém vápně Götze, netradičně hlavou však mířil jen do připraveného strážce domácí branky. Po chvilkovém oddychu ale nastal pro hosty tvrdý direkt: Müller vrátil na Kroose, jenž se zbavil Hummelse, vyhnul se i Subotičovi a následně přízemní střelu uklidil na zadní tyč - 1:0. Vedení ovšem vydrželo mnichovské družině jen necelých sedm minut. Reusův roh odhlavičkoval Mandžukić jen ke Götzemu, který přázemní dělovkou usměrnil mičudu k levé tyči domácí branky - 1:1. Následně musel zraněného Subotiče nahradit Felipe Santana.

Závěrečné minuty patřily opět Bavorům. Nejdříve těsně nenašel branku Müller, čtyři minuty před koncem našel Gómez svým prvním dotekem s míčem po vystřídání Kroose, tomu však vystavil stopku skvělým reflexem Weidenfeller! Hostující opora byla v centru dění i nadále, když musela z pod břevna likvidovat stočený centr Müllera a hned nato i po rohovém kopu hlavičku Martíneze! I díky němu tak BVB udrželo konečnou remízu.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - VfB Stuttgart 0:1

01.12.2012 15:30

Góly: 45. Shinji Okazaki

Stuttgart definitivně zvládnul odčinit předchozí venkovní selhání na půdě Freiburgu a po těsném vítězství v Trolli ARENĚ tak dokázal podruhé v řadě vybojovat tři body, jež ho nyní posouvají těsně za pohárové příčky!

Od první minuty bylo k vidění vysoké tempo, hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou a diváci si tak na nedostatek zajímavých situací nemuseli stěžovat. Přece jen mírnější převahu měli Švábi, které mohl hned dvakrát během úvodních pěti minut poslat do vedení Okazaki, japonský reprezentant však úspěch neslavil! Na opačné straně zahrozil Nöthe, jeho rána však Ulreicha spíše protáhla.

Jinak to však byla od Greutheru pořád ta samá písnička - hlavně neinkasovat! Ani optická převaha VfB dlouho nic nepřinášela. To se mohlo změnit ve dvacáté třetí minutě, kdy se po kontaktu s Kleinem ve vápně poroučel k zemi Ibišević, sudí Kinhöfer však nechal hru volně plynout. Bosenský střelec mohl za okamžik sám udeřit, hlavou ale z hranice penalty na Hesla recept nenašel! Na opačné straně se po akci Pekoviče s Nöthem dostal do šance Prib, tomu se však na malém vápně postavil do cesty obětavý Sakai! Stuttgartské volání po pokutovém kopu ale nakonec nepřišlo na zmar: Mavraj už se ze zákroku na Ibiševiče nevymluvil, avšak obávaný kanonýr následně jen potvrdil, že by faulovaný hráč prostě a jednoduše kopat neměl - Okazaki však byl u odraženého míče jako první a hlavou zavěsil - 1:0.

Krátce po změně stran se konečně SpVgg také odvázalo. Během pár minut mělo k dispozici hned tři mimořádně nadějné příležitosti: Stieber však z dobré pozice na Ulreicha recept nenašel, kulatina se však dostala k Nöthemu, který sice napoprvé neuspěl, podruhé se mu pak do cesty postavila pravá tyč stuttgartské branky! Následně se do hlavní role obsadil Thorsten Kinhöfer, který nejdříve vytáhl červený kartónek Tascimu, jenž ostře zajel do Pekoviče, poté během čtvrthodiny rozdal hned dalších šest žlutých karet! Mezitím mohl srovnat krok střídající Klaus, ale taktéž neuspěl!

Zatímco se domácí celek pouštěl ve velkém počtu dopředu, tak Švábi mohli hned dvakrát trestat otevřená zadní vrátka, pokaždé se do hlavní role obsadil střídající Harnik (do druhé půlě nahradil zraněného Hajnala), ani jednou se mu však na skvěle chytajícího Hesla vyzrát nepodařilo! Poslední slovo si vzal v 79. minutě Prib, ale z volného přímého kopu nasměroval mičudu jenom do břevna Ulreichovy svatyně!

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 1:1

01.12.2012 15:30

Góly: 9. Tobias Werner - 29. Jonathan Schmid

Fotbalisté Augsburgu nedokázali ani v dalším utkání zvítězit a v sezóně už zaznamenali svou pátou remízu. Se ziskem osmi bodů se sice bodově dotáhli na Fürth, ovšem na ostatní protivníky mají pořád velkou ztrátu. Bod proti dobře hrajícímu Freiburgu určitě není k zahození, jediná výhra po patnácti kolech je však velmi tristní. Freiburg nyní dosáhl na hranici dvaceti bodů a stále se drží ve středu tabulky, navíc je blízko evropským pohárům.

Vzhledem k letošní dobré sezóně je bod proti poslednímu celku možná málo, nicméně dnes se opravdu hrála vyrovnaná partie. Před téměř osmadvaceti tisíci diváky se domácí dostali do vedení už po necelých deseti minutách hry, avšak hosté dokázali vyrovnat po necelé půlhodině hry. Od té doby ale bylo k vidění opravdu poskrovnu vyložených šancí a ani jeden gólman nemusel až do závěrečného hvizdu výrazněji zasahovat.

Domácí využili hned své první šance utkání a už v 9. minutě šli do vedení. Po nepovedeném rohovém kopu Freiburgu se do brejku dostali domácí a po krásné přízemní kombinaci se před gólmanem Baumannem ocitl Tobias Werner, který střelou podél gólmana zakončil přesně k tyči. Hosté poté začali být lepší a měli náznaky šancí, ve 25. minutě musel Rosenthalův tečovaný přímý volný kop dobře zlikvidovat Amsif.

Nicméně ve 29. minutě už bylo srovnáno. Po střele Jana Rosenthala z patnácti metrů sice dokázal dobře vyrazit Amsif, jenže obrana Augsburgu nepohlídala dorážejícího Jana Schmida a ten mířil přímo pod břevno. Do konce poločasu bylo k vidění několik sražených střeleckých pokusů, své umění ukazoval i český krajánek Milan Petržela v dresu domácích. Po změně stran právě on velmi často centroval do vápna hostů, Baumann však byl vždy velmi pozorný.

Za domácí následně zahrozil Mölders, jeho hlavičku však pohodlně chytil Baumann, který následně zneškodnil také dalekonosný pokus Callsena-Brackera. Oba celky se snažily hrozit hlavně ze standardních situací, avšak střel na branku bylo k vidění opravdu málo. Do konce zápasu ještě hlavičkoval těsně vedle autor úvodní branky Werner, na druhé straně pálil Pustila nejprve do Amsifa a poté těsně vedle. V závěrečné čtvrthodině se už ale žádný výrazný tlak nezrodil a ani jeden celek nechtěl udělat chybu, stav zápasu se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 2:1

01.12.2012 15:30

Góly: 10. Nicolai Müller, 89. Ádám Szalai - 28. Christian Schulz

FSV Mainz vstoupil do svého domácího klání s Hannoverem velmi aktivně a záhy se ujal vedení. Hosté se však postupem času dostali do hry a ještě před navršením první půle dokázali vyrovnat. Po změně stran bouřila Coface-Aréně nespokojeností po vyloučení gólmana Wetkla. Šestadevadesátky však nebyly schopny využít své početní výhody a mohučský celek potvrdil svou pověst bojovného týmu. A především - v závěrečných minutách si dokonce vzal tři body.

Po krátkém oťukávání se k větší aktivitě jako první odhodlali domácí fotbalisté, kteří také měli po střele mladíka Parkera z dvaceti metrů první gólovou příležitost. Hagguim tečovaný balon prozatím prolétl nad hannoverskou svatyní. Střelecký pokus dal Karnevalclubu křídla a brankář Zieler musel být v plné pohotovosti. Půdu pro vedoucí branku domácích nakypřil nový objev v řadách FSV - již zmíněný Parker. Ten vypálil na hranici pokutového území, Zieler ještě jeho ránu vytáhl, avšak proti následné dorážce Nicolaie Müllera byl bezmocný.

Po vstřeleném gólu se Tuchelovi svěřenci trochu stáhli zpět a nechali tak přijít soupeře. Hannover totiž velmi rychle strávil inkasovanou branku a zařadil vyšší rychlostní stupeň. Výběr trenéra Slomky však přitom nehýřil závratnou herní kreativitou. Beztak byla jejich snaha odměněna: Stindlova střela byla pro domácí zblokována natolik nešťastně, že Schulz mohl vyrovnat. Po této brance se na kopačky Nullfünfer vkrádala nejistota, přesto měli Szalai a Svensson dobré možnosti k docílení opětovného vedení. Oběma chybělo jen málo.

Po změně stran se o velké vzrušení postaral strážce domácí svatyně Wetklo: Dlouhý míč ze středu hřiště zkusil Svensson zpětně poslat na "svého" brankáře. Ten však byl v uctivé vzdálenosti od své brány a po vynuceném vyboxování balonu mimo vápno uviděl červenou kartu. Náhradník Karius se hned po svém příchodu na trávník vyznamenal při Panderově přímém kopu. Čekaly jej pochopitelně ještě perné chvíle, kvůli oslabení se totiž domácí borci zatáhli do obrany a vsadili na rychlé kontry.

Hostům z Dolního Saska však byla početní převaha k ničemu, když byli schopni ohrožovat svého soupeře jedině ze standardních situací. Roten měli největší šanci ke skórování v 81. minutě, kdy po Husztiho rohovém kopu směřovala Dioufa hlavička do sítě. Soto byl však na místě a dokázal na brankové linii nahradit otřeseného Kariuse. Zatímco se hannoverští fotbalisté koncem utkání spokojili s remízovým stavem, přidali domácí plyn. To se mělo vyplatit v 89. minutě: Na hranici vápna se prosadil Polanski a poslal balon do středu šestnáctky. Tam se v hlavičkovém duelu prosadil na úkor Hagguiho střelec Szalai, který se postaral o vítěznou trefu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 1:0

01.12.2012 15:30

Góly: 37. Stefan Kießling

Ve skvělé formě hrající Bayer dokázal před vlastními fanoušky oplatit Norimberku porážku z minulé sezóny, a po těsné výhře se tak posunul za vedoucí Bayern na sedmibodový rozdíl. Mnichované však mají večerní utkání s BVB k dobru.

Oba celky se představily ve stejném složení jako v předchozích zápasech (Bayer už dokonce počtvrté v řadě!) a hře samotné to rozhodně jen a jen prospělo. Domácí měli zpočátku navrch, Kießling hned záhy vyslal ke zteči Hosogaie, Schäfer ale jeho ránu pohodlně kryl. Po kontaktu s hostujícím brankářem se dožadoval Schürrle penalty, rozhodčí Schmidt ale jeho hereckou vložku prohlídl a ukázal "jen" na roh.

Nadále se pokračovalo na útočné polovině Franků, kteří se evidentně zaměřili především na pevnou defenzivu, ze které plánovali vyrážet k rychlým kontrům do otevřené obrany. To se ale moc nedařilo, naopak zpoza vápna natáhl Rolfes, avšak do prostoru branky se mu zacílit nepodařilo. Na opačné straně jen těsně nedosáhl na míč Gebhart. Opravdové vzrušení pak přinesla až rána Kießlinga, se kterou si ovšem Schäfer nadvakrát poradil! Napodobit domácího kanonýra se snažil vzápětí Polter, ten však svým zakončením nemohl domácí svatyni výrazněji ohrozit. Poté se hra na pěkných pár minut zklidnila...

Těsně před půlhodinou hry se pak po narážečce s Kiyotakem dostal z úhlu do zakončení Gebhart, sám před Lenem ale nedokázal usměrnit mičudu pod břevno! Hned nato se na malém vápně protlačil k hlavičce Polter, mířil ale jen do břevna Lenovy branky, od kterého se míč odrazil před čáru, kde ho sebral domácí strážce branky! Ve 37. minutě pak udeřilo na druhé straně: Schürrle našel za obranou v mírném ofsajdovém postavení Kießlinga, který se zachoval jako pravý kanonýr, otočil se a utaženou přízemní ranou k pravé tyči zavěsil - 1:0.

Po obrátce jsme byli svědky enormní snahy "der Clubu", který chtěl za každou cenu srovnat krok, a tak vrhnul všechny síly do ofenzivy. Gebhart dokázal i proti přesile odcentrovat na zadní tyč, kde se protlačil k míči Frantz, prostor ohraničený třemi tyčemi ale nenašel! Zanedlouho centroval pro změnu Kiyotake, jehož centr našel na přední tyči hlavu urostlého Poltera, ten však tentokráte mířil nad břevno.

Velitel hostující lavičky Dieter Hecking tak neváhal a po hodině hry se rozhodl výrazně posílit útočnou vozbu - postarat se o to měla československá dvojice Mak - Pekhart, jimž uvolnili na hrací ploše místo Balitsch a Polter. Ani tyto rošády však norimberské snaze příliš nepomohly, hosté sice živili mírnou převahu, ta však povětšinou nenašla kýžené vyústění, neboť většina akcí končila již ve svém zárodku.

Definitivně jasno mohlo být osm minut před koncem, kdy se po rohovém kopu prosadil na malém vápně k hlavičce střídající Friedrich, jeho pokus ale zastavil skvělým reflexivním zákrokem Schäfer, který už pak na nadcházející ránu Rolfese ani reagovat nemusel! Místo závěrečného tlaku FCN se hrálo podle domácích not. Pojistit vedení mohl Rolfes, ale napálil balón do tyče, načež Kießling na Schäfera nevyzrál!

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1

01.12.2012 15:30

Góly: 86. Julian Draxler - 62. Igor De Camargo

Po vítězství lačnící Schalke se musí spokojit s remízovým výsledkem z domácího utkání s Gladbachem. Ten se ve Veltins-Aréně prezentoval pozornou defenzivní činností a z minima vytěžil maximum v podobě de Camargovy branky. Königsblauen si došli alespoň pro bod, když se o vyrovnání postaral Draxler. Beztak budou v táboře S04 hovořit o dvou ztracených bodech.

Trenér domácího výběru Stevens se odhodlal postavit mezi tyče dosavadní brankářskou dvojku Hildebrandta na úkor mladšího Unnerstalla, jenž musel své místo uvolnit, aniž by jej postihlo zranění. O důležitosti tohoto utkání pro Knappen pak svědčí nasazení "prvního sledu" hráčů: Na trávníku se objevili Draxler, Holtby a Matip. Na straně hostů žádná větší rošáda oproti předešlému kolu zaznamenána nebyla.

V úvodních třiceti minutách byly k vidění jen šance Königsblauen: Těsně vedle pálil Holtby a Huntelaar zaměstnal ter Stegena povedou ranou z pětadvaceti metrů. Krom toho musela obrana Hříbat odvracet rohové kopy a eliminovat dravé průniky aktivních křídel Draxlera i Farfána. Po půlhodině hry vyslal Holtby svůj další pozdrav směrem na svatyni hostů, v minutě 40. pak rozvlnil Farfán jen boční síť. Před odchodem do kabin naservíroval Fuchs vzdušný balon naskakujícímu Jonesovi. Američan na míč jen o vlásek nedosáhl a Draxler si s následnou dorážkou vůbec neporadil.

A tak fotbalisté S04 nevytěžili ze své výrazné herní převahy v prvním dějství zhola nic. Mönchengladbach podával v defenzívě velmi stabilní výkon, na hru směrem dopředu však hostující jedenáctka zcela rezignovala. Oněch pár pokusů o rychlý brejk dokázali hráči v modrém bez problémů zpacifikovat a Hildebrandt zůstal takřka bez práce. Na druhou stranu se Hříbatům nejednou povedlo vystavit domácí útočníky do ofsajdu a povětšinou držet svého protivníka na distanc od své brány.

Hned od začátku druhého poločasu za to opět pořádně vzala zejména obě domácí křídla. Draxler si dobře všiml na pravé straně volného Peruánce, jenž však po prvotřídním obehrání tří protihráčů zmeškal vhodný moment pro zakončení. Obraz hry se nadále nijak nelišil od toho z první půle. Schalke svého soupeře zatlačila na jeho obrannou polovinu, avšak mezírek v pevné obraně Gladbachu bylo pomálu.

Do nadějného hlavičkového zakončení se po rohovém kopu dostal Neustädter, mířil jen těsně nad pravý roh brány. Minutu nato přinutil ter Stegen k aktivitě fotoreportéry, když se ukázkově vytáhl po Draxlerově nebezpečném centru do malého vápna. Utekla hodina hry a stále se marně čekalo na první střelu na bránu borců z Mönchengladbachu. Ti si však na svůj světlý okamžik trpělivě počkali a hned se po něm měnilo skóre utkání: Ve své obranné půli si Matip troufl poslat ne právě bezpečnou křížnou přihrávku. Za to měl být Kamerunec společně se svými kolegy zle potrestán. Míče se zmocnil Marx, jenž přihrávkou rychle oslovil de Camarga. Ten pohodově zakončil.

O rychlou odpověď se pokusil Draxler, avšak pozorný ter Stegen jeho dalekonosnou střelu dokázal jednou rukou vytěsnit za bránu. O pár okamžiků později měl mladý hostující gólman štěstí, když Jones hlavičkoval po přesném Fuchsově centru přímo do jeho náručí. Aktivita domácího celku začala postupem času pozvolna opadat a po další chybné přihrávce Matipa se nervózní publikum projevilo s hlasitým pískotem. A to měla být psychická odolnosti fanoušků S04 zkoušena ještě více: Z bezprostřední vzdálenosti pálil Jones zoufale vysoko nad břevno.

Königsblauen si však nezasloužili prohrát a fotbalová spravedlnost se tentokrát dostavila. Vystřídavší Pukii si všiml na levé tyči číhajícího Draxlera a mladý záložník dopravil balon za brankovou čáru. A protože trenér hostů Favre stihl ještě takticky vystřídat a prodloužení žádnou dramatickou situaci nenabídlo, skončilo utkání remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Eintracht Frankfurt 4:0

30.11.2012 20:30

Góly: 38. Stefan Reisinger, 42. Oliver Fink, 58. Nando Rafael, 85. Axel Bellinghausen

Fotbalisté Düsseldorfu udělali další důležitý krok k záchraně a potvrdili velice dobrou formu, navíc porazili Frankfurt rozdílem třídy o čtyři branky. Fortuna se tak s osmnácti body dostala na třinácté místo tabulky a vzdálila se záchraně na šest bodů. Frankfurt po fantastickém začátku začíná strádat a připsal si další porážku. Se čtyřiadvaceti body je sice zatím pátý a nemůže po tomto kole klesnout, ale ostatní protivníci se mu výrazně přibližují.

Domácí rozhodli o svém vítězství na konci prvního poločasu, kdy vsítili dvě branky a po necelé hodině hry přidali třetí trefu. V závěru pak dali čtvrtou branku a ukázali, že jsou opravdu v pohodě. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení důležitého hráče Eintrachtu už v 34. minutě. Karim Matmour totiž obdržel během sedmi minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch, od této chvíle se hosté absolutně sesypali.

Utkání bylo bohaté na šance a hned od samého začátku se diváci rozhodně mohli bavit. V samém úvodu byli lepší hosté, do první vážnější možnosti se však dostali domácí v 10. minutě Nando Rafael předvedl krásné sólo a šel sám na gólmana Kevina Trappa, jenže na poslední chvíli se vrátil obránce Marc-Oliver Kempf a čistým zákrokem odzbrojil Nanda. O deset minut později se zrodila další velká možnost domácích.

Po dlouhém centru Leona Baloguna se ke střele dostal Andreas Lambertz a zamířil jen těsně vedle hostující branky. Ve 27. minutě dostal první žlutou kartu Matmour a o tři minuty později spálil největší šanci hostů v prvním poločase. Po dlouhém centru nebezpečně hlavičkoval, ale brankář Giefer předvedl dobrý zákrok. Za další čtyři minuty však oslabil svůj tým po zákroku na Stefana Reisingera a po druhé žluté kartě logický následoval červený trest.

Ihned na to se domácí dostali do vedení. Na hranici vápna se uvolnil Reisinger, prošel přes dva obránce a křížnou střelou zakončil k tyči. Ve 42. minutě domácí zvýšili své vedení, když Oliver Fink udělal kličku protihráči a zamířil z hranice vápna do šibenice. Deset minut po změně stran mohl Frankfurt snížit, ale hlavičkující Stefan Aigner mířil o pár decimetrů vedle. Následně na druhé straně přišel třetí, rozhodující gól, který vsítil Nando.

Ten po pasu Baloguna využil špatné hlavičky Finka a skákavou ranou prostřelil Trappa potřetí - 3:0. V dalším průběhu se již spíše dohrávalo a ani jeden celek se netlačil do ofenzívy, nicméně pět minut před závěrečným hvizdem se skóre přeci jen měnilo ještě jednou. Po hezké kombinaci vypálil tvrdě z dvanácti metrů Axel Bellinghausen a jeho projektil se vešel přesně k zadní tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov15122141:638
2.Bayer Leverkusen1593328:1930
3.Borussia Dortmund1576230:1627
4.Schalke 041574425:1925
5.Eintracht Frankfurt1573527:2624
6.1. FSV Mainz 051572621:1823
7.VfB Stuttgart1564517:2422
8.Werder Brémy1563626:2421
9.Hamburger SV1563616:1821
10.Borussia Mönchengladbach1556422:2521
11.SC Freiburg1555520:1720
12.Hannover 961562728:2720
13.Fortuna Düsseldorf1546518:1918
14.1. FC Norimberk1544714:2116
15.VfL Wolfsburg1544714:2316
16.TSG Hoffenheim1533922:3612
17.FC Augsburg1515911:268
18.Greuther Fürth1515910:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (89)

Přidat komentář
smazaný uživatel

parada Düsseldorf

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto som nečakal myslel som si že to bude vyrovnaní zápas ale aspoň sa Dusseldorf odpútal viac od zostupových priečok čo im prajem keďže je to tradičný klub

Reagovat
JozkokozleJ

Nemuseli sa sice vratit do BL na ukor Herthy, ale i tak im v boji o zachranu treba fandit. Z mojho pohladu zostupujuca trojka vyzera momentalne idealne s tym, ze do baraze by som poslal Fürth.

Reagovat
jv

Naprosto ideální varianta (akorát nereálná).

Reagovat
Filipow

To je tak, když patnáctý hraje se čtvrtým doma.. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Dízldorf - no tak to ty krávo

Reagovat
db18

aj

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelně vyrovnanej střed tabulky, Bundesliga!!!

Reagovat
madridcan

Szalaaaaaaaai

Reagovat
JozkokozleJ

A Mainz na poharovom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Weidenfeller na konci.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Logan

No, trošku mě to zamrzelo. Ale jak jsem očekával, hodně to bylo o tom jestli a jak bude hrát Ilkay. Nakonec hrál, ale dost bídně, stejně jako na druhé straně Schweinsteiger. Nicméně na jeho aktivitě dost leží náš přechod do útoku středem, proto se dnes takřka nedostal k míči jak Reus, tak Kuba. Mario si pro něj občas alespoň sbíhal. Trošku mě mrzí, že se v průběhu na hřiště nedostal Moritz. No a pak ještě nechápu, proč hrál Kuba ze středu a Mario i Marco ze strany. Kuba a jeho souhra s Lukaszem byla jedna z věcí která nás zdobila, to co tam bylo dnes, nestálo za moc. Nedokázal podpořit Roba tak jak by měl a z toho plynulo po vyhráném Robertově souboji opětovné ztráty míče. Každopádně, za remízu musíme být nakonec rádi a musím pochvílit a omluvit se Romanovi. Je to pán.

Nur der BVB, Echte Liebe

Reagovat
db18

na druhé straně sice nebyl Basti tolik vidět, ale o to lépe zahrál Martinez a hlavně Kroos

Reagovat
jv

Tak u Ilkaye to bylo způsobeno tím zraněním, jinak bych si to nevykládal. Konečně ti Roman otevřel oči?

Reagovat
Logan

Já vím že tobylo způsobeno tím, proto jsem říkal, že bude záležet na tom jestli bude hrát a jak bude hrát. a co se týká Romana. Já jsem neříkal že není kvalitní, o tom nepochybuju. A pořád si stojím za tím, že dokáže udělat nesmyslné chyby, ale dnes podržel.

Reagovat
jv

To ale každej brankář, snad bez výjimky.

Reagovat
Houska

Komentátoři na Eurosportu 2 děs a hrůza vyhodit

Reagovat
JozkokozleJ

By ma len zaujimalo, co ti vadilo. Mna teda dnes nerusilo nic, hoc tu kritiku postranneho rozhodcu pri jednoznacnom Müllerovom ofsajde, ktory sa jasne zapojil do hry, som nepochopil (aj ked sa postranny opozdil).

Reagovat
Houska

no jestli myslíš ten ofsajd v té 80 minutě,tak tohle mám taky na mysli,tohle mě už dostalo úplně,jinak celý zápas nesmyslné hlášky,např,Dortmund byl asi od 45-o 55 jednoznačně lepším týmem,pak Bayern párkrát zaútočil,povedla se mu dát branka a najednou to bylo zasloužené pro Bayern...jsem fanoušek Bayernu,aby bylo jasno,ale komentátorům objektivita a nějáké fotbalové situace typu ofsajdy,rohy,auty vůbec nic neříkají...pro mě jednoznačně hrůza,zlatá ČT,Digi Sport nebo dokonce Prima Cool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Občas to akorát přeženou a aktivitou, ale jinak patří k tomu nejlepšímu, co je možný na českých televizních stanicích slyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern-BVB kvalitní zápas. Každý chvilku tahal pilku, ale Bayern celkové o gól možná lepší. Jsou rozjeti opravdu parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že první kvalita stála za hovno, umocněná Holgerovým zraněním, ale druhá, ta se musela líbit. Že jsem si i dnes na konci říkal, kdy že Dortmundu dojde to štěstí ve vzájemných zápasech je věc jiná, ale udivuje mě spíš to, proč na žádným zpravodajským kanále českýho internetu není o tomto bezpochyby největším šlágru víkendu evropskýho (a možná i světovýho) fotbalu ani zmínka? Mohli by redaktoři pochopit, že proti sobě nastoupily týmy, který se umístily (nebo nejspíše umístí) na 1. místech ve svých skupinách LM, ale pro ně důležitější mít celej den vyvěšený, že Benítez opět rupl a že se večer hraje madridský derby (což bych i pochopil). Ale ten odpor ke všemu, co je německý, opravdu nechápu. Navíc tady se nemluví celej týden o ničem jiným a u nás před, během ani po zápase ani zmínka ... na druhou stranu možná dobře, že jsme ušetření těch pubertálních barcelonských nebo chelseackých rychlokvašek ... to jsem se zase rozepsal :)

Reagovat
smazaný uživatel

První kvalita, to je zase hlod, samozřejmě jsem myslel první půlku

Reagovat
smazaný uživatel

hej tiež som pozeral, že o čom točíš... Ináč pekne napísané, čo sa týka dôležitosti a kvality tohto šlágru. holt v dnešnej dobe je in primera, ale zas na druhú stranu sa niet čomu čudovať

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda pravda..akurát mám dojem, že PL alebo PD má lepšie spravený marketing svojej ligy než Bundeska a pritom sú tieto ligy podľa môjho rovnako kvalitné....to je vidno už len na počte príspevkov tu na eurofutbale kde na PD alebo PL je viac než 1000 komentov po každom kole.

Reagovat
jv

To nebude marketingem...

Reagovat
smazaný uživatel

A čím ? Podla mňa tie ligy sú kvalitatívne rovnaké.

Reagovat
jv

Tak u PD to hodně dělají dva kluby, možná spíš dokonce dva hráči, když beru ty příspěvky na EF a sledovanost celkově. Premier League je potom pořád o hodně víc medializovaná, navíc v nedávný době měla velký úspěchy (beru LM), ale to se všechno postupně srovnává, akorát třeba tolik nerostě počet příspěvků pod BL, což ale není zrovna na škodu.

Reagovat
jv

*neroste

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

väčšinu príspevkov o PD a PL zaberajú hádky a osočovanie medzi jednotlivými diskutérmi ak sa človek chce dozvedieť niečo zaujímavé tak sa v tej diskusii musí hrabať polhodinu tu tomu naštastie tak nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu

Reagovat
Arne

Taky tady není třetina příspěvků typu "goool" nebo "ou to je škodaaa"..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, protože zdejší fanoušci jsou opravdu fanoušci, tudíž nemají čas v počas zápasu na kokotiny a vypisování povzdechů na diskuse eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

škoda, že Fürth s Augsburgem nebrali více bodů, koukalo by se na tu tabulku trochu líp

Reagovat
Arne

Werder moc pěkně Arnautović jeden gól hezčí než druhej, de Bruyne dvě nahrávky, akorát by mohl nahrát, když jdou čtyři na jednoho.

Reagovat
stas87

wolfsburg skoda ze z toho tlaku nepadol vitazny gol hsv to nemoze vychadzat donekonecna,dostanu sa do vedenia a potom sa snazi to uhrat na nulu...dneska to bolo len o tom ci wolfsburg ten druhy gol da

Reagovat
jv

Zase s tak defenzivní zálohou toho moc dokázat nejde, čímž nechci ale omlouvat tu pasivitu, kterou HSV předvedlo ve druhý půli.

Reagovat
stas87

to mas pravdu ze ta zaloha je nekreativna a dost casto ich akcie zacinaju nakopom a dufanim v to ze to utocnik nestrati...z hlavy si pamatam ze vo fürthe mali stastie a ukopali to,potom s mainzom tiez 1:0...som rad ale za beistera zlepsuje sa zapas od zapasu,ani skjelbred dneska nesklamal

Reagovat
jv

Možná bych nechal tenhle systém i s návratem van der Vaarta, když by za ním hrál Badelj, tak by to mohlo fungovat, akorát by mělo HSV velký přebytek DM.

Reagovat
smazaný uživatel

možno to bude veľmi divné prirovnanie, ale hra HSV mi pripomína hru FK Senica..tiež nákopy na osamoteného útočníka a viacej defenzívna hra než ofenzívna, hra na náhodu atď

Reagovat
Arne

Já viděl jen druhou půlku a Wolfsburg hrál fakt moc pěkně... Finka nechápu, proč stahoval Beistera (pokud tam nebyly nějaký zdravotní problémy, ale nevypadalo to), tím si ofenzivu prakticky zabil. Plus jen na okraj - Rincóna bych nechtěl někde potkat, to je normální psychopat.

Reagovat
stas87

rincon mohol byt kludne vyluceny,do tvare diega trafil a bol rad ze odisiel len so zltou,asistnent ale nic nesignalizoval nemyslim si ze mal beister potize,ist von a hrat na bod...to mi k BL timu z hornej polovice nesedi,co je pravdy na tom ze rudnevs ma namierene spat do polska?

Reagovat
Arne

To netuším, já to dneska slyšel prvně. Ale ani není nic otevřenýho na TM, takže asi nic žhavýho... Jestli někdo odejde, tak spíš Berg.

Reagovat
stas87

tu bola tusim expreska o tom,ze by sa mal vratit zasa do lechu rudnevs+son 10 golov letos,hsv ich nastrielalo celkovo 16,recou cisel to tak zle nie je

Reagovat
db18

prý byl u posledních 6 nebo pěti gólů z těch 10

Reagovat
stas87

ja viem ake ma kvality ale podla mna si zvolil spatny tim..spatny v tom ze oproti lechu si hsv vytvara daleko menej sanci a on ma daleko menej prilezitosti dat gol ci nahrat na gol,BL je samozrejme aj tazsia liga nez ekstraklasa,verim ze v takom werdere(len priklad )by tych golov mal viacej

Reagovat
jv

Ono by to hlavně z pohledu HSV nedávalo vůbec smysl, navíc Lech by 3,5 mil. eur zaplatil jen velmi těžko, i kdyby je měl.

Reagovat
herbage

na TM právě o tom spekulace byla, tak mě to dost zarazilo

Reagovat
JozkokozleJ

Na TM bolo, ze BVB ma zaujem o Pekharta, a ze Simak ide v lete (2012) do Budejovic. Odchod Rudnevsa spät nedava vobec zmysel. Nevidim ziaden dovod.

Reagovat
db18

Jenže to s těma Budějicema je z hlavy Šimáka - navíc řikal, že půjde do první ligy - no, nějak se mu to nepovedlo...

Reagovat
herbage

už tam není

Reagovat
Arne

Právě... Já nechci spekulace na TM brát na moc velkou váhu, ale pokud ani tam to není otevřené, tak ta pravděpodobnost je skoro nulová.

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
db18

OT: http://www.csfd.cz/film/291554-gegengerade-20359-st-pauli/diskuze/ toto asi nikdo neviděl co? (resp. nevěděl by někdo, kde ten film sehnat - už jsem hledal, ale marně )

Reagovat
jv

Taky by mě to zajímalo.

Reagovat
stas87

http://www.youtube.com/watch?v=-2vFVok-xkM

trailer nie je zly to asi v cesku nezozenies

Reagovat
db18

no, viděl jsem i trailer v ruštině (ach jo, proč jen neni v německu taky tolik rozšířený warez jako u nás )

Reagovat
cristiano.K.

Jak moc velkou zásluhu má Sami na vzestupu Leverkusenu?

Reagovat
jv

Velkou. Společně s Lewandowskim změnili do té doby preferované rozestavení 4-2-3-1 na 4-3-3 a tenhle systém je zatím neskutečně efektivní. Konečně prokázali odvahu, tohle už Bayer potřeboval delší dobu, navíc třeba už natrvalo přesunuli Castra (původem pravý bek) na křídlo, kde mu to sedí neskutečně.

Reagovat
herbage

no, nevím co chce za odvahu zaplácnout střed zálohy 3 DM a na jedno křídlo dát Castro, který jak píšeš býval dřív RB a jeden čas DM. Jako on je hodně velký univerzál, ale pro mě hra Bayeru moc oku lahodící není. Ale zlepšili hodně defenzivní fázi, dneska by už takový výprask od Barcelony nedostali. A taky konečně ustáli stoperskou dvojici

Reagovat
jv

Tak odvahu ne, ale prostě našli pro ten tým systém, který mu sedí. Castra už prostě nemůžeme brát jako beka, dopředu je výborný, když k tomu připočteme Schürrleho a Kießlinga, tak mají na BL hodně dobrou ofenzivu, což jednoznačně prokazujou, navíc až se uzdraví Sam, tak budou ještě o hodně variabilnější a silnější. Potom je potřeba brát v úvahu, že čistý DM hraje jen Reinartz, protože Bender a Rolfes dokáží stejně dobře podpořit útok, hlavně Lars zahraje skoro všechno v záloze.

Reagovat
herbage

jo, to jo. Carvajal - Castro je tak trochu obdoba Pospěch - Látal z mistrovské sezóny Baníku Že Rolfes a Bender jsou šikovní vím, ale dohromady je to jako kdyby BVB nastoupilo v sestavě: Weidenfeller - Piszczek, Santana, Subotić, Schmelzer - S. Bender, Hummels, Kehl - Kuba, Lewandowski, Reus

Reagovat
jv

Docela jo, vyhoví si. Srandovní přirovnání, to moc nejde, ale k Bayeru mi tenhle styl sedí a přináší jim úspěchy.

Reagovat
herbage

no, postově to sedí a to ta vaše by byla možná ještě díky Kubovi o fous ofenzivnější

Reagovat
jv

Taky nepíšu, že by to nemohlo fungovat, i když v současný chvíli bych si to moc představit nedokázal, to ne.

Reagovat
Arne

3 DM plus Castro To je podobná věc, jako když podle tebe kdysi Huub hrál na osm obránců..

Já teda letos Leverkusen moc neviděl, ale z toho, co jo, tak ta hra je neskutečně vyvážená. Dozadu poměrně velká jistota, ale nechá se na to docela dost koukat.

Reagovat
db18

navíc Bender se té šestky tolik nedrží

Reagovat
stas87

http://www.eurofotbal.cz/clanky/svetove-talenty-marko-arnautovic-89059/

ked uz marko dneska zaziaril suhlasite s tymto clankom?

Reagovat
herbage

Deulofeu do Bayeru? To bych si nechal líbit

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbosť dúfam iba ak na hosťovačku alebo predaj s klauzulou odkúpenia za takú istú cenu za akú by odišiel

Reagovat
herbage

prý něco jako Carvajal, takže se zpětným odkupem

Reagovat
db18

zajímalo by mne, jestli už Real tu opci využil - vím, že jí má třeba Schorch či Szalai, ale nevím o tom, že by se ten hráč do Realu vrátil...

Reagovat
smazaný uživatel

tuším že na Negreda kedysi keď si ho stiahli z Almerie ale ešte v tom istom prestupovom období ho predali do Sevilly

Reagovat
jv

To je asi hlavně varianta pro případný odchod Schürrleho, jinak by to moc nedávalo smysl, protože na dvě pozice tam jsou čtyři hráči, přičemž minimálně tři mají na pravidelný základ (Ballarabi pak má taky hodně slušně našlápnuto).

Reagovat
herbage

smysl by to dávalo, protože směrem dopředu moc hráčů nemají. Buď přijde on a nebo Sulejmani

Reagovat
jv

Tak o těch se nejvíc spekuluje, to je fakt. Potom bych tam radši viděl jeho, než vyčpělého Miralema.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak to by mi až tak nevadilo také 2 sezóny by mohol byť v Bayeri a potom naspäť do Barcy

Reagovat
stas87

OT:

jedna stara diskusia

Hudynho

21.09.2008 14:25

aaach Klinnsmanko, to si pekne pohnojil, uz ta remiza 2-2 doma s Hamburgom bola katrastrofa a pritom si viedol 2-0...jaaaaj,slaby to treneeeer

[reagovat]

božský John

21.09.2008 14:30

ale von na hristi uz nejakej ten patek nekope..to ti hraci tam behaj...

[reagovat]

Hudynho

21.09.2008 15:57

sakra a kto stale odchadza, ked hra muzstvo zle?hraci, ci trener??? lol sa nerob mudrym, lebo na to nemas ani len nick

[reagovat]

božský John

21.09.2008 19:51

bozinku ty ses nestesti..rozumis tomu ze Klinsi je trener a ne hrac?..ze tam kopou hraci a nee von..von muze chodit maximlane vod cary k care a rvat na ne..a s vymenama to je jasny..hrace prece vsecky nevyhazej...takze prvni na rane je trener

som nevedel ze hudnyho aj debatoval niekedy okrem toho legendarneho vlakna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele