Wembley Stadium Články


Londýn, Anglie

Další články

Anglie má kvůli řádění fanoušků na Euru zavřený stadion na jeden zápas

Anglická reprezentace kvůli řádění fanoušků při finále mistrovství Evropy ve Wembley odehraje jeden zápas na zavřeném stadionu, pro další utkání je ve dvouleté podmínce. UEFA navíc Fotbalovou asociaci (FA) potrestala pokutou 100 tisíc eur (asi 2,6 milionu korun).

Na vyvrcholení ME bude moct 60 tisíc diváků

Pro semifinálové zápasy a finále mistrovství Evropy bude kapacita londýnského stadionu Wembley zvýšena na více než 60 tisíc diváků. Zaplnění 75 procent hlediště národního stadionu na závěrečné tři duely turnaje dnes schválila britská vláda.

Londýn může přijít o finále Eura, pokud UEFA nedostane výjimku

UEFA je připravena přesunout finále mistrovství Evropy z londýnského Wembley, pokud britská vláda nepotvrdí výjimku z povinné desetidenní karantény pro zahraniční návštěvníky. Podle informací listu The Times by jako dějiště utkání o titul mohla zaskočit Budapešť.

Na zápasy ME ve Wembley budou nově moci i plně očkovaní Britové

Do londýnského Wembley, kde své závěrečné utkání v základní skupině mistrovství Evropy sehraje proti Anglii česká reprezentace, budou moci nově i britští fanoušci, kteří se prokáží kompletním očkováním proti koronaviru. Uvedli to dnes zástupci UEFA. V ostatních případech bude nutný již dříve avizovaný negativní test ne starší než 48 hodin. Tato omezení se během ME naopak nebudou týkat skotského Hampden Parku...

Finále Ligy mistrů v roce 2023 oslaví 100 let Wembley

Finále fotbalové Ligy mistrů se v roce 2021 uskuteční v Petrohradu, o rok později v Mnichově a v roce 2023 v londýnském Wembley. Třetí evropská pohárová soutěž, která odstartuje za dva roky, ponese název Evropská konferenční liga. Změn se od sezony 2020/2021 dočká i Liga národů. Dnes o tom na zasedání v Lublani rozhodl výkonný výbor Evropské fotbalové unie (UEFA).

Wembley se prodávat nebude, zájemce stáhl nabídku

Slavný londýnský stadion Wembley se prodávat nebude. Zájemce o jeho koupi, americký miliardář Shahid Khan, stáhl svoji nabídku, jež podle britských médií činila 600 milionů liber (zhruba 17,6 miliardy korun). Stadion zůstane majetkem Anglické fotbalové asociace (FA), jež přitom měla v příštím týdnu uzavření obchodu definitivně odhlasovat.

Slavné londýnské Wembley chce koupit americký miliardář Khan

Anglická fotbalová asociace se podle médií chystá prodat slavný londýnský stadion Wembley. Americký miliardář Shahid Khan, který vlastní londýnský fotbalový klub Fulhamu a tým amerického fotbalu Jacksonville Jaguars v NFL, za stadion nabízí údajně 800 milionů až miliardu liber (asi 24,4 až 29 miliard korun).

Tottenham odehraje příští sezónu ve Wembley

Wembley se pro nadcházející sezónu stane dočasným domovem Tottenhamu. Severolondýnský klub to dnes potvrdil na svém webu a na národním stadionu tak překlene období, během nějž bude dostavěn jeho nový stánek pro jednašedesát tisíc diváků...

Angličané chtějí ve Wembley pořádat závěr ME 2020

Anglická Fotbalová asociace (FA) má zájem hostit rozhodující zápasy mistrovství Evropy v roce 2020. Pokud projde plán prezidenta UEFA Michela Platiniho a utkání šampionátu se budou konat v různých zemích po kontinentu, mohly by se oba semifinálové duely a finále odehrát v londýnském Wembley.

Finále Ligy mistrů uvidí v roce 2013 opět Wembley

Finále Ligy mistrů se bude v roce 2013 při příležitosti 150. výročí anglické Fotbalové asociace hrát stejně jako letos na londýnském stadionu Wembley. UEFA dnes také rozhodla o dějišti finále Evropské ligy, které se za dva roky uskuteční v Amsterodamu.

Trávník ve Wembley zčásti umělý

Vedení stadionu ve Wembley se rozhodlo zlepšit kvalitu často kritizovaného trávníku tím, že v červnu do přírodního povrchu zakomponovalo miliony vláken umělého. Ředitel londýnského stadionu David Bernstein tak dnes ujistil evropskou organizaci UEFA, že trávník bude ve výborném stavu pro finále fotbalové Ligy mistrů. To se ve Wembley uskuteční 28. května příštího roku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele