Brazilci hledí do budoucnosti s Endrickem. Od týmu si slibuji ještě víc, říká trenér Dorival

24.03., 11:20
Aktuality
Endrick (vlevo) a trenér Dorival Júnior (vpravo) (© Reuters)

Trenér Brazílie Dorival Júnior prohlásil, že sobotní vítězství 1:0 nad Anglií ve Wembley v jeho premiérovém zápase ve funkci představuje pouze první krok ke zvrácení poklesu formy pětinásobných mistrů světa. Brazílie je ve své jihoamerické kvalifikační skupině na světový šampionát v roce 2026 šestá po výsledkové krizi, která stála místo Fernanda Dinize.

"Je to určitě výjimečný okamžik," řekl Dorival novinářům. "Jen v několika málo případech se stalo, že by Brazílie vyhrála v Anglii, což o nás musí něco vypovídat. Nesmíme však usnout na vavřínech. Je to teprve začátek naší práce," dodal 61letý trenér.

Bývalý trenér Sao Paula, který nahradil Dinize, se musel potýkat s řadou zranění klíčových hráčů a proti Anglii vyrukoval se základní jedenáctkou, do které se dostalo rovnou pět debutantů.

"Těmto chlapcům hodně věřím," řekl. "Od tohoto týmu si slibuji ještě mnohem víc, ale myslím, že to ukazuje, čeho jsme schopni do budoucna," doplnil.

Vítězství Brazílii zajistil v 80. minutě talentovaný budoucí hráč Realu Madrid Endrick, který se stal ve věku 17 let a 246 dní nejmladším hráčem, který skóroval v seniorském mezinárodním zápase ve Wembley.

"Pokud si udrží přístup, který předváděl doposud, bude velmi významným jménem brazilského i světového fotbalu," odpověděl Dorival na otázku ohledně zázračného teenagera, který v červenci přestoupí z Palmeiras do Realu Madrid.

Manažer Brazílie uvedl, že se rozhodl poslat Endricka do hry místo zkušenějšího Richarlisona, protože ofenzivní hráč Tottenhamu Hotspur se stále zotavuje z formy po zranění.

Další zkouška čeká Dorivalův tým v úterý, kdy se Brazílie utká v Madridu se Španělskem.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
JeséRodriguez

Škoda, že neproměnil i tu šanci sám před golmanem na konci zápasu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mimi_united

Brazília z formy porazí intergalaktické Anglicko na jeho pôjde

Reagovat
masly008

Bez trenéra to jde blbě .

Ale ne, viděl jsem první poločas a byl to slušný zápas.Ale prostě takový Callagher na takovou úroveň asi nemá.

Mezi Ricem a Bellinghamem vypadal jak dřevák.

A Olie prostě není Harry no.

Reagovat
Seydou Doumbia

jinak to ani dopadnout nemohlo

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele